Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Niezalogowany widzę przykładowo:

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron) i szczepienia
Ile rodzin uchodźczych zamierzasz przyjąć pod swój dach?
Czy wysoko oprocentowany kredyt częściowo umarzalny za ciężką , super wydajną i super ciężką pracę zastąpi w Polsce klasyczne wynagrodzenie za pracę za które coraz mniej można kupić ?
Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa 🙂
Białorusini vs. Łukaszenka.
Na żywo z Ukrainy
Aktualności prasowe z kraju i świata + komentarze.
Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki 🙂
Inne

...

Czasem w tych wątkach ukryte są jakieś cytaty..

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Niezalogowany widzę przykładowo:

Koronawirus Covid-19 (alfa, delta, omikron) i szczepienia
Ile rodzin uchodźczych zamierzasz przyjąć pod swój dach?
Czy wysoko oprocentowany kredyt częściowo umarzalny za ciężką , super wydajną i super ciężką pracę zastąpi w Polsce klasyczne wynagrodzenie za pracę za które coraz mniej można kupić ?
Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa 🙂
Białorusini vs. Łukaszenka.
Na żywo z Ukrainy
Aktualności prasowe z kraju i świata + komentarze.
Joe Biden Prezydentem USA - Trzymamy kciuki 🙂
Inne

...

Czasem w tych wątkach ukryte są jakieś cytaty..

Cytaty są ukrywane i zdjęcia i linki dla każdego nie zalogowanego w każdym temacie na bocznicy i w tematach AS.

Ma to skłonić do rejestracji. 

Owe tematy które Pan podesłał nie wykazywały brzydkiego myślotoku to i nie ukrywano ich. 

wszystko kwestia tego co zacznie się dziać w tematach i czy wniosek wpłynie o jego ukrycie. 

Na drodze ewolucji często także zmienia się tytuły tematów.

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

45 minut temu, papageno napisał:

I co byście napisali zawsze moderacja ma rację. Nawet jak jej nie ma, to ma. Coraz bardziej ma rację, gdy jej nie ma. Ten trynd staje się coraz wyraźniejszy i powszechniejszy. Zaklinanie rzeczywistości i silenie się na obiektywizm w wykonaniu niektórych moderatorów aż kłuje w oczy. I to żenujące tłumaczenie, że nie mają moderatorzy czasu czytać wszystkiego, że to społecznie, zwalanie na użytkowników dbania o kulturę, poprzez natrętne zachęcanie do zgłaszania, itd, itp.

Jeśli się podejmuję moderowania to moderuję, trzymam rękę na pulsie i reaguję natychmiast. I prawda musi być moim drogowskazem. I interpretacja wpisów nie może się odbywać, na zasadzie, że jeden rabin tak, a drugi inaczej, a ja wybieram sobie wykładnię, która akurat mi pasuje w danym kontekście. To trudne jest, do tego trzeba mieć umiejętności i dużo rozsądku. No i sprawiedliwym, ale w tym przedpisowskim znaczeniu tego słowa, trzeba być.

P.S Jest na sali jakiś rabin, który uzna ten wpis za atak na moderację? Pewnie długo nie będę czekał.

Bardzo się mylisz. Ale o tym się przekonasz w całej rozciągłości wtedy, kiedy sam zostaniesz moderatorem. 

8 minut temu, Espectro napisał:

Owe tematy które Pan podesłał nie wykazywały brzydkiego myślotoku to i nie ukrywano ich. 

Rzeczywiście, to wszystko wyjaśnia i kończy temat. 🙂

• Administratorzy
1 minutę temu, jar1 napisał:

Rzeczywiście, to wszystko wyjaśnia i kończy temat. 🙂

Można poukrywać i te także ale chyba nic mocno brzydkiego się nie działo.

43 minuty temu, cir napisał:

Polityki i Kościoła  nie sposób moderowac gdyz wpisy obu stron sa pisane tak aby były atakami i albo zostaje sito po wejsciach moderacji i niezrozumiała  wymiana zdan albo zostawiac wszystko

reguły gry w tych watkach od kilkunastu  lat sa nie do ustalenia

Serio tak trudno odróżnić, kto pisze ostro ale na temat, a kto ogranicza się do obrażania oponentów przypisywaniem im negatywnych cech i skrajnie głupich pomysłów? BTW taplający się wzajemnie w tym bagnie userzy sami przez lata wypracowali tekie standardy, więc dopóki jeden nie zgłosi to znaczy, że drugi nie czuje się obrażony - więc po co interweniować, skoro wszystkim dobrze?

Problem zaczyny się gdy jeden z drugim trol polityczny wylezie do innych wątków i tam błyśnie swoją elokwencją  Ale to raczej nie trudno wychwycić, bo raczej nie ujdzie uwadze innych userów i zareagują zgłoszeniem.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Serio tak trudno odróżnić, kto pisze ostro ale na temat, a kto ogranicza się do obrażania oponentów przypisywaniem im negatywnych cech i skrajnie głupich pomysłów? BTW taplający się wzajemnie w tym bagnie userzy sami przez lata wypracowali tekie standardy, więc dopóki jeden nie zgłosi to znaczy, że drugi nie czuje się obrażony - więc po co interweniować, skoro wszystkim dobrze?

