Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

Klasycznie ciągle Ci sami wyjadacze mają problem z działaniem moderacji i to zawsze Ci sami co najwięcej rozrabiają ...

6 godzin temu, dulon184 napisał:

fAkt . moderacja za nazwania kogoś idiota - bo nim jest daje punkty anie widza   że idota to zgłasza .I za to punktów NIe ma 

Poza tym zadziwiajace jest że moderacja daje bany za drobne uszczypliwości a nie reaguje za konkretnie wypisywane bzdury .

Zapewne wstawiane reklamy rzadza .

A jest tutaj kilku geniuszy intelektu i jakoś moderacja nic do nich nie ma  .

BO moderacja nie jest wyznacznikiem wiedzy powszechnej i nie jest osobą wszechwiedzącą.... to że czasami wrzucacie fake newsy i artykuły czysto propagandowe to tak Moderacja wtedy reaguje ale to o czym tam sobie bzdury piszecie nikt nie ma zamiaru pytać prosić i ustawiać do pionu...

Panowie .... zasada jest i była prosta ... bawicie się / dyskutujecie na każdy temat .. ale bez wyjazdów z obraźliwymi wpisami i ataki personalne będą karane ZAWSZE... To że ktoś kogoś nazywa idiotą i tego czasami moderacja nie wyłapie to już inna sprawa. Tak samo jeżeli rozmawia X z Y to tak samo jeżeli jeden drugiego obraża polecamy, aby ten X lub Y zgłosił tego drugiego..... Zgłoszeń masowych przez niektórych którzy czytają tematy i TYLKO zgłaszają jest sporo i takowe czasami masowo pomijamy z samego tego punktu widzenia. 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

49 minut temu, Espectro napisał:

Klasycznie ciągle Ci sami wyjadacze mają problem z działaniem moderacji i to zawsze Ci sami co najwięcej rozrabiają ...

BO moderacja nie jest wyznacznikiem wiedzy powszechnej i nie jest osobą wszechwiedzącą.... to że czasami wrzucacie fake newsy i artykuły czysto propagandowe to tak Moderacja wtedy reaguje ale to o czym tam sobie bzdury piszecie nikt nie ma zamiaru pytać prosić i ustawiać do pionu...

Panowie .... zasada jest i była prosta ... bawicie się / dyskutujecie na każdy temat .. ale bez wyjazdów z obraźliwymi wpisami i ataki personalne będą karane ZAWSZE... To że ktoś kogoś nazywa idiotą i tego czasami moderacja nie wyłapie to już inna sprawa. Tak samo jeżeli rozmawia X z Y to tak samo jeżeli jeden drugiego obraża polecamy, aby ten X lub Y zgłosił tego drugiego..... Zgłoszeń masowych przez niektórych którzy czytają tematy i TYLKO zgłaszają jest sporo i takowe czasami masowo pomijamy z samego tego punktu widzenia. 

Czyli po mojemu .

Prapagujecie donosicielstwo

Osobiście moje podejście .

Mnie NIE obraża tekst typy idiota itd itp .

Dlaczego?

Bo jeśli pisze  to oryginalny idiota - dla mnie nie ma sprawy .A kilku idiotów na forum jest

Poza tym . Jeśli prezydenta można nazwać idiota - wyrok sadu - to jakim prawem Wy - moderacja udzielacie kar czy nagan?

Jeśli nazwiska prokuratorów , sedziów sa jawne - to NA jakiej podstawie WY -  moderatorzy macie owe ukryte?Zadałem kiedyś Wam - moderatorom pytanie o przep[is na podstawie którego banujecie na całe forum , a nie konkretny temat .

Sami przyznaliście że nie MA takiego przepisu w Waszym regulaminie , a WY nadal nakładacie bana  Całe forum.Najfajniesze że hurtem we trzech na mnie wskoczyliście . A kiedyś mnie zbanowaliście za nazwanie was - geniuszami

Nie przeszkadza wam pisanie totalnej nieprawdy na forum .

Ale za idiotę jesteście pierwsi do banowania .

