Skocz do zawartości
IGNORED

Po trupach z Ukrainy.

Gość Gość

Rekomendowane odpowiedzi

29 lutego 1996 rząd Stanów Zjednoczonych zgodził się wypłacić odszkodowanie rządowi Iranu w wysokości 61,8 mln. dolarów za 248 obywateli irańskich, którzy zginęli w katastrofie. Na sumę tę składało się 300 tys. dolarów za każdą ofiarę aktywną zawodowo i 150 tys. na każdą nieaktywną. Wypłaty odszkodowania za sam utracony samolot w wys. 30 mln. dolarów Amerykanie odmówili. Rząd amerykański uważał wypłatę odszkodowania za jednostronny akt dobrej woli, nie oznaczający uznania swojej odpowiedzialności za zaistniałą tragedię. Wypłata odszkodowania zakończyła sprawę wniesioną przez rząd Islamskiej Republiki Iranu przeciwko Stanom Zjednoczonym przed Międzynarodowym Trybunałem Sprawiedliwości w maju 1989 roku[11].

A dziesiątkom, czy tam setkom tysięcy cywili w Iraku i Afganistanie wypłacili odszkodowania?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dziadekwłodek

A tak poza tematem dyskusji zauważyłem takie oświadczenie w Twojej sygnaturze:

,,Odchodzę z AS i Bocznicy. Ma dość nadgorliwych i ograniczonych moderatorów. Rozważam założenie własnego bloga. ''

Jak długo trwa taki proces odchodzenia z tego forum?

(...)

Skoro wywołałeś ten temat...

Tego nie wiem. 11.07.2014 - 12:03 dostałem wiadomość od Admin1 wiadomość, że maks. za 10 dni moje konto zostanie wyzerowane. Odpowiedni wniosek złożyłem wcześniej mając dość manipulacji, kłamstw, naginania regulaminów, wycinania postów i wiadomości na PW przez moderację i administrację. Mój awatar jest na czasie.

Więc daruj sobie...

No ale jakby jutro nasz Śląsk dostał z Niemiec broń, artylerię, czołgi, systemy przeciwlotnicze, oficerów i ogłosił niepodległość, to też należałoby przymknąć na to oko?

Nie musi bo dawno już jest w UE czyli niemieckiej strefie !!

Polska jest "tylko teoretycznie " nie wiesz?

No oczywiście.

Dopóki rządził Putin mając marionetkę Janukowycza, to po co by mu były jego zbrojne oddziały na Ukrainie.

Przecież kontrolował ten teren.

I był spokój , praca , energia, płaca, nie było mordów , gwałtów, przemocy, palenia żywcem, wypadków lotniczych , etc

Czego w dzisiejszych czasach chcieć więcej?

A dziesiątkom, czy tam setkom tysięcy cywili w Iraku i Afganistanie wypłacili odszkodowania?

Wypłaci przylecą Drony i zrzucą bilon z "babilon" lub rakietę jak nie trafi w cel to można sprzedać !!

Ot takie odszkodowanie!!!!!!!!!!!1

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Skoro wywołałeś ten temat...

Tego nie wiem. 11.07.2014 - 12:03 dostałem wiadomość od Admin1 wiadomość, że maks. za 10 dni moje konto zostanie wyzerowane. Odpowiedni wniosek złożyłem wcześniej mając dość manipulacji, kłamstw, naginania regulaminów, wycinania postów i wiadomości na PW przez moderację i administrację. Mój awatar jest na czasie.

Więc daruj sobie...

Pytałem, bo jak chciałem z forum o tematyce HDTV się wypisać, to musiałem u ich moderatorów na naszym forum o to stukać. Dopiero wtedy poskutkowało. Ale jak doszedłem do wniosku, że tamto forum nie jest dla mnie, to też już się na nim nie udzielałem bo i po co?

Przyznasz, że trochę dziwna jest sytuacja, kiedy publicznie składasz oświadczenie o wystąpieniu z jakiegoś grona, po czym przez kolejne dni jesteś jego aktywnym uczestnikiem.

Więc może też daruj sobie...

I był spokój , praca , energia, płaca, nie było mordów , gwałtów, przemocy, palenia żywcem, wypadków lotniczych , etc

Ale jazda.

Chyba w rodzinie Janukowycza:-)

No ale jakby jutro nasz Śląsk dostał z Niemiec broń, artylerię, czołgi, systemy przeciwlotnicze, oficerów i ogłosił niepodległość, to też należałoby przymknąć na to oko?

W Żaganiu są Leopardy :)

Ukraińska Armia wprowadza porządek!!

Jestaś bardziej zaangażowany "w sprawę" niż sam Putin.

