Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Espectro napisał:

... ale musicie zgłaszać takie wpisy...

No i są zgłaszane regularnie, nie zawsze skutecznie niestety.

A fakt zbanowania chama bywa nieraz komentowany osobliwie:

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Zadziwiające jest jedno: ilość userów, którym wydaje się, że moderator to światopoglądowy cenzor, który tolerować będzie ich prywatę, a usuwać wpisy prezentujące odmienne poglądy.

Niektórym chyba myli się wolność słowa z przyzwoleniem na patologie.

Pozdrawiam przyzwoitych.

6 godzin temu, szpakowski napisał:

@Piotr Sonido , daj sobie spokój. Niech cytuje, niech komentuje ... nie ma się co z koniem kopać i w dyskusji zniżać do jego poziomu, pokona Cię doświadczeniem. 

Też kiedyś próbowałem (wielokrotnie) z nim dyskutować ... nie da się. Szkoda Twojego czasu i nerwów, Święty straci cierpliwość.  

Masz rację. Walka z wiatrakami. A doświadczenie jednak w tej kwestii ma większe. 

Będę próbował!

43 minuty temu, Espectro napisał:

prosimy zgłaszać takowe... jest kilku którzy po banie wracają i jak to w programie jaka to melodia po jednej nutce wracają na ban kolejny ... ale musicie zgłaszać takie wpisy...

Ja zgłosiłem i nic. W zeszłym tygodniu dostałem informację że nie możemy się cytować bo go atak personalny i nic nie robicie.

To jak?

1 godzinę temu, argus napisał:

wystarczy przejrzeć kilka czołowych wątków społeczno - politycznych i widać jak na dłoni, kto nienawistnik, cham i burak.

Zgadzam się.

50 minut temu, argus napisał:

Pozdrawiam przyzwoitych.

Dziękuję za pozdrowienie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 godzin temu, argus napisał:

ale i przepełnione jadowitą agresją i karygodną mieszanką chamstwa z prymitywnym buractwem.

A kiedy tu piszesz Pis(s) to co to jest? Szparka pomiędzy jedynkami?

Z innej beczki swieży twój wpis:

"Korporacja katolicka podła była, jest i będzie (oby już niedługo)."

O kościele katolickim piszesz, jak to ujmiesz, bo ja się posłużę twoimi zwrotami:

"Nie odmienne poglądy, tylko chamastwo i prymitywizm."

"przepełnione jadowitą agresją i karygodną mieszanką chamstwa z prymitywnym buractwem."

Moim zdaniem pasuje jak ulał...przemysl sobie zanim zaczniesz oskarżać i oceniać innych.

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

No cóż - negatywne opinie o niegodziwościach i aferach kk mają IMO pełne uzasadnienie (liczne linki z faktami).

Nazwanie niegodziwości niegodziwością (po imieniu) nie jest agresją ani chamstwem.

35 minut temu, Jacchusia napisał:

...przemysl sobie zanim zaczniesz oskarżać i oceniać innych.

Gdy moderacja pozbywała się ze swojego grona dwóch najlepszych, których imion nie wolno wymawiać, powinni dać userom ultimatum: uszanujecie kulturę dyskusji albo Was też się pozbędziemy. A że zamiast ultimatum dano "taryfę ulgową", to jest to co jest, i wieczne pretensje tych samych kilku troli, którzy wyzwiska uważają za nazwanie rzeczy po imieniu.

Edytowane przez szymon1977

6 godzin temu, argus napisał:

Nie odmienne poglądy, tylko chamastwo i prymitywizm.

Dziwnym trafem wpisy czterech (w porywach sześciu) userów są w większości nie tylko antyunijne, antyrządowe i antydemokratyczne, ale i przepełnione jadowitą agresją i karygodną mieszanką chamstwa z prymitywnym buractwem.

Nie wymieniam nicków - wystarczy przejrzeć kilka czołowych wątków społeczno - politycznych i widać jak na dłoni, kto nienawistnik, cham i burak.