Odnośnie - ostatnio mnie to spotkało ileś razy - ataku personalnego .

Dla mnie atakiem personalnym jest wpis który propaguje bzudurę , nieprawdę , czy kłamstwo .

Czy wtedy reagujecie ?

Nie .

A dlaczego NIE .Piszecie nieraz że nie jesteście na forum na okragło i codziennie .

A kogo to obchodzi .

Forum jest cało dobowe i to Wasz problem .

Piszecie zgłaszać/

Nic głupszego nie czytałem . Zmuszacie ludzi do kapowania .

Moderatorzy?

Odwagi . Podać swoje nazwiska .

Od razu odwagi Wam ubędzie .

I pytanko .

Dostanę bana czy nie ?

Obstawiam TAK.

Byłbym zapomniał .

Pozdrawiam kapusia 747/

Edytowane przez dulon184
  • Moderatorzy

@dulon184 jeśli jesteś taki niezadowolony z funkcjonowania tego forum to poszukaj innego z pewnością jest jakieś na którym będziesz mógł wyzywać kogo chcesz od czego chcesz. Jest tu dużo użytkowników, których interesuje audio i chcą się dzielić swoimi doświadczeniami z hobby a nie w odróżnieniu od Ciebie wyzywać się od idiotów.  

Dla wszystkich, którzy się jeszcze nie zorientowali to forum audio a nie polityczne a większość pojawiających się tu uwag dotyczy tematów politycznych lub ideologicznych. Ze smutkiem zauważam, że z wieloma użytkownikami są problemy tylko na bocznicy gdy udzielają się w tematach audio to normalni fajni goście. 

@Espectro do jednej uwagi @dulon184 mogę się przychylić: nie wiem czy to technicznie wykonalne ale dobrze by było rozdzielić punkty karne z bocznicy od tych z tematów audio i punkty za bocznicę blokowały by tylko bocznicę.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

45 minut temu, dulon184 napisał:

Nie przeszkadza wam pisanie totalnej nieprawdy na forum

A kto Tobie daje prawo do oceny kto pisze prawdę, czy nieprawdę?
Tobie prawda najczęściej kojarzy się z teorią spiskową.

Dla wszystkich, którzy się jeszcze nie zorientowali to forum audio a nie polityczne a większość pojawiających się tu uwag dotyczy tematów politycznych lub ideologicznych. Ze smutkiem zauważam, że z wieloma użytkownikami są problemy tylko na bocznicy gdy udzielają się w tematach audio to normalni fajni goście. 
[mention=87772]Espectro[/mention] do jednej uwagi [mention=19835]dulon184[/mention] mogę się przychylić: nie wiem czy to technicznie wykonalne ale dobrze by było rozdzielić punkty karne z bocznicy od tych z tematów audio i punkty za bocznicę blokowały by tylko bocznicę.

1. Najlepiej gdyby POLITYKA była oddzielną zakładką.

2. Z Bocznicy można by wydzielić zakładkę Inne Hobby.

3. Tematy religijno-światopoglądowe wywalić, AS to nie forum Radia Maryja.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

2 godziny temu, Espectro napisał:

Klasycznie ciągle Ci sami wyjadacze mają problem z działaniem moderacji

A może to moderacja czasem generuje problemy?

Cytując moderację:

"Nie oceniam tych żołnierzy, podjęli decyzję w oparciu o osąd sytuacyjny i szansę przeżycia.

A dowódca, który się zastrzelił.... też nie oceniam. Może taki kolega Lepera ?"

Reakcją na zwrócenie uwagi na delikatnie mówiąc niestosowność tego wpisu 

jest ocenzurowanie mojej kolejnej wypowiedzi 👏

"Opublikowano teraz · Ukryto - Zawartość musi zostać zatwierdzona przed edycją"

Nic dziwnego, że ludzie odchodzą z tego forum 👍

• Moderatorzy
2 minuty temu, piotrek7 napisał:

Reakcją na zwrócenie uwagi na delikatnie mówiąc niestosowność tego wpisu 

jest ocenzurowanie mojej kolejnej wypowiedzi 

Użyłeś słowa, którego system nie przepuszcza, nikt w reakcji na zwrócenie uwagi nic nie cenzurował.

