Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa Wszechświata

fox733

Rekomendowane odpowiedzi

"Kiedy Rdzeń (Bóg) wypromieniowuje Wszechświat w postaci strumienia zewnętrznego i wewnętrznego, a Główny Logos narzuca na niego Diamentowe Siatki Świadomości – od razu tworzą się gęstości. Gęstości są wydzielonymi przestrzeniami pomiędzy DSŚ. Rodzaj gęstości zależy od tego, na ilu siatkach jest ona rozpostarta."

o ja cie...

Ale nie słyszą głosów, jak ta Rajska.

Czasami mam wrażenie, ze jednak słyszą. Np. "Shunyata, shunyata, shunyata, nordost, harmonix"

Zapewne jacyś repti-cos-tam im to podpowiadają.

A są oni z wymiaru, w którym kable zamieniają sie w struny - i dlatego je słysza.

bum, mylisz tropy. Kable wpływają na brzmienie, a nie na schizofreniczne wykwity pani Rajskiej i jej wyznawców względnie klonów w psychozie. W gruncie rzeczy, to biedna kobita. Z choroby nie ma co się śmiać. A Nordosty polecam do lamp.

Ekstremalnie Głębokie Pole Hubble’a

Zdjęcie opublikowano 25 września 2012 roku w serwisie hubblesite.org.

Jest to najdalej sięgające zdjęcie astronomiczne, jakie do tej pory wykonano w świetle widzialnym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

O materii, czym jest, vs. teorii strun, podział materii ...

Tajemnice materii - Rozmowy Zaawansowane

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po co inwestować w LHC? Lepiej dać kolejną porcję "psychotropów" Rajskiej a potem spisać prawdę objawioną. :)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Masz jakieś kontrargumenty? Czy dysponujesz tylko intelektualnym bąkiem?

Ale do czego? Że panienka ma wizje i je maluje, a facet dostaje informacje? Ja też dostaje informacje, że to bzdury.

Swoją drogą, podobno na sekty "łapią" się ludzie słabi i z problemami osobowościowymi. Często w dzieciństwie spotykali się z sytuacjami, gdy miłość zastępowana była apodyktycznością rodziców. Stąd te poszukiwania cudów, łatwowierność i brak realności ocen. Nie wiedzą, jak sobie poradzić z tą "przekazywaną" im miłością. Na tym żerują sekty...

A Ty Artonie co napisałeś? Opisz najpierw co Ci nie pasuje w OTW oraz mechanice kwantowej z uwzględnieniem interpretacji szkoły kopenhaskiej oraz ujęcia Feynmana, potem wyjaśnij niedociągnięcia teorii superstrun. Hiperfizyką i panią Rajską zajmiemy się później :)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Hiperfizyką i panią Rajską zajmiemy się później :)

A możemy nie zajmować się wariatami oraz tym, co nie istnieje? Bo ruchem jednostajnie przyspieszonym zmierzamy wprost do równi pochyłej.

Nie zamierzam niczego cenzurować ani nikogo banować. Dlatego też proszę Artona o merytoryczną odpowiedź. Jestem pewien, że zrozumiał.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Niewykluczone, że wszystko znajduje się w czarnej dziurze, w której są kolejne. Taka matrioszka:)

Założyłem ten temat m.in. dlatego, że w innym powiedziałeś, że to nie miejsce na takie dysputy i jeśli założę taki o budowie wszechświata to się ustosunkujesz.

Więc teraz masz okazję wykazać luki w obecnej nauce i dopiero wtedy pokazać rozwiązania alternatywne.

Czekam.

Dziwię się, że dopiero głos zabierasz.

To jest forum dyskusyjne a nie sympozjum naukowe. Nie trzeba trzymać się ram czasowych :)

Czy dobrze zrozumiałem? Założyłeś wątek nie mając nic do powiedzenia? Ja mogę jeżeli będzie prowadzony zgodnie z tematem zamieszczać informacje na temat hiperfizyki. Warunek jest by nie były tolerowane pomówienia, ataki osobiste i niemerytoryczne wpisy. Jeśli przedstawisz swoja wiedzę na ten temat odniosę się do nie. By można było mówić o jakiejkolwiek dyskusji muszą zaistnieć do tego warunki. Na razie wątek ten nie kwalifikuje się.Obecnie musisz przyznać jest to niepoważne.

Więc teraz masz okazję wykazać luki w obecnej nauce i dopiero wtedy pokazać rozwiązania alternatywne.

Czekam.

Spodziewasz się, że facet, który zamiast "rzeczywistość" pisze "żeczywistość", może cokolwiek wykazać? Co on może wiedzieć o wszechświecie, skoro nie wie nic nawet o ortografii?

Zachowujesz się niepoważnie. Prawdziwa nauka( ta bazująca na matematyce i doświadczalnym potwierdzaniu teorii) jest nauczana w szkołach i uczelniach. Dodatkowo jest szczegółowo opisana w internecie do którego zawsze możesz sięgnąć jeśli pamięć zawodzi.

Więc odpowiedz najpierw na moje pytanie

Opisz najpierw co Ci nie pasuje w OTW oraz mechanice kwantowej z uwzględnieniem interpretacji szkoły kopenhaskiej oraz ujęcia Feynmana, potem wyjaśnij niedociągnięcia teorii superstrun.

Jeśli nie zamierzasz to lepiej wróć do swojego bloga o UFO i powszechnym dobrobycie.

Zachowujesz się niepoważnie. Prawdziwa nauka( ta bazująca na matematyce i doświadczalnym potwierdzaniu teorii) jest nauczana w szkołach i uczelniach. Dodatkowo jest szczegółowo opisana w internecie do którego zawsze możesz sięgnąć jeśli pamięć zawodzi.

Więc odpowiedz najpierw na moje pytanie

icon_sad.gificon_sad.gificon_sad.gif

Skoro nie masz nic do powiedzenia to i ja nie będę się tu produkował. W takim razie mogę tylko odpowiedzieć informacje są zawarte w książce.

Ukryta Zawartość

Tutaj są natomiast zamieszczone ogólnodostępne informacje.

Ukryta Zawartość

Ja swoą dobrą wole wykazałem.lips.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Skoro nie chcesz/nie potrafisz przeprowadzić konstruktywnej krytyki obowiązujących teorii naukowych to nie dziwię się, ze uciekasz w świat fantastyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.