To samo jest we wpisach Waszego obozu politycznego. Też nie będę wymieniał nicków, ale zachęcam do lektury i do wyciągnięcia wniosków. 
Twój post jest wyjątkowo tendencyjny, no ale to zrozumiałe bo jako obrońca własnej sekty, uprawiasz hipokryzję.

Godzinę temu, argus napisał:

No cóż - negatywne opinie o niegodziwościach i aferach kk mają IMO pełne uzasadnienie (liczne linki z faktami).

Nazwanie niegodziwości niegodziwością (po imieniu) nie jest agresją ani chamstwem.

Tak, tak...znana postawa - to nie jest obraza, tylko stwierdzenie faktu.

Ileż razy tym kłamliwym i prymitywnym argumentem posługują się hipokryci.

Administracji i moderacjo proszę nam jasno dać znak z czego wynika wasza słabość? Dlaczego nie jesteście konsekwentni w swoich decyzjach?

• Administratorzy
17 godzin temu, argus napisał:

Pozdrawiam przyzwoitych.

Dokładnie tak.  I to raczej aktualnie główny problem w tematach.  Brak chęci dyskusji...

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 5.03.2025 o 12:48, Espectro napisał:

moderator udzielający się w temacie nie może moderować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niezły macie burdel w tym archeo 😉

Poza tym ten konfederata pisze o Donaldzie Tusku w temacie o Trumpie. 

Zakaz wysmiewania najśmieszniejszego prezydenta RP to bardzo smutna cenzura 😄

Ukryta Zawartość

Biorąc pod uwagę na co w tym wątku pozwalacie innym userom, protestuję przciwko usuwaniu moich wpisów.

• Moderatorzy
21 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ja zgłosiłem i nic.

Zgłaszałeś wpisy z tego tematu w którym omawiana była sprawa wzajemnego cytowania i zgłaszania swoich wpisów. Czy w tematach audio też zgłaszałeś wpisy? Bo ja osobiście sobie nie przypominam.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

• Administratorzy
12 minut temu, Seyv napisał:

Zgłaszałeś wpisy z tego tematu w którym omawiana była sprawa wzajemnego cytowania i zgłaszania swoich wpisów. Czy w tematach audio też zgłaszałeś wpisy? Bo ja osobiście sobie nie przypominam.

Lepiej jeden na drugiego zgłasza i takim samym tekstem się bronią.  Jak dzieci .....

4 godziny temu, szymon1977 napisał:

Biorąc pod uwagę na co w tym wątku pozwalacie innym userom, protestuję przciwko usuwaniu moich wpisów.

a ja protestuje przed wolnością słowa i każda wypowiedz powinna być zgłaszana przed publikacja do zatwierdzenia w odpowiednim urzędzie. 

Panowie przestańcie miedzy sobą robić syf w tematach bo będziecie obaj zbierać punkty i siedzieć na banie ...

14 minut temu, Seyv napisał:

Zgłaszalem kiedy mnie cytował. 

Za każdym razem. Tak jak to było ustalone.

8 minut temu, Espectro napisał:

Lepiej jeden na drugiego zgłasza i takim samym tekstem się bronią.  Jak dzieci ....

No nie. Bo nie może na mnie zgłaszać bo ja go nie cytuję. Ignoruje. Podporządkowałem się zasadom.

• Administratorzy
21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

30 minut temu, Espectro napisał:

a teraz robicie to nawzajem i winnym jest teraz moderacja bo chciała dobrze pomóc i uspokoić sytuacje.

4 minuty temu, Espectro napisał:

a teraz robicie to nawzajem i winnym jest teraz moderacja bo chciała dobrze pomóc i uspokoić sytuacje.

Powtórzę jeszcze raz. Ja go ingoruje. Nie cytuję. Więc nie, nie robimy tego samego. 

Zasady dotyczyły: Wzajemnego ignorowania i nie cytowania swoich postów. Tak?

Ja się podporządkowałem. 