3 minuty temu, piotrek7 napisał:

Nic dziwnego, że ludzie odchodzą z tego forum 👍

Lepiej by było gdyby co poniektórzy opuścili bocznicę i zobaczyli, że to forum o tematyce audio.

Lepiej by było gdyby co poniektórzy opuścili bocznicę i zobaczyli, że to forum o tematyce audio.

To może trzeba wprowadzić wymóg, że poniżej sprzętu za ileś tam, nie ma dostępu do zakładki Polityka.

A, jeżeli i to zbyt mało, to dom a nie mieszkanie w bloku? ;-)

Teraz absolutnie serio.
Jak patrzę na niektóre zdjęcia ze sprzętem za dużą kasę i jednocześnie podzielniki na grzejnikach, to szok.

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

11 godzin temu, Seyv napisał:

@dulon184 jeśli jesteś taki niezadowolony z funkcjonowania tego forum to poszukaj innego z pewnością jest jakieś na którym będziesz mógł wyzywać kogo chcesz od czego chcesz. Jest tu dużo użytkowników, których interesuje audio i chcą się dzielić swoimi doświadczeniami z hobby a nie w odróżnieniu od Ciebie wyzywać się od idiotów.  

@Espectro do jednej uwagi @dulon184 mogę się przychylić: nie wiem czy to technicznie wykonalne ale dobrze by było rozdzielić punkty karne z bocznicy od tych z tematów audio i punkty za bocznicę blokowały by tylko bocznicę.

I tym oto tekstem już mnie uszczęśliwiłeś .

Malutkie tylko wyjaśnienie .

Szlag mnie trafia jak za - obrazowo idiotę banujecie - a za totalne tutaj klamstwa Nie banujecie .

Rozumiem że nie czytacie wszystkich wpisów . jednak wystarczy zerknać raz na kiedy aby obadać  kto tutaj totalne kłamstwa wstawia .

12 godzin temu, dulon184 napisał:

Odwagi . Podać swoje nazwiska .

Od razu odwagi Wam ubędzie .

I pytanko .

Dostanę bana czy nie ?

Obstawiam TAK.

Kolego . RODO się kłania . Może podać jeszcze pesel i nr konta bankowego ? Nikogo nie bronię , ale tu chodzi o przepisy o ochronie danych osobowych .

• Administratorzy
11 godzin temu, Seyv napisał:

do jednej uwagi @dulon184 mogę się przychylić: nie wiem czy to technicznie wykonalne ale dobrze by było rozdzielić punkty karne z bocznicy od tych z tematów audio i punkty za bocznicę blokowały by tylko bocznicę.

za dużo zabawy i bezsensowna zabawa tylko po to aby móc więcej rozrabiać. Ja jestem oficjalnie za tym aby od już 5 punktów rozdawać bany na 7 dni. 

10 godzin temu, piotrek7 napisał:

"Opublikowano teraz · Ukryto - Zawartość musi zostać zatwierdzona przed edycją"

użycie słowa zakazanego lub dwuznacznego / obraźliwego 

12 godzin temu, dulon184 napisał:

Prapagujecie donosicielstwo

nie ale zakazujemy obraźliwe wycieczki i bluzgi na całe strony w tematach.. Jeżeli nie podoba wam sie jakość jaka jest na forum to sami musicie także o nią zadbać .....

11 godzin temu, partick napisał:

1. Najlepiej gdyby POLITYKA była oddzielną zakładką.

2. Z Bocznicy można by wydzielić zakładkę Inne Hobby.

3. Tematy religijno-światopoglądowe wywalić, AS to nie forum Radia Maryja.

od tego jest bocznica w której piszecie co chcecie a tematy jak polityka są ukryte przed nowymi userami i gośćmi na forum ....

