Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Łżesz jak pies, w tych dniach pierwszą informacją na RT był artykuł na temat wystąpienia Pieskowa. To mnie właśnie mocno zaciekawiło, Pieskow jest, Kudrina nie ma. Jak to teraz wygląda nie wiem, mam to głęboko w dupie.

Do tej pory miałem cię co najwyżej za "pożytecznego idiotę" w stylu Tommiashiego, teraz uważam, że jesteś zawodowcem opłacanym przez kremlowskie służby.

P.S.

Gratuluje doskonałej znajomości języka polskiego, ktoś niezbyt uważny mógłby przeoczyć rusycyzmy. Kolega antymalkontent pospieszył się ze swoimi uwagami po których stałeś sie bardziej czujny.

Zdaje Ci się, Jaro.

Ja - nie przegapiam!:-)

Kilkukrotnie zwróciłem uwagę, że Kolega "Wania"

w zawiłościach polskiej gramatyki - lekko kuleje!:)

Choć ortografia - bez zarzutu!:-)

Ech! Nie będę edytował, bo lecę po mąkę, cukier i takie tam pierdoły na czas wojny potrzebne.

Mam już tonę. Starczy?:-)

Gość

(Konto usunięte)

bo lecę po mąkę, cukier i takie tam pierdoły na czas wojny potrzebne.

Mam już tonę. Starczy?:-)

Znawcy tematu radzą kupować miód - wodny roztwór miodu nie da umrzeć z głodu przez wiele miesięcy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wszędzie Rosyjskie zlo i straszenie armagedonem i ciagle gnojenie spoleczenstwa propaganda hitlerki (Putinki) u władzy sa i ludzie dobrzy.

O czym należy pamiętać z okazji świąt.

Pozytyw w negatywnie.

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Zdaje Ci się, Jaro.

Ja - nie przegapiam!:-)

Kilkukrotnie zwróciłem uwagę, że Kolega "Wania"

w zawiłościach polskiej gramatyki - lekko kuleje!:)

Choć ortografia - bez zarzutu!:-)

Czytaj uważnie co napisałem:

"ktoś niezbyt uważny mógłby przeoczyć rusycyzmy".

Nawet ostatnio JuG palnął coś kompletnie nie po polsku, nie chce mi się szukać, ale było to ewidentne.

No cóż, ciężka ta propagandowa robota ;-).

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

No cóż, ciężka ta propagandowa robota

Aż tak się męczysz bidulek? Piękno poprawnej polszczyzny nie kompensuje brzydoty głupiej antyrosyjskiej propagandy.

Wracając do tematu Ukrainy. Wyniki badania opinii publicznej na Ukrainie dot. orientacji geopolitycznej z lutego br.:

http://www.kiis.com.ua/?lang=eng&cat=reports&id=507&page=1

Mniej niż połowa Ukraińców wypowiada się za integracją z UE, 27% jest przeciwko integracji z kimkolwiek:

1_eng.JPG

Dynamika zmian: za dwa lata znacznie spadła liczba zwolenników Unii Celnej, nieznacznie zwiększyła się liczba zwolenników UE, znacznie zwiększyła się liczba niechętnych do jakiejkolwiek integracji.

2_eng.JPG

Z danych po regionom jeszcze bardziej widać diametralną różnice poglądów na integrację z UE na Ukrainie:

3_eng.JPG

Western region: Volynska, Zakarpatska, Ivano-Frankivska, Lvivska, Rivnenska, Ternopilska, Khmelnytska, Chernivetska oblast; Central region: Kyiv, Kyivska, Vinnytska, Zhytomyrska, Kirovogradska, Poltavska, Sumska, Cherkaska, Chernigivska oblast; Southern region: Dnipropetrovska, Zaporizka, Mykolaivska, Odeska, Khersonska oblast; Eastern region: Kharkivska, Donetska, Luhanska oblast.

W ewentualnym referendum zwolennicy UE na Ukrainie uzyskaliby tylko 50,7%:

5_eng.JPG

Co ciekawe na południu Ukrainy byłoby więcej głosów przeciw intergacji z UE (41%) niż na wschodzie (38%):

6_eng.JPG

Gość

(Konto usunięte)

No i co? Spadł ci kamień z serca? Ukraina pozostanie pod wpływami Kremla, to ci pasuje?

