Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, arturp napisał:

Czyli tobie wolno więcej ?

Zauważ, że inni jak dostają bana - to minimum na dobę. A nie na parę godzin.

35 minut temu, szymon1977 napisał:

Wolność słowa nie zwalnie nikogo z netykiety, Regulaminu i mnóstwa szczegółowych przepisów prawa.

Wolność słowa nie upoważnia nikogo do permanentnego obrażania innych. Aby to robić - niekoniecznie trzeba posiłkować się słownictwem z listy wulgaryzmów czy słów powszechnie uznanych za obelżywe. Niektórzy do mistrzostwa opanowali sztukę obrażania "w białych rękawiczkach". Do tej kategorii (na przykład) zalicza się ustawiczne używanie zwrotu "jacy wy biedni i zmanipulowani jesteście". Po pierwsze: kto komu dał prawo do tego typu wartościowania? Po drugie: na czym miałaby polegać owa "bieda i zmanipulowanie"? Na posiadaniu odmiennego zdania? Czy punktu widzenia, z którym wypowiadający te słowa się nie zgadza? Po trzecie: jest to klasyczna demonstracja pogardy do rozmówcy. 

1 minutę temu, bubusia napisał:

A ten nagle zaczal w dupe moderacji wchodzic, pelen odlot.

Co innego gdy ty zgłaszasz. Wtedy nie jest to włażenie w d..ę.

1 minutę temu, Bobcat napisał:

Wolność słowa nie upoważnia nikogo do permanentnego obrażania innych. Aby to robić - niekoniecznie trzeba posiłkować się słownictwem z listy wulgaryzmów czy słów powszechnie uznanych za obelżywe. Niektórzy do mistrzostwa opanowali sztukę obrażania "w białych rękawiczkach". Do tej kategorii (na przykład) zalicza się ustawiczne używanie zwrotu "jacy wy biedni i zmanipulowani jesteście". Po pierwsze: kto komu dał prawo do tego typu wartościowania? Po drugie: na czym miałaby polegać owa "bieda i zmanipulowanie"? Na posiadaniu odmiennego zdania? Czy punktu widzenia, z którym wypowiadający te słowa się nie zgadza? Po trzecie: jest to klasyczna demonstracja pogardy do rozmówcy. 

Bobik, Ty naprawde nie masz innego zajecia?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

• Moderatorzy

Panowie,

To tak aby było sprawiedliwie, od tej pory każdy off top i trolling w "moderacyjnym" = tygodniowy odpoczynek od wątku.

43 minuty temu, Bobcat napisał:

Wolność słowa nie upoważnia nikogo do permanentnego obrażania innych.

Tak.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Administratorzy
W dniu 2.05.2022 o 12:57, Maju napisał:

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie.

Blokada pisania do : 3 Maja 2022"

To napisać potrafią, ale za co mnie ten zaszczyt spotkał, już nie?  😉
Nie żebym do jutra bez kontaktu z nimi nie wytrzymał, ale chodzi o zasady no i  kto pyta nie błądzi.

Zaczepki z jednej i drugiej strony. Bo Panowie rozmawiacie 1-1 tylko w temacie. Nikt nie jest w stanie podjąć tematyki i biegłości w tej sprawie i szybkości dodawani wpisów. 

22 godziny temu, arturp napisał:

Zgłosiłem atak na moderację .  Ciekawe ,że jak ty zostajesz ukarany to sugerujesz stronniczość moderatorów czyli ich obrażasz i deprecjonujesz ich działania . Czyli tobie wolno więcej ? Ja wiem ,że kościół ma specjalne ,, prawa" ale ty chyba nie jesteś księdzem . 🤣

Tak zawsze i wielu tak ma. Gdy otrzymuje punkty z automatu ---> "MODERACJA STRONNICZA !!" 

22 godziny temu, Maju napisał:

Atakiem na moderację nie jest zadawanie pytań, UZASADNIONYCH pytań!!!

Pamiętam jakie poglądy głosili w tym temacie niektórzy z moderatorów, jak jeden z nich w nim mnie jeszcze rok temu atakował.....już to pytanie zniknęło, czyżbym miał jednak rację?

Czy głoszą w Pańskim temacie ? i czy robią coś niewłaściwego ? Poza tym nawet nie rozstrzygają z Pańskiego tematu zgłoszeń a robię to ja i dalej jest źle. Gdy blogadę otrzymuje Pan i kilku innych uczestniczących zażarcie w rozmowie. 