10 minut temu, dulon184 napisał:

a za totalne tutaj klamstwa Nie banujecie

wystarczy zgłosić i opisać sprawę oraz trochę wyjaśnić kto kłamie albo nie ma racji .. zresztą od tego są tematy aby dyskutować .... fakt jeżeli ktoś wrzuca propagandę to usuwamy i banujemy ...

4 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Kolego . RODO się kłania . Może podać jeszcze pesel i nr konta bankowego ? Nikogo nie bronię , ale tu chodzi o przepisy o ochronie danych osobowych .

Ja mogę podać .... zresztą co ciekawe na spotkaniach twarzą w twarz zachowujecie się kompletnie inaczej i wtedy juz wszystko wam pasuje..... takie ujadanie tylko w internecie i kozaczenie .......

Panowie tematy są od dyskusji ....

Jeżeli ktoś kogoś obraża, to się to zgłasza .....

Bocznica jest miejscem do pisania co się tylko chce ... dlatego też w tematach o audio brak pouczeń a są od razu punkty za pisanie nie na temat bo od tego jest bocznica aby się wyszaleć itd itd itd .....

Oficjalnie jeżeli zgłaszacie wniosek to proszę go odpowiednio oznaczyć i formą ilości głosom za jest forma ilości lików pod postem tutaj. Dopiero wtedy poddawane jest pod głosowania w gronie moderacji i ostateczna decyzja trafia do właściciela forum.... tak wygląda piramida .......

• Moderatorzy
18 minut temu, dulon184 napisał:

Szlag mnie trafia jak za - obrazowo idiotę banujecie - a za totalne tutaj klamstwa Nie banujecie .

Po pierwsze ban jest za uzbieranie 10 punktów więc takich wpisów musi być kilka.

Po drugie w tematach audio gdy ktoś notorycznie i z premedytacją wprowadza innych użytkowników w błąd dostaje ostrzeżenie a jeśli się go tego nie zastosuje to jest ban. W tematach politycznych i ideologicznych sprawdzanie każdej wiadomości jest po prostu nie wykonalne. Raz, że tego typu wiadomości w internecie jest cała masa a dwa, że wiele nie da się prosto zweryfikować.

11 minut temu, Espectro napisał:

Ja jestem oficjalnie za tym aby od już 5 punktów rozdawać bany na 7 dni

Za 5 punktów mógłby być dobowy ban. Niektórzy użytkownicy mają gorszy dzień lub są po zażyciu i wystarczyło by im "kacowe" 😉

42 minuty temu, Espectro napisał:

za dużo zabawy i bezsensowna zabawa tylko po to aby móc więcej rozrabiać. Ja jestem oficjalnie za tym aby od już 5 punktów rozdawać bany na 7 dni. 

Ja za jeden punkt .

42 minuty temu, Espectro napisał:

Ja mogę podać .... zresztą co ciekawe na spotkaniach twarzą w twarz zachowujecie się kompletnie inaczej i wtedy juz wszystko wam pasuje..... takie ujadanie tylko w internecie i kozaczenie .......

Z tym podawaniem PESEL to ryzykowna gra. 

Edytowane przez Wojtek 1959

Widzę, że narzekacie(moderacja), że forum zmienia/iło się z audio na politykę. A jaki macie problem z likwidacją tematów politycznych czy religijnych. Zlikwidować i po temacie. Zaczniemy pisać w audio/video. A kto nie będzie chciał i będzie obrażony, to krzyżyk na drogę. Po kiego wam tacy użytkownicy?

Panowie moderatorzy i admini.

Coś niesamowitego, nie potraficie rozwiązać najprostszej sprawy.

No chyba, że chodzi o ruch. Krótko mówiąc, musi być napierd.... polityczno-religijna, żeby był na forum ruch.

Zgadza się? Może potrzebujecie tego nap..... tak jak politycy konfliktu?

Oczywiście są to pytania retoryczne, każdy średniointeligentny użytkownik doskonale wie, że właśnie o to chodzi.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Moderatorzy
2 minuty temu, bubusia napisał:

Widzę, że narzekacie(moderacja), że forum zmienia/iło się z audio na politykę.