Ja nie stosuję prymitywnej dychotomii do analizy złożonej rzeczywistości.

Jest to kolejne badanie wskazujące na głęboki rozłam w społeczeństwie ukraińskim. Stosunek do integracji z UE to tylko jedno z wielu zagadnień dzielących różne grupy społeczne na Ukrainie. Nie da się w takim społeczeństwie zrealizować ideę "Sobornej Ukrainy" bez wojny domowej.

Przez ponad 20 lat problem niekompatybilności "zapadeńców" (mieszkańców Zachodniej Ukrainy) i "moskali" (mieszkańców Wschodu i Południa Ukrainy) tylko narastał (m.in. z powodu przymusowej ukrainizacji, stosunku do banderowców, podział kościoła prawosławnego, ...). Problem ten jest częścią znacznie szerszego tematu: czym jest "Ukraina" i kim jest "Ukrainiec". Polakom, którzy mieszkają w państwie jednonarodowym bardzo trudno zrozumieć, że jest wiele różnych "Ukraińców".

Po zamachu stanu w Kijowi i przyjściu do władzy prozachodnich oligarchów i ukraińskich nacjonalistów na Południu i Wschodzie takiej władzy zaakceptować nie mogli. Ale nawet z tą władzą chcieli się dogadać i proponowali przyjąć większą autonomie regionów - federalizację Ukrainy. Jako hasło, bez konkretów. O konkretach chcieli rozmawiać. W odpowiedzi dostali kategoryczne "nie", wysłanie wojska, zniesienie ustawy o językach, "odeski szaszłyk", ...

Rozpoczął się narodowy bunt, zajmowanie budynków administracyjnych, referenda. Z tej sytuacji skorzystali (stymulowali ją) lokalni oligarchowie, widząc szanse uzyskać większej niezależność od Kijowa. Rozpoczęli się potyczki z ukraińskim wojskiem. Na pomoc ukraińskim "moskalom" przyszli rosyjscy (Strełkow i Co.). Eskalacja walk, pomoc wojskowa Rosji, ...

W tak podzielonym społeczeństwie federalizacja jest jedyną szansą na zachowanie jedności państwa. Wojny na Ukrainie mogłoby nie być wcale jeżeliby "junta kijowska" jej nie chciała. Można było ją też dawno skończyć rozpoczynając rozmowy z władzami "LRL" i "DRL". Ale władza w Kijowi widocznie ma inne zadanie do wykonania...

Koncepcji banderowców "Jeden język, jedna nacja, jeden kraj" nie da się zrealizować bez wyniszczenia lub wygnania połowy "Ukraińców" z Ukrainy. Sukcesy u banderowców już są: kilka milionów Ukraińców mieszka w Rosji, kilkaset tysięcy w Polsce, kilkaset tysięcy w Europie Zachodniej. Co prawda uciekają nie tylko "moskale" ale i "prawdziwi Ukraińcy". Jest to tylko początek ucieczki - inercja systemu jest duża i mieszkańcy Ukrainy jeszcze nie do końca zrozumieli, że ich państwa już prawie nie ma. Tak w gospodarczo jak i politycznie. Absolutnie się z tego cieszę, mówię tylko o faktach.

Posłuchaj Friedmana, wystąpienie którego wkleiłem w innym wątku. Może coś i zrozumiesz. Kluczowym do zrozumienia postępowania Rosji i USA jest pojęcie "geopolityka".

Co ciekawe Google na hasło "geopolityka" wydaje 226.000 wyników a na hasło "геополитика" - 1.290.000.

Sam tłumaczyłeś z bukw, czy dostałeś gotowca iskrówką?

Tylko z powodu Święta nie będę wspominał o Twojej (i nie tylko Twojej) chorobie psychicznej.

Link podałem. Trudno było kliknąć? Możesz po ukraińsku poczytać to samo: http://www.kiis.com.ua/?lang=ukr&cat=reports&id=507&page=1

Badanie przeprowadził Kijowski międzynarodowy instytut socjologii. Oprócz języków, na których rozmawiają Ukraińcy (ukraiński i rosyjski) wyniki badania przetłumaczono na język nowych panów - angielski.

Gość

(Konto usunięte)

antymalkontent, bez Twoich bezcennych rad wiem co mam robić. Jestem tam gdzie chcę być i nie zamierzam jak na razie tego zmieniać.

