Skocz do zawartości
IGNORED

Czy UFO istnieje, Czy będzie free energy, czy będzie ekonomiczny system dostatku?

Rambo

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam wszystkich do dzielenia się swoimi poglądami oraz komentowania wypowiedzi znanych osób.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

A tu nawet w radio o tym mówili :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(muzyka od 50 sek ...)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja tam nie wiem ale fajna dupa z tej Rajskiej.

obawiam się, że już porządnie przed .... mana przez kosmitów ....

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Ja nie wierzę, że oni na poważnie z tymi gęstościami, ufokami i rdzeniami. Albo sobie jaja robią albo mają źle dobrane leki. Innej opcji nie ma!

Lajtłorker, ksiądz, biskup... zawód jak każdy inny, byle jakiś grosz z tego był. Proponuję temat, gdzie będziemy zgłaszali najbardziej odjechane sekty, wyznania i wierzenia typu zbawią nas przybysze z 666 gęstości, każdy dostanie górę złota, będziemy balować z Elvisem etc.

nowe_ufo_religie_02.jpg

Zawsze mamy jakiś wybór, jak się Elvis nie podoba to można przystąpić do tych od Ashtara ;)

beztytuu_____________________.jpg

"Tysiące ulotek ruchu Anioły Nieba pojawiły się w skrzynkach pocztowych mieszkańców Popowic, Gądowa, Szczepina, Kozanowa i Grabiszyna we Wrocławiu - pisze dziennik „Polska - Gazeta Wrocławska”.

Anioły Nieba to niebezpieczna grupa z Czech, związana z sektami ufologicznymi. W ulotkach oferuje swoją pomoc w obronie przed „jaszczurkami z piekła”, które - według autorów - chcą nam wszczepić czipy i uczynić niewolnikami. Na ulotce jest też wizerunek Chrystusa.

- Stosując elementy strachu i teorii spiskowych, próbują zachęcić do siebie ludzi kolorowymi obrazkami i hasłami o miłości - ocenia ojciec Paweł Pobuta, dyrektor Dominikańskiego Ośrodka Informacji o Nowych Ruchach Religijnych i Sektach we Wrocławiu. Ojciec tłumaczy, że na ulotkach jest wizerunek Chrystusa, żeby organizacja kojarzyła się z chrześcijaństwem i wyglądała na wiarygodną. - Sposób werbunku sugeruje, że jest to sekta - uważa o. Pobuta.

Guru czeskiej sekty zachęca do kontaktu z kosmitami. Radzi, by nie posiadać dużego majątku, nie czytać gazet i książek. Podaje jednak numery kont w Czechach i na Słowacji, na które można słać darowizny."

Ja bym może w szale rozpaczy - i przystąpił!:))) Jeno odstraszają mnie te łobrozecki - wciąż od jednego autora!:)

"jaszczurki" - wciąż pozostaję przy The Doors:)

Jeśli chodzi o naszego czołowego kosmitę - nie, nie nie mam na myśli Artona :) - tyko Rajską - matkę, to nie znam dokładnie tej jej "organizacji", ale z tego co poznałem, zbliżają się do sekty. Religie się znudziły, zapowiadane przez Chrystusa, Świadków Jechowy itd. rychłe nadejście królestwa niebieskiego nie ziściło się. Ludzie obecnie są mądrzejsi i straszenie "panem z kopytkiem" już nie wystarcza. Przy czym, zawsze jest chęć by ludzi sobie podporządkować i wykorzystywać do swoich celów (od początku świata). Widać jedną z metod są nowoczesne mity z kosmitami na czele, gdzie Guru takiej sekty potrafią się z nimi kontaktować. Jeśli znajdzie się już taka grupa skupiona wokół swego Guru, to będą poddawani zintensyfikowanej indoktrynacji i delikatnie wprowadzani na ścieżkę uwielbienia swego przywódcy. Potem praca nad pozyskiwaniem nowych ludzi i równolegle kwestie finansowe, bo Guru musi z czegoś żyć ... kosmici nie dadzą mu replikatora żywności, którego tak zachwala nasz zacny kol. Artek.

"zbliżają się do sekty"? :) Dla mnie to jest to jest jawne wciskanie kitu, do tego opierającego się w 100% o niepotwierdzone fantastyczne informacje. Mają swoją biblię (hiper-cośtam), która została podarowana przez ich bóstwo (obcych) drogą objawienia (channeling?), zapowiadają nastający dobrobyt oraz unicestwienie tych nieodpowiednich jednostek (niebo/piekło), przecież to wali sektą-religią na cały Internet, ponadto poziom fantastyki jaki reprezentują ich prawdy objawione może rozbawić nawet umarłego :) A co najdziwniejsze udaje im się uzyskać całkiem niezły fanatyzm u wyznawców, ale to jest właśnie esencja działania na ludzką psychologię przez sekty/religie.

