Skocz do zawartości
IGNORED

VAN DEN HUL THE BAY C5 - oryginał czy podróbka

panterka

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czy ktoś z forumowiczów może mi potwierdzić czy to oryginalny kabelek VDH, czytałem ze można trafić na podróbki dlatego wole się upewnić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

zrób sobie "ślepy test" test - zawiń te kable w malarska taśmę papierową (łatwo odkleić) , tak samo postąp z kilkoma kawałkami drutu od lampki. Potem niech ktoś uczynny ci te kable przełącza - jak to podróby, nie usłyszysz żadnej różnicy . Problem w tym, że na oryginałach TEŻ JEJ PRAWDOPODOBNIE NIE USŁYSZYSZ, HEHEHEH

zrób sobie "ślepy test" test - zawiń te kable w malarska taśmę papierową (łatwo odkleić) , tak samo postąp z kilkoma kawałkami drutu od lampki. Potem niech ktoś uczynny ci te kable przełącza - jak to podróby, nie usłyszysz żadnej różnicy . Problem w tym, że na oryginałach TEŻ JEJ PRAWDOPODOBNIE NIE USŁYSZYSZ, HEHEHEH

Oj wkładasz kij w mrowisko ;-))

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

a tak, taki test jest bowiem bezlitosny. Nie da się ściemnić - albo słychać albo nie.

Przeszedłem go kiedyś przypadkiem, w salonie audio. Sprzedawca przełączał mi może 3 interkonekty - w tym VdH. Po kilku przełączeniach, gdy nie już nie wiedziałem, co jest podłączone, nie byłem w stanie wskazać żadnego... Zabawę powtarzałem potem wielokrotnie, z różnymi słuchaczami i kabelkami ...

• 2 tygodnie później...

Przewód zakupiony i polutowany, miał być w oplocie ale wtyki na to nie pozwoliły więc jest jak jest.

Na razie wygrzewa się tylko na słoneczku bo czeka na inne klocki do układanki. Główne przeznaczenie to podłączenie tunera ale do innych elementów też się przyda.

Ukryta Zawartość

post-40-0-93173500-1405442062_thumb.jpg

post-40-0-05215200-1405442077_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Oryginalne interkonekty Van den Hull będą sprzedawane ZAWSZE w komplecie z firmowym opakowaniem oraz certyfikatem z homologacją. Jeżeli nie ma tego w komplecie to na 99% będą to podróby. Tłumaczenia typu: "...opakowanie zaginęło w czasie przeprowadzki, gdy kupowałem nie było opakowania, jak znajdę to doślę....nie sprawią, że kable staną się oryginalne. Większość podrób pochodzi z Hong Kongu albo rodzimych szpeców.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• 3 miesiące później...

Panowie czy to oryginały czy podróbki ?

Napisy na kablach wyglądają na takie złote (trochę przytarte) i kończą się na ">>halogen free<< , bez żadnych numerków dalej.

Czy występował w ogóle The Bay C5 o długości 150cm ?? Znalazłem też takiego i przydałby mi się, ma takie same wtyki jak jeden z moich ze zdjęcia - ten bez napisu vdh. On wygląda generalnie tak "tanio", jakiś zwykły twardy plastik. Tamten z napisem jest porządny.

Sorry za jakość zdjęć, robione z komórki.

Ukryta Zawartość

post-10757-0-75700700-1417150227_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zdjęcia słabizna nic nie widać :(

Stereo Cayin A70 MKII, Marantz 67SE, Studio Hertz 16 Minas Anor 2,5III

Kino Yamaha 767, Blu-ray Panasonic, Himedia 600, Dali concept 1, JBL ES 150, Epson TW 3200

W jakimś angielskim sklepie internetowym znalazłem 1.5m rca VdH bo poszukuję właśnie takiej długości. Na twoich zdjęciach niestety słabo widać cokolwiek.

Pozdrawiam

Kurcze, chodziło mi tylko o same wtyki - w miarę widać jakie są i czy takie były stosowane w oryginale ? Bo w internecie można znaleźć różne typy końcówek i nie wiem które są oryginalne.

Tutaj linkuję do zdjęć - dwa C5 i dwa różne wtyki - dokładnie takie posiadam.

the-bayC5.jpg

$_57.JPG

Ja miałem C5 na takich wtykach a ten obok to Integration Hybrid .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak oceniasz brzmienie tego Integration Hybrid na tle C5 ? Jaka to półka cenowa w ogóle ?

Czy ktoś może się wypowiedzieć nt tego wtyku bez napisu VDH ? Czy to może być oryginał czy nie VDH nie robił kabli z takimi wtykami ?

Jak oceniasz brzmienie tego Integration Hybrid na tle C5 ? Jaka to półka cenowa w ogóle ?

Trudno powiedzieć to było dosyć dawno temu ale pamiętam że Integration grał lepiej ładniejsze barwy dźwięku więcej powietrza w muzyce lepsze wokale ale kontrola basu chyba w C5 była lepsza odrobinę . C5 kupiłem wtedy za jakieś grosze nie pamiętam ale coś ok 180 pln za używkę w idealnym stanie jak na tą cenę to grał fajnie a Integration kosztował używany 2 x tyle . Z zakupem Integration uważaj bo trafić oryginalny to cud kupuj tylko od kogoś pewnego najlepiej znajomego bo inaczej 90% masz że trafisz podróbkę .
  • 1 rok później...

To jest orginał czy podróba VDH THE Cloud 3T bi-wire

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podróba jak nic. Made in Hong Hong

Oryginał wygląda tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja gdy kupowałem to były zawsze w pudełku, z certyfikatem i oryginalnymi wtykami

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oryginał ?

Ukryta Zawartość

Zero krzemu w torze, to grać nie może ?

Ciężko powiedzieć, wygląda jak oryginał, napisy są lekko starte, ale Hong Kong też tak wygląda, bez fabrycznych wtyków i fabrycznej zaróbki VdH jednak bym nie kupował.

Bo trzeba zadać pytanie: co stało się z wtykami?

??

Ok, jeszcze raz. Czy ten przewód był sprzedawany tylko i wyłącznie w konfekcji ?

Zastanawiam się w takim razie skąd się biorą takie kawałki jak w aukcji w sprzedaży.

Aha.

Już wcześniej pisałem, oryginalnie kabel sprzedawany jest przez dystrybutora w całości, z wtykami, w oryginalnym pudełku i z homologacją.

Oczywiście można też sobie dokupić różne akcesoria

Ukryta Zawartość

Gdyby np. firmowy produkt uległ uszkodzeniu albo ktoś chciałby sobie poskładać własne kabelki.

Oryginał to jednak oryginał, za coś się przecież płaci.

Ukryta Zawartość

Aha.

Już wcześniej pisałem, oryginalnie kabel sprzedawany jest przez dystrybutora w całości, z wtykami, w oryginalnym pudełku i z homologacją.

Audiofil-Meloman zazwyczaj dba także o opakowania dlatego skoro ich nie ma to....Wielce prawdopodobne,że PODRÓBKA.

De gustibus non est disputandum

Ja nie dbam o opakowanie. Kupiłem przewody z aukcji. Jak dziś dojadą to zrobię foto.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.