P.S. Bezlitosna Niusia, czy mógłbyś dać antymalkontent-owi parę lekcji z polaka? Nie da się jego czasami zrozumieć.

Z wywodu JuGa łapię, że albo jest Ukraińcem przekonanym do poddania się władzy Kremla, albo Rosjaninem zamieszkałym na Ukrainie, albo propagandowym trollem Kremla.

Wszystkie trzy warianty niestety nie są po drodze z naszym, polskim narodowym interesem.

Jestem Europejczykiem.

No,ładnie! To już się w głowie nie mieści! :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

No jak to?

Przeciez zawsze byłeś zwolennikiem twardych rozwiązań. Zmiękłeś?

Oprócz języków, na których rozmawiają Ukraińcy (ukraiński i rosyjski) wyniki badania przetłumaczono na język nowych panów - angielski.

To już jawne pierd...nie na kremlowską nutę. Jakich k... nowych panów??? Co ty putinowcu bredzisz?

Jestem Europejczykiem.

Przeciez zawsze byłeś zwolennikiem twardych rozwiązań. Zmiękłeś?

Zmiękłem.

Totalnie zmiękłem odkąd zdałem sobie sprawę, że to my w tej zabawie jesteśmy przeznaczeni do zmielenia w maszynce do mięsa.

Ukraina to tylko punkt zapłonu a gra idzie tak naprawdę o Polskę.

Stawiać się Rosji można gdy ma się siłę militarną przynajmniej równą rosyjskiej. Gdy się taką siłą nie dysponuje - lepiej siedzieć cicho.

My takiej siły nie mamy.Co więcej - nie ma żadnych gwarancji że nasi sojusznicy pomogą nam w razie draki. Jesteśmy dokładnie w takiej sytuacji jak w 1939 - ktoś usiłuje nas wkręcić w wojnę, by zyskać na czasie i obiecuje nam gruszki na wierzbie.

O ile polskie władze w 1939 wykazały się po prostu zbrodniczą głupotą o tyle aktualny polski rząd usiłuje wplątać nas w wojnę z zimnym, cynicznym wyrachowaniem. Tu nie ma żadnej głupoty - jest czysta kalkulacja.

Niesamowite wystąpienie mec.Bartosiaka o aktualnej sytuacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Na których? Gramatyka Cię zdradziła, tawariszcz.

Ja tawariszcza wyczułem już dawno. :)

Gość

(Konto usunięte)

Z wywodu JuGa łapię, że albo jest Ukraińcem przekonanym do poddania się władzy Kremla, albo Rosjaninem zamieszkałym na Ukrainie, albo propagandowym trollem Kremla.

Trzeba przyznać, że z łapaniem Ci kompletnie nie idzie.

Gość

(Konto usunięte)

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ukraina-prawy-sektor-skreca-do-armii/t96kgs

Dmytro Jarosz doradcą szefa ukraińskiego Sztabu Generalnego, a jego organizacja - Prawy Sektor - częścią regularnych sił zbrojnych.

Zmiękłem.

Totalnie zmiękłem odkąd zdałem sobie sprawę, że to my w tej zabawie jesteśmy przeznaczeni do zmielenia w maszynce do mięsa.

Ukraina to tylko punkt zapłonu a gra idzie tak naprawdę o Polskę.

Stawiać się Rosji można gdy ma się siłę militarną przynajmniej równą rosyjskiej. Gdy się taką siłą nie dysponuje - lepiej siedzieć cicho.

My takiej siły nie mamy.Co więcej - nie ma żadnych gwarancji że nasi sojusznicy pomogą nam w razie draki. Jesteśmy dokładnie w takiej sytuacji jak w 1939 - ktoś usiłuje nas wkręcić w wojnę, by zyskać na czasie i obiecuje nam gruszki na wierzbie.

O ile polskie władze w 1939 wykazały się po prostu zbrodniczą głupotą o tyle aktualny polski rząd usiłuje wplątać nas w wojnę z zimnym, cynicznym wyrachowaniem. Tu nie ma żadnej głupoty - jest czysta kalkulacja.