Jestaś bardziej zaangażowany "w sprawę" niż sam Putin.

spoko, poćwiczą na separatystach, podkręcą naziolskie nastawienie, w kolejnych wyborach wygra jakiś narodowy zj** i podjadą do pl czołgami odbierać rdzennie ukraińskie ziemie :)))) A ty dalej będziesz krzyczał: "Putin ch*j!".

spoko, poćwiczą na separatystach, podkręcą naziolskie nastawienie, w kolejnych wyborach wygra jakiś narodowy zj** i podjadą do pl czołgami odbierać rdzennie ukraińskie ziemie :)))) A ty dalej będziesz krzyczał: "Putin ch*j!".

00288190689965929713.jpg

Gość Gosc

(Konto usunięte)

S-F

Uważasz, że w perspektywie najbliższych lat Ukraina najedzie tereny Unii Europejskiej, pod parasolem NATO?!

Ale jednocześnie to, że Armia rosyjska zajmuje tereny sąsiedniego kraju, na zasadzie ,, a bo tak nam się podoba'' nie wzbudza w Tobie niepokoju?

S-F

Uważasz, że w perspektywie najbliższych lat Ukraina najedzie tereny Unii Europejskiej, pod parasolem NATO?!

Ale jednocześnie to, że Armia rosyjska zajmuje tereny sąsiedniego kraju, na zasadzie ,, a bo tak nam się podoba'' nie wzbudza w Tobie niepokoju?

nie ue tylko Polski!

A to jest różnica!

S-F

dokładnie o takie SF mi chodziło. Bo jak się mówi, że przyjedzie Putin i włączy polskie ziemie do Federacji Rosyjskiej, to już nie jest SF.

nie ue tylko Polski!

A to jest różnica!

Na dzień dzisiejszy Ukraina może nam nagwizdać. I to bez wsparcia z NATO. I nie sądzę, by to się zmieniło przez najbliższe dwadzieścia pięć lat.

No to następnym razem pisz, że tylko żartujesz, bo widzisz, że Tommiashi to łyka na poważnie.

to jest troll, akurat z tego konta pisze prorosyjsko, przeloguje się na inne, to będzie inna gadka.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pytałem, bo jak chciałem z forum o tematyce HDTV się wypisać, to musiałem u ich moderatorów na naszym forum o to stukać. Dopiero wtedy poskutkowało. Ale jak doszedłem do wniosku, że tamto forum nie jest dla mnie, to też już się na nim nie udzielałem bo i po co?

Przyznasz, że trochę dziwna jest sytuacja, kiedy publicznie składasz oświadczenie o wystąpieniu z jakiegoś grona, po czym przez kolejne dni jesteś jego aktywnym uczestnikiem.

Więc może też daruj sobie...

(...)

Nie widzę w tym nic dziwnego. Zaprzestanę, jak moje konto zostanie zlikwidowanie. Na razie mam pełnie praw użytkownika. I to wszystko na ten temat.

A czyjeś rozterki związane z tamtym czy innym forum mnie zupełnie nie interesują.

Na dzień dzisiejszy Ukraina może nam nagwizdać. I to bez wsparcia z NATO. I nie sądzę, by to się zmieniło przez najbliższe dwadzieścia pięć lat.

Nie byłbym taki kategoryczny w osadach sytuacji na Twoim miejscu. Lobby ukraińskie w Polsce już teraz jest bardzo mocne i strategicznie usadowione. Do Polski zaczyna napływać element wywrotowy z Majdanu. Podobno w nowych warunkach na Ukrainie nie czuje się bezpiecznie. 25 lat to bardzo dużo nieprzewidywalnego w wydarzenia czasu...

Poza tym abstrahując od złych Rosjan czy separatystów:

Jak można kierować samolot pasażerski nad teren objęty działaniami wojennymi? Przecież mogli polecieć nad morzem Czarnym np. Jakoś nie słychać tak elementarnego dosyć pytania.

Jak to nie słychać jak słychać. Sam słyszałem i czytałem wielokrotnie.

Widocznie linie lotnicze i organizacje międzynarodowe nie były tym zainteresowane ze względów finansowych.

Nad Irakiem latają aż miło, a przecież tam też praktycznie wojna.

Jestem Europejczykiem.

Jakiś LOTowski samolot zawrócili z lotu do Izraela - bo zbyt niebezpiecznie.

A Malezyjczycy akurat na bezpieczeństwo powinni być wyczuleni. Jeżeli miałbym rozdzielać winę, to największa jej część spoczywa na nieodpowiedzialnej linii lotniczej, która dla kilku dolarów oszczędności wysyła samolot pasażerski najniebezpieczniejszą trasą. Jak strzelają, to można się pomylić, jak wskazują na to różne przypadki.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Jakiś LOTowski samolot zawrócili z lotu do Izraela - bo zbyt niebezpiecznie.

bo w okolicy lotniska spadały rakiety

trudno oczekiwac ze ktos wystrzeli do samlotu pasazerskiego z systemu BUK.

