Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy
2 minuty temu, Jacchusia napisał:

@Espectro jesli mogę to się delikatnie przypominam.

Proszę napisać do mnie na PW w wolnej chwili postaram się zająć sprawą.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

W dniu 4.09.2021 o 13:49, arturp napisał:

Nie wiem kto to są panowie V i A .

W dniu 4.09.2021 o 13:49, arturp napisał:

Nie podoba ci się moderacja to działaj , pisz otwarcie , protestuj a

Chyba kompletnie nie wiesz o czym pisałem.
Swoje obecne frustracje związane z moderowaniem skieruj gdzie indziej, nie do mnie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Godzinę temu, xniwax napisał:

skieruj gdzie indziej, nie do mnie.

Opanuj się . Przecież to ty mnie zaczepiłeś o moich rzekomych konszachtach z moderatorami V i A .  Coś ci się ubrdało a teraz strzelasz focha ,że ci odpowiedziałem ? Ogarnij się proszę . Nie pisz nic do mnie to nie będę ci odpowiadał . Czy to dla ciebie za trudne do pojęcia ? 

I zmień wątek bo to nie jest miejsce na twoje żale tylko tematy dotyczące ,, funkcjonalności i spraw moderacyjnych " . Właśnie do TEGO jest ten wątek i ja piszę na temat moderacji . A twoje wypowiedzi w tym wątku czego dotyczą ? Żalu po urażonej ambicji ? 

Tytuł byś chociaż przeczytał ...

Ręce opadają . 

...there is no spoon...

W dniu 4.09.2021 o 09:28, xniwax napisał:

Szkoda, że tego nie pisałeś kiedy moderowali  panowie "V" i "A".
Wyśmiewałeś i kpiłeś z tych, którzy zwracali uwagę na ich zachowanie.
Po co ta hipokryzja.

Ciekawy ten temat o "sprawach moderacyjnych",  moderatorach i ich działalności.....ten do którego było kierowane to co napisałeś, nabrał wody w usta a ten do którego to nie było kierowane odpowiada. Jeszcze stanowczo twierdzi (nie wiedząc po co to pisze) że nie zna tych wymienionych, chociaż (jak się okazuje) wie że oni Ciebie "sponiewierali" a nawet jakieś "konszachty" z byłą moderacją (której ponoć nie zna, przecież twierdzi że nie wie kim byli ci panowie) sobie wmawia......i z jakim przekonaniem on to wszystko robi.  😉
Czyżby chciał wmówić że jego "żale" są najważniejsze.....to ci "cwaniaczek".

Bardzo to ciekawe, coraz tu ciekawiej. 

Rzadko tu zaglądam, ale czasem warto....  :))

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
3 minuty temu, Maju napisał:

Ciekawy ten temat o "sprawach moderacyjnych",  moderatorach i ich działalności.....ten do którego było kierowane to co napisałeś, nabrał wody w usta a ten do którego to nie było kierowane odpowiada. Jeszcze stanowczo twierdzi (nie wiedząc po co to pisze) że nie zna tych wymienionych, chociaż (jak się okazuje) wie że oni Ciebie "sponiewierali" a nawet jakieś "konszachty" z byłą moderacją (której ponoć nie zna) sobie wmawia......i z jakim przekonaniem on to wszystko robi.  😉
Czyżby chciał wmówić że jego "żale" są najważniejsze.....to ci "cwaniaczek".

Bardzo to ciekawe, coraz tu ciekawiej. 

Rzadko tu zaglądam, ale czasem warto....  :))

Temat nie jest od pisania bzdur a kierowania spraw / pytań do moderacji oraz spraw funkcjonalności forum.

Prosze trzymać się tematyki !!!

3 minuty temu, Espectro napisał:

Prosze trzymać się tematyki !!!

Rozumiem.
Zgadzam się też co do tego że to można uznać za trolling.....jak sporą ilość podobnych wpisów w tym temacie.