Ja na nic nie narzekam. To część użytkowników ma problem z niewłaściwą według nich pracą moderacji w tematach politycznych. Co najwyżej mogę wyrazić ubolewanie, że cześć doświadczonych użytkowników z którymi nie ma problemów w części audio na bocznicy zachowuje się zgoła odmiennie.

7 minut temu, Seyv napisał:

Ja na nic nie narzekam. To część użytkowników ma problem z niewłaściwą według nich pracą moderacji w tematach politycznych. Co najwyżej mogę wyrazić ubolewanie, że cześć doświadczonych użytkowników z którymi nie ma problemów w części audio na bocznicy zachowuje się zgoła odmiennie.

Zlikwidować zarzewia konfliktu, raptem parę tematów. Jaki jest z tym problem?

Chyba ruch powinna generować tematyka audi/video, a nie polityka. Czy to nadal forum audio/video?

Momentalnie naganiacze polityczni/domowi politycy zaliczą zwałę. Forum powróci do swojej korowej tematyki.

Przecież wiadomo, że polityka w obecnym wydaniu to najczęściej konflikt i chamstwo. Podtrzymywanie takich tematów odciąga ludzi od głównej tematyki, czyli audio/video. Niedługo nikt wam nie będzie pisał w audi/video, tylko w polityce. Już ten ruch widać.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

18 minut temu, bubusia napisał:

A jaki macie problem z likwidacją tematów politycznych czy religijnych. Zlikwidować i po temacie.

Widać co się niektórym marzy. Zlikwidować, ocenzurować, wziąć za twarz. Towarzysz Stalin wiecznie żywy.

4 minuty temu, Bobcat napisał:

Widać co się niektórym marzy. Zlikwidować, ocenzurować, wziąć za twarz. Towarzysz Stalin wiecznie żywy.

Proszę bardzo. Już macie pierwszego przedstawiciela politycznej napierd.... Zaraz będą następni. Sami to tworzycie, panowie moderatorzy i admini. Tyle w temacie.

A teraz temat porzucicie, bo stał się niewygodny.

Klasyka.

Nie ma za bardzo o czym gadać, wystarczy powiedzieć sprawdzam i wszystko wiadomo.

Edytowane przez bubusia

• Administratorzy
Godzinę temu, Seyv napisał:

Za 5 punktów mógłby być dobowy ban. Niektórzy użytkownicy mają gorszy dzień lub są po zażyciu i wystarczyło by im "kacowe" 😉

dokładnie tak.

42 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Ja za jeden punkt .

Godzinę temu, Espectro napisał:

jak się ma 9 to 🙂 

43 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Z tym podawaniem PESEL to ryzykowna gra. 

co ciekawe jak samemu chcę kredyt to bank nie daje ale jak ktoś ukradnie mi pesel to juz bezproblemu biorą 🙂 heheh

29 minut temu, bubusia napisał:

Widzę, że narzekacie(moderacja), że forum zmienia/iło się z audio na politykę. A jaki macie problem z likwidacją tematów politycznych czy religijnych. Zlikwidować i po temacie. Zaczniemy pisać w audio/video. A kto nie będzie chciał i będzie obrażony, to krzyżyk na drogę. Po kiego wam tacy użytkownicy?

potrzebne są miejsca do wygadania się itd po to one są własnie. Co do zamykania tematów to jeżeli temat nie wykazuje nic treściwego to takowe się zamyka głosowaniem moderacji... jak to ostatnio było...

Chyba do napierd....., a nie wygadania, hehe

I wygadanie jest ważniejsze od głównej tematyki forum. Zdecydowanie większy tam ruch:)

Dlatego będziecie mieli słaby ruch w tematach merytorycznych. Sami sobie to tworzycie.

Edytowane przez bubusia

• Administratorzy
19 minut temu, Seyv napisał:

To część użytkowników ma problem z niewłaściwą według nich pracą moderacji w tematach politycznych.

Rządzi PIS -> moderacja stronnicza za PO

Rządzi PO -> moderacja stronnicza za PIS

Nikt nie rządzi -> moderacja przeciwko każdemu na forum. 