Jak sie okaze ze ruscy dadza separatystom jeszcze lepsze zabawki to znaczy ze trzeba bedzie zamknąc ruch w promieniu 500 km od Doniecka ?

Jak sie okaze ze ruscy dadza separatystom jeszcze lepsze zabawki to znaczy ze trzeba bedzie zamknąc ruch w promieniu 500 km od Doniecka ?

Ty natomiast pełen optymizmu wsiądziesz do samolotu przelatującego przez taką strefę??

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ty natomiast pełen optymizmu wsiądziesz do samolotu przelatującego przez taką strefę??

Przecież jako pasażer kupujący bilet nie masz mozliwości sprawdzenia przez jaką strefę leci samolot

Przecież jako pasażer kupujący bilet nie masz mozliwości sprawdzenia przez jaką strefę leci samolot

Całkiem możliwe że piloci oraz załoga mogła nie mieć wpływu,to to iż przelatuje nad tą strefą.....Ba ! mogli nawet sobie nie zdawać sprawy że lecą nad Ukrainą a nie np.Turcją.

Zobaczymy co "jest w skrzynkach"

kolega Tommiashi sugeruje nam ,że piloci też byli martwi

Ja sugeruje tylko taką możliwość że piloci nie wiedzieli gdzie się znajdują. Oglądając liczne programy z rekonstrukcji wielu katastrof lotniczych można zauważyć że piloci ufają w 100% pulpitowi swojej maszyny.

A przecież pulpit można zaprogramować.

Zwłaszcza jak ma się na to całe 4 miesiące!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Całkiem możliwe że piloci oraz załoga mogła nie mieć wpływu,to to iż przelatuje nad tą strefą.....Ba ! mogli nawet sobie nie zdawać sprawy że lecą nad Ukrainą a nie np.Turcją.

Zobaczymy co "jest w skrzynkach"

"Czarne skrzynki" jeżeli nie będą zawierały ogłoszonych wcześniej prawd, będą niewiarygodne. Warto zwrócić uwagę na ten filmik: http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/464999,moment-zestrzelenia-samolotu-malaysia-airlines.html

Wyraźnie widać, że pali się prawy silnik samolotu. Może to sugerować, że został on trafiony pociskiem rakietowym z głowicą samonaprowadzającą na źródło ciepła. Tymczasem zestawy Buk strzelają rakietami naprowadzanymi radiolokacyjne półaktywne. Trafienie w silnik rakietą z zestawu Buk nie można wykluczyć, ale kadłub dawałby zdecydowanie większe echo radiolokacyjne.

Rosjanie powiedzieli krótko, USAmerykanie pokażcie światu swoje dowody, bo taśmy rozmów nagranych przez SBU uznajemy za zmanipulowane. USAmerykańskich dowodów na razie brak. W zamian za to USAmerykanie wyrażają pewność słownie - taka samą, jak uzasadniając agresje na Serbię pewność, że dokonuje się zaplanowanego ludobójstwa na Albańczykach w Kosowie i taką samą, jak uzasadniając agresję na Irak mieli pewność, że Husajn ma broń jądrowa zagrażającą światu.

I to jest cała siła dowodów USAmeryki.

Warto zwrócić uwagę na ten filmik:

TAm jest informacja ,że to nie samolot malasyian jest na tym filmiku. To film z zestrzelenia An przy uzyciu wyrzutni ręcznej będącej na wyposażeniu jedynie wojsk rosyjskich.

Szef Malezyjskich Linii Lotniczych pytał się na konferencji w Holandii dlaczego Ukraińscy kontrolerzy przekierowali z trasy samolot w niebezpieczny rejon i nakazali obniżyć pułap .

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

TAm jest informacja ,że to nie samolot malasyian jest na tym filmiku. To film z zestrzelenia An przy uzyciu wyrzutni ręcznej będącej na wyposażeniu jedynie wojsk rosyjskich.

Bo link ten został zmodyfikowany, wklejałem jego wcześniejsza wersję - to tylko pokazuje, jak dużo manipulacji jest w związku z ta tragedią.

kolega Tommiashi sugeruje nam ,że piloci też byli martwi

Niekoniecznie,często jest tak,że kapitana nie ma w kokpicie w krytycznych chwilach, tak było np.w katastrofie Air France AF 447 w 2009 czy w Korean Airlines zestrzelonym przez Rosjan w 1983 .
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.