Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Zrozum, nie milczy moderacja, odpowiedzieć na Twoje pytanie może jedynie Moderator, który dokonał tego przeniesienia.

Podpisuję sie pod tym jak najbardziej. Jeśli czegoś się dowiemy w tej sprawie, to poinformujemy o tym.

Moderacja nie może się odbywac wedle widzimisię anonimowego moderatora, tylko powinna mieć umocowanie w regulaminie.

Nie ma co do tego wątpliwości.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zrozum, nie milczy moderacja, odpowiedzieć na Twoje pytanie może jedynie Moderator, który dokonał tego przeniesienia.

A który to, to będę pytał jego.

Na razie nie mam żadnej wiedzy, kto to zrobił, czy to była jedna osoba itd. Więc uwagi kieruję do moderacji.

Nie ma co do tego wątpliwości.

Jak widzę, wątpliwości nie ma, ale odpowiedzi też nie.

Moderacja stoi na straży poszanowania regulaminu tak jak policja na straży poszanowania prawa.

Jak mnie policja zatrzymuje, to na początku się funkcjonariusz przedstawia a potem podaje mi powód zatrzymania i informuje za co np. nakłada na mnie mandat. Jaki paragraf złamałem.

A tutaj ktoś z moderatorów robi co mu się podoba całkowicie anonimowo, nie tłumaczy dlaczego to robi i nawet konkretnie zapytany o powód interwencji milczy. Udaje że nie było pytania.

Władza absolutna.

A jak to mówią władza absolutna demoralizuje absolutnie.

Istotą mojej propozycji jawności zgłoszeń na panel jest (powtarzam) pragnienie większej przejrzystości na Forum. Jest publiczną tajemnicą istnienie permanentnych skarżypytów, jak również osób które nie biorą udziału w żadnej dyskusji, natomiast ślą protesty gdyż czują iż coś-tam im zostało obrażone. Ma to miejsce szczególnie w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. Wielokrotnie Moderatorzy tych wątków informowali, że są zasypywani lawiną protestów.

Otóż gdyby autorzy tychże protestów byli publicznie znani - pomogło by to ukrócić ten proceder.

Edytowane przez Bobcat

Otóż gdyby autorzy tychże protestów byli publicznie znani - pomogło by to ukrócić ten proceder.

Będziesz do nich strzelał?

....fochem....

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak mnie policja zatrzymuje, to na początku się funkcjonariusz przedstawia a potem podaje mi powód zatrzymania i informuje za co np. nakłada na mnie mandat. Jaki paragraf złamałem.

Bandyci nie zostają policjantami. Tutaj awanturnicy zostają moderatorami. Przykładem jest romekjagoda.

Proszę mnie przekonać, że ostanie zmiany na forum audiostereo nie były same dla siebie a faktycznie istotnie zmieniły funkcjonowanie jego na korzyść.

A który to, to będę pytał jego.

Na razie nie mam żadnej wiedzy, kto to zrobił

He, he :)

Przypomniała mi się taka sytuacja ze starej pracy.

Było nas w firmie tego dnia czterech i jednemu z nas wcięło z szafki głośniki samochodowe, które właśnie sobie kupił.

Oczywiście żaden się nie przyznał, a na pytania który to zrobił każdy odpowiadał - niech ten co wziął odda i po sprawie.

Z tego co znam sprawę głośniki nigdy się nie znalazły i winny też do dzisiaj jest nieznany.

Taka sytuacja :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Bandyci nie zostają policjantami. Tutaj awanturnicy zostają moderatorami. Przykładem jest romekjagoda.

To poważny zarzut, nie może pozostać bez wyjaśnienia. Wyjaśnij wiec podstawę takiego oskarżenia.

Proszę mnie przekonać, że ostanie zmiany na forum audiostereo nie były same dla siebie a faktycznie istotnie zmieniły funkcjonowanie jego na korzyść.

Chyba żartujesz ? :-))) Od kiedy to można do swych racji przekonać opozycję :-)))

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Tutaj awanturnicy zostają moderatorami. Przykładem jest romekjagoda.

