Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, jar1 napisał:

TVP też jest publiczna, a nie oglądam.

Przecież tu też, nikt cię nie zmusza do czytania.

Teraz, jezz napisał:

Przecież tu też, nikt cię nie zmusza do czytania.

Ło matko, znowu, A już cię odblokowałem.  Nie możesz wytrzymać? 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
16 minut temu, Espectro napisał:

Mowa o ukrywaniu zawartości tych co się nawzajem ignorują a nie tematów i zakładek forum ........

Jeśli oboje siebie ignorują, to sami z siebie nie widzą swoich postów. 

49 minut temu, Espectro napisał:

Jak ktoś nie chce sąsiadowi mówić dzień dobry na klatce to nie mówi a jak jest mocno uparty to powinien zmienić miejsce zamieszkania a nie budować muru oddzielającego go od sąsiada 

Więc po co wprowadzasz techniczną możliwość budowania takich murów?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Więc po co wprowadzasz techniczną możliwość budowania takich murów?

Ignorowanie było od bardzo dawna. Poza tym takie specjalne ukrywanie pomaga gdy ktos nie potrafi się dogadać z kimś innym na forum.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy

Przy okazji zachęcamy do brania udziału w konkursie przy współpracy z Audiomagic.pl oraz Meze. 

https://www.audiostereo.pl/konkurs/

5 godzin temu, Maju napisał:

wystarczy

Jak myślisz @Maju , kto to zrobił ? Ja ? @Espectro ?  Cały czas się czepiasz i tyle . Nie podoba ci się że w cudzych postach nie wolno będzie grzebać , oraz wykorzystywać błąd konstrukcyjny strony do przepychanek ? Tylko autor posta powinien mieć prawo do edycji swoich postów nawet po upublicznieniu . Nikt inny . Tak mają Google , Facebook czy też inne portale.

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Administratorzy
2 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Jak myślisz @Maju , kto to zrobił ? Ja ? @Espectro ?  Cały czas się czepiasz i tyle . Nie podoba ci się że w cudzych postach nie wolno będzie grzebać oraz wykorzystywać błąd konstrukcyjny strony do przepychanek ?

to też trochę dziwne że macie pretensje do tego iż funkcjonalności nadal pozostały takie same a edycja wpisu będąc dowolną wnosiła jedynie sprzeczne przesłanki.

2 godziny temu, Espectro napisał:

Ignorowanie było od bardzo dawna. Poza tym takie specjalne ukrywanie pomaga gdy ktos nie potrafi się dogadać z kimś innym na forum.

Jeśli po zarejestrowaniu przestanę widzieć czyjeś publiczne wypowiedzi, które widzi każdy, to coś tu jest nie tak. To, że jeden drugiego nie czyta, albo choć czyta to nie odpowiada, to jego sprawa. Ale jeśli ktoś ukrywa przed innymi swoje wpisy... bez przesady! Jeśli ktoś nie jest w stanie tolerować publicznych komentarzy, to niech się publicznie nie wypowiada a nie zabrania innym czytać. Może założyć swój blog, wątek w dziale Kluby, pogadać z kumplami na priv...

Jak się jeden z drugim dogadać nie może, to daj punkcik temu co łamie Regulamin, za recydywę dwa, a sprawa sama szybko się rozwiąże. 

Edytowane przez szymon1977

28 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeśli po zarejestrowaniu przestanę widzieć czyjeś publiczne wypowiedzi, które widzi każdy, to coś tu jest nie tak.

Będzie tak jak na FB. Czyli wszystko w porządku. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Będzie tak jak na FB. Czyli wszystko w porządku. 

Nie, będzie zupełnie inaczej, bo niezarejestrowany nadal będzie widzieć wszystko. Świat staje na głowie!

20 godzin temu, Jacchusia napisał:

Właściwe bo pokazuje, że to fragment cytowanej wypowiedzi.

Nie da się nic dopisac do cytowanego postu, czy też fragmentu.

W tej właśnie chwili (znany ci) forowicz wymaga ode mnie dowodu na to co zacytował.
Problem w tym że cytuje tylko część zdania usiłując wmówić że pisałem o niezaprzeczalnych  faktach a nie o przypuszczeniu.....jak widać na załączonym obrazku nie trzeba nic dodawać do wpisów by nimi manipulować.

Natomiast całkiem idiotyczny jest brak możliwości edycji własnych cytowanych wpisów, co powinno być możliwe do zrobienia gdy się chce jakiś fragment podkreślić, gdy w dyskusji chce się do czegoś wrócić i na to zwrócić szczególną uwagę.

