Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, jezz napisał:

bo sam stench stał się tu dyżurnym chłopcem do bicia.

nic by nie napisał i nie byłoby całej tej dyskusji 🙂

To, że przedstawił sprawę na forum to mu się chwali

w dobie anonimowych ostrzeżeń to wg mnie zachowanie godne uznania

1 godzinę temu, bum1234 napisał:

Masz dostęp do tego panelu?

mnie akurat nie jest to potrzebne do niczego 🙂

bardzo rzadko też składam reklamacje co do własnych ostrzeżeń

bo często jest tak , że mod opiera się na opisie zgłoszenia nie wnikając głębiej

szkoda czasu na pierdoły 🙂

• Moderatorzy
33 minuty temu, toptwenty napisał:

Coraz rzadziej.

Wszystkie zgłoszenia są rozpatrywane - nie wszystkie wg oczekiwań zgłaszającego.

19 minut temu, slawek.xm napisał:

bo często jest tak , że mod opiera się na opisie zgłoszenia nie wnikając głębiej

Wnikanie głębiej najczęściej kończy się rozdaniem jeszcze większej ilości punktów większej grupie użytkowników.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Seyv napisał:

Wnikanie głębiej najczęściej kończy się rozdaniem jeszcze większej ilości punktów większej grupie użytkowników.

i dobrze

ale przynajmniej masz kontekst a nie pierdoły wypisywane przez antagonistę , któremu wydaje się  , że np zakres tematyki wątku jest tylko taki jak się jemu wydaje

albo , że działalność KK to tylko pedofilia

Gość

(Konto usunięte)
34 minuty temu, Seyv napisał:

Wnikanie głębiej

Kiedyś pisałeś mi,że chętnie przyjmiesz rady

przykład

dyskusja w wątku jest luźno związana z tematem ale na pewno nie obok

pięciu kolegów dyskutuje od 10 stron w tym samym tonie podająć cytaty pytania itd

w tym momencie jeden nowy uczestnik włacza się do tej rozmowy zadając pytanie dotyczące dyskusji

i za chwilę dostaje ostrzeżenie za troling

nawet jeśli ostrzeżenie byłoby zasadne to powinno wylecieć 10stron dyskusji i wszyscy biorący w niej udział powinni dostać ostrzeżenia

a tak się nie dzieje

czy ten jeden , który dostał ostrzeżenie ma prawo czuć się skrzywdzony?

niech to będzie pytanie retoryczne 🙂

• Moderatorzy
14 minut temu, slawek.xm napisał:

czy ten jeden , który dostał ostrzeżenie ma prawo czuć się skrzywdzony?

Ostrzeżenia są niepubliczne więc inni użytkownicy nie wiedzą kto za co je dostaje.

14 minut temu, slawek.xm napisał:

za chwilę dostaje ostrzeżenie za troling

Nie raz dopuszczane są chwilowe odejścia od tematu. Jeśli są one chwilowe i temat wraca na swoje tory nie ma potrzeby interwencji. Natomiast jeśli rozwija się dalej i zaczyna dominować w którymś momencie trzeba to ukrócić i wrócić do meritum. 

Wielu kierowców przekracza dozwoloną prędkości ale w danej chwili jest zatrzymywany i ukarany jeden.

45 minut temu, slawek.xm napisał:

ale przynajmniej masz kontekst a nie pierdoły wypisywane przez antagonistę , któremu wydaje się  , że np zakres tematyki wątku jest tylko taki jak się jemu wydaje

albo , że działalność KK to tylko pedofilia

Duża część zgłoszeń to próba wciąga moderacji do rozstrzygnięcia sporów kto ma rację. Moderacja nie jest od rozstrzygania takich rzeczy.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Seyv napisał:

Ostrzeżenia są niepubliczne więc inni użytkownicy nie wiedzą kto za co je dostaje.

a jakie to ma znaczenie skoro ukarany użytkownik widzi tę samą dyskusję w dalszym ciągu?

poza tym pisałem o swoim przypadku

ale myślą, którą Ci chcę przekazać jest to , że do obiektywnej oceny zgłoszenia nie wystarczy uzasadnienie zgłaszającego

• Moderatorzy
6 minut temu, slawek.xm napisał:

a jakie to ma znaczenie skoro ukarany użytkownik widzi tę samą dyskusję w dalszym ciągu?

