Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

alez mi chodziło o sparowanie na forum, a nie o inne sparowanie gluptasie :). W tym sensie juz absolutnie bym nie przystał. Interesuje mnie wyłącznie płeć piękna ;). Jeśli Tobie jednak smutno e niedziele, to zapraszamy na wyścigi na Służewiec, gdzie przyjechałem z rodzina - moze obstawiasz szczęśliwego konia :)

Pozdrawiam.

W

Vlado, korzystając z okazji, że aspirujesz być moderatorem bliższym oczekiwaniom userów, co myślisz o tam aby:

- Pod usuniętymi postami było podane który moderator to zrobił ?

W przypadku zwykłych pyskówek teoretycznie nie ma to znaczenia, ale w sytuacjach ewidentnej ochrony interesów jak z HA to było wręcz żenujące i we mmnie budziło obrzydzenie do całego forum za takie akcie. To tylko przykład. takich kwiatków jest dużo więcej.

I dwie może mniej istotne kwestie do przemyślenia.

- pokazanie nazw zbanowanych userów

- wyświetlanie przy przyznawaniu punktów karanych info, kto zgłosił "problem" do moderacji.

Moim zdaniem transparentność na forum mogłaby wnieść na forum więcej korzyści niż podziały. Może podejmiesz jakąś inicjatywę w tych tematach? Może moglibyśmy zrobić ankietę dot. tych funkcjonalności?

Jak to nie? !. Co chwila jakieś "parki" się parzą i pierd.. lą bez umiaru. :)

I zawsze dołączą zaraz kolejni, by to robić grupowo.

Nie mówiąc juz o smutasach, co to głównie spełniają się przez lajkowanie :)

Portal randkowy... ale dla swinegrsów :)

Edytowane przez zenon.kowalski

Kurczę, zle sie dzieje na salonach. Wieść niesie, ze ojciec założyciel złożył wniosek o usunięcie z saloniku, pewnie powstanie tajny gabinet cieni lub wszyscy z salonów wrócą na bocznice :). Drzyjcie niewierni :).

Teraz będą musieli się nas spytać (zdobyć min. 500 głosów akceptacji), czy chcemy ich z powrotem na otwartym forum. Bocznica jest zakładką mediacyjną, więc jej nie liczę :-)

Kurczę, zle sie dzieje na salonach. Wieść niesie, ze ojciec założyciel złożył wniosek o usunięcie z saloniku, pewnie powstanie tajny gabinet cieni lub wszyscy z salonów wrócą na bocznice :). Drzyjcie niewierni :).

Pożarli się w Saloniku ?

Eksperyment się powiódł - wiadomo już kto się kłóci i przez to spada jakość forum.

Do tego wszędzie całe tematy czy wpisy w typie "pogaduchy" ziomali.

Takie tam dywagacje, ale pewnie sporo w tym prawdy. Proszę nie przerywać eksperymentu!

Egalitaryzm zabił elitarność :) Pęd ku brataniu się ze "współbraćmi" okazał chybiony. Hiend choć wadliwy, to jest skuteczniejszym "filtrem" niż "All in one" :)

Chwileczkę, czy ja dobrze przeczytałem? Usunięcie konta? A Założyciel nie ma przypadkiem jakiejś odpowiedzialności z tytułu założyciela? Czyli po staremu, byle był ogień :)

z10382738Q,Dekoracje--Obudowa-kominka--wykonana-ze-szlifowanego.jpg

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Życie gawiedzi od wieków kręci się wokół dworu i podglądaniem tego, co się na nim dzieje. :)

PS. Tylko proszę mi tu nie lajkować, tylko przemyśleć ;)

Edytowane przez jar1

Drogi Zenku, rozumiem Twoje oczekiwania, jednak od początku Twój wpis może być skwitowany wyłącznie odpowiedzią NIE :-(

Może od początku.

Ja nie aspiruję być moderatorem bliższym Użytkownikom, ja taki jestem od początku. Po prostu uważam, że ja jestem tutaj bo to Wy potrzebujecie mnie. Ta moja postawa i sposób interakcji która prowokuje moje bezpośrednie odnoszenie się do Was, oraz otwarte informacje i dyskusje w temacie moich działań moderatorskich w stosunku do Was, jest oceniane niejednoznacznie.

Jedni właśnie takiej otwartości oczekują (jak widzę należysz do tej grupy) inni zarzucają mi i to słusznie, działania niezgodne z regulaminem forum i moderacji. Regulamin zabrania moderatorowi dyskusji otwartej na temat przyznawanych kar, oceniania użytkowników, czy odstąpienia od przydzielania punktów karnych za każdy usuwany wpis.