22 godziny temu, costa brava napisał:

Ja pier...   co tu się dzieje 

Jak wydaje sie że  juz nic głupszego nie można  napisać to zaraz ktoś  wyskakuje i przebija  poprzednika 

Można. 

20 godzin temu, Maju napisał:

pospieszyłeś się z tą nieprawdą, bo to co piszesz nawet nie jest półprawdą

Jakieś dowody na te słowa ? Bez tego są niewarte przeczytania. Tak to działa. Maturzyści (chyba) piszą, rozprawki na maturze to może, chociażby postawienie Tezy i rozwinięcie tematyki oraz udowodnienie prawdy lub nie prawdy. 

Pozdrawiam.

20 godzin temu, argus napisał:

To, że jakiś smutny wał ma ciągłe pretensje o każde słowo krytyczne wobec katolskiej korporacji, nie znaczy, że mamy wszyscy pokornie zamykać usta.

Wolności słowa i krytyki nikt jeszcze w Polsce nie zakazał (oficjalnie przynajmniej)

Oczywiście rozmawiajmy z kulturą i pozytywnym przekazem. To że się ma inne zdanie nie oznacze czy ktoś jest mądrzejszy czy też głupszy a wynika z doświadczeń życiowych. Zakazu wypowiedzi i krytyki nie ma na forum. Ale czaami w tematach stosujemy ograniczenia aby nie robić śmietniska z listą bluzg i epitetów. 

20 godzin temu, argus napisał:

P.S.

Aby uprzedzić ewentualne pretensje o "smutnego wała" - odwołuję się do polskiej klasyki międzywojennej:

obraz.thumb.png.0f27daf0c60269c7940544731897df5f.png

To pasuje jak ulał do naszego tartuffe'a 😉

ps. W momencie użycie "SMUKŁEGO WAŁA"1  należało by dodać przypis dolny w momencie użycie a nie po jego wystosowaniu. 

------

1- obraz.png.306f42a954232170a0abad6db1868457.png

20 godzin temu, Maju napisał:

prowadzi chorobliwa nienawiść do ludzi i niewiarygodna buta.....jako taki wał ochronny, by inni nie ciągnęli tego OT i  nie szli jego śladami.   :))

Nienawiść do ludzi i propagowanie takich zachowań będzie karana i tępiona w tematach.

Poza tym, uparcie twierdzący i wmuszający innym własne przemyślenia kiedyś byli nazywani z grubsza inaczej niż aktualnie.

20 godzin temu, Bobcat napisał:

Zauważ, że inni jak dostają bana - to minimum na dobę. A nie na parę godzin.

Lepiej było zrobienie tak niż aby user potem spamował mi że ban mu nie schodzi a jest juz 2 minuty po czasie.

Zrobione jest aby każdy ban zdejmował automat ok godziny 24:00 

https://www.audiostereo.pl/subskrypcja/

• Administratorzy
19 godzin temu, Bobcat napisał:

A ty?

19 godzin temu, bubusia napisał:

Bobik, Ty naprawde nie masz innego zajecia?

Jak miło się zrobiło.

7 minut temu, Espectro napisał:

Zaczepki z jednej i drugiej strony. 

Dziękuję za odpowiedź.....szkoda że musiałem na odpowiedź na tak proste pytanie czekać do teraz, wcześniej się domyśliłem.

10 minut temu, Espectro napisał:

Panowie rozmawiacie 1-1 tylko w temacie. Nikt nie jest w stanie podjąć tematyki i biegłości w tej sprawie i szybkości dodawani wpisów. 

Rozumiem.
Musi też Pan zrozumieć że nie sposób (bez ostrzejszej retoryki) spokojnie rozmawiać z osoba która przez szereg dni wmawia komuś że jest pedofilem (są na to dowody w postaci postów) a gdy te gołosłowne próby nie odnoszą skutku  przechodzi do innej retoryki, wmawia że nigdy tej osoby nie posądzał o pedofilię!

Sam Pan rozumie że w takiej sytuacji napisanie o tak mataczącym że to "biedny człowiek" nie jest zaczepką a potwierdzeniem smutnego faktu.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

• Administratorzy
Teraz, Maju napisał:

wcześniej się domyśliłem

No to widać nie było problemu. Zresztą staramy się aby przy banach powyżej jednego dnia informować zaś do jednego dnia raczej wolimy nie dawac punktów a na chwilę uspokoić sytuację w temacie. 

