Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Espectro napisał:

Panowie udowodnijcie jednym, że są złodziejami a drugim, że robią XYZ to wtedy będziecie mogli ich tak nazywać jak nazywacie. Podobno każdy polityk jest winny z PIS, a i tak samo z PO / KO ustalcie lub poczekajcie na wyroki sądów... 

Ja własnie do tego zmierzam, że nasze prywatne opinie sa tylko naszym spojrzeniem na rzeczywistość, naszą prawdą i nie uprawniają do wydawania wyroków, zwłaszcza w sposób o jaki "walczy" @jar1 czyli wulgaryzmami.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

A jak pisowiec został skazany, ale długopis go ułaskawił to można takiego brzydko nazywać? 😁

• Administratorzy
3 minuty temu, Jacchusia napisał:

Ja własnie do tego zmierzam, że nasze prywatne opinie sa tylko naszym spojrzeniem na rzeczywistość, naszą prawdą i nie uprawniają do wydawania wyroków, zwłaszcza w sposób o jaki "walczy" @jar1 czyli wulgaryzmami.

DOkładnie. Nadal jednak używacie wulgaryzmów sami do siebie lub bez sensu bluzgacie na kogokolwiek i pomawiacie. 

Internet coraz częściej nie jest anonimowy i z tego mogą tylko płynąć problemy. 

1 minutę temu, Ajothe napisał:

A jak pisowiec został skazany, ale długopis go ułaskawił to można takiego brzydko nazywać? 😁

Wystarczy napisać, że został skazany i opisać sprawę. Czy forma brzydkich słów wykaże to samo co kilka przyzwoitych dowodów oraz faktów ?

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

4 minuty temu, Ajothe napisał:

Zapytaj kogoś z bliskich, może się dowiesz, ze pisanie o człowieku jak o rzeczy nie jest fajne.

37 minut temu, Seyv napisał:

Powyższe wpisy powinieneś kierować do swoich oponentów z którymi dyskutujesz a nie do moderacji. 

Skierowałem: prosiłem wielokrotnie o zaprzestania publicznego gdybania i pisanie nieprawdy o moich sprawach prywatnych - nie poskutkowało więc sprawę notorycznego OT i prywaty przekazałem moderacji.

42 minuty temu, Seyv napisał:

Ty natomiast masz ochotę dyskutować z każdym o wszystkim a gdy ktoś nie spełnia Twoich standardów wymiany zdań

Standardy nie są moje bo jest Regulamin i Netykieta, a kulturę osobistą przemilczę.

41 minut temu, Espectro napisał:

Podejmujesz dyskusje a gdy ktoś sobie nie życzy rozmowy

Jak ktoś sobie mie życzy rozmowy to niech ją ilości albo dida mnie do ignorowanych, a nie wygania mnie.

41 minut temu, Espectro napisał:

zgłaszasz wpisy masowo często

Nie zgłaszam wpisów zgodnych z Regulaminem.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

4 minuty temu, Espectro napisał:

Internet coraz częściej nie jest anonimowy i z tego mogą tylko płynąć problemy. 

No właśnie . Co będzie ze sprzętem audio jak go ubiorą w ślad węglowy i każą wyrobić na niego świadectwo emisyjne , co będzie jak anorektycy założą partię polityczną i zaczną narzucać swoje standardy żywieniowe ? . Takich problemów jest multum . Tu na forum wszyscy jesteśmy ślepi , a jak już widzimy , to jak koń z klapkami na oczach zapatrzony tylko w jedną stronę.

Mnie życie nauczyło, że z chamami kulturalnie się nie da. Jak ktoś łamie prawo w białych rękawiczkach to nie będę się o nim miło wypowiadał i dobierał starannie ładne słowa, żeby przypadkiem kogoś nie urazić. 

• Administratorzy
13 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie zgłaszam wpisów zgodnych z Regulaminem.

Doprowadzasz często swoją osobą do takowych wpisów. 

8 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

No właśnie . Co będzie ze sprzętem audio jak go ubiorą w ślad węglowy i każą wyrobić na niego świadectwo emisyjne , co będzie jak anorektycy założą partię polityczną i zaczną narzucać swoje standardy żywieniowe ? .

Wiedziałem, że kiedyś padnie to pytanie. Wdrażam protokół niebezpieczeństwa. 🙂 

ps. wszystko ma ślad węglowy i będzie miało. Ja bym się bardziej zastanowił nad największym trucicielem ziemi. (chiny) 

6 minut temu, Ajothe napisał:

Mnie życie nauczyło, że z chamami kulturalnie się nie da. Jak ktoś łamie prawo w białych rękawiczkach to nie będę się o nim miło wypowiadał i dobierał starannie ładne słowa, żeby przypadkiem kogoś nie urazić. 

Ma Pan racje. Należałoby jednak sprawę piętnować w sposób prawny a nie po przez bluzgi. 

Jak ktoś nie ma sumienia to i także godności osobistej i takie słowa mało co mu powiedzą. 