To co napisałem było TYLKO podsumowaniem tego co tu zastałem.....już mnie tu nie ma.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
1 minutę temu, Maju napisał:

Rozumiem.
Zgadzam się też co do tego że to można uznać za trolling.....jak sporą ilość podobnych wpisów w tym temacie.

To co napisałem było TYLKO podsumowaniem tego co tu zastałem.....już mnie tu nie ma.

Z prawie każdym w temacie prowadzone były rozmowy na pw i sprawy zostały wyjaśnione.

Ale odpowiadania w sprawie w której się nie bierze udziału jest bezcelowe i zaśmieca tylko temat. 

Miłego dnia.

Pozdrawiam

Czy jest taka możliwość bym informację o ukaraniu dostawał natychmiast po jej zaistnieniu tak jak to niegdyś bywało?

Po tygodniu (gdy zajrzę na swój profil, albo na maila) nie sposób nieraz sobie przypomnieć dlaczego i do kogo pisałem rzekomo obrażające słowa (w tym przypadku się domyślam).....nie sposób odnieść się do (w moim odczuciu) BEZPODSTAWNEGO zarzutu o manipulację czy matactwo jakie mi przy okazji kary moderacja serwuje.

Bardzo łatwo można to zarzucić gdy usunie się cały wpis i to do czego się odnosił, być może również usunięto uzasadnienie dlaczego padły te słowa, bo nie mam w zwyczaju pisać coś takiego i tego nie uzasadniać!

Jak to jest niewygodny temat to jestem elastyczny, mogę o tym na PW porozmawiać.  😉

Pozdrawiam.

Miłego dnia.

• Administratorzy
2 minuty temu, Maju napisał:

Czy jest taka możliwość bym informację o ukaraniu dostawał natychmiast po jej zaistnieniu tak jak to niegdyś bywało?

Po tygodniu (gdy zajrzę na swój profil, albo na maila) nie sposób nieraz sobie przypomnieć dlaczego i do kogo pisałem rzekomo obrażające słowa (w tym przypadku się domyślam).....nie sposób odnieść się do (w moim odczuciu) BEZPODSTAWNEGO zarzutu o manipulację czy matactwo jakie mi przy okazji kary moderacja serwuje.

Bardzo łatwo można to zarzucić gdy usunie się cały wpis i to do czego się odnosił, być może również usunięto uzasadnienie dlaczego padły te słowa, bo nie mam w zwyczaju pisać coś takiego i tego nie uzasadniać!

Jak to jest niewygodny temat to jestem elastyczny, mogę o tym na PW porozmawiać.  😉

Pozdrawiam.

Miłego dnia.

Zdania, słowa lub cały wpis jest zawsze cytowany i powinien być podany w sekcji Informacja dla użytkownika.

Powinna znajdować sie cała zawartość za którą moderator postanowił ukarać.

Jeszcze raz. Wpisy nie są usuwana a jedynie ukrywane przed użytkownikami. Każdy z moderacji oraz administracji widzi takowe ukryte wpisy.

"BEZPODSTAWNEGO zarzutu o manipulację czy matactwo jakie mi przy okazji kary moderacja serwuje." jeżeli tak się uważa to powinno się zgłosić to do administracji.  Proszę pamiętać iż moderacja nie ocenia wpisu pod kątem prawidłowości a jedynie względem regulaminu itd.

Wszystko jest wygodne 🙂 

Możemy porozmawiać na PW ale proszę bez wpisów typu: żądam ukarania ... dlaczego moderacja śpi ??..... Za takowe docinki mogą komuś puścić nerwy i przypadkiem w chwili słabości wlepić punkty.

Miłego dnia.

36 minut temu, Espectro napisał:

Możemy porozmawiać na PW ale proszę bez wpisów typu: żądam ukarania ... dlaczego moderacja śpi ??..... Za takowe docinki mogą komuś puścić nerwy i przypadkiem w chwili słabości wlepić punkty.

