Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór zestawu za ok. 5000 z górką :)

Gość włóczykij2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Witajcie,

jest to mój pierwszy post, a zarazem temat, więc jeśli coś nie tak proszę o sugestie :shock:

Tematów podobnych wydawać by się mogło całkiem sporo, ale jednak nie znalazłem satysfakcjonujących odpowiedzi, choc mozecie mi wierzyc, od jakiegos czasu skrupulatnie czytam forum jak i kilka innych. Zeby zdobyc jakies podstawowe podstawy poddstaw obejzalem m.in kanal na youtube Reduktor Szumu. Polecam swoja droga.

Przeczytalem te Porady czy tutejszy FAQ

Do rzeczy

W niedługim czasie będę wykończał mieszkanie i teraz już chciałbym wybrać zestaw audio.

Po przeanalizowaniu moich potrzeb, preferencji, plusów i minusów zdecydowałem się na zestaw stereo, chociaż KD walczyło dzielnie to przegralo te walke, poniewaz im wiecej czytalem, podjalem decyzje, ze najpierw zainwestuje w stereo, a moze pozniej w KD wlasnie, bo przeciez na KD tej samej klasy co stereo trzeba wydac 3 razy wiecej. Jednak jak to mówią tylko krowa nie zmienia poglądów, wiec kable pod 7.1 położę.

Po pierwsze poniżej rzut salonu i mniej więcej fotka jak będzie wyglądał po wykończeniu, powierzchnia to 20,6 m2.

7534198000_1407228519_thumb.jpg 6245217100_1407228520_thumb.jpg

Natomiast w ten sposób miałoby wyglądać (UWAGA paint w natarciu)

9783756700_1407228520_thumb.jpg

Muzyka czy film

Słycham głównie muzyki, proporcje 70 do 30 względem obrazu.

Co oglądam, jak słucham

Proporcje po równo

8507959200_1407228517_thumb.jpg

Czego słucham

Jak każdemu zdarza mi się słuchać wszystkiego po trochu, jednak głównie będzie to jazz, blues, klasyczna i trochę rocka + jakiś wokal.

Czego potrzebuję

Jak na fotce powyżej byłyby to kolumny, wzmacniacz lampowy, odtwarzacz blueray/CD oraz gramofon. Moze coś jeszcze muszę podłączyć do tego? Nie wiem jak to zrobić, ale miałoby być podłączone do routera, żeby neta na tv mieć przez lapka oraz sterowane ze smartfona. Nie znam się na tyle, czy się da, ale myślę, że tak

Jeszcze raz budżet, myślę, że za 5000zl ew. +2000 dam rade coś ciekawego zbudować. Melomanem nie jestem, ale ucha z drewna też nie mam. Wazna kwestia jest tez oczywiscie design, przynajmniej dla mnie :D

Najlepiej jakby sprzet byl nowy, choc jesli trafi sie uzywka, ktora bedzie mi odpowiadac to czemu nie :) Obstawialbym tez producentow polskich.

Dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

PS. Posty bede pisal raz z polskimi znakami, a raz bez, poniewaz jestem w tym momencie w meksyku i glownie korzystam z firmowego komputera, a tylko czasami z pruwatnego lapka.

Dobrze robisz, że kładziesz kable pod 7.1, a na razie budujesz stereo.

Jeśli możesz weź pod uwagę fakt, by wysunąć odpowiednio kolumny do przodu i zapewnić im równą odległość od ścian bocznych - w przeciwnym razie będziesz miał problemy ze stereofonią i sceną.

ale miałoby być podłączone do routera, żeby neta na tv mieć przez lapka oraz sterowane ze smartfona.

nie do końca jest jasne co chcesz łączyć przez router? neta na TV przez lapka - a po co? TV do routera bezpośrednio.

Co do pozostałych porad, to myślę, że będzie trudno jeśli sam czegoś już nie słuchałeś i nie masz jakichś pierwszych wrażeń wyrobionych. Opcji jest b. dużo. Jeśli chcesz nowy sprzęt, to wystarczy popatrzeć po pokrewnych wątkach w tym dziale - polecają ciągle Dali, KEFy, Pylony, Monitor Audio (żelazna oferta) albo bardziej wyrafinowane .

