Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem więcej. Dla administracji i moderacji jest zawsze problem podjęcia decyzji, czy należy dać komuś bana, który na forum jest popularny, znany i pisze dużo ciekawych rzeczy, ale swoim zachowanie wprowadza toksyczna atmosferę poprzez agresje. Tak się kręci każdy blog i portal. Jeśli o tym nie wiesz, to nie masz pojęcia o czym piszesz. Błędem było to, że pewne decyzje zostały podjęte za późno, a Vlado już się faktycznie z tymi banami później rozpędził, ale to już masa krytyczna została wcześniej przekroczona. Nie ma tu niczego nowego, tak to w każdej internetowej społeczności funkcjonuje. Gdyby taki Vlado był rok wcześniej i trochę więcej tłumaczył, a nie działał tak z automatu, to inaczej by to wyglądało. Kozioł ofiarny jest, to w sumie niech się ci co mają wypłaczą jeszcze i lecimy z tematem. Może już Szpieg słuchałeś nowych Confidence :) ?

Coś Ci powiem raz, aby nie otwierać tu wątku, bo nie chcę tu robić zamętu.

Jest takie miejsce w naszym kraju gdzie użytkownicy+ są traktowani z szacunkiem przez moderację i gdzie, nie ma agresji ze strony użytkowników do moderacji. Jest ogromna swoboda słowa i nikt jej nie nadużywa. - Chyba nic więcej nie potrzeba dodawać.

Może już Szpieg słuchałeś nowych Confidence :) ?

Niestety jeszcze nie. Dynaudio oficjalnie przeniosło dystrybucję na marzec 2019r. Szkoda, bo już teraz na AVS miały być wszystkie modele.

• Moderatorzy

Jest takie stare powiedzenie - na władzę nie poradzę.

ps. dostałem ostrzeżenie w wiadomości prywatnej, za to, że publicznie chciałem wyjaśnić pomówienie. Oczywiście dodam, ze grzecznie chciałem to wyjaśnić bez żadnych spinek, ale jak widać nie wolno mi.

Dostałeś ostrzeżenie (0pkt), bo taka forma pozwala moderatorowi oficjalnie zwrócić się do użytkownika w sposób dający się później skontrolować przez innych moderatorów i administrację. Gdybym wysłał PW, nikt prócz nas dwóch nie miałby dostępu do tego i trudniej takiego moderatora kontrolować czy nie przekracza uprawnień.

Zarówno Administratorzy jak i moderatorzy pisali kilkukrotnie, że proszą by temat innych platform internetowych, nie był na audiostereo poruszany.

Wychodząc Ci na przeciw, podsunąłem alternatywne rozwiązanie (PW z hi_aro) lub teraz mam drugi pomysł: załóż na NA stosowny wątek i tam podyskutuj z hi_aro.

EOT

Kilka razy wyslalo moja odpowiedz, a dostawalem info, ze temat nie istnieje, czy jakos tak.

OK, posprzątam to.

-----------------

Coś Ci powiem raz, aby nie otwierać tu wątku, bo nie chcę tu robić zamętu.

Jest takie miejsce w naszym kraju gdzie użytkownicy+ są traktowani z szacunkiem przez moderację i gdzie, nie ma agresji ze strony użytkowników do moderacji. Jest ogromna swoboda słowa i nikt jej nie nadużywa. - Chyba nic więcej nie potrzeba dodawać.

Ależ oczywiście. Zostały wyciągnięte wnioski i teraz ci sami użytkownicy, którzy tutaj robili piekiełko zachowują się jak aniołki. Po co następuje podział, aby odciąć się od innych userów nad którymi nie jest w stanie zapanować moderacja. Potwierdzasz tylko to, co ja wcześniej napisałem. Zresztą te same osoby nadal jak tylko mogą tutaj jakoś już tak wysokich standardów nie stosują.

Kilka razy wyslalo moja odpowiedz, a dostawalem info, ze temat nie istnieje, czy jakos tak.

Skrypt Forum ma chyba jakiegoś buga, kilka osób to doświadczyło, w tym i ja. Po wysłaniu, gdy otrzymasz ten komunikat, Twój post i tak się zapisał - jak odświeżysz, to będzie widniał :)

• Administratorzy

Dlatego nie chcemy juz zwlekac z updatem i zrobic go jak najszybciej.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Coraz więcej znanych mordek - siema Darek, siema Sławek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2piwko.gif

Dlatego nie chcemy juz zwlekac z updatem i zrobic go jak najszybciej.

Znamy już jakiś termin? Czy po prostu któregoś pięknego poranka obudzimy się w nowym? :D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wyczuwam ironię na odległość, czy może się mylę?