19 godzin temu, Kw202 napisał:
20 godzin temu, Espectro napisał:

Mowa o ukrywaniu zawartości tych co się nawzajem ignorują a nie tematów i zakładek forum ........

Jeśli oboje siebie ignorują, to sami z siebie nie widzą swoich postów. 

Piszę o tym tu i w wiadomym temacie od kilku dni.

To fikcja!!

Ktoś kto chce naprawdę ignorować innych nie potrzebuje w ogóle tej funkcji.
Ktoś kto chce udawać że ignoruje znajdzie sobie furtkę by to ominąć, nawet jak w moim przypadku ignorowanie mam nałożone (wspólne) przez @Espectro a po wylogowaniu nadal w jednym z tematów nie widzę wpisów @Bobcat.....można (chyba) podglądać wpisy z innego konta, jak się mylę to mnie sprostujcie.

Zresztą nie to jest najważniejsze, najważniejsze że w ogóle ignorowanie nie ma sensu, bo ten który chce o kimś pisać brednie, ma ochotę szkalować będzie to robić nadal i fakt że ja tego nie widzę wcale mnie nie pociesza, bo powoduje że osoba szkalująca może czuć się bezkarna, bo ja tego nie mogę zgłosić!

Lubię pisać o faktach i to są właśnie fakty
Wymieniony wyżej twierdzi że "w każdym moim wpisie" coś (co mnie deprecjonuje) dostrzega.
Już @Jacchusia w tamtym temacie pytał @Espectro jak to możliwe, ja też pytałem skąd może mieć taką wiedzę skoro nie ma możliwości znać "każdego" mojego wpisu.
Dodam że ignorowanie mamy nałożone na siebie po to by do siebie się nie odnosić.....tylko po co to skoro nazbyt często czytam takie komentarze zamiast do tematu to do mojej osoby.

To ignorowanie służy tylko jednej osobie, tej która upatrzyła sobie cel i nie zamierza przestać o mnie pisać, to fikcja, to tylko fikcja!!

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

Natomiast całkiem idiotyczny jest brak możliwości edycji własnych cytowanych wpisów, co powinno być możliwe do zrobienia gdy się chce jakiś fragment podkreślić,

Tworzenie problemów które nie mają miejsca.

1 minutę temu, Maju napisał:

Ktoś kto chce naprawdę ignorować innych nie potrzebuje w ogóle tej funkcji.

to prawda.

1 minutę temu, Maju napisał:

Zresztą nie to jest najważniejsze, najważniejsze że w ogóle ignorowanie nie ma sensu, bo ten który chce o kimś pisać brednie, ma ochotę szkalować będzie to robić nadal i fakt że ja tego nie widzę wcale mnie nie pociesza.

Tak jak Panu zdarza się o Bobcacie ? 

2 minuty temu, Maju napisał:

a po wylogowaniu nadal w jednym z tematów nie widzę wpisów @Bobcat.....można (chyba) podglądać wpisy z innego konta, jak się mylę to mnie sprostujcie.

no tak ale to tylko upartość Pańskiej natury i nic innego. 

2 minuty temu, Maju napisał:

To ignorowanie służy tylko jednej osobie, tej która upatrzyła sobie cel i nie zamierza przestać o mnie pisać, to fikcja, to tylko fikcja!!

Aha ....

3 minuty temu, Maju napisał:

jak to możliwe, ja też pytałem skąd może mieć taką wiedzę skoro nie ma możliwości znać "każdego" mojego wpisu.

z cytowań 🙂 

20 minut temu, Espectro napisał:
21 minut temu, Maju napisał:

Natomiast całkiem idiotyczny jest brak możliwości edycji własnych cytowanych wpisów, co powinno być możliwe do zrobienia gdy się chce jakiś fragment podkreślić,

Tworzenie problemów które nie mają miejsca.

Wprost przeciwnie.
Ułatwienie sobie życia w dyskusjach.

ak jak Panu zdarza się o Bobcacie ? 

Kłamię na jego temat? Nadal, pomimo zakazu odnoszenia się do niego??
Gdzie są dowody na to co pan tu pisze??? Nie widzę.

Nieprawda.....jak sporadycznie coś napiszę o nim to tylko samą (niewygodną dla pana) prawdę o tym co robi nadal, mniej o tej osobie która wielu tu poznało z tej strony i może potwierdzić.

to tylko upartość Pańskiej natury i nic innego. 