Oczywiście kolejni dyskutanci, zamieszczający wpis nie na temat też powinni zostać ukarani. Niestety jeśli nie ma kolejnych zgłoszeń to jest problem z przypilnowaniem tego. Każdy z moderatorów działa w swoim wolnym czasie. Nawet teraz kiedy to piszę jestem w pracy i zasadniczo mam co robić. Kiedy przychodzi zgłoszenie dostaję e-mail i znajdę nie raz chwilę by to rozpatrzeć ale nie mam możliwości śledzić dalej tematu.

Ostatnio podjęliśmy decyzję by karać nieuzasadnione lub złośliwe zgłoszenia bo zabierają czas na rozpatrzenie i bliższe przyjrzenie się tym zasadnym.

10 minut temu, slawek.xm napisał:

myślą, którą Ci chcę przekazać jest to , że do obiektywnej oceny zgłoszenia nie wystarczy uzasadnienie zgłaszającego

Ale ja się z tym całkowicie zgadzam. Dlatego pomimo opisów zgłaszających osób zdarza się, że rozpatruję to inaczej. Lub punktami obdarowuję zgłaszanego i zgłaszającego.

I to co dla mnie jest najważniejsze: to jest forum tematyczne poświęcone audio i mnie osobiście zależy na tym aby w tej materii się rozwijało. Zgłoszenia poświęcone tematom audio są więc zawsze priorytetem. Bocznica jest jedynie dodatkiem, którego gdyby zależało to ode mnie raczej by nie było. Niestety 95% zgłoszeń dotyczy wzajemnych przepychanek na bocznicy. Najsmutniejsze jest to, że nieraz trzeba karać użytkowników, którzy merytorycznie udzielają się w tematach audio za ich "wybryki" na bocznicy.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Seyv napisał:

Najsmutniejsze jest to, że nieraz trzeba karać użytkowników, którzy merytorycznie udzielają się w tematach audio za ich "wybryki" na bocznicy.

Bocznica audiostereo zawsze była miejscem na odreagowanie dla większości audiofili nie tylko z tego forum 🙂

i jawnie o tym pisali

emocje związane z poglądami społeczno politycznymi są znacznie większe niż w audio

stąd problemów ze zgłoszeniami z bocznicy zawsze będzie dużo

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, jar1 napisał:

Proszę o usunięcie mojego postu z tematu o rowerach dotyczącego faszyzmu. Nie tam miał być.

zgłoś swój wpis i opisz zgłoszeniu problem

• Administratorzy
5 godzin temu, bum1234 napisał:

Problem  w tym, że administracja o tym wie, bo sytuacja nie jest nowa.

A il dottore pisze dalej i nikt się tym nie przejmuje,  moderator Stench również.

za każde zgłoszenie tego typu dostaje punkty lub bany. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Być może, ale sądzę, że powinno to odbywać się bez zgłoszeń. Tego typu sprawy to nie są wojenki kablowe, czy też "ataki personalne" lub "trolling".

To jest poważna sprawa i wymaga poważnego podejścia.

5 godzin temu, toptwenty napisał:

Gdzie? Tutaj widzę na to dużo miejsca. I wielu zwolenników.

Szczególnie na twoje rasistowskie wpisy w wątku antysemickim.

6 godzin temu, bum1234 napisał:

Nie ma miejsca na tolerowanie rasizmu i poglądów zbliżonych albo wręcz faszystowskich.

OK, czy można wg Ciebie tolerować poglądy zbliżone albo wręcz komunistyczne?
Bo o tym nie napisałeś.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Moderatorzy
9 minut temu, bum1234 napisał:

Być może, ale sądzę, że powinno to odbywać się bez zgłoszeń.

Nie ma takich fizycznych możliwość. Żaden z moderatorów nie jest na forum 24/7 a nawet gdy jest w danej chwili nie może cały czas śledzić wątków w których takie rzeczy mogą się pojawić. 

Just now, xniwax said:

OK, czy można wg Ciebie tolerować poglądy zbliżone albo wręcz komunistycznych ?
Bo o tym nie napisałeś.

Czyli jakie?

Pisowskie?