Rozmawiając stawiacie sami sobie granice. Jeżeli jeden z userów uzna że granica została przekroczona to zgłasza wpis. Dochodzi wtedy jeszcze do pytania "kto rozpoczął ten myślotok" i kto jako pierwszy rzucił kamieniem.

Bawimy się do momentu gdy ktoś się nie rozpłacze. Tak było i tak jest. Uznajecie że tak jest ok w temacie to niech i tak będzie. Jedyne co to w tematach AS staramy się aby pisano przynajmniej na temat i ostrzej się rozpatruje wtedy. Bocznica to miejsce do wygadania się i tyle. 

Sami ustalacie standardy i sami tą granice albo cofacie albo przesuwacie.

24 minuty temu, Espectro napisał:

Granice ustalamy sami.

Nie donkońca, bo ocena czy tekst jest obraźliwy zależy od znaczenia słowa a nie czyjegoś subiektywnego poczucia. Dyskusje polityczne balansują gdzieś na krawędzi. Subiektywne poczucie może pomóc w ocenie, ale nie może być wyznacznikiem.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
14 minut temu, szymon1977 napisał:

Nie donkońca, bo ocena czy tekst jest obraźliwy zależy od znaczenia słowa a nie czyjegoś subiektywnego poczucia. Dyskusje polityczne balansują gdzieś na krawędzi. Subiektywne poczucie może pomóc w ocenie, ale nie może być wyznacznikiem.

Oczywiście ale nadal jeżeli uznajecie że użyte słowo jest ok to nie zgłaszacie wpisu.

Gdyby granica była dość wąska jakość wypowiedzi była by na znacznie wyższym poziomie.

Sam Pan rozumie o co mi chodziło.

W polityce muszą balansować na pewnej krawędzi i tylko wtedy każda z stron będzie w stanie się wypowiedzieć.

56 minut temu, McGyver napisał:

Bardzo się mylisz

Twoim zdaniem. Ale zrób taki eksperyment psychiczny i załóż, że to ja mam rację, i pomyśl jakie wtedy wnioski płyną z mojego wpisu. Bo jakie płyną z Twojego, to wiemy. Bez urazy. Może być też tak, że i Ty i ja nie mamy racji i należy poszukać jeszcze innego rozwiązania.

• Administratorzy
4 minuty temu, papageno napisał:

Twoim zdaniem. Ale zrób taki eksperyment psychiczny i załóż, że to ja mam rację, i pomyśl jakie wtedy wnioski płyną z mojego wpisu. Bo jakie płyną z Twojego, to wiemy. Bez urazy. Może być też tak, że i Ty i ja nie mamy racji i należy poszukać jeszcze innego rozwiązania.

Nie ma osoby która wie wszystko i wie co jest dobre a co złe. Bardziej skupiałbym się na kwestii podziały nie czarne i białe a raczej odcieni szarości. 🙂

Miłego dnia.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Espectro napisał:

Co najmniej co do wątku Koronowego się zgodzę z panem. 🙂

• Administratorzy
4 minuty temu, JuG napisał:

Co najmniej co do wątku Koronowego się zgodzę z panem. 🙂

No jakiś czas temu troche się uspokoiło ale nie przebywałem tam zbyt długo i często. Na wniosek moderacji będzie wtedy można ukryć taki temat.

Gość

(Konto usunięte)

Kiedyś, w starej wersji silnika Forum, na dole była prezentowana nie tylko lista zalogowanych użytkowników przeglądających wątek ale też liczba użytkowników ukrytych i gości. Czy można tak zrobić też w nowej wersji?

obraz.png.997273eaae1aface6357e6db48906a7f.png

• Administratorzy
1 minutę temu, JuG napisał:

Kiedyś, w starej wersji silnika Forum, na dole była prezentowana nie tylko lista zalogowanych użytkowników przeglądających wątek ale też liczba użytkowników ukrytych i gości. Czy można tak zrobić też w nowej wersji?

obraz.png.997273eaae1aface6357e6db48906a7f.png

Hmm gości to nie pamiętam ale można by pomyśleć aby wyświetlać te wartości.

To też trochę oszukuje bo czasami nie pokazują się osoby aktualnie przebywające w temacie a i odświeza sie co jakiś czas.

2 godziny temu, Marcinus napisał:

Niusia, nie zachowuj się jak "baba", tylko bądź "chłopem" , weź kilka głębszych oddechów i zostań z nami 🙂 , bo jak wszyscy odejdą, to nie będzie z kim pisać.

"Baba z wozu, koniom lżej." 

Proszę o nieułatwianie życia koniom i powrót bezlitosnej baby niusi.

2 godziny temu, Mysza 13 napisał:

Jeśli Forum AS ma opuścić user Bezlitosna Niusia , to ten dzień nie będzie miły , ani dla mnie , ani [ZAPEWNIAM !!!!] wielu innych userów ..

