Skocz do zawartości
IGNORED

Forum - funkcjonalność, sprawy techniczne i organizacyjne

Rekomendowane odpowiedzi

Podstawowa sprawa, to to, ze "branża" nie powinna decydować, jak i w jaki sposób ma to forum funkconować. To nie jest forum branżowe tylko społecznosciowe. Redaktorzy, czy się komuś to podoba czy nie, są również "branżą" i dlatego nie powienni wykonywać żadnej roli funkcyjnej na forum.

Zgadzam się ze wszystkim co napisałeś. Jesteś stałym użytkownikiem forum, więc zapewne wiesz, że wielokrotnie pisałem podobne słowa do Twoich. W linkach poniżej, kilka pierwszych z brzegu. Rozdałem setki ostrzeżeń za takie postępowanie, jednak misjonarstwo nie daje za wygraną...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podjąłem decyzję, że jeśli moja ostatnia próba zmian się nie powiedzie, we wtorek zrezygnuję z moderacji.

...tak zgadza się...jestem stałym użytkownikiem TEGO forum i nie w głowie mi jakieś przenosiny...tylko tu...

Robert.....to było dość dawno ale pamiętam

napisałem w kujawskich że taki audiofilii jak Ty to szukać ze świecą... po tym jak ugościłeś kilkunastu jak nie kilkudziesięciu chłopa

u siebie ( odsłuchy były u Ciebie).....masz pasję i to jest fajne ...posłuchaj rady ziomka

....nie rezygnuj z bycia moderatorem tylko postaraj się pogodzić pewne sprawy z sobą ..... właśnie te o których mówimy

jeżeli to okaże się ponad twoje siły.....mówi się trudno....bardzo często kilka zdań powiedzianych wprost załatwia problem

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A gdzie wyczytałeś chłopie, że ja zbanowałem Sylwka???

O.K. zaszło nieporozumienie.

Napisałem w liczbie pojedynczej a powinienem napisać w liczbie mnogiej.

Prowadziłeś polemikę z Sylwkiem na temat tego typa electro więc pisząc do Ciebie miałem na myśli ogólnie rzecz biorąc moderację.

Pomijając jednak rozterki dotyczące kto z moderacji zbanował Sylwka należy zauważyć ,że to nie on sprowokował zaistniałą sytuację tylko nasz przemiły troll electro.

Sylwka riposta była jak najbardziej na miejscu bo jak rozmawiasz z chamami to Wersalu nie oczekuj.

Tego nauczyła mnie ( niestety ) dotychczasowa bytność na tym forum.

Reasumując, ten który zbanował Sylwka jest dla mnie kretynem i nie powinien pełnić roli moderatora gdyż ma problemy ze zrozumieniem podstawowych założeń dot. bycia moderatorem.

A teraz możecie przyznać mi punkty karne ;)

pozdr.

Gorąco kolegów namawiam do poskarżenia się bezpośrednio do administracji/właścicieli forum. To jest regulaminowa droga i być może da to komuś do myślenia.

Ja nie omieszkałem z tej możliwości skorzystać wobec jak dla mnie skandaliczej sytuacji.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

za krytyke moderacji jest od 3 do 5 punktow - wedle uznania milicjanta

Gorąco kolegów namawiam do poskarżenia się bezpośrednio do administracji/właścicieli forum. To jest regulaminowa droga i być może da to komuś do myślenia.

myslisz ze nie probowano??

nie dziala. trolle maja sie w najlepsze a ty jestes w dupe bity po staremu

Edytowane przez mateuszek

Axolotl bardzo trafnie opisał sytuację która się regularnie powtarza: jakiś troll wcina się do wątku i nikt na to nie reaguje pomimo, że są to w kółko te same osoby. Ktoś temu trollowi coś niegrzecznie acz słusznie napisze, a "sp***dalaj" byłoby jak najbardziej na miejscu. Następnie takio troll skarży się moderacji, a ta nakłada na normalnych, szanowanych na forum audiofili punkty karne. Jak już wcześniej napisałem żaden regulamin rozumu nie zastąpi. Czy administracja nie jest w stanie znaleźć inteligentnych moderatorów bez kompleksów?