Gdzież bym śmiał posuwać się do takich żądań, nawet na cofnięciu kary mi aż tak bardzo nie zależy.....sprawa jest takiej materii iż jestem pewny że na 99% doszło do nieporozumienia.....szkoda tylko że padły tak mocne zarzuty w "uzasadnieniu" kary.  😉

Jeżeli można w całości przytoczyć mój wpis z cytatem do którego się to odnosiło to jestem gotów to nieporozumienie na PW (w kilku słowach, o ile to oczywiście możliwe) wyjaśnić.

36 minut temu, Espectro napisał:

Proszę pamiętać iż moderacja nie ocenia wpisu pod kątem prawidłowości a jedynie względem regulaminu itd.

Tym razem stwierdzono, oceniono że moderacja wie lepiej ode mnie co katolików może obrażać lub nie, karzący nie zrozumiał że można się w końcu obrazić za ciągłe sugerowanie, insynuowanie pewnych działań.....taki dziwny przypadek. 

Edytowane przez Maju

3 godziny temu, Maju napisał:

Tym razem stwierdzono, oceniono że moderacja wie lepiej ode mnie co katolików może obrażać lub nie, karzący nie zrozumiał że można się w końcu obrazić za ciągłe sugerowanie, insynuowanie pewnych działań.....taki dziwny przypadek. 

A to dziwne. Ja spotkałem się z wielką wrażliwością moderacji w tej sprawie. Zwrócono mi(niejednokrotnie i nie tylko mnie) że nie powinno się pisać o świadkach jehowy  jechowita _bo oni się czują_ wtedy obrażani. Przemyślałem sobie i się z tym zgodziłem. Widać wrazliwość moderacji w tym względzie spadła...

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

1 minutę temu, Jacchusia napisał:

nie powinno się pisać o świadkach jehowy  jechowita

Należy dbać o kulturę języka. Imiona własne pisze się dużą literą: "świadkowie Jehowy". Przez samo "h" a nie "ch". 
Jeżeli sam z siebie nie jesteś zdolny do poprawnego napisania tej nazwy to użyj chociaż opcji "copy-paste". 
Używanie określenia "katol" także jest niestosowne, natomiast moderacja nie sprawdza i nie będzie sprawdzać poprawności merytorycznej wypowiedzi forumowiczów. Jeżeli ktoś pisze bzdury, to robi tona własny rachunek. 
Ponadto każdy moderator to także forumowicz i może wyrażać swoje prywatne zdanie. Od ubiegłego roku jest możliwość wyróżnienia ramką oficjalnych wypowiedzi moderatorów, jak poniżej:

• Administratorzy

Zachęcam do testowania nowego tłumaczenia Polski BETA na dole strony do wyboru.

Z wielu powodów musimy zmienić tłumaczenie na aktualne i dokładnie zgodne z aktualna wersja systemu.

Aktualnie używana nie jest wspierana już bardzo długi czas przez co potrafią dziać sie bardzo dziwne i niespotykane akcje z tłumaczeniami i samym działaniem interfacu.

Planowany jest poniedziałek na aktualizację systemu oraz wprowadzenie już na stałe nowego tłumaczenia.

Pozdrawiam

• Moderatorzy
14 minut temu, Espectro napisał:

Zachęcam do testowania nowego tłumaczenia Polski BETA na dole strony do wyboru.

Z wielu powodów musimy zmienić tłumaczenie na aktualne i dokładnie zgodne z aktualna wersja systemu.

Aktualnie używana nie jest wspierana już bardzo długi czas przez co potrafią dziać sie bardzo dziwne i niespotykane akcje z tłumaczeniami i samym działaniem interfacu.

Planowany jest poniedziałek na aktualizację systemu oraz wprowadzenie już na stałe nowego tłumaczenia.