Edytowane przez Piotr Sonido
Literówka

Ukryta Zawartość

Za taki tekst poleciał jakiś punkcik, czy użytkownik jest "obserwowany" jak w innym przypadku i ma tym forum można już pisać, że w realu ktoś dostałby wp***dol?

Ukryta Zawartość

W dniu 5.03.2025 o 12:48, Espectro napisał:

post na bocznicy jest 1 punkt za post w audio

No właśnie ,niektórzy piszą w audio po te 10 pkt ,a jeden post przeczy drugiemu ,jeszcze nie w temacie ,trolluja 🤗 klasyczny przykład Daniel 68412 , .

• Administratorzy
24 minuty temu, tedi02 napisał:

No właśnie ,niektórzy piszą w audio po te 10 pkt ,a jeden post przeczy drugiemu ,jeszcze nie w temacie ,trolluja 🤗 klasyczny przykład Daniel 68412 , .

Zgłaszajcie jak ktoś faktycznie byle co pisze. Tak czy inaczej było kiedyś takie twierdzenie że na bocznicy łatwo sobie nabijać punkty to zrobiliśmy ( nieoficjalnie) 1-10. 

2 godziny temu, Espectro napisał:

Panowie przestańcie miedzy sobą robić syf

Ja przestałem syf robić już dawno temu. Problem w tym, że Piotr domaga się usuwania moich wpisów na temat, a sam odpowiada... nie skomentuję w jaki sposób, sami możecie w tym wątku przeczytać.

1 godzinę temu, Espectro napisał:

teraz robicie to nawzajem i winnym jest teraz moderacja bo chciała dobrze pomóc i uspokoić sytuacje.

Jak ktoś nie chce mnie czytać, to niech mnie doda do ignorowanych, a nie wymusza na moderacji zakaz pisania.

-----

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

można już pisać, że w realu ktoś dostałby wp***dol?

Nie kłam: nie pisałem, że ktoś w realu by dostał - nie dostałby, bo w realu by nie pyskował.

------

@Espectro za jeden wpis zostałem dwukrotnie ukarany - proszę o wyjaśnienie.

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Nie kłam: nie pisałem, że ktoś w realu by dostał - nie dostałby, bo w realu by nie pyskował.

Jak zwykle, topowy krętacz będzie się teraz tłumaczył w jedynie sobie logiczny sposób. 

W realu takiego tłumaczenia by nie było 😄

35 minut temu, Espectro napisał:

Zgłaszajcie jak ktoś faktycznie byle co pisze. Tak czy inaczej było kiedyś takie twierdzenie że na bocznicy łatwo sobie nabijać punkty to zrobiliśmy ( nieoficjalnie) 1-10. 

Jak ktoś robi ten sam burdel w zakładce DIY od wielu miesięcy, to jaki sens ma takie zgłaszanie co chwila?

W wątku Polityka rozmowa zeszła na temat Mateckiego i jego twierdzeniom, że jest chory. Napisałem:

"Kolejny "ciężko chory". Jakaś epidemia w szeregach PiS po 23.X.2023."

1 punkt. Obraźliwe zachowanie. 

Proszę o wykładnię: kogo konkretnie obraziłem? Wpis dotyczył osoby publicznej (posła Mateckiego) 

Potwierdza się to, co pisałem poprzednio: Moderacja ocenia wpisy przez pryzmat swoich pro-PiS-owskich sympatii. Przeciwnicy muszą mieć prawie max punktów, aby ich trzymać za pysk. Jak nie mają - to się im dowali, zgodnie z zasadą "dajcie mi użytkownika - paragraf (Regulaminu) na niego znajdę". 

• Moderatorzy
3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Zgłaszalem kiedy mnie cytował. 

Ale w tym temacie wpisy pozostały by dać się wypowiedzieć każdej ze stron.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Za taki tekst poleciał jakiś punkcik,

Nie bo to podstawowy argument, że jeżeli ktoś nie życzy sobie by z nim konwersować to nie pozwalamy na takie konwersacje. Parafrazując , w realu mało kto pozwoliłby sobie na ciągłe zaczepianie bo mógłby dostać w pysk a tu ponieważ nie może zasłania się wolnością wypowiedzi. 