2 minuty temu, Maju napisał:

spokojnie rozmawiać z osoba która przez szereg dni wmawia komuś że jest pedofilem (

Ja nei wnikam i nie wchodzę w merytorykę. Ale problem w tym że to nie jedyna osoba która tak twierdzi. Nie wiem.

2 minuty temu, Maju napisał:

Sam Pan rozumie że w takiej sytuacji napisanie o tak mataczącym że to "biedny człowiek" nie jest zaczepką a potwierdzeniem smutnego faktu.

Ban głównie był za zaczepki słowne do wszystkich innych w temacie po których to temat się znacząco rozkręcił. Jako takie ostudzenie rozdaliśmy kilka blokad bez punktów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pytanie do moderacji.

Czy wklejanie takiej tworczosci, jawnych obsesji antykatoli, szkalowania papieza, jest zgodne z regulaminem?

Czy antykatolom w watku KK wolno juz wszystko?

Ten memik polecial tam kilka razy.

Albo taki kwiatek:

Kościół, kler, Watykan i papież….dno, upadek moralny, banda frajerów, złodziei i dewiantów, nekrofilów żerujących na krwi ofiar Putina, ale też milionów ofiar mordowanych przez kościół na całym świecie!...................

autor sly

Czy wy nie stworzyliscie watku dla obsesyjnych szalencow?

obraz.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

15 minut temu, bubusia napisał:

szkalowania papieza,

Czyżby?

Przecież wystarczy poczytać, co ten oberklecha gadał i wszystko jest jasne.

Mozna troche inaczej wyrazic swoja krytyke.

1 minutę temu, bubusia napisał:

Jak najbardziej można.

Ale dopóki Franek nie jest na przykład polskim prezydentem i robi i mówi to, co wszyscy widzą i bez wahania odczytują - można i tak.

4 minuty temu, bubusia napisał:

23 minuty temu, bubusia napisał:

Czy wy nie stworzyliscie watku dla obsesyjnych szalencow

Prawda, że można? Czy raczej krytyka w stronę odwrotną nie za bardzo ci wychodzi, Bupek?

To ze uzyl niezrecznych, wrecz glupich sformulowan, wlasciwie jednogo, nie czyni go potworem wspierajacym zbrodniarza.

24 minuty temu, bubusia napisał:

...milionów ofiar mordowanych przez kościół na całym świecie!

To jest ok.

25 minut temu, bubusia napisał:

Kościół, kler, Watykan i papież….dno, upadek moralny, banda frajerów, złodziei i dewiantów, nekrofilów...

A to nie. Zgłaszałeś?

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

To jest ok.

A to nie. Zgłaszałeś?

To akurat zglosilem. Sa pewne granice. Memy memami(niby fun), o to tylko pytam, ale chamstwo bylem zmuszony.

Zgalszanie generalnie nie ma sensu. I tak nic to nie zmieni. Forum potrzebuje ruchu, a tam on sie odbywa. Chcialbym sie mylic.

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, bubusia napisał:

Sa pewne granice

No pacz. A mojego bóstwa to nikt nie szanuje. Rzucają, obijają, wrzątkiem polewają; nic - tylko zniszczyć i poharatać...

I nawet się nie ma komu poskarżyć, cholera...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, szymon1977 napisał:

To jest ok.

A to nie. Zgłaszałeś?

Zobacz ja taki Bobik wtytlumaczyl sobie tekscik:

Kościół, kler, Watykan i papież….dno, upadek moralny, banda frajerów, złodziei i dewiantów, nekrofilów..

Fanatycy są po drugiej stronie. Nazywanie fanatyzmem braku zgody na fanatyzm jest klasyką erystyki.

szkoda slow.

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

No pacz. A mojego bóstwa to nikt nie szanuje. Rzucają, obijają, wrzątkiem polewają; nic - tylko zniszczyć i poharatać...

I nawet się nie ma komu poskarżyć, cholera...

Ukryta Zawartość

A BN sobie durszlak z Bogiem skorelowal, ja prdl.

Naprawde szkoda slow.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

W gruncie rzeczy - ja ciebie też.

Widzisz, taki tekst pokazuje jak szybko wylazi z ciebie, z buciorow, sloma, ja uzylem prdl jako pewnej emfazy, a ty walisz jak klasyczny prostaczek ad personam.

Coz.

Edytowane przez bubusia

Ty nawet pojęcia nie masz, co znaczy "emfaza", ludziu...

3 minuty temu, bubusia napisał:

emfazy

.

3 minuty temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Ty nawet pojęcia nie masz, co znaczy "emfaza", ludziu...