I bardzo proszę, jak nie umiecie utrzymać porzadku na forum, to sami na siebie nakładajcie sobie punkty karne.

Koledzy, to Wy nie rozumiecie. To co widzicie, to czubek góry. W wolnej chwili przytoczę kilka nieetycznych i haniebnych zachowań tego człowieka. Jestem w pełni świadom tych słów, niestety nie wszystko mogę ujawnić

To, czego nie widzimy nikogo nie interesuje. To są sprawy prywatne, które nie mają nic do rzeczy. Tam gdzie nikt nie widzi, to się możecie nawet po pyskach lać. A co to ma wspólnego z moderowaniem forum? To jest właśnie ten problem, moderacja kieruje się osobistymi animozjami albo według zasady "przypierdolę ci bo mogę i co mi zrobisz"

A czy coś jest haniebne czy nie, to tu każdy może mieć inne zdanie. Pisanie o takich sprawach z zastrzeżeniem, że "nie mogę ujawnić" jest nieuczciwe.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Ciekawe, że praktycznie nie ma tu nikogo kto by popierał banowanie użytkowników ani tego typu działanie. Jedno jest pewne banowani są nie ci, którzy powinni, chociaż osobiście jestem temu przeciwny

Reasumując, ten który zbanował Sylwka jest dla mnie kretynem i nie powinien pełnić roli moderatora gdyż ma problemy ze zrozumieniem podstawowych założeń dot. bycia moderatorem.

A teraz możecie przyznać mi punkty karne ;)

Z tego co wynika z zapisów kar, Sylwek poprostu przekroczył regulaminowe 10pkt kar za upomnienia i automat wysłał go na 10cio dniowy odpoczynek. Tak działa silnik forum. To wszystko. Żaden z modów nie dał Sylwkowi żadnego bana do siebie.

Żadnych punktów przydzielać ci nie mam najmniejszego zamiaru, pytasz więc odpowiadam. Niemniej proponuję, abyś pozostał przy jednym własnym koncie, bo znów zostaniesz forumowym męczennikiem :-)

Pozdrawiam.

W.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Pisanie z dwóch kont nie różni się dla mnie niczym od trzepania kapucyna do własnego zdjęcia. Ci, którzy tak robicie - gardzę wami.

gardzę wami

ty gardzisz, ja gardze a moderacja nie

bylo o tyk wielokrotnie - bez rezultatu

w dalszym ciagu ludziska maja po ilestam loginow i wsjo pariadkie.

do momentu jak nie podniesie sie larum gdy trolluchy przegna pale

wtedy milicja spacyfikuje jednego dla ostudzenia temperatury

za moment sytuacja sie powtarza

ty gardzisz, ja gardze a moderacja nie

bylo o tyk wielokrotnie - bez rezultatu

w dalszym ciagu ludziska maja po ilestam loginow i wsjo pariadkie.

Jak to? Wszak wszyscy w obronie których tak heroicznie tu występujecie, to znani multiklonerzy, a sam @szymon angażował nawet swoją rodzinę i pracowników w pozycjonowanie własnej osoby. @stary audiofil, PawełXYZ, reszty nawet wspominać nie ma co, bo wciąż są obecni na naszym forum aby trollować i robić zadymy. Co zamkniemy sklonowane konta, to natychmiast otwierają następne. I nie udawaj że tego nie widzisz. A może znasz sposób na rozwiązanie tego problemu, to bardzo proszę podziel się tym ze mną, natychmiast to wprowadzę.

Pozdrawiam.

W.

Z tego co wynika z zapisów kar, Sylwek poprostu przekroczył regulaminowe 10pkt kar za upomnienia i automat wysłał go na 10cio dniowy odpoczynek. Tak działa silnik forum. To wszystko. Żaden z modów nie dał Sylwkowi żadnego bana do siebie.

To może czas zacząć karać zgłaszających? :)

Czyli postawy typu "Plosem Panią, bo on sie na mnie ksywo spojzał".

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

Co zamkniemy sklonowane konta, to natychmiast otwierają następne.