11 minut temu, Bobcat napisał:

ja bym cenzurował ale nadal lubię rozmawiać z ludźmi nawet z przekonaniami przeciwnymi do mego. To że ktoś jest idiotą nie znaczy że porozmawiać można. Choć czasami jest ciężko.. 

5 minut temu, bubusia napisał:

Już macie pierwszego przedstawiciela politycznej napierd....

A po przeciwnej stronie macie gościa który od niepamiętnych czasów uzurpuje sobie prawo decydowania o kształcie i obliczu Forum. Na szczęście nieskutecznie, stąd ponawiane regularnie próby. Niech sobie założy swoje prywatne, gdzie będzie miał nieograniczone możliwości kształtowania jego charakteru. 

• Administratorzy
18 minut temu, bubusia napisał:

Chyba ruch powinna generować tematyka audi/video, a nie polityka. Czy to nadal forum audio/video?

i nie generuje, bo goście nie mają wstępu do wielu tematów na bocznicy. A goście to przychód. 

Przy okazji pewnie juz wspominałem, ale premium nie ma reklam (poza reklamami naszych partnerów) 

Teraz, Bobcat napisał:

A po przeciwnej stronie macie gościa który od niepamiętnych czasów uzurpuje sobie prawo decydowania o kształcie i obliczu Forum

kto to taki ? Ja sam bym chciał wiele zmienić ale trzeba patrzeć 3 kroki do przodu i środkować wymyślne pomysłowe zmiany proponowane na forum przez userów. 

9 minut temu, Bobcat napisał:

A po przeciwnej stronie macie gościa który od niepamiętnych czasów uzurpuje sobie prawo decydowania o kształcie i obliczu Forum. Na szczęście nieskutecznie, stąd ponawiane regularnie próby. Niech sobie założy swoje prywatne, gdzie będzie miał nieograniczone możliwości kształtowania jego charakteru. 

Bzdura. Zwykła propozycja rozwiązania problemu. Poza tym od razu widać kto tutaj po co jest.

Niektórzy chcą po prostu jedynie napierd.... polityczno-religijnej. Inni mają to w dupie(mimo tego, że w tym uczestniczą). Krótko mówiąc, jedni żyją konfliktem, niczym innym, a inni nie. Tyle.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, Espectro napisał:

kto to taki ?

Jak to kto? Pan @bubusia od niepamiętnych czasów zgłasza pomysły kształtowania oblicza Forum wg jego własnego widzimisię.

Pan Bobcat jak zwykle opowiada bzdury. Wcześniej o Stalinie, teraz o widzimisię. Wyżej wyjaśniłem o co tutaj chodzi.

Po prostu niektórzy zrobili sobie z forum platformę do wyrażania swoich frustracji politycznych(obrażania innych). I tyle.

I najgorsze, że moderacja raczej to wie, i nic nie robi. A nawet to toleruje.

Nawet teraz, w tym momencie, taki pan Bobcat nie jest w stanie logicznie odnieść się do tematu, bo zaraz w tym widzi Stalina i inne polityczne motywacje. To jest chore.

Ale zawsze można poudawać, że to takie fajne tematy do wygadania się:)

Edytowane przez bubusia

Dodatkowo jeszcze informacja pod "stażem" ile razy ktoś życzliwie doniósł moderacji. Tak dla jasności... 😉 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

5 minut temu, Tadeiro napisał:

Dodatkowo jeszcze informacja pod "stażem" ile razy ktoś życzliwie doniósł moderacji. Tak dla jasności... 😉 

Tu są juz algorytmy banujące, zupełnie jak na yt i podobnych 🙂

I tak jak tam trzeba będzie unikać pewnych słów,  niekoniecznie tych obelzywych ?

• Administratorzy
18 minut temu, Tadeiro napisał:

do zrobienia. I rangi Sygnalista LVL 1 2 3 

3 minuty temu, Espectro napisał:

do zrobienia. I rangi Sygnalista LVL 1 2 3 

Trzymam za... słowo! 🙂 

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.