Akurat jego bym się nie czepiał.

Zawsze uważałem go za bardzo pukładanego i sympatycznego forumowicza. Bardzo się dziwiłem, że zechciał zostać moderatorem. Ale jak widzisz nawet jako moderator jako jedyny spośród tego grona próbuje przynajmniej coś odpisać na moje zapytania. Reszta milczy jak zaklęta.

To poważny zarzut, nie może pozostać bez wyjaśnienia. Wyjaśnij wiec podstawę takiego oskarżenia.

Jakiś czas temu wpadał do moich wątków i się awanturował. W konsekwencji był banowany. Tak było w dwóch moich watkach. Przy czy za drugim razem został pospiesznie zbanowany co mu się również nie spodobało. Później już był spokój.

Konsekwencje stwierdzam w tej chwili w braku obiektywności. To że się za nim ta działalność ciągnie świadczy nie umiejętność zapomnienia tego i schowania do kieszeni gdy jest moderatorem. Stąd moje uwagi w tej kwestii.

To że się za nim ta działalność ciągnie świadczy nie umiejętność zapomnienia tego i schowania do kieszeni gdy jest moderatorem.

Ale co konkretnie świadczy o tym że nadal jest nieobiektywnym awanturnikiem ?

W trakcie uczestnictwa w forum, każdy miał jakieś spięcia z innymi forumowiczami i był przez nich banowany. Ja przez discomaniaka i excela na ten przykład, a w mojej ocenie absolutnie niesłusznie do czego discomaniak się przyznał i przeprosił a excela zostawmy w spokoju :-) Jednak to nie może rzutować na ocenę całości mojego postępowania w pełnieniu funkcji moderatora.

W.

Jakiś czas temu wpadał do moich wątków i się awanturował. W konsekwencji był banowany. Tak było w dwóch moich watkach. Przy czy za drugim razem został pospiesznie zbanowany co mu się również nie spodobało. Później już był spokój.

Pokaż przykład mojego awanturowania się.

Jesteś jedynym forumowiczem, który przez prawie 10 lat mojej obecności na forum mnie zbanował. Inni Forumowicze mogą ocenić jak to świadczy o mnie, a jak o Tobie.

Resztę już wyjaśniałem, nie zamierzam ponownie.

Konsekwencje stwierdzam w tej chwili w braku obiektywności. To że się za nim ta działalność ciągnie świadczy nie umiejętność zapomnienia tego i schowania do kieszeni gdy jest moderatorem. Stąd moje uwagi w tej kwestii.

Podaj przykład mojego braku obiektywności i jak objawia się moja "nie umiejętnośći zapomniemnia tego i schowania do kieszeni". Daj dowód tego, jak Cię prześladuję.

To nie ja do tego wracam za każdym razem, tylko Ty. Tyle nt. "umiejętności zapomnienia i schowania do kieszeni".

By nie zaśmiecać wątku powstrzymuję się od dalszego odpowiadania na zarzuty wobec mnie. Mam nadzieję, że Arton55 przedstawi przykłady moich rzekomych awanturniczych i stronniczych zachowań, i każdy będzie mógł ocenić sam. Rezerwuję sobie jedynie prawo do odpowiedzi w przypadku nieprawdziwych twierdzeń. Wszystkich, którzy musza czytać tego typu treści przepraszam, ale ponieważ dotyczy to sprawowanej przeze mnie funkcji moderatora sądzę, że wymaga wyjaśnienia.

Jak widzę, wątpliwości nie ma, ale odpowiedzi też nie.

Moderacja stoi na straży poszanowania regulaminu tak jak policja na straży poszanowania prawa.

A tutaj ktoś z moderatorów robi co mu się podoba całkowicie anonimowo, nie tłumaczy dlaczego to robi i nawet konkretnie zapytany o powód interwencji milczy. Udaje że nie było pytania.

Władza absolutna.

A jak to mówią władza absolutna demoralizuje absolutnie.