Vlado, jaki ty potrafisz być bezradny. Dlaczego nie zamkniesz klonerom tzw. kont głównych? W czym problem? Ja nie widzę żadnego.

To może czas zacząć karać zgłaszających? :)

Czyli postawy typu "Plosem Panią, bo on sie na mnie ksywo spojzał".

Ja od początku mojej moderacji sprawdzam zgłoszenie i właśnie widząc perfidne sprowokowanie kłótni po czym skargę na ripostę, udzielam kary obydwu uczestników zadymy. I co? Zbierałem "podziękowania" od obydwu, plus cały zestaw natychmiast aktywujących się obrońców uciśnionych niewiniątek po mnie jedzie. Aż do skarg do administracji i haseł vlado musi odejść a nawet oficjalnych zapewnień, że już jest załatwiony i zaraz go wyrzucą.

Spróbuj doradzić coś skuteczniejszego :-)

W.

Vlado, jaki ty potrafisz być bezradny. Dlaczego nie zamkniesz klonerom tzw. kont głównych? W czym problem? Ja nie widzę żadnego.

Ja widzę. Nie mam takich uprawnień (czego serdecznie żałuję).

• Użytkownicy+

Problem w interpretacji. Szymon miał dwa konta (nie licząc żony i trzech pracowników piszących z tego samego IP). Po czasowej blokadzie konta podstawowego, wypatrzył furtkę w regulaminie, że może mieć jedno konto firmowe a drugie prywatne.

Innym przypadkiem jest drugie konto, po rezygnacji z pierwszego. Tutaj mamy do czynienia z kolejnym kontem, ale nie równocześnie, a po własnej rezygnacji. W takim wypadku nie widzę przesłanek do banowania za multikonto, w przeciwności od kilku kont w jednym czasie, lub zakładaniu kolejnych po banie na pierwotne.

Teraz tylko patrzeć na kolejne wcielenia i manipulacje, gdy ktoś posiadający konto na którym ma wiele ostrzeżeń a w perspektywie grozi mu ban, będzie ubiegał moderację i sam zrezygnuje, po czym założy nowe czyste konto. Osoby ślizgające się na granicy regulaminu, korzystają z mało precyzyjnych zasad. Moralnie dla mnie jest to beznadziejne, mam nadzieję, że to wkrótce się zmieni.

Ja od początku mojej moderacji sprawdzam zgłoszenie i właśnie widząc perfidne sprowokowanie kłótni po czym skargę na ripostę, udzielam kary obydwu uczestników zadymy. I co? Zbierałem "podziękowania" od obydwu, plus cały zestaw natychmiast aktywujących się obrońców uciśnionych niewiniątek po mnie jedzie. Aż do skarg do administracji i haseł vlado musi odejść a nawet oficjalnych zapewnień, że już jest załatwiony i zaraz go wyrzucą.

Spróbuj doradzić coś skuteczniejszego :-)

Miałem na myśli kapusiów, którzy trollują moderatorów swoimi zgłoszeniami.

• Moderatorzy

Podjąłem decyzję, że jeśli moja ostatnia próba zmian się nie powiedzie, we wtorek zrezygnuję z moderacji.

Trzymamy kciuki za Twoją sprawę! Przeprowadziłem dziesiątki rozmów, jeśli nie setki. Jak mantra wszyscy powtarzają, że są za Tobą!

-----------------

Ja widzę. Nie mam takich uprawnień (czego serdecznie żałuję).

no bez jaj

no to kto ma miec?

wlasiciele maja to geboko w dupie bo im starcza jak sie kreci karuzela

ok - rozumiem. kasa jest kasa

a biedni moderatorzy nie maja pomyslow??

no to zmienic moderajcie. jak sobie nie radzi z uzytkownikami.

jak mi sie pracownik nie ogarnia z tematem to znaczy ze sie nie nadaje na swoje stanowisko i albo go sie przenosi na inne albo zwalnia.

przeciez to proste jak drut

przez lata wszytskie problemy rozwiazujecie kasowaniem watkow lub ich tresci. obojetnie czy robicie to z wlasnej inicjatywy czy naciskani prze wlascicieli. i przez lata to nie przynosi to efektow. wiec co? bedziecie kasowac jeszcze wiecej rozdajac przy okazji punkty karne tak zeby ludziom pozamykac gebe? no gratuluje pomyslu!