Ja bym szukał kolumn do/w oklicach 3000-3500, wzmaka ok. 1500 PLN, do tego CD z ewentualnie zewn. DAC (w sumie ok. 1000-1200 PLN). Co do gramofonu to szukaj w dziale Analog, ale to nie jest tania zabawa (dochodzi igła).

Z Kolumn używanych na Alle z takich na które ja bym zwrócił uwagę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

polecają ciągle ..... Monitor Audio (żelazna oferta) albo bardziej wyrafinowane

To ze polecane są Monitor Audio dla budżetowych zakupów oraz dla mniej obeznanych w sprzęcie to bardzo uczciwe podejście. To bezpieczne głośniki które może nie zachwycą w pierwszych trzech minutach ale też nie dadzą się znielubieć ;) po wielu godzinach słuchania a wręcz odwrotnie. Miałem MA i tęsknie nawet.

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

To ze polecane są Monitor Audio dla budżetowych zakupów oraz dla mniej obeznanych w sprzęcie to bardzo uczciwe podejście. To bezpieczne głośniki które może nie zachwycą w pierwszych trzech minutach ale też nie dadzą się znielubieć ;) po wielu godzinach słuchania a wręcz odwrotnie. Miałem MA i tęsknie nawet.

Właśnie ze polecają ludziom bo potrafią zachwycić w 3minuty swoim szybkim sczegolowym graniem tyle że po godzinie już nie jest tak miło ,ostrość metalicznosc przeszkadza (oczywiście mówię o mnie i moich odczuciach )

Do tego mają dobra stolarkę i dobrze wyglądają .

:)

Ja mam Monitor Audio rx2 +rxfx jutro przybedzie centralny z nowej seri silver....w kinie polaczone z marantz sr6008 a stereo(moj mega strzal w dziesiatke)lampa yaqin mc-100b i jest genialnie...yaqin napedza te fronty ze marantz stoi obok i sie przyglada co on odpier.:)....niedlugo rok i nie potrzebuje nic wiecej.... pozdro

Witaj,

jeśli zależy Ci na systemie na lata, proponowałbym konfigurację opartą na hybrydzie lampowej Vincent SV-227 lub klasycznym tranzystorowym wzmacniaczu ale pracującym w czystej klasie A Xindak PA-M Integrated. Za źródło na początku może służyć odtwarzacz Asus O!Play BDS-700

W kwestii kolumn to zdecydowanie namawiam na posłuchanie polskiej konstrukcji Audio Academy Phoebe III. Takie połączenie powinno w pełni Cię usatysfakcjonować.

Kwestia gramofonu - na początek pomyśl o gramofonie Rega RP1 tylko z lepszą wkładką lub Pro-Jecty Debut Carbon Esprit także z upgradem wkładki.

Oczywiście są to tylko moje propozycje, jeśli jest taka możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Panowie, dzieki za odpowiedzi, po powrocie do kraju postaram sie odsluchac co niektore proponowane sprzety.

@Q21

Podales mi bardzo ciekawe modele. Sam wlasnie chcialbym najlepiej wszystko od polskich producentow, jednak raczej tylko na kolumny sie zdecyduje.

Gramofon bedzie raczej wlasnie PRO-JECT DEBUT CARBON DC, bo opinie ma calkiem dobre, cena i design tym bardzie. Jeszcze pretestowac musze.

Mam jeszcze pytanie dotyczace wlasnie podlaczenia tego wszsystkiego.

Czy moge zrobic tak, ze na kolumny pojdzie sygnal z 2 zrodel, jak na rysunku czyki

1. zrodlo ->amplituner -> kolumny

2. gramofon ->wz,. lampowy -> kolumny

9161578900_1407322457_thumb.jpg

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Wydaje się to dobrym rozwiązaniem, ale z gramofonu jednak nie tak często będę korzystał i często słucham muzyki dosyć krótko, a lampy jednak muszą się nagrzać.

Chyba będę jednak musiał po prostu odłączyć gramofon i lampe na stałe, a tylko w razie potrzeby to podłączać.

