Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry ale "cytuj selektywnie" u mnie nie działa, zatem reczie.

@ARTON55.

"Czyli możliwości odwołania od działań moderacji nie ma.

Ostatnio otrzymałem informację z systemu iż został złożony wniosek o usunięcie mojego konta. Jeśli to prawda to:

- czy nie jest to dowód na problemy jakie mnie na tym forum spotykają a są za manifestowane w stopce?

- czy nie nie powinienem wiedzieć kto go złożył? Przy okazji szybki konkurs zgadywanka kto jest tym moderatorem?

- czy nie powinienem znać treści tego wniosku? Bo chyba minimum przyzwoitości tego wymaga by osoba wobec której dzieją się takiego kalibru działania była z nimi zaznajomiona?

A oto krótka moja historia i działań jednej i tylko jednej osoby. Użytkownika z dodatkowymi uprawnieniami. Czyli jak funkcjonuje forum w nowej formule."

Odpowiem na te trzy zadane pytania:

- nie. To dowód na problemy z jakimi boryka się moderacja w przypadku działalności użytkownika @ARTON55. Przede wszystkim, uporczywy rolling polegający na zaśmiecaniu sekciarskimi odezwami grupy "LIGHT" i niejakiego Cobry wszystkich wątków światopoglądowych, zamiast korzystania z udostępnionych Artonowi jako założycielowi, jego własnych wątków o odpowiedniej tematyce. Wątki te były zamknięte i przywróciłem je Artonowi na zasadzie gentlemańskiej umowy, że tylko w nich będzie zamieszczał swoje "objawienia" , jednak jemu to mało. Co gorsza zauważył, że tamtych prawie nikt nie czyta a jak ktoś napisze, to wyłącznie aby z niego zakpić. Zaczął wiec śmiecić w wątkach poczytnych a to znaczy, że zerwał umowę. Wobec powyższego w wątkach światopoglądowych dorobił się bana. Jego wątki są cały czas otwarte, tylko jego one przestały interesować. Wpis jaki zamieścił w stopce jest stałym kłamliwym atakiem na moderatora i Administracje Forum i za każdym razem kiedy zostaje zamieszczony, jest udzielana kara regulaminowa za atak na moderacje i Administracje Forum.

- nie nie powinien wiedzieć. Wniosek o usuniecie uciążliwego użytkownika to wewnętrzna sprawa moderacji. Powiadomiony o skutku złożenia wniosku zostanie po zapadnięciu decyzji wraz z opisem powodów tegoż. W przypadku Artona odstąpiłem od złożenia wniosku, ponieważ widząc jego zachowanie tj. za każdym razem kiedy kończy mu się ban za punkty kary, natychmiast zamieszcza następny atak i otrzymuje następne punkty i ban. Tak jak w tej chwili. Ilość zgromadzonych punktów sama wyeliminuje go z Forum.

- nie. Odnośnie powyższego wyjaśnienia.

Bzdur o jakiejś cenzurze prewencyjnej tłumaczył nie będę. Użytkownik ARTON55 miał i ma cały czas dostępne wątki przez siebie założone do zamieszczania swych wklejek i wpisów. A że tam nie chce się wypowiadać to zaśmiecanie innych wątków uważam za złośliwy rolling i udzielam regulaminowych ostrzeżeń.

I jeszcze jedno, Arton zamieszczając wyciąg swych osiągnięć karnych jakoś zapomniał o udostępnieniu opisów do kar mu udzielonych a w nich, za każdym razem jest dokładnie opisane na jakiej podstawie otrzymał karę z tego punktu regulaminu Forum.

Nie usunę jego wpisu, niech zostanie aby inni mogli zobaczyć co dzieje się z rozsądkiem zawziętego trolla. Woli zostać całkowicie wyeliminowany, zamiast postępować tak jak wymagają prowadzący Forum i jego regulamin.

I nie myślcie że "ARTON55 jest jedyny.

widac moderacja nie wierzy ani w ufo ano nwo

Mylisz się drogi Przyjacielu. Nie wypowiem się za Moderację, ale ja osobiście obserwowałem ten fenomen, zarówno w Polsce jak i w U.K.

Nie wierze zaś w idiotyzmy wklejane przez Artona który jest tutaj propagandzista sekty "LIGHT" i owego Cobry :-)))

W.

Mateuszek, nie dawaj pola do pobudzania wyobraźni :).

Wnoszę też o "od-urlopowanie" Artona55, jeśli nikomu krzywdy nie robi, a jedynie walczy o swoje prawa.

Korzystając z okazji dziękuję Administracji oraz Panu Prezesowi D. Skrzypczakowi za błyskawiczną pomoc i odblokowanie mojego konta, które zostało całkowicie zablokowane przez tajemniczego jegomościa.

Edytowane przez SVART
Gość vasa

(Konto usunięte)

Korzystając z okazji dziękuję Administracji oraz Panu Prezesowi D. Skrzypczakowi za błyskawiczną pomoc i odblokowanie mojego konta, które zostało całkowicie zablokowane przez tajemniczego jegomościa.

Czyli najpierw banujemy delikwenta, trzymamy za burtą aż zmięknie a następnie car specjalnym edyktem przywraca gościa do życia zaskarbiając sobie jego wdzięczność i podziękowania.

Nowa wersja starej bajki?

Wysłane powietrzem

Wasa, dokładnie tak, jak piszesz! Ty to masz przeczucie kurka wodna :) :) :). Zmiękłem tak, że aż mi się paltalony poluzowały. A serio, to było normalnie, prośba o usunięcia bana i dostęp do forum - obeszło się bez kwiatów, pism, powództw, itp., jak normalni ludzie. Można. a no można :).