Ja godząc się na przyjecie funkcji moderatora podkreślałem, że uważam tę funkcje za dodatek, ponieważ przede wszystkim jestem aktywnym użytkownikiem tego forum. Do pracy stricte moderatorskiej powinni być zaangażowani moderatorzy profesjonalni, nie mogący mieć żadnych powiązań z użytkownikami forum. Ja jako użytkownik pełniący tylko funkcje moderatorskie, oceniam swych kolegów i nie będę tego robił ukradkiem, ponieważ szacunek do kolegów współuczestników naszego forum wymaga, abym odpowiedział wprost na zapytania dlaczego postąpiłem z kimś tak a nie inaczej. Odpowiadam więc, a w sytuacji niemożności wzajemnego zrozumienia odsyłam do arbitrażu Administracyjnego.

Ale to jest jak na razie wyłącznie moje własne podejście do moderowania społecznego. Jak na razie, to regulamin na resztę Twoich wniosków odpowiada NIE.

Pozdrawiam.

W.

Życie gawiedzi od wieków kręci się wokół dworu i podglądaniem tego, co się na nim dzieje. :)

PS. Tylko proszę mi tu nie lajkować, tylko przemyśleć ;)

Tylko patrzeć jak do salonikowców będą się zwracać per "gnido dworska" tongue.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Jak należy z Twojego wpisu rozumieć to jesteś z tej gawiedzi bo jakiegoś dworu to w Twoim bezpośrednim jak też i dalekim sąsiedztwie nie widać,

wytłumacz zatem dlaczego ktokolwiek miałby ten wpis lajkować ?

W rzeczywistości drogi Jarku, a pisze to z autopsji w oparciu o historię mojej rodziny, gawiedź nie miała żadnej możliwości podglądania życia dworskiego czy pałacowego. Po prostu, nie była tam dopuszczana.

Jedynie służba dworska, a ta z gawiedzi najpodlejszej proweniencji nie pochodziła, plotki i "przecieki" jakie do niej dochodzić zdołały jeno poznawać mogła.

Dokładnie więc, gawiedź tyle wiedziała o życiu dworskiem, co i duszyczki wierne kościołowi swemu, wiedzieć zdołały o życiu przewielebnych biskupów swech.

Czyli, bajki, plotki i konfabulacyje adekwatne do pojmowania swego.

Jeśli przybliżełbym choć krzynę rozumienie pojmowania życia dworskiego przez umiłowanych poddanych swech, wielcem rad i polecam się na przyszłość.

Vlado, herbu "Grzymała"

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Hmm, czyżby idea zagrody i jej najaktywniejsi członkowie, zaczęła uwierać twórcę zagrody ?

Może zrozumiał jak wielkim błędem było tworzenie zagrody i jak duże szkody wyrządził swoim postępowaniem społeczności całego forum ?

A może po prostu zobaczył w całej okazałości bez zasłony jaką roztaczali dookoła siebie rzeczywistą postać szumnych tuzów high-endu których reakcje typu "walenie w ryj" i epitety w rodzaju "ćwierćinteligenci - kibole audio" są normą i doświadczył na własnej skórze co to znaczy gdy inni zaczynają identyfikować go z tego rodzaju osobnikami ?

Niezależnie od intencji marslo wysmarował wpis o następującej treści:

marslo

Napisano dziś, 14:50

Poprosilem obu adminow, aby usuneli moje konto ze saloniku.

Prosze o uszanowanie mojej decyzji i powstrzymanie sie od komentarzy.

Pisze tylko dlatego, ze nie moge sie sam usunac, a admini nie odpowiadaja.

Jesli ktos wie, jak sie usunac samodzielnie, prosze o info na priv.

Nadchodzi faza zmierzch ? To się dopiero okaże.

Aby uprzedzić fale oburzenia i pytania " czy dozwolone jest publikowanie na Bocznicy treści zamieszczanych w saloniku" odpowiadam. Tak, na odpowiedzialność uczestnika saloniku, który sam zdecydował się na takie publikacje. Nie jest to zabronione regulaminem, a na pewno prawem.

Oni swobodnie wypowiadają się o niesalonikowych uczestnikach forum do których to opinii w/wym nie maja dostępu, co ogranicza im swobodę obrony swego wizerunku!

W.

wszystko przewidzieliśmy, bo to oczywistości

i co? nikt nie wpadł na to, że problemy forum jako takiego wystąpią także w saloniku?

z racji mniejszej powierzchni :) - być może zwielokrotnione? przerysowane?

i co dalej? jeśli sól tej ziemi..... :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

zrozumiał jak wielkim błędem było tworzenie zagrody

Tworzenie saloniku nie było błędem. Tu chodzi o coś innego. Główkuj dalej, ale zgodnie z tym co napisał Vlado mierne masz szanse by to rozkminić.

