Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
2 godziny temu, brewka87 napisał:

to może chociaż jak straci do niego dostęp to się opamięta

Jeśli komuś brakuje kultury, jest sfrustrowany, ma problemy psychiczne lub emocjonalne, jest pod wpływem używek lub mu ich brakuje to raczej nie będziemy mogli mu tu zbytnio pomóc w inny sposób jak nie reagować i nie odpowiadać na jego posty a jedynie zgłaszać do moderacji celem nałożenia kar regulaminowych.

Cytuj klasyka: 😉

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

Panie Kapitanie @Espectro czy mizna zamknąć stary i otworzyć nowy wątek „Polityka” tak, jak to miało miejsce w przeszłości?

Przez „komórkę” długo odświeża, muli i wiesza dodawanie posta, dubluje odpowiedzi…

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 godziny temu, Espectro napisał:

z tego co napisane jest to 19 kb zostało Panu w edytorze do dodania na ten post ?

Tak. Jakby pamiętał zdjęcia dodane wcześniej np. z poprzedniego dnia.

Teraz już w żaden sposób nie mogę dodać nawet małego zdjęcia, czy okładki płyty.
Czyżbym musiał wykupić pakiet premium?

Aby zwiększyć limit całkowitej zawartości na forum polecamy wykupienie premium. Maksymalny, ogólny rozmiar: 19.63 kB

• Administratorzy
13 godzin temu, soundchaser napisał:

Teraz już w żaden sposób nie mogę dodać nawet małego zdjęcia, czy okładki płyty.
Czyżbym musiał wykupić pakiet premium?

Aby zwiększyć limit całkowitej zawartości na forum polecamy wykupienie premium. Maksymalny, ogólny rozmiar: 19.63 kB

image.png

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

14 minut temu, Espectro napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli wyczerpałem limit kopiowania okładek płyt i wklejania na forum?

Wszyscy tak mają bez konta Premium? Niemożliwe...

Ukryta Zawartość

12 minut temu, soundchaser napisał:

Prawdopodobnie tak.  Mam dokładnie tak samo. Nawet częściowe zwolnienie miejsca ze skrzynki nie pomogło. 

12 minut temu, soundchaser napisał:

Prawdopodobnie tak.  Mam dokładnie tak samo. Nawet częściowe zwolnienie miejsca ze skrzynki nie pomogło. 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• Administratorzy
14 minut temu, soundchaser napisał:

zwiększyłem limit Panu bo widzę że treści nie są bocznicowe typowo.. 🙂 

1 minutę temu, cortes napisał:

Wyczyściłem stare tematy z załączników i przeliczyłem na nowo limity. Mówię tu tylko o tematach polityka itd takich czysto spamerskich.

Zmieniłem Panu grupę. To powinno zwiększyć limit 2x.

@Espectro napisałem do Pana 23XII2024, potem się przypomniałem, doczekam się na odpowiedź? Czy też info. żeby pisać na e-mail jest nieaktualne?

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Administratorzy
28 minut temu, cortes napisał:

z 199 na 130 po usunięciu niepotrzebnych obrazków / memów

2 godziny temu, Espectro napisał:

zwiększyłem limit Panu bo widzę że treści nie są bocznicowe typowo.. 🙂 

Dziękuję. Głównie udzielam się w muzyce, a bocznicę traktuję pobocznie. 😉

Ukryta Zawartość

1. Reakcji na formularz brak.
2. PW do Ciebie, od tygodnia, "Jeszcze nie odczytano".
(Poza tym, PW mi działa)

Ukryta Zawartość

„brak chęci rozmowy jedynie szukanie winnego którym to jest sam user”

Pytanie dotyczące zasad uczestniczenia w dyskusji w wątkach .

Przykład - ktoś zakłada wątek i zamieszcza w nim swoje lub zapożyczone rozwiązanie techniczne , które prezentuje jako optymalne lub lepsze od innych . Czy inni użytkownicy mają prawo do zamieszczania wpisów z krytyką lub pochwałą proponowanych rozwiązań ? Czy autor lub inny użytkownik może narzucić ,,zakaz" prowadzenia dyskusji , która nie jest po jego myśli - np podważa jego pomysł/koncepcję/teorię lub prezentuje rozwiązania alternatywne ? 

Edytowane przez arturp

...there is no spoon...

• Moderatorzy
15 minut temu, arturp napisał:

Czy inni użytkownicy mają prawo do zamieszczania wpisów z krytyką lub pochwałą proponowanych rozwiązań ? Czy autor lub inny użytkownik może narzucić ,,zakaz" prowadzenia dyskusji , która nie jest po jego myśli - np podważa jego pomysł/koncepcję/teorię lub prezentuje rozwiązania alternatywne ? 