Nie rozumiem?
Jaka "upartość".....mam nadzieję że pan niczego niestosownego nie sugeruje??

Dziękuję że kolejny raz widzę wpis w którym nie widzę odpowiedzi na najważniejsze dla mnie pytanie i nie ma nadal odpowiedzi na pytanie @Jacchusia z posta niżej: "co pan na to?"

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
6 minut temu, Maju napisał:

Kłamię na jego temat? Nadal, pomimo zakazu odnoszenia się do niego??
Gdzie są dowody na to co pan tu pisze??? Nie widzę.

Pisanie bezosobowe wskazując nie palcem ale całą dłonią. 

Zakończmy ten temat. 

CO jest problemem w takim razie według Pana co do cytowań ?

6 minut temu, Espectro napisał:

Zakończmy ten temat. 

Szkoda.....rozumiem, że niewygodny dlatego nie naciskam.
Oczywiście przypomnę się jak sprawa będzie się powtarzać i znowu zobaczę bezpodstawnie (bez podania cytatów) oczerniające mnie wpisy osoby która nie powinna już tego robić.

Ile to już mamy tego ignora? Dwa lata pewnie się zbliża i niczego go to nie nauczyło.

6 minut temu, Espectro napisał:

CO jest problemem w takim razie według Pana co do cytowań ?

Mnie to w tej chwili mało interesuje, zastrzeżenia jakie miałem już opisałem.

Dla chcących tu mieszać to co wprowadziliście nie będzie żadną przeszkodą.....wyrwą urywek z jakiegoś posta i skomentują manipulacją insynuując dowolnie, napiszą dowolny tekst jaki im do głowy przyjdzie.

Zaczynam się przyzwyczajać, nie przeszkadza mi, może dlatego że coraz mniej cytuję wpisów z tej racji że większość na to nie zasługuje, choć nie ukrywam walałbym by wróciło stare,  dobrze było tak jak było.

• Administratorzy
5 minut temu, Maju napisał:

Szkoda.....rozumiem, że niewygodny dlatego nie naciskam.

Jaki niewygodny ?

Zada Pan pytanie to na nie odpowiem. 

Oczywiście przypomnę się jak sprawa będzie się powtarzać i znowu zobaczę bezpodstawnie (bez podania cytatów) oczerniające mnie wpisy osoby która nie powinna już tego robić.

zgłosi Pan wtedy. 

Dla chcących tu mieszać to co wprowadziliście nie będzie żadną przeszkodą.....wyrwą urywek z jakiegoś posta i skomentują manipulacją insynuując dowolnie, napiszą dowolny tekst jaki im do głowy przyjdzie.

Pisze Pan brednie i nie rozumie problemu.

Lepiej jest wyedytować cytowaną wypowiedz i zmodyfikować tak aby pasowała komuś kto to cytuje ? 

51 minut temu, Espectro napisał:

z cytowań 🙂 

Niby tak, tyle, ze mało kto cytuje cały post, prędzej fragment, do którego sie ustosunkowuje, wiec to raczej nie jest możliwe.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

11 minut temu, Maju napisał:

Dla chcących tu mieszać to co wprowadziliście nie będzie żadną przeszkodą.....

Jeden z ukrytych postów pokazał, że pomimo blokady przez silnik nie jest problemem wyedytować treść cytatu. Trol jak będzie chciał to nadal to zrobi, a uczciwi użytkownicy utrudnione będą mieć życie. To nie pierwszy raz, gdy za wybryki kilku płaci cała reszta.

A pomysł by ktoś mógł przed innymi ukrywać swoje posty, bo jest za mały by zaakcptować, że odpowiedzią nie jest lajk ani słowa pochwały podważa ideę forum dyskusji i wolności słowa.

7 minut temu, Espectro napisał:

zgłosi Pan wtedy. 

Jakim cudem mogę zgłosić wpis który jest przede mną zakryty?
Zresztą robię to tu cytując post @Jacchusia i jakby pan poważnie ze mną rozmawiał to to by wystarczyło.

10 minut temu, Espectro napisał:

Jaki niewygodny ?

Taki właśnie.....   🙂

Kończę, bo jak zwykle zaczyna się z rozmowy naszej rozmowy jakaś groteska robić.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

pomysł by ktoś mógł przed innymi ukrywać swoje posty, bo jest za mały by zaakcptować, że odpowiedzią nie jest lajk ani słowa pochwały podważa ideę forum dyskusji i wolności słowa.