doprawdy genialne...

pytasz mnie o rady - dam ci jedna

jak maja ludzie po 5 kont to wystraczy im dorysowac kolo avatara ile kont ma jedno IP. nikt nie bedzie traktowal powaznie ludzi z wiecej niz jednym kontem - gwarantuje

Mam taki dylemat:

Chciałbym kogoś nazwać "wyszczekanym królem jutuba" w zakładce tematycznej - nie będzie to naruszeniem regulaminu forum?

Pytanie do moderatorów.

Drugie pytanie - nie będzie to zbyt chamskie?

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

A to każdy moderator się musi wypowiedzieć. Bo każdy inaczej ocenia.

Np. vlado się obrazi, jak go nazwiesz frajerem, da ci punkty karne i zagrozi uszkodzeniem ciała, że dostaniesz rentę inwalidzką (tak pisał), bo u niego tak robią, ale nazywanie kogoś fanem stalina jest według niego okej, cacy i nie jest obraźliwe (mogę nawet zacytować).

nie będzie to zbyt chamskie?

jesli obrazisz milicjanta to od 3 do pieciu punktow...

vlado się obrazi, jak go nazwiesz frajerem,

czemu?

moderacja powinna byc ponad takowe przyziemne uwagi.

albo jest prof. albo nie.

alternatywy z definicji sa dwie - tu nie ma odcieni szarosci.

najgorszy jest brak jakielkolwiek konsekwencji

od sasa do lasa. jaki humor ma dzis milicjant tak zareguje.

Gość Papierwoleju

(Konto usunięte)

czemu?

moderacja powinna byc ponad takowe przyziemne uwagi.

albo jest prof. albo nie.

Nie jest. Jest społecznikiem. Moderuje z potrzeby czynienia dobra.

Użytkownik HQ150 dnia 26.06.2015 - 12:25 napisał

Przyznasz, że frajer to przy tym błahostka.

Użytkownik vlado dnia 26.06.2015 - 12:42 napisał

W moich stronach w Łódzkiem, gdybyś nazwał kogoś otwarcie frajerem, miałbyś po tym niezłą dokumentację dla ZUS w sprawie renty inwalidzkiej.

Myślę, że dobry prawnik dałby radę podciągnąć to pod groźbę karalną.

Jaka k-wa groźba??

Napisał poprostu jak jest. W realu za takie teksty trzeba liczyć się z wpierdolem:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

bez jaj

najwieksze forum w kraju nad wisla i nie ma profesjonalnych moderatorow tylko jacys "spolecznicy" z bozej laski?

no ludzie!

reklam jest chyba dosyc zeby zaplacic profesjonalistom

to w sumie wiele wyjasnia

psia jego mac.

formula: "atak na moderacje" nabiera innego znaczenia. nie obraza sie moderacji tylko "spolecznikow". czyli kogo? nastepnych krewnych i znajomych??

ludzie ogranijcie sie

najwieksze w polsce forum moderowane przez przypadkowych ludzi z lapanki....

Myślę, że dobry prawnik dałby radę podciągnąć to pod groźbę karalną.

Prawnik nie miałby w tym nic do roboty. Pisanie głupot nie jest grożbą karalną, nawet w łódzkiem.

jak maja ludzie po 5 kont to wystraczy im dorysowac kolo avatara ile kont ma jedno IP

Jedno IP może mieśc dziesiatki kont. W zalezności od tego z jakiego dostępu korzysta użytkownik.

Jaka k-wa groźba??

Napisał poprostu jak jest. W realu za takie teksty trzeba liczyć się z wpierdolem:)

W reali skuliłby ogon pod siebie i nie groził innym.

Jedno IP może mieśc dziesiatki kont. W zalezności od tego z jakiego dostępu korzysta użytkownik.

bankowo mzna to jakos rozwiazac tak aby bylo upublicznione ile dany delikwent ma kont. sprytny informatyk rozwiaze taka blachostke w 5min

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.