Wysłane z piełka

Edytowane przez SVART
  • Administratorzy

Naprawione.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Kiedy do jasnej cholery skończy się na tym forum to idiotyczne banowanie w tematach własnych!!! Hodujecie takich typków jak toptwenty zamiast wyrzucić ich z forum. Był temat o islamie który toczył się kilka lat, pozwoliliście gościowi założyć własny dublujący ten pierwszy (już wtedy powinien być zamknięty przez administrację) po to żeby mógł w nim banować niewygodnych uczestników.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Był temat o islamie który toczył się kilka lat, pozwoliliście gościowi założyć własny dublujący ten pierwszy (już wtedy powinien być zamknięty przez administrację) po to żeby mógł w nim banować niewygodnych uczestników.

Już kiedyś to wyjaśniałem.

Zakładanie dublujących się tematów jest niezgodne z regulaminem, ale jak zostaniesz w jakimś zbanowany przez autora to możesz założyć swój taki sam temat.

To stanowisko moderacji.

Stawianie "lajków" za hejtowanie na Bocznicy to bardzo zły pomysł. Najlepsi hejterzy wychodzą na największych znawców audio.

Proponuję zlikwidować "lajki" za działalność na Bocznicy ...

• Moderatorzy

Stawianie "lajków" za hejtowanie na Bocznicy to bardzo zły pomysł. Najlepsi hejterzy wychodzą na największych znawców audio.

a są w ogóle lajki jeszcze?

-----------------

• Moderatorzy

Nie wiedziałem że te lajki z fb są powiązane z tym co pojawia się w "o mnie" na AS, ale teraz zauważyłem że, faktycznie tak jest.

-----------------

Kiedy do jasnej cholery skończy się na tym forum to idiotyczne banowanie w tematach własnych!!! Hodujecie takich typków jak toptwenty zamiast wyrzucić ich z forum. Był temat o islamie który toczył się kilka lat, pozwoliliście gościowi założyć własny dublujący ten pierwszy (już wtedy powinien być zamknięty przez administrację) po to żeby mógł w nim banować niewygodnych uczestników.

Czytaj forum, dopiero co te sprawę uzgodniliśmy. Czemu nie zgłaszasz? Tan wpis potraktuje jako Twoje zgłoszenie.

A tutaj moja oficjalna deklaracja.

Zgodnie z deklaracją, na własną odpowiedzialność decyduję zdjąć bany WSZYSTKIM zbanowanym przez założycieli wątków Użytkownikom. Dotyczy to wątków światopoglądowych w zakładce BOCZNICA.

Proszę jednocześnie o zgłaszanie się w tym wątku wszystkich, którzy zostali w ten sposób pozbawieni możliwości otwartej dyskusji przez założycieli wątków.

W.

Dzięki.

Ale co z tego jak mnie toptwenty jutro znowu zbanuje?

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Dzięki.

Ale co z tego jak mnie toptwenty jutro znowu zbanuje?

Jeśli nie będzie miał uzasadnienia powodu zbanowania, może zostać zbanowany we własnym wątku. Skoro nie potrafi dyskutować z ludźmi, to nie będzie. Ale po co ma to robić? Wystarczy że normalnie zgłosi każdą wypowiedź niezgodna z regulaminem i osoba niesubordynowana i tak zostanie wykluczona.

Dzięki.

Widzę, że strażnicy haremu 747 i Huyny nie próżnują. Ciekawe czy nie doskwiera im brak nabiału...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Do przegladania forum na smartfonie polecam Opere, bardzo ulatwia szybkie przewijanie, przeskok do dolu i do gory strony. Pojawia sie kolko gdy energicznie przewiniemy do gory badz w dol, wystarczy to kolko ze strzalko dotknac i rezultat jest natychmiastowy. Podczas przegladania forum duzo czasu tracilem na przewijanie tematow, zeby przewinac z dolu do naglowka. Na stronie w wersji mobilnej brakuje przyciskow ktore przerzucaja strone z gory na dol i na odwrot. Warto dodac takie elementy w wersji mobilnej.

Obrazki Samolocika też?

Ludzie zaglądają na ten temat, aby czytać komentarze dotyczocę Numerko-Huyonkowego-ADHD. ;-)

"Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery."

Jestem za. Nie ma usprawiedliwienia dla zabijania ludzi. Jakiekolwiek gloryfikacja roswyjskich morderców powinna byc karana

Ale gloryfikacja ukraińskich morderców nie powinna być karana ???

Widze że niektórym to się marzy cenzura z Mysiej, zamiast moderacji. Oj naprawde to sa ci najwieksi wolnosciowcy i demokraci :-)

Czyli najpierw banujemy delikwenta, trzymamy za burtą aż zmięknie a następnie car specjalnym edyktem przywraca gościa do życia zaskarbiając sobie jego wdzięczność i podziękowania.

Nowa wersja starej bajki?

A tam jaka nowa - normalny areszt wydobywczy. potrzymany jkeszcze nada coś na kolegów

AQ ja mam pytanie dlaczego zbanowano Szybkiego Gonzo? On tu był odkad pamięcia siegam. I co tal ciach i finito??? kula w łab z rewolucyjnego naganta za nieprawomyślnosć?? Czy o co chodzi? Na buty komuś napluł? Co sie stało?

Pewnie pisze dalej z innego konta tak jak kubri , tak chwalony onegdaj przez admina za staż na forum.:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

A ty kolego ile masz kont? Ktos musi przeciez robić ruch na forum. Zwłaszcza że ciagle jest utrzymywany zwyczaj blokowania w wątkach wedle widzimisie autora albo moderatora...

Jak w moim przypadku przez niejakiego mlb w watku Polityka?

Mysłisz że ktos sie temu podda? :-)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.