To kuriozum na poważnie ma tu funkcjonować.....myślałem że to jakiś żart.    🙂

4 minuty temu, Maju napisał:

To kuriozum na poważnie ma tu funkcjonować.....myślałem że to jakiś żart.    🙂

Niestety to rzeczywistość.

• Administratorzy
51 minut temu, szymon1977 napisał:

Trol jak będzie chciał to nadal to zrobi, a uczciwi użytkownicy utrudnione będą mieć życie.

w jaki sposób ?

• Administratorzy
52 minuty temu, szymon1977 napisał:

Jeden z ukrytych postów pokazał, że pomimo blokady przez silnik nie jest problemem wyedytować treść cytatu. Trol jak będzie chciał to nadal to zrobi, a uczciwi użytkownicy utrudnione będą mieć życie. To nie pierwszy raz, gdy za wybryki kilku płaci cała reszta.

A pomysł by ktoś mógł przed innymi ukrywać swoje posty, bo jest za mały by zaakcptować, że odpowiedzią nie jest lajk ani słowa pochwały podważa ideę forum dyskusji i wolności słowa.

Łączysz dwie sprawy które nie są połączone kompletnie ....

42 minuty temu, Piopio napisał:

Gorzej gdy odpowiedź jest kłamstwem i manipulacją. Jak to często bywa w Twoim przypadku. Jak czekam z utęsknieniem gdy znikniesz na zawsze z moich oczu i nie będziesz mógł komentować moich postów. 

opcja ignorowania zaprasza ...

3 minuty temu, Espectro napisał:

w jaki sposób ?

Brak możliwości zacytowania dokładnie tego, co komentuję.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Łączysz dwie sprawy które nie są połączone kompletnie

Piszę w jednym poście ale o dwóch sprawach oddzielnie.

Edytowane przez szymon1977

• Administratorzy
2 minuty temu, szymon1977 napisał:

możliwości zacytowania dokładnie tego, co komentuję.

jak nie dało się jak dało 

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

Piszę w jednym poście ale o dwóch sprawach oddzielnie.

co ?

Odkąd istnieje internet istniej powiedzenie, że trolle należy ignorować. To na nich działa najlepiej,

Co zresztą widać 😉

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, Espectro napisał:

jak nie dało się jak dało 

Bywają posty długie, gdzie po tezie następuje kilka podpunktów a każdy ilustrowany obrazkiem lub filmem: utraciłem możliwość zacytowanie tezy i ostatniego podpunktu z pominięciem obrazków i filmów... nie zmienisz zdania to jakoś sobie z tym problemem poradzę. Z drugą sprawą też, ostatecznie żeby nie wypaść z dyskusji zainstaluję drugą przeglądarkę, na której czytać będę wpisy, które jakiś trol przede mną ukrył.

Szczerze doceniam Twoją chęć pomocy userom, ale moim zdaniem powinieneś więcej uwagi zwracać jakie skutki będzie to mieć dla pozostałych. Bo te dwie zmiany to trochę tak, jakby jeden motocyklista na bani rozj.bał się przy 300km/h o drzewo, a Ty dla dobra jeżdżących przepisowo i na trzeźwo zezłomował im motocykle.

• Administratorzy
11 minut temu, szymon1977 napisał:

Bywają posty długie, gdzie po tezie następuje kilka podpunktów a każdy ilustrowany obrazkiem lub filmem: utraciłem możliwość zacytowanie tezy i ostatniego podpunktu z pominięciem obrazków i filmów... nie zmienisz zdania to jakoś sobie z tym problemem poradzę. Z drugą sprawą też, ostatecznie żeby nie wypaść z dyskusji zainstaluję drugą przeglądarkę, na której czytać będę wpisy, które jakiś trol przede mną ukrył.

Szczerze doceniam Twoją chęć pomocy userom, ale moim zdaniem powinieneś więcej uwagi zwracać jakie skutki będzie to mieć dla pozostałych. Bo te dwie zmiany to trochę tak, jakby jeden motocyklista na bani rozj.bał się przy 300km/h o drzewo, a Ty dla dobra jeżdżących przepisowo i na trzeźwo zezłomował im motocykle.

nadal 

11 minut temu, szymon1977 napisał:

300km/h o drzewo

image.png

• Moderatorzy

Jeśli jesteśmy już przy tematach technicznych to przydała by się opcja "Wyczyść edytor" - taka jaka pojawia się przy odświeżeniu strony. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.