3 minuty temu, Seyv napisał:

jeżeli ktoś nie życzy sobie by z nim konwersować to nie pozwalamy na takie konwersacje. Parafrazując , w realu mało kto pozwoliłby sobie na ciągłe zaczepianie bo mógłby dostać w pysk a tu ponieważ nie może zasłania się wolnością wypowiedzi. 

Nie do końca jest to prawda. Wielokrotnie pisałem, że nie życzę sobie aby użytkownik @Jacchusia ze mną konwersował. Za każdym razem odpowiadał butnie i arogancko, że będzie robił to, co będzie chciał i ja nie nie mam nic do gadania. Cały czas mnie zaczepia. Czy mam zgłaszać każdy jego adresowany do mnie wpis? 

25 minut temu, Bobcat napisał:

1 punkt. Obraźliwe zachowanie. 

I co, forum przez to źle funkcjonuje?

U mnie działa normalnie.

16 minut temu, caleb66 napisał:

I co, forum przez to źle funkcjonuje?

U mnie działa normalnie.

Była rozmowa na ten temat i ustalone zostało, że w stosunku do osób publicznych wypowiedzi mogą być ostrzejsze. Za co ten 1 punkt? Kogo z Forum obraziłem? 

9 minut temu, Bobcat napisał:

Była rozmowa na ten temat i ustalone zostało, że w stosunku do osób publicznych wypowiedzi mogą być ostrzejsze. Za co ten 1 punkt? Kogo z Forum obraziłem? 

Teoretycznie masz prawo szkalować polityków od tego są (niska szkodliwość społeczna) ale jak widać czasami można załapać punkty. Mi kazali na kontakt pisać reklamacje.

Godzinę temu, Seyv napisał:

Parafrazując , w realu mało kto pozwoliłby sobie na ciągłe zaczepianie bo mógłby dostać w pysk a tu ponieważ nie może zasłania się wolnością wypowiedzi. 

Bardzo dobra parafraza! Cieszy mnie, że Moderator wyłapał sens mojego wpisu:

Screenshot_20250311_141820_Chrome.jpg

-----

23 minuty temu, caleb66 napisał:

Teoretycznie masz prawo szkalować polityków od tego są (niska szkodliwość społeczna)

Że co!?

Po pierwsze: "szkalować" nie masz prawa nikogo (choć w prawie użyto innego określenia) i politycy nie stanowią wyjątku.

Po drugie: "niska szkodliwość społeczna" oznacza, że czyn jest zabroniony tylko odstąpiono od ukarania.

Jeden wpis - dwa błędy, brawo!

• Moderatorzy
Godzinę temu, Bobcat napisał:

Nie do końca jest to prawda. Wielokrotnie pisałem, że nie życzę sobie aby użytkownik @Jacchusia ze mną konwersował. Za każdym razem odpowiadał butnie i arogancko, że będzie robił to, co będzie chciał i ja nie nie mam nic do gadania. Cały czas mnie zaczepia. Czy mam zgłaszać każdy jego adresowany do mnie wpis? 

Jeśli dotyczy to części związanej z audio to jak najbardziej możesz to zgłaszać - należy pamiętać, że obostrzenia są dwustronne tzn. Ty nie możesz „zaczepiać” jego. Natomiast jeśli dotyczy to bocznicy to ja osobiście nie jestem zainteresowany rozwijaniem tej części forum. 

4 minuty temu, Seyv napisał:

Jeśli dotyczy to części związanej z audio to jak najbardziej możesz to zgłaszać - należy pamiętać, że obostrzenia są dwustronne tzn. Ty nie możesz „zaczepiać” jego. Natomiast jeśli dotyczy to bocznicy to ja osobiście nie jestem zainteresowany rozwijaniem tej części forum. 

Skoro nie można "zaczepiać" to wnioskuję, że rzeczowy wpis na temat jest dozwolony? No i super.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.