Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Myśle, że wsystko dobrze ;)

Jurek, w porównaniu do gościa o nicku Gustaw to Ty jesteś naprawdę ekstraklasa;-) Ale to jeszcze insze forum: http://audiohobby.pl/index.php?topic=10461.msg376421#new

Edytowane przez tomkly

No to po się tu o tym pisze?

Ja nie wiem kto ma ma jaką motywację. Ale na ogół brak informacji powoduje wzrost zainteresowania. A często nie warto - "zawsze lepiej gdzie nas nie ma" :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Jurek, w porównaniu do gościa o nicku Gustaw to Ty jesteś naprawdę ekstraklasa;-) Ale to jeszcze insze forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znam, znam ;)

Ukryta Zawartość

A ja mam pytanie do moderacji, czy odbanowane osoby mają nałożone jakieś sankcje? Okres ochronny jakiś na resztę forum np.?

Czy moderacja pyta Ciebie, czy masz opłacone alimenty, podatki i mandaty karne? :-)) Ale lubię cie i odpowiem na własną odpowiedzialność. Nie. Są dopuszczeni w pełnej funkcjonalności użytkownika.

Tylko honorowo są winni nam poręczającym i Adminowi poszanowanie i odpowiednie zachowanie na forum. To nie są gówniarze chorzy psychicznie, jak tutaj usiłowano ich odmalować.

Zatem jeśli się komuś wybacza, to wszystko i bez zawiasów.

Ok, dziękuję.

Jaja se robisz?

Nie?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ja nie wiem kto ma ma jaką motywację. Ale na ogół brak informacji powoduje wzrost zainteresowania. A często nie warto - "zawsze lepiej gdzie nas nie ma" :-)

Zastanawiamy się tylko bez najmniejszych złośliwości jaki mają wpływ na forum wprowadzone zmiany. Może będzie tak, że zgodnie z zamysłem będzie to spokojna strefa prowadzenia dyskusji bez wpływu na forum, albo okaże się, że konflikty z kartkami i wykluczeniami przeniosą się na forum ogólne. Każdy kto jest uczestnikiem tego forum powinien z troską reagować na nowe opcje :) Przykładowo na FB lata dyskutuje się nad wprowadzeniem dislike obawiając się jaki może mieć to wpływ jak ludzie dają sobie łapkę w dół np. przy czymiś zdjęciu z wakacji, nowej fryzurze itd. To nie jest taki light zmiana jak by się wydawało :) Zresztą chyba jest to właściwe miejsce do takich dyskusji :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Znam, znam ;)

On wygląda w tym mundurze jak prosto wyjęty z czołgu, z czasów Wermachtu... Retoryka i poziom percepcji otaczającego świata na poziomie średniowiecznym;-)

Zaglądacie jeszcze w zakładki merytoryczne na AH, którego właścicielem jest producent kolumn, klonów WLM?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

On wygląda w tym mundurze jak prosto wyjęty z czołgu, z czasów Wermachtu... Retoryka i poziom percepcji otaczającego świata na poziomie średniowiecznym;-)

Widać że nie jesteś fanem latającego cyrku Monty Pythona.

Aktor w mundurze również :-)

Tak się czasami mylą różne rzeczy :)

Zaglądacie jeszcze w zakładki merytoryczne na AH, którego właścicielem jest producent kolumn, klonów WLM?

Ja tam zagladałem głównie do wątku pt. Ściema Einsteina ;)

Przykładowo na FB lata dyskutuje się nad wprowadzeniem dislike obawiając się jaki może mieć to wpływ jak ludzie dają sobie łapkę w dół np. przy czymiś zdjęciu z wakacji, nowej fryzurze itd. To nie jest taki light zmiana jak by się wydawało :) Zresztą chyba jest to właściwe miejsce do takich dyskusji :)

Ok - ale ja w żadnym wypadku nie sugeruję jawności przyznawania / odbierania punktów prestiżu :-)

To jest trochę inna sytuacja niż wśród znajomych na fb, gdzie ktoś coś może traktować osobiście.

Tu nie powinno być miejsca na takie "czułości" i przeczulenia :-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

@bum

Nie o to chziii...notabene niezły wątek:)

Lanisko takie był równy chłop, że nawet wątek na ichniejszej bocznicy dla mnie założył i łacha darł ale jak mu udowodniłem, że klonował WLM, nie zdzierżył i od razu walnął mi banem po IP.:)

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

@bum

Nie o to chziii...notabene niezły wątek:)

Lanisko takie był równy chłop, że nawet wątek na ichniejszej bocznicy dla mnie założył i łacha darł ale jak mu udowodniłem, że klonował WLM, nie zdzierżył i od razu walnął mi banem po IP.:)

A to nie wiedziałem, do ichniejszej bocznicy nie mam dostępu, za mało wpisów, rzadko tam zagladam ;)

o to chziii...notabene niezły wątek:)

Lanisko takie był równy chłop, że nawet wątek na ichniejszej bocznicy dla mnie założył i łacha darł ale jak mu udowodniłem, że

Miał też plusy. Pozwał wielokrotnie unikać decyzyjnych rozterek wskazując słuszny kierunek poprzez zręczny modeling rzeczywistości :)

Edytowane przez zenon.kowalski
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Widać że nie jesteś fanem latającego cyrku Monty Pythona.