W rzeczywistości drogi Jarku, a pisze to z autopsji w oparciu o historię mojej rodziny, gawiedź nie miała żadnej możliwości podglądania życia dworskiego czy pałacowego. Po prostu, nie była tam dopuszczana.

Jedynie służba dworska, a ta z gawiedzi najpodlejszej proweniencji nie pochodziła, plotki i "przecieki" jakie do niej dochodzić zdołały jeno poznawać mogła.

Dokładnie więc, gawiedź tyle wiedziała o życiu dworskiem, co i duszyczki wierne kościołowi swemu, wiedzieć zdołały o życiu przewielebnych biskupów swech.

Czyli, bajki, plotki i konfabulacyje adekwatne do pojmowania swego.

Jeśli przybliżełbym choć krzynę rozumienie pojmowania życia dworskiego przez umiłowanych poddanych swech, wielcem rad i polecam się na przyszłość.

Vlado, herbu "Grzymała"

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Ze swojej strony mogę dodać tylko tyle, że z całą pewnością nie ujawnię z jakiego źródła pochodzą zamieszczane przeze mnie dane odnośnie zagrodowych wpisów.

Niemniej jednak komentując niejako na gorąco to niezmiernie dziwi mnie brak jakiejkolwiek reakcji ze strony zarówno administracji jak i moderatorów na wielokrotnie naruszanie zasad panujących na forum w postaci ataków na moderację i szyderstwa z moderatorów (to McGyver) to, że posty zamieszczane są w zagrodzie niczego nie zmienia gdyż jest to wciąż wypowiedź publiczna.

Edytowane przez vittorio

dziwi mnie brak jakiejkolwiek reakcji ze strony zarówno administracji jak i moderatorów na wielokrotnie naruszanie zasad panujących na forum w postaci ataków na moderację i szyderstwa z moderatorów.

Zapewne jeszcze nikt nie złożył donosu.

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Właśnie to zrobiłem.

Tu chodzi o coś innego.

No nie przypisuj sobie megalomanie, że to z powodu Twoich z nim pyskówek postanowił opuścić zagrodę.

vittorio, jesteś mistrzem świata w myleniu się:)

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

dziwi mnie brak jakiejkolwiek reakcji ze strony zarówno administracji jak i moderatorów na wielokrotnie naruszanie zasad panujących na forum w postaci ataków na moderację i szyderstwa z moderatorów (to McGyver).

Brak reakcji jest wynikiem braku narzędzia skutecznie zwalczającego trolli. Zatem slapstikowe gonitwy z pałka za "przestepcami" same w sobie generują kpiny "przestępców" i szyderstwa gawiedzi.

szyderstwa z moderatorów (to McGyver).

Cóż, nie wszystko co pisze @McGyver to rzeczywiste szyderstwo. Wiele z tego to bardzo błyskotliwe dostrzeganie głębszego podmiotu opisywanych sytuacji. Za prostackie chamstwo został ukarany natychmiast. Za napisanie prawdy, nawet z użyciem sarkazmów, ja go nie ukarzę.

W.

No i po Saloniku...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

No i po Saloniku...

Dlaczego, mala sprzeczka i emocjonalna reakcja to jeszcze nie koniec

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Forum bez saloniku to jak audio bez hi-endu !

Same czworaki, ten system świetnie sprawdza się jedynie jeszcze w Korei Pólnocnej :)

Edytowane przez jar1

Nie, nie mała, a salonik jak szybko się stworzył tak szybko się rozwali - założenia saloniku zostały stworzone dla prywatnych celów, a nie dla idei pozbycia się trolli. Samo założenie żółtych kartek jest bardzo dobrym rozwiązaniem, ale ich dawanie, w zasadzie rozdawanie na prawo i lewo oraz brak w zasadzie konkretnego powodu dawania takich kartek (co może powodować dawanie takiej kartki w zasadzie za co się chce) jest niestety kompletnie nie przemyślane oraz świadczy o, niestety, braku przewidywania wśród zarządców tego forum. Już teraz widać, że tworzy się anarchia, która posunie za sobą stworzenie patologicznego środowiska, gdzie każdy każdego będzie mógł zwyzywać. A będzie mógł, bo środowisko jest bez jakiejkolwiek kontroli...

Edytowane przez neomammut

Gość vittorio

(Konto usunięte)

Tylko miś o małym rozumku może sądzić, że marslo postanowił opuścić zagrodę która jest niejako jego dzieckiem z powodu emocjonalnej reakcji,

moim zdaniem jest to wynik rozgoryczenia i dostrzeżenia skutków tego co sam zrobił i w co się to przerodziło ale jest możliwe, że ja się mylę.

Edytowane przez vittorio
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.