Poczucie humoru u mnie jest zawsze na pierwszym miejscu. Cała reszt interesuje mnie jedynie odświętnie :)

Edytowane przez Roxy
Gość

(Konto usunięte)

Coraz więcej znanych mordek - siema Darek, siema Sławek Dołączona grafika Dołączona grafika

Cześć, cześć, wszedłem na chwilke a tu taka miła niespodzianka:)

Coraz więcej znanych mordek...

To teraz "mordki" bierzta się za pisanie na temat w wątkach tematycznych. Bo jeszcze chwila, a będzie trzeba walczyć o powrót Vlado.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy

Niestety jeszcze nie. Caly czas mamy duze problemy. Przepraszamy najmocniej.

• Administratorzy

Nasz serwer admin kazal Was oficjalnie przeprosic. Jest mu wstyd, ale co sie stalo to sie nie odstanie.

Jutro robimy na spokojnie spotkanie i przedyskutujemy w jaki sposob to bezpiecznie zaktualizowac.

• Administratorzy

Niestety dziś w nocy (04.12) nie udało sie nam dokończyć aktualizacji silnika forum. Mimo wsparcia oficjalnego supportu od silnika IPB pojawiły się problemy z migracją bazy do nowego formatu. Nasza baza danych posiada miliony postów i jej konwersja jest problematyczna. Przepraszamy za utrudnienia, musieliśmy przywrócic backup sprzed paru dni. Jest nam przykro. W najbliższym czasie postaramy się wypracować rozwiązanie sytuacji.

Było sobie do konwersji szybszy serwer wykupić na pół dnia i konwersję zrobić "na boku". A tak we wpisach zrobił się Dzień Świstaka.

Przynajmniej mam fajny przykład do opowiadania klientom ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

Tylko konwersja sie wyklada i tak. Juz nawet do innodb byly proby przerzucenia i inne pomysly, ale z kluczami wtedy jest problem. Oficjalny support z IPB probowal i nawet oni utkenli zostawiajac baze w polowie przerobiona i poradzili nam ratowac sie backupem, aby forum nie bylo offline kilka kolejnych dni. Wybralismy wiec mniejsze zlo.

Macie prawo byc zli, rozumiemy to, ale prosimy o odrobine wyrozumialosci. Wyciagniemy wnioski i mamy nadzieje, ze nowe forum za jakis czas to Wam wynagrodzi.

• Administratorzy

Tak, admin serwera popsul i jest mu wstyd. Obiecal poprawe i kaja sie.

Tak, admin serwera popsul i jest mu wstyd. Obiecal poprawe i kaja sie.

Koniec trzeźwości. Idę się napić. Dziś w Lidlu był pyszny dwunastoletni single malt od Glenfiddicha w dobrej cenie*

*audycja zawierała lokowanie produktu wink.gif

Edytowane przez McGyver

Znów to co napisałem poszło się jebać. A przecież trzeźwy byłem undecided.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No to jak z konwersją są takie atrakcje to współczuję. Hmmm... trzeba rzucić do boju jakiegoś specjalistę od baz danych. Są narzędzia typu ETL (Extract, Transform and Load) które są o wiele mocniejsze w sensie możliwości od tych które są z bazami, ja bym w tym kierunku poszedł.

Jestem Europejczykiem.

• Administratorzy

Jutro robimy zebranie i przedyskutujemy. Baza jest wielka, bo postow miliony, a do tego silnik forum trzyma w niej mase dziwnych rzeczy jak np. elementy skorek itp. Ten ich konwerter webowo dzialal, wiec to lipa, bo byl bardzo wolny. Z konsoli oczywiscie juz zaczelismy, ale tam tez byly duze problemy. Musimy na spokojnie to wszystko przemyslec, moze jakos w partach (po tabelach pojedynczo?) poprzerzucamy do nowej struktury. Cos wymyslimy.

Raczej nie macie innej opcji, jak po najwyżej kilka tabel na zadanie. Inaczej za każdym razem nastąpi przepełnienie pamięci i dump...

Jutro robimy zebranie i przedyskutujemy. Baza jest wielka, bo postow miliony, a do tego silnik forum trzyma w niej mase dziwnych rzeczy jak np. elementy skorek itp. Ten ich konwerter webowo dzialal, wiec to lipa, bo byl bardzo wolny. Z konsoli oczywiscie juz zaczelismy, ale tam tez byly duze problemy. Musimy na spokojnie to wszystko przemyslec, moze jakos w partach (po tabelach pojedynczo?) poprzerzucamy do nowej struktury. Cos wymyslimy.

Podrzucę coś takiego - Pentaho Data Integration (kiedyś Kettle) - opensource toolkit do takich manewrów.

Tu link do artykułu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

A nie myśleliście docelowo o przejściu na open source?
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.