Jednym słowem - kosmiczne jaja :)

Masz rację - mają swoje pismo święte. Straszą też "złymi kosmitami" i są w kontakcie z tymi dobrymi, którzy dopomogą sekcie. Moim zdaniem powinien być też element jakiejś tajemnicy (to raczej jest bo Guru zna tajemnice Wszechświata i kosmitów). Powinni też zmierzać w stronę jakiegoś wyodrębnienia ich od reszty ... tak jak np. Świadkowie Jehowi, czy też pierwsi chrześcijanie. Jeśli chodzi o te ostatnie zagadnienie, to jakieś elementy były w nagranym ich pijackim spotkaniu. Warto byłoby rozeznać temat bliżej w tym aspekcie.

Mówić o tym fantastyka naukowa to obrażanie nauki. Ale oni uwielbiają powtarzać w kółko "wiedza", "nauka" nie potrafiąc podać ani jednego faktu, dowodu, przeprowadzić badania, jakiegokolwiek obliczenia.

Nasz kolega A. proszony o cokolwiek albo za pomocą moderacji usuwał takie posty albo milczał długo, żeby pojawiły się jakieś wpisy i mógł to przemilczeć i wklejać dalej swoje bajdurzenia :)

Śmiech na sali jednym słowem.

A w czym meritum?

Szmal, Proszę Was . Szmal.

Gdy jest tego dużo, to nawet pakistańskie - mogą być. Byle sporo. Banki szwajcarskie - na podorędziu mają i wielkie ciężarówy.

Mówić o tym fantastyka naukowa to obrażanie nauki. Ale oni uwielbiają powtarzać w kółko "wiedza", "nauka" nie potrafiąc podać ani jednego faktu, dowodu, przeprowadzić badania, jakiegokolwiek obliczenia.

Nasz kolega A. proszony o cokolwiek albo za pomocą moderacji usuwał takie posty albo milczał długo, żeby pojawiły się jakieś wpisy i mógł to przemilczeć i wklejać dalej swoje bajdurzenia :)

Śmiech na sali jednym słowem.

Gdy tak sobie przeglądam Forum w wolnej chwili, wiem jedno: moderacja też z kosmosu!:)

trochę podobny do Putina tyle, że forumowy autorytet w tych sprawach twierdzi, że Putin walczy z siłami ciemności ;)

No dobrze, teraz już na poważnie Panowie, dość tych żartów. Szkoda, żeby wątek wyleciał jak poprzednie.

Dokładnie. Piszmy na temat.

hmmm chyba musze zglosic propozycje na moderatora bo nieprawidlowosci dostrzegam a szczególnie nieprawidlowosc w postaci watkow trollingowych (jak ten) ktore maja się w najlepsze

,

ufo - to fantastyka wymyslona dla kasy wiec nie ma sensu dyskutować bo to mija się z tematem watku

chwilowy brak działalności w audio.

hmmm chyba musze zglosic propozycje na moderatora bo nieprawidlowosci dostrzegam a szczególnie nieprawidlowosc w postaci watkow trollingowych (jak ten) ktore maja się w najlepsze

,

ufo - to fantastyka wymyslona dla kasy wiec nie ma sensu dyskutować bo to mija się z tematem watku

UFO nie tylko zostało zrobione dla kasy. Jest zalążkiem czegoś w rodzaju nowej religii. Jest to zjawisko na tyle interesujące, że warte omawiania. Jeśli ten fenomen socjologiczny Ciebie nie interesuje, proponuję udać się do innych założonych tematów. Jest to również efekt tajnych prób obiektów wojskowych oraz mało znane a warte wyjaśniania różne zjawiska naturalne. Temat jest obszerny, nie wspomniałem o starożytnych obiektach skalnych itp. Proszę więc Kolego nie degradować pojęcia UFO, tylko do robienia pieniędzy! W tym wątku poważnie rozmawiamy o UFO!

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

justas32, gatunek ludzki jest glupi bo nie uczy sie malych dzieci krytycznego i logicznego myslenia tylko wierzenia w jakies stare historyjki z doopy.

justas32, gatunek ludzki jest glupi bo nie uczy sie malych dzieci krytycznego i logicznego myslenia tylko wierzenia w jakies stare historyjki z doopy.

Tak było jest i będzie bo uczenie wiary zwieksza możliwość sterowania ludnosci a wśród zacofanych cywilizacji pozwala pojac niewyjasnione rzeczy. ... im bardziej rozwiniete społeczeństwa tym ciezej sprzedac wiare.... ale z punktu widzenia nauki czytalem ostatnio ciekawa mysl.... cuda mozna tlumaczyc wiara do czasu az nauka nie wyjasni ale nawet jesli wyjasnimy je naukowo nie znaczy ze jest to dzielo tylko nauki

chwilowy brak działalności w audio.

• Redaktorzy

Zapraszam wszystkich do dzielenia się swoimi poglądami oraz komentowania wypowiedzi znanych osób.

Komu znanych?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.