Panowie, dzieki za odpowiedzi, po powrocie do kraju postaram sie odsluchac co niektore proponowane sprzety.

@Q21

Podales mi bardzo ciekawe modele. Sam wlasnie chcialbym najlepiej wszystko od polskich producentow, jednak raczej tylko na kolumny sie zdecyduje.

Gramofon bedzie raczej wlasnie PRO-JECT DEBUT CARBON DC, bo opinie ma calkiem dobre, cena i design tym bardzie. Jeszcze pretestowac musze.

Mam jeszcze pytanie dotyczace wlasnie podlaczenia tego wszsystkiego.

Czy moge zrobic tak, ze na kolumny pojdzie sygnal z 2 zrodel, jak na rysunku czyki

Ukryta Zawartość

Możesz tak zrobić, ale potrzebujesz przed kolumny zrobić/kupić przełącznik trójpozycyjny na każdy kanał. Sam tak mam (KD plus Stereo do jednych kolumn) i działa, ale bez tego absolutnie nie podłączaj tak sprzętu, bo popalisz wzmacniacze.

hyba będę jednak musiał po prostu odłączyć gramofon i lampe na stałe, a tylko w razie potrzeby to podłączać.

Jak będziesz miał ten przełącznik (poszukaj na forum było o tym wraz ze schematami jak to polutować lub gdzie kupić) to będziesz mógł mieć spięte wszystko na stałe, a do odsłuchu przełączać tylko dwa hebelki.

Ukryta Zawartość

Troszkę nagięłoby to budżet, ale możesz rozważyć moje kolumienki:

Ukryta Zawartość

(oddam za 6000zł) :)

Ukryta Zawartość

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Romek, dzieki za podpowiedz, calkiem przydatna.

Skurczybyk, to jednak za duzo dla mnie zdecydowanie, ale sprzet na pewno jest swietny :)

Zostawmy na razie gramofon i lampe.

Chcialbym sie skupic teraz nad polaczeniem:

1. odtwarzacz blue-ray/CD ->wzmacniacz -> kolumny.

2. zrodlo -> amplituner -> kolumny

Kolumny z przeczytanych opinii i wrazen moglyby byc wlasnie Audio Academy Phoebe III, pasuje mi wyglad i cena.

Ad. 1.

a) Odtwarzacz Asus O!Play BDS-700 lub Denon DBT-1713UD -> Vincent SV-227

b)Harman Kardon HD 990 -> wzmacniacz HK 990 to jednak juz drozsze rozwiazanie

Tutaj tez nadwyrezam budzet solidnie :)

Ad.2.

Moze pojsc po bandzie amplituner od KD np. Marantz SR7007 lub Denon AVR-3313 (albo 4000, ktory jest tanszy) - czyli zostawiajac sobie juz furtke na 5.1

Jesli cos mieszam w konfiguracji, prosze o sprostowanie.

Pierwsze odsluchy bede mogl robic za 2 tygodnie, wiec to i tak dywagacje, ale mysle, ze nie macie nic przeciw :)

Przynudzę solidnie. Zakładając że tylko 1 lub 2 są włączone to zdecydowanie przekombinowane jest. Możliwość uszkodzenia urządzeń ogromna. Odradzam takie rozwiązanie. Jeśli już to z przełącznikiem kolumn (raz jedno, raz drugie). Dla mnie to niekoszerne jest, ale tak opcja przejdzie. To tyle a'propos ww. pomysłu.

Co do reszty, marzy Ci się trochę taki kombajn bizon. To nie musi być od razu złe, ale jest b.trudne w realizacji. Póki co, zapewne zadowoliło by Cię KD oparte np. na Dali, czy MA, ale po wizycie u jednego, czy drugiego znajomego może okazać się, że ogranie Cię raptem niespodziewana frustracja. Dobre stereo wymaga odrobiny pietyzmu. Same dobranie kolumn po Twój gust, na początku wydaje się banałem, ale jak już posłuchasz tego i owego dłużej może okazać się że to jest dramat. Dla mnie idea 5.1, czy 7.1 ma sens o ile: po pierwsze dysponujesz zdecydowanie większym, dedykowanym pomieszczeniem (20m kw. to kicha), po drugie w grę wchodzi zdecydowanie większy budżet. W wypadku małych kwot, a 5k na to co sobie zażyczyłeś to na prawdę niewiele, temat 7.1 w ogóle bym sobie odpuścił. Układanie kabli pod 7.1 w takim układzie mija się z celem, choćby dlatego, że nie będą to kabelki wysokiego lotu i przy wzroście wymagań będą jedynie zalegały w ścianach.