2 minutes ago, Seyv said:

Nie ma takich fizycznych możliwość. Żaden z moderatorów nie jest na forum 24/7 a nawet gdy jest w danej chwili nie może cały czas śledzić wątków w których takie rzeczy mogą się pojawić. 

Owszem, tyle że chodzi tu o kilku, a szczególnie jednego użytkownika - czy to rzeczywiście jest takie trudne?

9 minut temu, bum1234 napisał:

Czyli jakie?

Pisowskie?

I tu cię złapałem, skoro tak piszesz, to raczej chodzi tobie wyłącznie o wyeliminowanie z forum innych poglądów niż twoje, a nie będących ani faszystowskimi, ani komunistycznymi, ani rasistowskimi. To co napisałeś jest po prostu obraźliwe. Pewnie miało być "śmiesznie", a wyszła z ciebie hipokryzja, a nawet coś więcej.

Tyle w temacie co do twoich wcześniej postawionych tez, pretensji i żali.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

3 minuty temu, Seyv napisał:

Są "prawne". Na przykład każdy wpis antysemicki, nawet wykryty na AS po wielu miesiącach (bo żaden z moderatorów nie jest na forum 24/7) powinien skutkować całkowitym banem.

Zapraszam do lektury wątku nt polskiego antysemityzmu. Przestałem zgłaszać, bo to było jak rzucanie grochem o ścianę. 

Nawiasem mówiąc, ANTYSEMITYZM JEST KARALNY.  

53 minuty temu, jar1 napisał:

Proszę o usunięcie mojego postu z tematu o rowerach dotyczącego faszyzmu. Nie tam miał być.

Sorry, nie o rowerach tylko o zegarkach 😉

Juz wszędzie ci antysemici i nazisci, w rowerach w zegarkach 

A w rowerach to jeszcze są pedały 

Jak tu  żyć?

Edytowane przez costa brava
  • Moderatorzy
14 minut temu, jar1 napisał:

Sorry, nie o rowerach tylko o zegarkach 😉

Wybierz "Zgłoś wpis" i w zgłoszeniu napisz "Proszę o usunięcie".

19 minut temu, toptwenty napisał:

Przestałem zgłaszać, bo to było jak rzucanie grochem o ścianę.

Niedawno było zgłoszenie pewnego obrazka w dziale "humor polityczny" gdzie zestawiono ze sobą zdjęcia pewnego białego polskiego polityka z małpą. Pewien użytkownik zgłosił to jako rasizm. Zostawiłem to zgłoszenie chwilę nie rozstrzygnięte w tym czasie post dostał dużo lajków a zgłaszający przerobił obrazek i zamiast białego polskiego polityka wkleił czarnoskórego. Od razu posypały się zgłoszenia o rasizm w tym od osób lakujących poprzedni obrazek. Jest to doskonały przykład hipokryzji wśród zgłaszających. Gdy obrażają tych, których nie lubimy to jakoś tak to nie razi. Ostatecznie podjąłem decyzję o tym by ukryć oba obrazki - mnie najbardziej żal zrobiło się tej małpy. 

Edytowane przez Seyv

5 minut temu, toptwenty napisał:

A co z tym antysemityzmem na AS?

Nie ma. Gdyby był, byłyby reakcje. To oczywiste.

• Moderatorzy
2 minuty temu, toptwenty napisał:

A co z tym antysemityzmem na AS?

Akurat ostatnie zdanie było napisane w celach humorystycznych. Natomiast cały wpis miał uzmysłowić, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Z zależności jaki podmiot wstawimy do postu jedni zgłoszą go jako antysemityzm, drudzy jako rasizm, a będą tacy, którzy po ukryciu zgłoszą brak wolności słowa. Są jawne przejawy antysemityzmu np. gdy ktoś napisze "Żydzi do gazu" i takie, których jednoznacznie nie można powiązać z antysemityzmem jak np. wypowiedź kogoś kto jest znany z niechęci do Żydów ale jego wypowiedzi nie nawołuje do nienawiści czy dyskryminacji.

• Moderatorzy
5 minut temu, toptwenty napisał:

Ale co z antysemityzmem w AS. Jest, czy go nie ma?

Jeśli jest, co Pan z tym zrobi?

Oczywiście mogą być tu użytkownicy, którzy będą takie  treści zamieszczać. Moderacja po wykryciu takich wpisów ukrywa je.

Edytowane przez Seyv

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.