HQ150, jak obiecałem pytanie postawione zostało na wewnętrznym forum moderacji. Do tej pory nie wiemy, kto przeniósł Twój temat i dlatego nie dostałeś jeszcze wiadomości wyjaśniającej motywy tej decyzji.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

HQ150, jak obiecałem pytanie postawione zostało na wewnętrznym forum moderacji. Do tej pory nie wiemy, kto przeniósł Twój temat i dlatego nie dostałeś jeszcze wiadomości wyjaśniającej motywy tej decyzji.

romekjagoda

Skoro przez ponad tydzień nie możecie ustalić KTO i DLACZEGO to zrobił, to może już jest czas, żeby temat wrócił na swoje właściwe miejsce?

Istotą mojej propozycji jawności zgłoszeń na panel jest (powtarzam) pragnienie większej przejrzystości na Forum. Jest publiczną tajemnicą istnienie permanentnych skarżypytów, jak również osób które nie biorą udziału w żadnej dyskusji, natomiast ślą protesty gdyż czują iż coś-tam im zostało obrażone. Ma to miejsce szczególnie w wątkach ideologiczno-światopoglądowych. Wielokrotnie Moderatorzy tych wątków informowali, że są zasypywani lawiną protestów.

Bobcat, proszę o spokojne odczytanie mojego posta, nie ma w nim drugiego dna, etc.

Jestem w pełni zwolennikiem jak największej przejrzystości forum. Niemniej, przejrzystość nie jest wartościa absolutną i celem samym w sobie. Jest nim możliwie dobre funkcjonowanie forum. Wiedza o "permanentnych skarżypytach" w mojej osobistej opinii (to nie ja podejmuję decyzje, tylko wypowiadam swoje zdanie) takiemu dobremu funkcjonowaniu się nie przysłuży. Bo pojawia się pytanie: w jakim celu forumowicze mają wiedzieć o tych skarżypytach? Co zrobią z tą wiedzą?

"permanentne skarżypyty" to zmartwienie moderacji. Moderatorzy podejmują decyzje w konkretnych zgłoszeniach i mają doświadczenie w ocenie ich zasadności.

romekjagoda

Skoro przez ponad tydzień nie możecie ustalić KTO i DLACZEGO to zrobił, to może już jest czas, żeby temat wrócił na swoje właściwe miejsce?

Ja o sprawie dowiedziałem sie wczoraj i wczoraj pytanie stanęło na forum moderacyjnym.

Przenieść mógł także admin na prośbę admina obgadywanego tam forum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ja o sprawie dowiedziałem sie wczoraj i wczoraj pytanie stanęło na forum moderacyjnym.

Temat został przeniesiony chyba w nocy z 21 na 22-go.

I od razy wysyłałem zapytania na jakiej podstawie ktoś to zrobił. I do tej pory nikt z moderacji nie odpowiedział.

I to jest nabardziej prawdopodobny scenariusz. Tylko gdzie jest w regulaminie tego forum punkt mówiący, że forumowicze nie mogą się informować o bzdurach wypisywanych na innych forach?

Może by w takim razie zrobić jakąś listę for pod ochroną?

Coś na kształ czerwonej księgi zwierząt z gatunkami zagrożonymi?

Edytowane przez HQ150

Temat został przeniesiony chyba w nocy z 21 na 22-go.

I od razy wysyłałem zapytania na jakiej podstawie ktoś to zrobił. I do tej pory nikt z moderacji nie odpowiedział.

Jeśli dobrze pamiętam to odnalazłem zgłoszenie z 23 lub 24/04. Byłem wtedy na urlopie, bez dostępu do forum. Gdy o sprawie dowiedziałem się wczoraj stanęła ponownie na wokandzie.

Nic więcej ponadto w sprawie nie wiem, nie wiemy kto przeniósł temat i jakimi przesłankami się kierował. Jak to ustalimy podejmiemy dalsze działania i poinfmujemy Cię o tym.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Będę wdzięczny.

Bardzo mnie interesuje jaki punkt regulaminu pozwala na migrację tego tematu.