Pozdrawiam

Zgodnie z Twoją sugestią przełączyłem się na Polski BETA i narazie zauważyłem, że w powiadomieniach pojawiły się strzałki -> 🙂 

• Administratorzy
Teraz, Marcinus napisał:

Zgodnie z Twoją sugestią przełączyłem się na Polski BETA i narazie zauważyłem, że w powiadomieniach pojawiły się strzałki -> 🙂 

Tak też są i troche łatwiej się czyta co gdzie i z kąd się bierze. Mamy nadzieje że błędów będzie mało i wszystko przebiegnie płynnie. 

Sliding Richard Hammond GIF by DriveTribe

• Moderatorzy
3 minuty temu, Espectro napisał:

Tak też są i troche łatwiej się czyta co gdzie i z kąd się bierze. Mamy nadzieje że błędów będzie mało i wszystko przebiegnie płynnie. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zauważyłem jeszcze, że słowo "bookmark" (zakładka) pod postem nie jest tłumaczone.

Ukryta Zawartość

• Administratorzy
3 minuty temu, Marcinus napisał:

Zauważyłem jeszcze, że słowo "bookmark" (zakładka) pod postem nie jest tłumaczone.

Dzięki. Dopisane. 

• Moderatorzy
8 minut temu, Marcinus napisał:

To jeszcze jedno, po kliknięciu trzech kropeczek, "share" 🙂 

• Administratorzy
Teraz, Marcinus napisał:

To jeszcze jedno, po kliknięciu trzech kropeczek, "share" 🙂 

Poprawione.

• Moderatorzy

W bocznym panelu:

TOP POSTERS IN THIS TOPIC

McGyver845 posts

Vlado964 posts

Espectro840 posts

POPULAR DAYS

2 Maj 2021

293 posts

24 Kwi 2016

241 posts

16 Kwi 2016

224 posts

14 Kwi 2016

220 posts

IGNORE THIS TOPIC

@Espectro: Może umieścisz pod nickiem początek adresu IP, z którego został umieszczony wpis? Będzie łatwiej zidentyfikować tych piszących z farmy za granicą.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

To nic nie da, oni maskują swoje IP

Ukryta Zawartość

C6BA8464-B631-4F03-8EE1-2EA43D2058B4.png

Jak widać na screenach kilka słów jest jeszcze po angielsku.

Na pierwszym nieprzeczytane wiadomość a na drugim wstaw (insert)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy
12 minut temu, fox733 napisał:

To nic nie da, oni maskują swoje IP

22EBD1C8-212D-4A63-9436-5F41A28A2222.thumb.png.cd46006b10305626e4852c7f409818af.png

C6BA8464-B631-4F03-8EE1-2EA43D2058B4.png

Jak widać na screenach kilka słów jest jeszcze po angielsku.

Na pierwszym nieprzeczytane wiadomość a na drugim wstaw (insert)

Dzięki 

1 godzinę temu, d-t-x napisał:

@Espectro: Może umieścisz pod nickiem początek adresu IP, z którego został umieszczony wpis? Będzie łatwiej zidentyfikować tych piszących z farmy za granicą.

O co chodzi ? Teraz prawie każda przeglądarka ma vpn i zmiany adresów co kilka minut. Samo szukanie powiązań takowego zawodnika pokazuje listę 5000 adresów w przeciągu kilku godzin.  Wiele przypadków banuje się przy samej rejestracji ale nie każdego się tak da. 

@Espectro

Cytat

W pełni się zgadzam z wypowiedzią.

Kultura języka przede wszystkim !.

To nie ma nic wspólnego z kultura języka. Literówkę zrobiłem i tyle.

A o to, że moderacja podobno nie wnika od strony merytorycznej w posty, a zwraca uwagę na używanie zwrotu/nazwy "jehowita", która to nie jest według słownika PWN obraźliwa, ale obraża uczucia owych ludzi, wiec niby co to ma być jak nie wnikanie od strony merytorycznej w  post?