Na razie skupiłbym się na odsłuchach. Postawił zdecydowanie na dobre stereo, KD traktując jako opcję. Zacząłbym od dobrych kolumn. Dali - być może, MA - posłuchać możesz (dla mnie to nieporozumienie), sugestia Q21 (Phoebe) - sensowna. Kolumny całkiem niezłe, wykonanie na poziomie przyzwoitym, natomiast dźwięk jak na tą cenę bardzo dobry. Wzmacniacz - tu musisz posłuchać różnych propozycji. Na mnie lampa nie robi wrażenia. Dobry tranzystor jest w stanie zagrać co najmniej tak samo, jak nie lepiej. Prawda jest jednak taka że takich wzmacniaczy jest niewiele. Trzeba zaliczać kolejne osłuchy i żmudnie dobierać piecyk do wybranych kolumn. Generalnie pozostałe pierdoły mp3, BlueRay itp. dobierałbym z niższej półki cenowej, z drugiej ręki.

Jeśli upierasz się przy KD, opcją która mi jeszcze przyszła do głowy jest CA Azur 540D. Amplituner 5.1 który w stereo gra całkiem przyzwoicie. Szału średniej półki nie będzie, ale zakładając niższe wymagania i fakt że jego cena jest aktualnie niska możesz tego posłuchać.

Przykładowe aukcje:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Alternatywa to jego następca 640R.

Ukryta Zawartość

Zaznaczam jednak bardzo wyraźnie dwie sprawy; 640-tki nie słuchałem i nie wiem na ile dziedziczy dźwięk 540-ki, musisz dokładnie sprawdzić opcje które Cię interesują. Ja KD odpuściłem sobie dawno więc za bardzo Ci w tym temacie nie pomogę.

Melomanem nie jestem, ale ucha z drewna też nie mam.

Tak każdy mówi na początku, a potem okazuje się że niestety rzeczywistość boli. ;) Nie podniecaj się za bardzo "dźwiękiem pierwotnym" z odsłuchów. To co od razu wpada w ucho może się okazać po 2-tygodniach, a czasami po pół roku kompletnym niewypałem. Na koniec pamiętaj że apetyt zawsze rośnie w miarę jedzenia niestety.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Jak spasujesz dobrze klocki i odpowiednio ustawisz w swoim pomieszczeniu to odechce Ci się KD...dobre stereo w filmach brzmi wyśmienicie...przykładem może być film Noah (2014), ścieżka dźwiękowa w tym filmie kładzie na kolana...w stereo masz wrażenie przebywania w arce ... niech ten przykład posłuży za rekomendację dobrego stereo...

Pozdrawiam

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Mrok, dzieki za wypowiedz,

Co do pierwszej opcji, to na razie nie chce sie na tym skupiac, a jak juz to rozwiazaniem bedzie przelacznik albo reczne przekladanie kabli.

Masz racje tutaj wlasnie, ze jak skompletuje jakis sprzet, zadowoli mnie na jakis czas, ale obslucham sie u innych i juz nie bedzie mi sie moj podobac w ogole. Dlatego tez doputuje sie roznych konfiguracji :) Tudziez polozyc przewody tylko na 5.1, bo jak mowisz pokoj niezbyt duzy i efekt bedzie niezauwazalny.

O KD myslalem, aby w taki sposob polozyc za wczasu przsewody, ew. nr 1 bylby blizej srodka, jesli stanie tam jakis mebel.

