Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Choć imo powinno to działać jako forma głosowania "za" lub "przeciw" postowi, to faktycznie może dojść do wojny na okejki (?)😅 Może ankieta?

Na różnych portalach to jakoś funkcjonuje. No, ale obsługa musiałaby od czasu, do czasu pochylić się nad (myślę) pojedynczymi przypadkami spamienia minusami. 

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

nawet nie jest to pomysł tylko działanie przeciw powiększaniu ilości wpisów

Albo merytoryka albo dużo wpisów. Niestety zawsze tak było. Czy były okejki, czy nie. 

.

Szczerze?
Daj spokój, znowu będzie wojna, jak z tym: 🙂
Takie pomysły zawsze wracają na przełomie roku.
Pomysł z "-" też był przerabiany w dyskusjach.

Edytowane przez xniwax

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)
48 minut temu, J4Z napisał:

Albo merytoryka albo dużo wpisów. Niestety zawsze tak było. Czy były okejki, czy nie. 

nie o to chodzi

Ci, którzy sporo piszą w tematach merytorycznych mają też sporo przeciwników lub po prostu zazdrośników , którzy każdą dobrą sprawdzoną poradę potrafią zaopiniować negatywnie

osobiście wolę by było to we wpisie którego nie widzę bo gość w ignorowanych niż mam przez 10 stron tłumaczyć jak to facet się pomylił stawiając mi negatywa

bo to tylko powód do kłótni zaczepek itd więc lepiej....przestać się udzielać

4 godziny temu, Espectro napisał:

Moderacja nie będzie zastanawiać sie czy ktoś bawi sie i masowo klika "nie lubię" czy nie.

Nie da się kliknąć 2x pod jednym wpisem, więc dopóki jeden nie zgłosi, że drugi wlazł mu na konto i naklikał pod wpisami sprzed pięciu lat, to nad czym niby moderacja ma się zastanawiać? Jak w ciągu dnia napiszę 100 postów, a pod każdym 100 userów o odmiennych poglądach kliknie, to dla całej forumowej społeczności lepiej jak uzbieram 10.000 dislike, niż pojawi się chociażby 100 wpisów o treści "bzdura"... dla moderacji też, bo ja kliknąłbym 100x "zgłoś".

-----

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

mam przez 10 stron tłumaczyć jak to facet się pomylił stawiając mi negatywa

Emotki nie zawierają treści merytorycznej, więc co niby chciałbyś tłumaczyć?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Emotki nie zawierają treści merytorycznej, więc co niby chciałbyś tłumaczyć?

tobie na pewno nie będę masz to już jak w banku nawet jak naklikasz mi milion 🙂

Bo to Polska właśnie… 😔

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

10 godzin temu, soundchaser napisał:

Ale wtedy można to zgłosić jako atak personalny i taki koleś powinien dostać punkty karne.

Zamiast się poklepywać albo kopać to warto porozmawiać o tym dlaczego tematy audio zmarły . 

...there is no spoon...

22 godziny temu, J4Z napisał:

odpisać na niegrzeczny offtopic

Robi się to zgłoszeniem wpisu z uzasadnieniem 

17 godzin temu, J4Z napisał:

Nie chciałbym odbierania punktów reputacji, tylko żeby ludzie mogli ocenić post, nie zaśmiecając wątku. 

Dislike generuje odchodzenie użytkowników od dyskusji i zniechęca do wpisów i polemiki

1 godzinę temu, arturp napisał:

Zamiast się poklepywać albo kopać to warto porozmawiać o tym dlaczego tematy audio zmarły . 

Nie widać tego 

Edytowane przez xetras
Poprawka

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

19 minut temu, arturp napisał:

Że zmarły ? 

Tak

Zakładanie tematów jest równie proste co wiele lat temu

To nie jest sprawa tematów a uczestników

Choćby:

Poczytalbym sobie rozwinięcie "wiwisekcji 07 zgłoś się" 

Urwana zbyt wcześnie a uczestnik i autor tematu wybył

Edytowane przez xetras
Dopisek

Godzinę temu, xetras napisał:

To nie jest sprawa tematów a uczestników

Chodzi o dwie sprawy :

- niewielka aktywność użytkowników w wątkach 

- przeniesienie komunikacji na Wiadomości 

...there is no spoon...