Dyskusje o tematyce wątku są jak najbardziej dozwolone zarówno pozytywne jak i krytyczne o ile są wypowiadane bez naruszenia ogólnie przyjętych zasad kultury i netykiety. Natomiast jeśli chodzi o proponowanie innych rozwiązań jest to względne. Jeśli zostały już gdzieś na naszym forum przedstawione to lepiej dać odnośnik niż dublować treści. Jeśli nie były a nie są bezpośrednio związane z tematem lepiej założyć osobny wątek. Im większa jest przejrzystość tematów tym lepiej jednak gdy temat jest szczególnie popularny ciężko jest to zachować. Trzeba podchodzić do sprawy rozsądnie.

1 minutę temu, Seyv napisał:

Trzeba podchodzić do sprawy rozsądnie.

OK, sprawa jasna . Ale w tej sytuacji - czy nie warto wprowadzić możliwości otwierania wątków , które są prowadzone przez użytkownika/autora wątku w zakresie części uprawnień administratora ? Autor miały prawo i możliwość usuwania wpisów i wykluczania innych użytkowników z uczestnictwa w temacie . Byłby cenzorem treści i częściowo moderatorem ( bez prawa nakładania kar ). Miałby wtedy swobodę w kształtowaniu treści/opinii/polemiki o swoim pomyśle , ideologii , rozwiązaniu układowym , upodobaniach muzycznych , urządzeniach związanych z audio itp, itd . Takie wątki ,,prywatne" . Może odpłatne albo dostępne tylko dla użytkowników ,, premium " . W zamierzchłej przeszłości istniała taka opcja , że autor mógł usuwać/banować innych użytkowników z założonego przez siebie wątku . 

...there is no spoon...

• Moderatorzy
21 minut temu, arturp napisał:

Autor miały prawo i możliwość usuwania wpisów i wykluczania innych użytkowników z uczestnictwa w temacie .

To już było kiedyś przerabiane. Nie sprawdziło się.

No chyba sobie żarty robicie. Jako były moderator z pięcioletnim stażem straciłem do Was resztki szacunku. Serdecznie pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Jaka obraza? Zwykła ocena typa. Ewentualnie pod offtopic (wycieczka personalna) można to podciągnąć... Na forum gdzie nie ma tematu bez offtopicu, lol.

A za wyzywanie od cymbałów żeście rozdali punkty, tam gdzie raportowalem? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

• Administratorzy
15 minut temu, J4Z napisał:

Jako były moderator z pięcioletnim stażem

co ?

15 minut temu, J4Z napisał:

Zwykła ocena typa.

Poprzez bluzgi ? 

• Administratorzy
3 minuty temu, J4Z napisał:

Widzisz za co warn? "Zły człowiek jesteś" jakie bluzgi?

7 minut temu, Espectro napisał:

ja nie widzę 🙂 

3 godziny temu, J4Z napisał:

lol, prowokujesz, dobra pozdro ekipo xd

Popisałeś się. 😛

Jeszcze troche i kiedy napiszesz "hahaha" dostaniesz punkty.

Moderowanie na zasadzie "chybił, trafił"?

Cytat

"I jak będzie? Koniec śmiacia lemingu krwiożerczy?

Ta koalicja się do Polaków usmiecha, ale tymi ustami z drugiej strony przewodu pokarmowego..."

Nie było to skierowane do konkretnej osoby tylko jako komentarz do cytatu z "gazety"

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W dniu 12.01.2025 o 13:25, arturp napisał:

W zamierzchłej przeszłości istniała taka opcja , że autor mógł usuwać/banować innych użytkowników z założonego przez siebie wątku . 

I całe szczęście, że jej nie ma. A nak ktoś nie chce dyskusji, to może sobie klub założyć.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
20 godzin temu, Jacchusia napisał:

Jeszcze troche i kiedy napiszesz "hahaha" dostaniesz punkty.

Moderowanie na zasadzie "chybił, trafił"?

"hahahahahha" 

TO jak obraźliwe to było czy nie ? 

17 godzin temu, J4Z napisał:

Jakie forum, takie wpisy xD

Jakie moderowanie, takie forum 😉

Sami taki poziom reprezentujecie i taki utrzymujecie w tematach. 

W dniu 9.01.2025 o 13:43, soundchaser napisał:

Dziękuję. Głównie udzielam się w muzyce, a bocznicę traktuję pobocznie. 😉

Wzorowy obatel 🤣

45 minut temu, Espectro napisał:

Sami taki poziom reprezentujecie i taki utrzymujecie w tematach. 

Nie Panie szanowny. Trolle i chamstwo jest wszędzie. To Wy na to pozwalacie. Nie moderujecie, nie edukujecie. Tu typ z 20 letnim stażem nie wie, jak nazwa tematu powinna wyglądać. Ja tylko się dostosowuje. 

Edytowane przez J4Z

.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.