8909108300_1407483465_thumb.jpg

Kombajn Bizon jak to nazwales to trafne spostrzezenie, bo lubie gdy wszystko dziala w miare automatycznie, bez specjalnego uruchamiania po kolei wielu urzadzen :)

kładanie kabli pod 7.1 w takim układzie mija się z celem, choćby dlatego, że nie będą to kabelki wysokiego lotu i przy wzroście wymagań będą jedynie zalegały w ścianach.

Co do układania kabli w ścianach to dla mnie oczywiste jest, że kable układa się w rurkach plastikowych (peszel) i w każdej chwili można je wymienić, dodać nowy, etc.

Jeśli już to z przełącznikiem kolumn (raz jedno, raz drugie). Dla mnie to niekoszerne jest, ale tak opcja przejdzie. To tyle a'propos ww. pomysłu.

U mnie stosuję to z powodzeniem, tzn. jest to w drugim systemie, przy którym nie kłade takiego nacisku na bezkompromisową jakość, a szukam kompromisu między użytkowością i jakością - nawet jeśli przy stereo straciłem trochę jakości (degradacji nie słyszę, ale no nawet gdyby) to zyskałem możliwość oglądania TV i słuchania przez 'duże' kolumny stereo - tutaj przyrost jakości jest b. znaczny w stosunku do wcześniejszego systemu KD, gdzie miałem jako 'fronty' małe pierdziawki. Dlatego myślę, że mimo iż jak napisałeś nie do końca audiofilsko 'koszerne' to jednak jest to dobre rozwiązanie.

Na razie skupiłbym się na odsłuchach. Postawił zdecydowanie na dobre stereo, KD traktując jako opcję.

Zdecydowanie popieram propozycję Mroka.

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

SomekPoland, ziko369, dzieki za odpowiedzi.

romekjagoda, w tym momencie wstrzymam sie od przelacznika, lampy i gramofonu.

Teraz im dalej w las tym wiecej drzew i juz nie wiem jak to dokladnie powinno byc polaczone nawet.

Decydujac sie na sprzet stereofoniczny, ktory mialby obslugiwac takze muzyke czy filmy z komputeraa/internetu czy powinno wygladac to w ten sposob:

zrodlo ->router -> odtwarzacz -> wzmacniacz -> kolumny

Czy taki np. odtwarzacz Harman Kardon HD 990 bedzie odtwarzal cd i pliki z komputera oraz z netu?

Czy potrzebne bedzie dlna, ktorego on nie posiada?

Sa tez odtwrzacze sieciowe, ktore jednak nie posiadaja napedu, wiec wtedy poza nim jeszcze i tak potrzebny jest odtwarzacz blue-ray/CD?

Nastepny jest wzmacniacz, tylko czy na niego idzie sam dzwiek, a obraz do tv po hdmi z odtwaracza?

Czy wzmacniacz musi posiadac jakies dodatkowe funkcje, jesli ma grac z komputera/netu?

Dzieki za odpowiedzi (mam nadzieje, ze pytania w miare zrozumiale napisane)

zrodlo ->router -> odtwarzacz -> wzmacniacz -> kolumny

Czy taki np. odtwarzacz Harman Kardon HD 990 bedzie odtwarzal cd i pliki z komputera oraz z netu?

Wydaje mi się, że HD 990 nie przyjmie sygnału z routera - bo niby jak? Możesz do niego wprowadzić sygnał cyfrowy z zewn. źródła, ale albo optyczny albo elektryczny (coaxial).

Dla mnie zamiast kupować hd990 wygodniej i bardziej rozwojowo byłoby dla Ciebie kupić zewn. DAC - do takiego DACa wprowadzasz sygnał z cd (transportu), kompa, NASa czy czego tam będziesz chciał - i wyprowadzasz w postaci elektrycznej rca/cinch do wzmacniacza. Ewentualnie możesz szukać wzmacniacza z DACem na pokładzie, ale to może być trudne i jest mocno ograniczające (bo nie każdy taki wzmak stereo ma wejście USB). Np. HK 990 jest takim wzmakiem ale nie ma wejścia USB.