Gość

(Konto usunięte)
19 minut temu, arturp napisał:

przeniesienie komunikacji na Wiadomości 

no właśnie

polecam tworzenie grup dyskusyjnych

kultura trzymanie tematu brak animozji uprzejmość

i duże prawdopodobieństwo rozwiązania problemu

przećwiczone i sprawdzone

Zmiany, zmiany, zmiany.

Mentalność, kultura osobista, wzorce.

Fora dyskusyjne zeszły na…

Wystarczy wejść i przeczytać wątek założony np w 2010r.
Widać jak na dłoni jak to kiedyś się pisało, a kiedy do dyskusji dołączyło pokolenie xyz. Sposób wypowiedzi, pisownia etc.

Aaa będzie coraz gorzej…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

To co (i jak?)

Ostali się nieliczni, co jeszcze nie zapomnieli czegoś napisać?

Ja to nie będę się przerzucał jakimiś obrazkami (gif, mem, itd.).

Na filmach się nie znam chyba że na jakimś retro SF.

42 minuty temu, xetras napisał:

To co (i jak?)

Ostali się nieliczni, co jeszcze nie zapomnieli czegoś napisać?

Wszystko na to wskazuje.

43 minuty temu, xetras napisał:

Ja to nie będę się przerzucał jakimiś obrazkami (gif, mem, itd.).

Ja również nie zamierzam tego robić. Chyba jesteśmy Vintage hihi

44 minuty temu, xetras napisał:

Na filmach się nie znam

To jest nas dwóch.

• Administratorzy
20 godzin temu, soundchaser napisał:

Będą przyłazić z bocznicy i dislajkować wszystko co napisze o muzyce, czy audio znienawidzony oponent. Ale wtedy można to zgłosić jako atak personalny i taki koleś powinien dostać punkty karne.

22 godziny temu, slawek.xm napisał:

to nie jest dobry pomysł

nawet nie jest to pomysł tylko działanie przeciw powiększaniu ilości wpisów ....tym bardziej w tematach audio

a offy zawsze można zgłosić do moderacji

dokładnie.

19 godzin temu, xniwax napisał:

Szczerze?
Daj spokój, znowu będzie wojna, jak z tym: 🙂
Takie pomysły zawsze wracają na przełomie roku.
Pomysł z "-" też był przerabiany w dyskusjach.

no własnie. Forum jest od dyskusji i rozmowy gdy się ktoś nie zgadza. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, Espectro napisał:

dokładnie.

Tak sobie myślę , że gdyby nie Twoja deklaracja przemyślenia problemu poniekąd sugerująca zgodę na negatywny like wielu wpisów w tej dyskusji by nie było 🙂 🙂  🙂

8 minut temu, slawek.xm napisał:

Tak sobie myślę , że gdyby nie Twoja deklaracja przemyślenia problemu poniekąd sugerująca zgodę na negatywny like wielu wpisów w tej dyskusji by nie było 🙂 🙂  🙂

Nie sposób się nie zgodzić 🙂

4 godziny temu, Espectro napisał:

Gdy jeden napisze głupotę a drugi ją sprostuje, to pierwszemu klikam disslike a drugiemu like - po co pisać drugi raz to samo?

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Gdy jeden napisze głupotę a drugi ją sprostuje, to pierwszemu klikam disslike a drugiemu like - po co pisać drugi raz to samo?

Klik, klik?

.

Teraz, J4Z napisał:

Klik, klik?

No i co w tym złego, skoro dublowanie wypowiedzi zamiast pchać dyskusję do przodu, wprowadza niepotrzebne zamieszanie i jako takie nie jest mile widziane. Disslike od osoby o odmiennych poglądach, niczym nie rożni się od like od osoby, z którą się zgadzamy. Nie ma racjonalnych przesłanek by jednego nie było skoro drugi jest.