Ukryta Zawartość

Trudno powiedziec ile w tym prawdy ale na pewno celem niektorych jest zlikwidowanie nawet tej papierowej niezaleznosci Polski ale aby to osiagnac wojna z Rosja wcale nie jest konieczna. Wystarczy odpowiedni poziom napiecia w stosunkach z Rosja, sklocenia spoleczenstwa i chaosu.

pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Cóż w nim jest takiego niesamowitego? Facet wymądrza się i skacze po tematach nie kończąc żadnego. Chociaż trzeba przyznać, że samo zwracanie uwagi na geopolityczną grę interesów dużych graczy jest cenne. O tym rzadko się w Polsce mówi.

Co do sytuacji na Ukrainie to Bartosiak w tym wystąpieniu całkowicie obchodzi milczeniem aktywną rolę USA w przygotowaniu zamachu stanu na Ukrainie (inwestycja w 5 mld $$$ ze słów asystentki sekretarza stanu Victorii Nuland), we wsadzeniu do nowego rządu swoich ludzi (słynna rozmowa Nuland i ambasadora USA na Ukrainie Pyatta "Fuck the EU") oraz w aktualnym sterowaniu polityką na Ukrainie (regularne odwiedziny Ukrainy przez wiceprezydenta Baidena, Nuland i szefa CIA).

Po zamachu stanu na Ukrainie Rosja byłą zmuszona do reakcji. Tylko, że Stany prowadzą zdecydowanie bardziej umiejętną i skuteczną grę, w wyniku której Rosja okazała się w sytuację zugzwangu - co nie zrobi to będzie tylko gorzej dla niej. Brak reakcji - pokazujesz słabość, zareagujesz - wciągasz się w konflikt zbrojny, sankcje, ...

Teraz USA formalnie nie uczestniczą w konflikcie a faktyczne sterują konfliktem poprzez posłusznych Poroszenków i Jaceniuków. Oraz poprzez darmowych pożytecznych idiotów (kraje bałtyckie i Polska). Cel USA na razie jest osiągnięty - w Europie jest konflikt polityczny, ekonomiczny i zbrojny, który osłabia geopolitycznych konkurentów imperium USA - Rosję i Europę.

Bartosiak ma rację mówiąc, że Rosja pokazując siłę ("bawiąc" się w wojnę) na Ukrainie w celu osiągnięcia lepszej pozycji w przyszłym systemie geopolitycznym. Ale przyszła pozycja Rosji znacznie bardziej zależy od zmian w rozkładzie sił pomiędzy USA a Chinami, niż od działań samej Rosji.

Домашня сторінка КМІС

www.kiis.com.ua/

Tłumaczenie strony

КИЇВСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ІНСТИТУТ СОЦІОЛОГІЇ. соціологічні та маркетингові дослідження. тел. 537-3376 [email protected]. Укр | Eng | Рус.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>a tak to idzie w oryginale, po prostu jak stara dobra PRAWDA.

No i co? Spadł ci kamień z serca? Ukraina pozostanie pod wpływami Kremla, to ci pasuje?

NAM to pasuje. Lepiej dla nas by zawłaszczaczy Majdanu trzymał pod butem Putin, bo nasze ciemięgi potrafią tylko wpuścić banderowców do Przemyśla i może jeszcze im tam republikę zrobią..

Nasza władza jest na tę politykę ukraińską za cienka, więc lepiej gdy robią ją inni.

...nasze ciemięgi potrafią tylko wpuścić banderowców do Przemyśla i może jeszcze im tam republikę zrobią..

"Motorola" znów zabiera głos:

''na pytanie, czy doniesienia o tym, że zabił więzionego cyborga (nazywano tak żołnierzy z zacięciem broniących lotniska w Doniecku) Igora Branowieckiego, są prawdziwe, odpowiedział: - Oskarżają mnie o coś? Na ch**! Rozstrzelałem 15 jeńców. Chcę, to zabijam, nie chcę, to nie zabijam. Bez komentarzy.''

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i ??? Jednoznacznie wskazuje że But rosyjski jest tam potrzebny.

Po naszych ciemięgach możemy się tylko spodziewać eskalacji banderowskich marszów w Przemysłu i większej ilości takich Samirów.S.

No i ??? Jednoznacznie wskazuje że But rosyjski jest tam potrzebny.

Ale wtedy Rosyjscy fanatycy odtworzenia dawnego imperium będą bliżej nas, a zamiary mają następujące :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.