Przyłączam się i popieram.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Espectro napisał:

Hmm gości to nie pamiętam ale można by pomyśleć aby wyświetlać te wartości.

Jeżeli nie ma tego w ustawieniach to nie warto tracić na to pański czas.

• Administratorzy
9 minut temu, JuG napisał:

Jeżeli nie ma tego w ustawieniach to nie warto tracić na to pański czas.

W ustawieniach raczej tego nie ma a większość trzeba by dopisywać ręcznie.

Jak będzie chwila to pomyślę.

12 godzin temu, McGyver napisał:

Określenie kobiety "babą", a tym bardziej obmierzłą jest  jednoznacznie obraźliwe. Jeżeli tego nie rozumiesz, to punkty karne za takie zachowanie są jedynym sposobem by Cię skłonić do unikania tego

Ty chyba sobie robisz jaja? Ten plugawy, wulgarny babsztyl zasługuje na znacznie gorsze określenia.

Teraz możesz dać mi punkty.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

prosze uzywac sformułowania  " ta która zsiadła z wozu "

Edytowane przez cir

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

20 godzin temu, Espectro napisał:

Bawimy się do momentu gdy ktoś się nie rozpłacze. Tak było i tak jest. Uznajecie że tak jest ok w temacie to niech i tak będzie. Jedyne co to w tematach AS staramy się aby pisano przynajmniej na temat i ostrzej się rozpatruje wtedy. Bocznica to miejsce do wygadania się i tyle. 

Sami ustalacie standardy i sami tą granice albo cofacie albo przesuwacie.

To jest dobra myśl, ale już na starcie skazana na porażkę, bo nie ma czegoś takiego jak wspólne standardy.

Ostatnio podałem w tym wątku myśl przewodnia pewnych osób, czyli "zgłaszać na MAXA".

Tutaj zaczyna się rola moderacji. Gdyby w odpowiedni sposób, nie ulegając naciskom, podchodziła do sprawy to tych bzdurnych zgłoszeń by nie było, a tak ulegając presji (z jakichś tam powodów- nie jest to ważne) powoduje nakręcanie spirali, no bo skoro mnie to dlaczego nie ja.

I po szczytnej idei nic nie pozostało.

23 godziny temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Szkoda gadać. "Nieboszczyk" Vlado przewraca się w gr... - ze śmiechu.

Wiesz, ze jakiś czas temu to samo sobie pomyślałem, ale zabrakło odwagi żeby napisać 🙂

Pozdrawiam.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

22 godziny temu, Espectro napisał:

Ale zalezy to tylko od użytkowników a nie od moderacji.

Gdyby ludzie potrafili się sami dogadać, to mielibyśmy raj na ziemi.

5 godzin temu, Jacchusia napisał:

No to się dogadujcie a nie narzucajcie swoich praw innym bez pytania ich o zdanie .

...there is no spoon...

• Administratorzy
7 godzin temu, Jacchusia napisał:

Wiadomo.

7 godzin temu, Jacchusia napisał:

gdyby facet miał cycki nie musiałby z domu wychodzić / zacytuje klasyka/

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

5 godzin temu, arturp napisał:

No to się dogadujcie a nie narzucajcie swoich praw innym bez pytania ich o zdanie .

W sensie, że ja tutaj komuś jakieś swoje prawa narzucam, czy trollujesz sobie?

Gość

(Konto usunięte)
5 godzin temu, arturp napisał:

Przecież wszystko co ostatnio złe na Bocznicy zaczęło sie od lewackiego ataku na doctora [ nieważne jak oceniam jego atak na galla  ] później ciągłe ataki na Moderatora  stencha no i w nagrodę dzięki wam , dokładnie wam dostaliście na Bocznice  Moderatora Konstruktora.Przestań jęczeć i podziękuj swojemu stadku.

A najbardziej mnie ***** to propagowanie i etos donosu.

Edytowane przez misiek54321
2 minuty temu, misiek54321 napisał:

Przecież wszystko co ostatnio złe na Bocznicy zaczęło sie od lewackiego ataku na doctora

Kolega chyba nie jest w temacie . ,,Lewackie ataki" na stencha ? To chyba nie ta teoria spiskowa albo nie to forum . O czym ty piszesz aniołku ?

...there is no spoon...

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, arturp napisał:

Kolega chyba nie jest w temacie . ,,Lewackie ataki" na stencha ? To chyba nie ta teoria spiskowa albo nie to forum . O czym ty piszesz aniołku ?

Jeżeli uważasz że cały świat oszalał oprócz Ciebie, to pora spojrzeć w lustro

Dlaczego tak piszę , wystarczy z całej bocznicy  czytać tylko ten wątek.

Słoneczko, wróć do rzeczywistości , ja w tym wątku piszę raz na miesiąc albo rzadziej . Więc twoje rozterki mnie nie dotyczą . Czy ty jesteś klonem skynyrd'a ? Bo styl i logika wypowiedzi taka sama . 

...there is no spoon...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.