W dniu 25.12.2023 o 20:47, soundchaser napisał:

Będą przyłazić z bocznicy i dislajkować wszystko co napisze o muzyce, czy audio znienawidzony oponent. Ale wtedy można to zgłosić jako atak personalny i taki koleś powinien dostać punkty karne.

No tak, jak się komus nie podoba coś, co innemu się podoba, to zdecydowanie jest to atak personalny.🤣

Edytowane przez jezz
12 godzin temu, xetras napisał:

Robi się to zgłoszeniem wpisu z uzasadnieniem 

W dniu 25.12.2023 o 18:47, slawek.xm napisał:

a offy zawsze można zgłosić do moderacji

Na forach audio większość tematów jest zalana offtopem, a osoby które pomagają moderacji, traktowane są jak konfidenci. 

12 godzin temu, xetras napisał:

Dislike generuje odchodzenie użytkowników od dyskusji i zniechęca do wpisów i polemiki

Merytoryka lub dużo wpisów - pisałem wyżej. 

Dobra, nie było tematu. Nie chcę mi się powtarzać wypowiedzi. Nie chcę mi się powtarzać pytań - dostaje wybiórcze odpowiedzi. 

Pozdr. 

Edytowane przez J4Z

.

• Moderatorzy
30 minut temu, szymon1977 napisał:

Skoro zostało coś sprostowane po co masz pisać drugi raz to samo?

27 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie ma racjonalnych przesłanek by jednego nie było skoro drugi jest.

Lajki pozwalają szybko wyłapać pomocne czy przydatne odpowiedzi. Disslike, uśmieszki itp. to zwykła dziecinada. 

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

11 minut temu, Seyv napisał:

Skoro zostało coś sprostowane po co masz pisać drugi raz to samo?

Aby wyrazić w dyskusji swoje zdanie.

11 minut temu, Seyv napisał:

Lajki pozwalają szybko wyłapać pomocne czy przydatne odpowiedzi. Disslike, uśmieszki itp. to zwykła dziecinada.

Współczuję osobom, które przydatność wypowiedzi oceniają po ilości lajków.

Godzinę temu, Seyv napisał:

Disslike pozwala też wyłapać fake-i, wypowiedzi z którymi większość się nie zgadza, trollowanie. Moim zdaniem nie jest to dziecinada. Nie wszyscy ludzie piszą, czy raportują. Ale ok, obsługa podjęła decyzje. Nie ma co drążyć i się powtarzać. Poprzedni post faktycznie dziwnie zabrzmiał. 😬

.

33 minuty temu, J4Z napisał:

Nie ma co drążyć

Jest!

W dniu 25.12.2023 o 17:06, Espectro napisał:

Pomyślę może disliki by dać na audio tematy a bocznica nie.

Disslike jest i doskonale funkcjonuje w całym internetowym świecie, na Forum AS także było. Odebrano je wszystkim userom za wybryk kilku troli, którzy wleźli innym na konta i naklikali pod wpisami sprzed miesięcy. Skoro Admin rozważa, to musimy pokazać jak wielu z nas jest za ich przywróceniem i uzasadnić dlaczego.

16 godzin temu, jezz napisał:

No tak, jak się komus nie podoba coś, co innemu się podoba, to zdecydowanie jest to atak personalny.🤣

Jakbyś przeczytał ze zrozumieniem co napisałem, to Twój wpis byłby być może bardziej przemyślany, albo nie byłoby go wcale.

17 minut temu, soundchaser napisał:

Jakbyś przeczytał ze zrozumieniem co napisałem, to Twój wpis byłby być może bardziej przemyślany, albo nie byłoby go wcale.

Wybryki kilku bocznicowych troli to nie powód, by setek aktywnych forumowiczów pozbawiać tej najzwyklejszej w internetowym świecie funkcji. To trochę tak, jak bym ja został ukarany za to, że ktoś Ci kliknął. Nonsens!

Pytanie techniczne: otwieram dowolny wątek na ostatniej wypowiedzi czyli na ostatniej stronie. Następnie przyciskiem "poprzednia" wybieram poprzednią stronę. I teraz muszę kilkanaście razy kliknąć przycisk wstecz przeglądarki aby wrócić do poprzednio oglądanej strony.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mam w upie

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.