15 minut temu, Espectro napisał:

ps. wszystko ma ślad węglowy i będzie miało. Ja bym się bardziej zastanowił nad największym trucicielem ziemi. (chiny) 

To nie jest jeszcze clou sprawy . Diabeł tkwi w szczegółach . Klub rzymski , Codex Alimentarius który Polska podpisała , Grupa Bilderberg , NWO . To wszystko materializuje się na naszych oczach .

Edytowane przez Wojtek 1959
  • Moderatorzy
26 minut temu, szymon1977 napisał:

Standardy nie są moje bo jest Regulamin i Netykieta, a kulturę osobistą przemilczę.

Jest na tym forum kilkuset aktywnych użytkowników i tylko Ty masz takie problemy w takich ilościach. Co wskazuje, że chcesz na siłę wprowadzać swoje standardy dyskusji i narzucać innym interpretację Regulaminu i Netykiety. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

20 minut temu, Espectro napisał:

Ja bym się bardziej zastanowił nad największym trucicielem ziemi. (chiny) 

Za wybuchy wulkanów też odpowiada człowiek swoją anty klimatyczną postawą . Trzeba dorzucić jeszcze ślad popiołu wulkanicznego i nałożyć unijne opłaty z tego tytułu. 

• Administratorzy
12 minut temu, jar1 napisał:

No, bez jaj? Kto się obraził? Jezus?

"Jezus był lewakiem?"

Normalnie odlot. 

Wypowiedzi prowokacyjne 🙂 Obraźliwe zachowanie. Kontrowersyjna wypowiedz. 

10 minut temu, Wojtek 1959 napisał:

Za wybuchy wulkanów też odpowiada człowiek swoją anty klimatyczną postawą . Trzeba dorzucić jeszcze ślad popiołu wulkanicznego i nałożyć unijne opłaty z tego tytułu. 

wulkany poniekąd są naturą 

• Administratorzy
1 minutę temu, toptwenty napisał:

Trzeba.

Czasami trzeba. 🙂 A czasami lepiej unikać bluzg. 🙂 

I polecam unikać. 

38 minut temu, Espectro napisał:

11 minut temu, jar1 napisał:

A kable grają.

Edytowane przez jar1
Godzinę temu, Seyv napisał:

Co wskazuje, że chcesz na siłę wprowadzać swoje standardy dyskusji i narzucać innym interpretację Regulaminu i Netykiety. 

Narzucanie własnych standardów jak gdyby to było jego prywatne forum. Od dawna próbuję zwracać na to uwagę Administracji i Moderacji. 

33 minuty temu, Espectro napisał:

🙂 

No to z tym ostrzeżeniem? Bo on akurat mojej inteligencji nie obraża, tak samo, jak mój wpis nikogo.

• Administratorzy
7 minut temu, jar1 napisał:

No to z tym ostrzeżeniem? Bo on akurat mojej inteligencji nie obraża, tak samo, jak mój wpis nikogo.

Z tekstem że jezus to lewak ? 

Samo użycie słowa lewak już nie gra 🙂 

8 minut temu, Espectro napisał:

Z tekstem że jezus to lewak ? 

Ja zadałem takie pytanie.   

Poza tym Jezus piszemy z dużej litery.  Mam nadzieję, że to jedynie niezamierzona literówka, inaczej byłoby obraza. 🙂

4 godziny temu, Espectro napisał:

Doprowadzasz często swoją osobą do takowych wpisów. 

No bez przesady , mnie Szymon też czasem doprowadza do szewskiej pasji ale nie usprawiedliwiaj łamania regulaminu przez adwersarzy  Szymona jego pisaniną

jak ktoś nie może wytrzymać wystarczy ignorować

4 godziny temu, Espectro napisał:

Doprowadzasz często swoją osobą do takowych wpisów

Jeśli na wpisy na temat ktoś odpowiada pyskówką, to w nim szukaj problemu a nie we mnie.

-----

4 godziny temu, Seyv napisał:

Jest na tym forum kilkuset aktywnych użytkowników i tylko Ty masz takie problemy w takich ilościach.

Dużo jestem na Forum, znam swoje prawa i obowiązki, szanuję obowiązujące zasady, tego samego oczekuję od innych - nie ma nic w tym złego.

4 godziny temu, Seyv napisał:

Co wskazuje, że chcesz na siłę wprowadzać swoje standardy dyskusji i narzucać innym interpretację Regulaminu i Netykiety

Każdy z nas rejestrując zobowiązał się przestrzegać Regulaminu i Netykiety, moderatorzy dodatkowo pilnować aby inni przestrzegali. Jakbyś nie "interpretował", to:

- domaganie się abym wyjawił na kogo głosowałem jest sprzeczne z tajnością głosowania,

- bajanie nt moich spraw prywatnych jest zwykłym OT,

- pisanie, że jestem kłamcą bo zaprzeczam bzdurom, które o moich sprawach prywatnych ktoś wymyśla, to atak personalny.

To, że są na Forum grupki osób, które lubują się w we wzajemnych pyskówkach, a moderacja przymyka oko na ich wybryki nie znaczy, że ja mam pyskowanie do mnie tolerować.

2 godziny temu, Bobcat napisał:

Narzucanie własnych standardów jak gdyby to było jego prywatne forum.