I dlaczego stało się to w takiej tajemnicy, że nawet moderacja nie potrafi tego wytłumaczyć.

Może to po prostu jakiś błąd techniczny?

No bo jak wytłumaczyć fakt, że temat prawie rok funkcjonował w katalogu Kino Domowe w tej właśnie formie i naraz został ukryty na bocznicy. Bez słowa wytłumaczenia, bez wiedzy moderacji.

Zagadkowa sprawa.

Edytowane przez HQ150

I dlaczego stało się to w takiej tajemnicy, że nawet moderacja nie potrafi tego wytłumaczyć.

Nie stało się to w mojej ocenie w żadnej tajemnicy. Po prostu, gdy moderator przenosi temat nie wpisuje tego do żadnego rejestru, etc. Podejmuje decyzję, przeprowadza ją i po sprawie. Silnik forum nie prowadzi (nie wiem, czy rejestruje?) widocznego rejestru takich przenosin czy zmian edycyjnych. Któryś z moderatorów (a jest ich bodajże 6ciu obecnie) po prostu przeniósł ten wątek, a że na forum nie każdy z nas jest codziennie być może nie wie on nawet, że tego typu kontrowersje z Twojej strony wyniknęły.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie stało się to w mojej ocenie w żadnej tajemnicy.

Moim zdaniem jednak tak.

Pytam o powód tej migracji już ponad tydzień i na razie jak sam widzisz nawet moderacja nie ma wiedzy kto, dlaczego, na jakiej podstawie to zrobił.

Już nie wspomnę o tym, że ktoś decydując się na taką ingerencję powinien uczciwie poinformować forumowiczów, że coś takiego robi i podać powód.

Któryś z moderatorów (a jest ich bodajże 6ciu obecnie) po prostu przeniósł ten wątek, a że na forum nie każdy z nas jest codziennie być może nie wie on nawet, że tego typu kontrowersje z Twojej strony wyniknęły.

Myślisz, że jakiegoś moderatora nie ma na forum już od ponad tydzień?

Edytowane przez HQ150

Postuluję aby nazwę zakładki Hi-END zmienić na Lux Hi-Fi. Będzie to przynajmniej zgodne z prawdą gdyż jak dotąd nie powstała żadna norma określająca jakie parametry powinny spełniać produkty aspirujące do tej kategorii. Ta zakładka w obecnym kształcie służy jedynie marketingowcom oraz drobnym producentom garażowym do zdzierania kasy zarówno ze starych jak i dopiero co początkujących pasjonatów dobrego dźwięku.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gość Gosc

(Konto usunięte)

No i minęły już dwa tygodnie od tajemniczego ukrycia popularnego tematu i jak widzę moderacja w dalszym ciągu nie ma pojęcia kto, dlaczego i na jakiej podstawie to zrobił.

Nic, kompletna cisza, zero jakiejkolwiek odpowiedzi.

Ile jeszcze czasu potrzebujecie, żeby taką wiedzę posiąść? Kolejne dwa tygodnie czy uda się Wam szybciej?

Po raz kolejny napiszę. Skoro po dwóch tygodniach nikt z moderacji się do tego kroku nie przyznał, to pewnie to był jakiś błąd techniczny, może trzeba go wreszcie naprawić i temat przywrócić do właściwego tematycznie działu? No bo przecież nie jest możliwe, żeby ten brak odpowiedzi był spowodowany Waszym tchórzostwem i niechęcią do przyznania się poczynionych moderacyjnych kroków!

HQ 150 napisz to to administratora portalu

nikt z nas tu piszacych watku nie przenosił wiec trudno zabierac głos, przeniesienie nie było blędem technicznym , watek został przeniesiony przez moderatora z uzasadnieniem z jakim ja akurat osobiście się zgadzam

EOT

dalsze prowadzenie rozmowy w taki sposób nie nie da - sprawa dla admina

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość Gosc

(Konto usunięte)

watek został przeniesiony przez moderatora

Skoro został przeniesiony przez moderatora............................................... Więc proszę nam go przedstawić.

Edytowane przez cir
sprawa do admina
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.