Fragment rozmowy z usherem Piotr_1 a moderatorem.

Cytat

Świadek Jehowy do ciężkiej cholery! Jeżeli nadal będziesz tak lekceważąco zniekształcał nazwę ich religii, to ja od tej pory zacznę o Tobie pisać "chruścikanin". Miło Ci będzie? Przemyśl to sobie. 

Cytat

Czy naprawdę określenie "świadek Jehowy" jest dla was za trudne? Przekracza wasze zdolności intelektualne przyjęcie do wiadomości że oni się nazywają "świadkowie Jehowy"

Poza tym notorycznie nie przestrzega się pisowni nazw własnych na forum i nikt do tego nie przywiązuje wagi, wiec nie o to tutaj chodzi.

Edytowane przez Jacchusia

10 godzin temu, Jacchusia napisał:

A o to, że moderacja podobno nie wnika od strony merytorycznej w posty, a zwraca uwagę na używanie zwrotu/nazwy "jehowita", która to nie jest według słownika PWN obraźliwa, ale obraża uczucia owych ludzi, wiec niby co to ma być jak nie wnikanie od strony merytorycznej w  post?

A zatem masz w gdzieś fakt, że używając określenia "jehowita" obrażasz świadków Jehowy, usprawiedliwiając się tym że w słowniku jakieś dziadki napisali że to nie jest obraźliwe. Gratuluję zatem "chrześcijańskiej" postawy. 
Piszę to jako użytkownik McGyver, nie jako moderator.

A jako moderator napiszę że obrażanie innych, niezależnie od formy, jest naruszeniem regulaminu.

To co jest stwierdzeniem obraźliwym stwierdza słownik PWN, a nie indywidualne mniemanie jakiejś grupy urażonych osób.

Owi dziadkowie są językoznawcami z tytułami profesorskimi i należą do Rady Języka Polskiego, która tworzy kanon języka polskiego.

Co do używania zwrotu "jehowita" uznałem, że nie będę go uzywał i jest to moja decyzja podjęta podczas pewnej rozmowy. Zdziwił mnie post Maju, w którym stwierdził, ze takiej wrażliwości brakuje w sprawie innej grupy wyznaniowej.

I dlatego o tym wspomniałem.

• Moderatorzy
12 minut temu, Jacchusia napisał:

To co jest stwierdzeniem obraźliwym stwierdza słownik PWN, a nie indywidualne mniemanie jakiejś grupy urażonych osób.

Owi dziadkowie są językoznawcami z tytułami profesorskimi i należą do Rady Języka Polskiego, która tworzy kanon języka polskiego.

Co do używania zwrotu "jehowita" uznałem, że nie będę go uzywał i jest to moja decyzja podjęta podczas pewnej rozmowy. Zdziwił mnie post Maju, w którym stwierdził, ze takiej wrażliwości brakuje w sprawie innej grupy wyznaniowej.

I dlatego o tym wspomniałem.

Jacusia, ale chyba świadek Jehowy, wie lepiej co jest dla niego obraźliwe...

Edytowane przez Marcinus

Czy administracja nie jest w stanie poradzić sobie z userem  który w każdy możliwy sposób walczy ze Świadkami Jehowy i nawet w rym wątku?

Edytowane przez fox733

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

3 minuty temu, Marcinus napisał:

Jacusia, ale chyba świadek Jechowy, wie lepiej co jest dla niego obraźliwe...

To co jego obraża niekoniecznie jest obraźliwe w ogólnym sensie. To zależy od wrażliwości.

A ty się przejmujesz tym co obraża katolików, albo pis-owców?

I przeczytaj dokładnie o co mi chodzi, tam to pisze.

7 minut temu, Jacchusia napisał:

I są przy tym absolutnie nieomylni. Całkiem jak papież... ręce opadają. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.