Q21 wczesniej mi podal cos takiego Asus O!Play BDS-700 z nim mozna polaczyc router, a dalej na wzmac :)

Czekaj, bo może ja czegoś nie rozumiem: Asus Oplay do routera i dalej router jak chcesz ze wzmakiem podłączyć? Chyba raczej Asus do routera, by mieć dostęp do dysku/Nasa i z Asusa wyjście do wzmaka lub DACa, tak? W tym drugim wypadku nie jesteś w żadnym razie ograniczony do Asusa - jest masa playerów sieciowych, które do dysku czy kompa potrafią się podłączyć po wi-fi (domowa sieć) i dalej wypluć sygnał RCA do wzmaka lub cyfrowy do DACa/wzmaka cyfrowego. Jak dla mnie Asus jest właśnie takim urządzeniem - nie wiem ile kosztuje i jakie ma przewagi nad innymi playerami, ale rozejrzyj się dobrze. Wejdź też do działu PC Audio, bo widzę, że masz pytania z tej dziedziny.

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Dzieki,

masz racje wlasnie chce podlaczyc router ->odtwarzacz sieciowy -> wzmak.

Pisalem o tym asusie, bo jest to jednoczesnie odtwarzacz sieciowy i blue-ray i wtedy chyba nie ma sensu kupowac hd990, bo w sumie po co. Chyba, ze tak jest lepiej i tutaj moze ktos sie wypowiedziec oraz zamiast takiego asusa jak pisalem wyzej moze cos od bardziej uznanych producentow audio?

Poza tym, chyba faktycznie rozbiję to na kilka tematow, jesli tak jest lepiej. Nie chcialem zasmiecac forum, dlatego o wwszystkim co mnie interesuje pisze tutaj :)

Dzieki,

masz racje wlasnie chce podlaczyc router ->odtwarzacz sieciowy -> wzmak.

Pisalem o tym asusie, bo jest to jednoczesnie odtwarzacz sieciowy i blue-ray i wtedy chyba nie ma sensu kupowac hd990, bo w sumie po co. Chyba, ze tak jest lepiej i tutaj moze ktos sie wypowiedziec oraz zamiast takiego asusa jak pisalem wyzej moze cos od bardziej uznanych producentow audio?

Poza tym, chyba faktycznie rozbiję to na kilka tematow, jesli tak jest lepiej. Nie chcialem zasmiecac forum, dlatego o wwszystkim co mnie interesuje pisze tutaj :)

Ok, czyli standardowe rozwiązanie z tymi połączeniami. Ten Assus jest mi nieznany, ale może być dobrym rozwiązaniem.

HD 990 opłaca się kupić jesli szukasz dobrego odtwarzacza stereo i jeśli ten Assus byłby wyraźnie gorszy. Ale nawet wtedy zamiast kupować dodatkowy odtwarzacz rozważyłbym zewn. DACa podpiętego za playerem seiciowym. Ewentualnie, by nie rozmieniać się na drobne kupić jak najlepszy player sieciowy, który będzie robił za DACa dla innych źródeł. Opcji jest wiele i jedyną drogą jest przetestować kilkakonrektnych rozwiązań, bo różnią się jakością i kasą. Niemniej, jakkolwiek źródło jest ważne, to wszystko to rozpatrywać trzeba w kontekście napędu w postaci wzmak+kolumny+akustyka. W przeciwnym razie cała para w gwizdek z tymi playerami sieciowymi...

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Wlasnie, zanim przejde do odsluchow chcialbym wybrac jak najlepsza opcje polaczenia, zeby nie kupowac bezsensownie klockow.

Czyli jakis dobry odtwarzacz sieciowy z wew. DAC oraz z blue-ray w tym, chociaz pewnie bedzie ciezko :)

Gość włóczykij2

(Konto usunięte)

Znalazłem kilka modeli,ale wpadł mi też taki artykuł.

http://www.frazpc.pl/b/234557

Także w sprawie blue-raya z funkcjami sieciowymi to nie wiem, czy warto brać jakiś markowy sprzęt, mam nadzieję, że amplitunery, wzmacniacze itp. jednak są inne i każda poważna marka ma swoich projektantów i laboratoria dźwięku i obrazu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.