Zdecydowanie nie. W ogóle nie jestem miłośnikiem cyrku, a już w szczególności takiego jak tam;-)

Zaglądamy, ale nie ma tam niczego godnego uwagi. Nie wiedziałem, że Lancaster klonuje WLMy. Jego wpisy jako administratora forum też wołają o pomstę do nieba;-)

Bo w każdej zagrodzie te same problemy :-)

Nie wiedziałem, że Lancaster klonuje WLMy. Jego wpisy jako administratora forum też wołają o pomstę do nieba;-)

ABOUT US

Grzegorz Rulka

I have loved music ever since I can remember. To me, music is the best way to relax and step into another dimension. My first audio system were just simple computer speakers based on 4” fullrange drivers. When I exposed myself to bigger and more „audiophile” multi-way loudspeakers, I noticed that, even though some advantages were apparent, there was still something missing. This realization pushed me towards a number of various larger fullrange drivers, both modern and vintage ones. At that moment I crossed the point of no return. I have tried and owned a cornucopia of fullrange drivers. I experimented with sealed enclosures, transmission lines, variovents, vented boxes, and last but not least, open baffles. There always was a common denominator for all those loudspeakers: the live, natural, dynamic and completely holographic sound with lifelike vocals that hypnotized and transferred me to another universe. I simply fell in love with fullrange speakers for good.

Being a physicist and an engineer, I did a lot of DIY audio electronics projects as well. I could make the music sound nearly as close to live music as I would like to, but there was always this „there is a little something to enhance” feeling. At some point, me and my friend Marek, whom I had cooperated with for years, decided to design a completely new and unique fullrange driver that combines the vintage heritage with modern technology. The final result is … well that's for other fullrange lovers to judge :)

Marek Kostrzyński

As far as music reproduction is concerned, I am always looking for dynamics, expressive and natural vocals, good fast bass, and concert-like sound scale. Even though I enjoy good multi-way dynamic transducer design, yet in my personal opinion horn- and fullrange-based loudspeakers have many unique features and they do exceptionally well in playing music the way it comes from real instruments. I mostly listen to instrumental music. like jazz or rock, so the feeling of being at the concert is very important to me.

I have been working in the audio industry for many years now. During that time I have designed and manufactured, for the CUBE AUDIO brand, a lot of custom-made loudspeakers, preamplifiers, amplifiers, DACs, horns, and I was also the co-designer of two Fullrange drivers CUBE AUDIO F155 and F180. For many years now I have been a Designer of loudspeakers and transducers for Pylon Audio - one of the most successful Polish brands. Nowadays I am pushing CUBE AUDIO towards delivering even more amazing horn- and fullrange-based loudspeakers that will emulate the live concert experience, while still keeping a great value for money ratio of our products.

dbb9c8_ef08cc49461744db80c140cab19c078b.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dobre, a w innych tam wątkach całkiem niedawno były opisy prób wycinania nożyczkami kawałka membrany czyodklejania nakładki przeciwpyłowej, bo wtedy podobno dźwięk jest czystszy. No i do dziś cała ekipa naśladowców - po latach dywagacji i nieudanych prób - nie dociekła i nie ustaliła jaka jest zwrotnica w najtańszych, maleńkich, visatonowskich monitorach WLM Stella. Tak się dziś buduje "wartość" firmy. Gość z darem celnych i barwnych komentarzy, ale jako konstruktor i ekspert w dziedzinie elektroniki to tzw. no comment.

Widze, ze ludzie nie potrafią sie uczyć nawet na własnych błędach. Juz jedna wtopę ze zdjęciem zaliczył, natomiast nadal wkleja zdjęcia :). Piano z Saloniku powinien generalnie zaniechać publikacji jakichkolwiek zdjeć, dla własnego bezpieczenstwa. Do tego proponuje grzecznie, aby każdy troszczył sie i pamiętał o własnej zonie, a nie oczami przewracał za cudzymi żonami, w końcu nawet jest takie jedno przykazanie :).

Nie pożądaj żony bliźniego swego... na daremno ;-)

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Mozna foto tej pozadanej zony?

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

Mozna foto tej pozadanej zony?

A to w wątku gdzieś obok, z kobietami nieskromnymi.

It doesn't matter what we're losing,

It only matters what we're going to find.

Witam Państwa serdecznie. Miło odetchnąć świeżym powietrzem po kilku latach...

Wielkie podziękowania dla moderacji i administracji a przede wszystkim DZIĘKUJĘ WAM KOLEDZY za wsparcie. Otrzymałem naprawdę górę wiadomości w czasie gdy byłem banitą. Straszny Szymon, zło wcielone i koszmar senny audio indolentów powrócił :)

P.S.

Nie wiem dlaczego ale nie mogę wejść do saloniku. Czy ktoś z techników AS może to sprawdzić?

Czy moderacja pyta Ciebie, czy masz opłacone alimenty, podatki i mandaty karne? :-)) Ale lubię cie i odpowiem na własną odpowiedzialność. Nie. Są dopuszczeni w pełnej funkcjonalności użytkownika.

Tylko honorowo są winni nam poręczającym i Adminowi poszanowanie i odpowiednie zachowanie na forum. To nie są gówniarze chorzy psychicznie, jak tutaj usiłowano ich odmalować.

Zatem jeśli się komuś wybacza, to wszystko i bez zawiasów.

Dziękuję serdecznie za Wasze wsparcie ale zaznaczę, iż dostęp do saloniku jeszcze nie został mi przywrócony.

Ty jakiś hodowca jesteś? Króliki czy wigonie?

a zaraz się przekonasz, że nihil novi :)

Szymon wrócił, ale emocje, ale emocje :D

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.