.

Poczytaj se ludku, przyloz do okolicznosci i nie pouczaj jak nie wiesz:

emfaza

1. «przesadna emocjonalność wypowiedzi»

2. «nacisk położony na pewne zdania, wyrazy lub sylaby, uwydatniający ich znaczenie»

Co juz nie skomentujesz swojej glupawej uwagi, juz zawijka?

Klasyka.

Edytowane przez bubusia

Teraz, bubusia napisał:

Poczytaj se ludki, przyloz do okolicznosci i nioe pouczaj jak nie wiesz:

emfaza

1. «przesadna emocjonalność wypowiedzi»

2. «nacisk położony na pewne zdania, wyrazy lub sylaby, uwydatniający ich znaczenie»

Wychodzi na to, że Obajtek mówi z emfazą... Paczaj - a wszystkie gupie myślo, że chory na Taboreta.

No to teraz moja kolej na "ja prdolę"...

1 minutę temu, Bezlitosna Niusia napisał:

Wychodzi na to, że Obajtek mówi z emfazą... Paczaj - a wszystkie gupie myślo, że chory na Taboreta.

No to teraz moja kolej na "ja prdolę"...

Ja ci napisalem, ze uzylem jako emfazy, zreszta czesto to robie, dobrze o tym wiesz. No chyba, ze myslales, ze naprawde cos, kogos lub gdzies prdl, hehe

A teraz powrot do tematu glownego.

Prosze mederacje o odpowiedz na moje pytanie.

54 minuty temu, bubusia napisał:

Ukryta Zawartość

Pytanie do moderacji.

Czy wklejanie takiej tworczosci, jawnych obsesji antykatoli, szkalowania papieza, jest zgodne z regulaminem?

Albo taki kwiatek:

Kościół, kler, Watykan i papież….dno, upadek moralny, banda frajerów, złodziei i dewiantów, nekrofilów żerujących na krwi ofiar Putina, ale też milionów ofiar mordowanych przez kościół na całym świecie!...................

autor sly

Czy wy nie stworzyliscie watku dla obsesyjnych szalencow?

obraz.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, bubusia napisał:

Jeśli są antykatole, to są i katole. Dobrze, że w końcu to przyznałeś.

3 minuty temu, papageno napisał:

Jeśli są antykatole, to są i katole. Dobrze, że w końcu to przyznałeś.

Akurat fanatycy sa wszedzie. Nie ma tu co przyznawac.

.....nekrofilów żerujących na krwi ofiar Putina...

Ja prdl.

Edytowane przez bubusia

• Administratorzy

Oj. Ale coś tu poszło wyjątkowo nie w tą stronę nić powinno. 

Choć Pan @bubusia ma tego świadomość i ma uzbierane 10 punktów z klauzulą "OSTATNIA SZANSA !!!" to niestety nadal jest to samo.

Czy na prawdę juz ani prośbami ani groźbami nie da się dotrzeć ? 

Prosze na temat lub chociaż aby to zaczepiało o tematykę tego tematu.

2 minuty temu, Espectro napisał:

Oj. Ale coś tu poszło wyjątkowo nie w tą stronę nić powinno. 

Choć Pan @bubusia ma tego świadomość i ma uzbierane 10 punktów z klauzulą "OSTATNIA SZANSA !!!" to niestety nadal jest to samo.

Czy na prawdę juz ani prośbami ani groźbami nie da się dotrzeć ? 

Prosze na temat lub chociaż aby to zaczepiało o tematykę tego tematu.

Ale czy ja kogos tutaj obrazilem. Zadalem pytanie. Prosze o odpowiedz. Dotyczy funkcjonowania forum, jednego z watkow.

• Administratorzy
Godzinę temu, bubusia napisał:

A zgłoszony był ? Jeżeli tak to poprawię. (aktualnie 4 zgłoszenia aktywne) 

50 minut temu, bubusia napisał:

Zgalszanie generalnie nie ma sensu. I tak nic to nie zmieni. Forum potrzebuje ruchu, a tam on sie odbywa. Chcialbym sie mylic

Nie lubie gdy ktoś pisze i wybiela kogokolwiek gdy fakty są inne i z grubsza słowa użyte oznaczają swoje. 

Ale ok. fakt jest taki że to nei temat do trollowania i wrzucania memów. Tylko z tego powodu takie wpisy powinny polecieć. 

Czyli takie memy jednak lamia regulamin?

Edytowane przez bubusia

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.