Śmiesznie to brzmi biorąc pod uwagę, że bronisz ignorowania Regulaminu i Netykiety na rzecz politycznej pyskówki, którą sam na Forum uprawiasz. Na dodatek jest fałszem, bo nie wnikam w standardy, które pomiędzy uskuteczniacie, a tylko bronię swoich praw.

Edytowane przez szymon1977

• Moderatorzy
5 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeśli na wpisy na temat ktoś odpowiada pyskówką, to w nim szukaj problemu a nie we mnie.

-----

Dużo jestem na Forum, znam swoje prawa i obowiązki, szanuję obowiązujące zasady, tego samego oczekuję od innych - nie ma nic w tym złego.

Każdy z nas rejestrując zobowiązał się przestrzegać Regulaminu i Netykiety, moderatorzy dodatkowo pilnować aby inni przestrzegali. Jakbyś nie "interpretował", to:

- domaganie się abym wyjawił na kogo głosowałem jest sprzeczne z tajnością głosowania,

- bajanie nt moich spraw prywatnych jest zwykłym OT,

- pisanie, że jestem kłamcą bo zaprzeczam bzdurom, które o moich sprawach prywatnych ktoś wymyśla, to atak personalny.

To, że są na Forum grupki osób, które lubują się w we wzajemnych pyskówkach, a moderacja przymyka oko na ich wybryki nie znaczy, że ja mam pyskowanie do mnie tolerować.

Śmiesznie to brzmi biorąc pod uwagę, że bronisz ignorowania Regulaminu i Netykiety na rzecz politycznej pyskówki, którą sam na Forum uprawiasz. Na dodatek jest fałszem, bo nie wnikam w standardy, które pomiędzy uskuteczniacie, a tylko bronię swoich praw.

Normalnie musisz, bo inaczej się udusisz...

Proszę zakończ, dalsze wpisy na ten temat uznam za trolling.

1 minutę temu, Marcinus napisał:

Normalnie musisz, bo inaczej się udusisz...

Mam prawo wymagać, żebyście pilnowali przestrzegania Regulaminu i Netykiety, gdy wobec mnie jest on łamany. To wszystko.

2 minuty temu, Marcinus napisał:

Proszę zakończ

Ok.

• Moderatorzy
9 minut temu, szymon1977 napisał:

Tak, są tematy na bocznicy w których pozwalamy się użytkownikom "wyhasać" przez co nie wymagamy drobiazgowego trzymania się regulaminu. To taki nie pisany zwyczaj tego forum. To też ukłon w stronę użytkowników, którzy lubią słowne "zapasy". Mnie osobiście to nie odpowiada ale szanuję wybory innych. Sam się tu nigdy zbytnio nie udzielałem i nie udzielam i Tobie też to radzę. Interweniujemy wtedy gdy ktoś zaczyna już przeginać. Jeśli tego nie akceptujesz to nie bierz udziału w tych dyskusjach lub załóż własny temat gdzie możemy pilnować "wyższych standardów". Z obecnych tematów wyciągamy jakąś medianę panujacej kultury wypowiedzi starając się eliminować skrajne wyniki.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Moderatorzy
26 minut temu, Seyv napisał:

Tak, są tematy na bocznicy w których pozwalamy się użytkownikom "wyhasać" przez co nie wymagamy drobiazgowego trzymania się regulaminu. To taki nie pisany zwyczaj tego forum. To też ukłon w stronę użytkowników, którzy lubią słowne "zapasy". Mnie osobiście to nie odpowiada ale szanuję wybory innych. Sam się tu nigdy zbytnio nie udzielałem i nie udzielam i Tobie też to radzę. Interweniujemy wtedy gdy ktoś zaczyna już przeginać. Jeśli tego nie akceptujesz to nie bierz udziału w tych dyskusjach lub załóż własny temat gdzie możemy pilnować "wyższych standardów". Z obecnych tematów wyciągamy jakąś medianę panujacej kultury wypowiedzi starając się eliminować skrajne wyniki.

Niestety, zgodnie z moją wcześniejszą obietnicą, w najbliższym czasie Szymon nie będzie miał możliwości odpowiedzieć Tobie 😞 .

I znowu Bóg zapłać. Szczodrość moderacji jest nieograniczona 🙂

"Podbijanie tematu

Prowokujące wklejki nie zgodne z tematem wątku."

Z tym, że nie mogę obiecać poprawy, bo nawet nie wiem o jaką "wklejkę" i jaki "temat" chodzi 😉

• Administratorzy

Zarządzam wakacje.

34 minuty temu, jar1 napisał:

I znowu Bóg zapłać. Szczodrość moderacji jest nieograniczona 🙂

"Podbijanie tematu

Prowokujące wklejki nie zgodne z tematem wątku."

Z tym, że nie mogę obiecać poprawy, bo nawet nie wiem o jaką "wklejkę" i jaki "temat" chodzi 😉

Prowokacyjne wpisy ...

3 godziny temu, slawek.xm napisał:

jak ktoś nie może wytrzymać wystarczy ignorować

A co z tzw. ostatnim słowem? Tu jest pies pogrzebany 🙂

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.