Skocz do zawartości
IGNORED

Duński Bow Technologies Wazoo XL - ktoś zna ?

mikelite

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

jutro będę miał go u siebie na 1 dzień więć zobaczymy

Jak słuchanie BOW?

Mam swoje przypuszczenia jak to wypadnie ale o tym później.

• Redaktorzy

4400zł za 20 letni wzmacniacz nieznanej firmy, która już nie istnieje?!! Masz chłopie odwagę… :-)) Chyba 400zł to tak i to jeszcze trzeba się zastanowić.

Firma bardzo znana, tylko faktycznie juz nie istniejąca.

Jak słuchanie BOW?

Mam swoje przypuszczenia jak to wypadnie ale o tym później.

Muszę Cię zaskoczyć

Nigdy wcześniej nie słyszałem takiego dźwięku a trochę tego sprzętu się przewinęło nawet sporo

przeogromna scena przestrzeń lekkość i zwiewność na poziomie HI-END

Przepiękną trójwymiarowa średnica średnica tez nigdy czegoś takiego moje uszy nie słyszały

Bas taki jak lubię nie obfity nie dudniący troszeczkę szczupławy ale taki mi własnie odpowiada

Słuchałem pół nocy bo nie mogłem się oderwać od tak wciągającego dzwięku

Dodam tylko nie słuchałem jeszce po XLR z Hegla hd 20 bo zostawiłem go w zastaw!!!

Podpięty był bezpośrednio do Pionieera 9700

Próbowałem różnych kabli i wszędzie ten sam efekt który opisałem wyżej

Dodam jeszcze że dopiero z kablami będę robił porządek

Zastanawiam się co by było prze Hegla HD20

Nie słyszałem jednak wzmacniaczy Hegla zastanawiam się co by było np z Hegel hd100 jednak to prawie 2000zł więcej od tego za używkę

Czyli rozumiem kupiłeś.

Zaliczkowałem i muszę posprzedawać trochę swoich gratów m.inn. 2 wzmacniacze lampowe

po prostu w moim systemie z moimi kolumnami i preferencjami lepiej sprawdził się ten tranzystor

zabawa lampami już mnie trochę też zmęczyła

dlatego też hegla hd20 zostawiałem w zastaw

jak będę miał to chętnie bym się umówił na jakieś porównania np z heglami

PS. Wczoraj też słuchałem baltlaba epoca III który jak dla mnie przegrał walkę z tym Wazoo XL

Bardzo dziwny wątek. Ktoś pyta innych co sądzą o danym urządzeniu a potem w kolejnych swoich wpisach próbuje przekonać tych co mają radzić, że jest to sprzęt wysoko oceniany i że to uznana marka. Coś tu jest zupełnie nie tak jak być powinno.

W tej sytuacji dwuwiersz kolegi Azorsky nabiera dość wymownego znaczenia...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Musze przyznac ,ze urzekla mnie ta historia ....

Jezeli autor watku twierdzi , ze nie slyszal nic lepszego od tego 20-letniego urzadzenia to znaczy , ze ma wiele do nadrobienia.

P.S.

Zastanawia mnie dlaczego ten wzmacniacz ma taki wytrzeszcz "oczu" ?

Moze ze zdzwienia , ze ktos go w koncu raczyl kupic ? ;)

• Użytkownicy+

Osobiście nie słyszałem tego wzmacniacza, jednak znam opinię, że to muł bagienny. Dziwi mnie więc opinia o lekkim i zwiewnym dźwięku.

Mam nadzieję, że mimo wszystko, nie jest to wątek wzmacniający...

i jak zwykle na tym forum zamiast gadać na temat zaczyna się zaśmiecanie wątku

Skoro tak mało osób zna tą firmę i były rożne opinie wiec postanowiłem sam przetestować co w tym dziwnego

sami zawsze doradzacie żeby odsłuchać przed zakupem

I w tym masz rację. Jeśli tobie się ten sprzęt podoba to OK. Kupuj. Zresztą akurat ja nie napisałem nigdzie, że on gra słabo,bo nie miałem okazji posłuchać. Natomiast podtrzymuję, że nie warto kupować dziwnych, nieznanych sprzętów 20 letnich, tym bardziej za jednak dość wysoką cenę. Ale wolno ci Tomku w swoim domku.Twoja kasa.Ty decydujesz.

I w tym masz rację. Jeśli tobie się ten sprzęt podoba to OK. Kupuj. Zresztą akurat ja nie napisałem nigdzie, że on gra słabo,bo nie miałem okazji posłuchać. Natomiast podtrzymuję, że nie warto kupować dziwnych, nieznanych sprzętów 20 letnich, tym bardziej za jednak dość wysoką cenę. Ale wolno ci Tomku w swoim domku.Twoja kasa.Ty decydujesz.

jednak za granicą jest to ceniony sprzęt zarówno po opiniach jaki po cenach

więc w przyszłości nie powinno być problemów z odsprzedażą oczywiście poza granicami Polski

a jak będę go miał to nie omieszkam wpaść np do Roha na jakieś sensowne porównania

PS a tym allegro to trochę racji bo w najbliższym czasie będę sprzedawał trochę gratów po to zaby kupić tego Wazoo

Myślę, że za kilka nie sprzedasz go nawet za 200 euro!! To, że jakieś sprzęty są w ogłoszeniach to nic nie znaczy.Niektóre są tam od wielu lat. Ceny wywoławcze też nic nie znaczą. To, że ktoś wycenia coś np na 2000 euro nie znaczy, że dostanie choćby 500.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Witam po urlopie. Wzmacniacza BOW nie miałem, natomiast pamiętam swój kontakt z CD z serii Wazoo. To nie było złe urządzenie, przy czym zdecydowanie zbyt drogie w stosunku do rzeczywistej wartości. To jest poziom jakościowy Densena, Coplanda, za to cena istotnie wyższa. Osobiście uważam, że ten wzmacniacz nie jest dziś realnie wart więcej jak 2 tys. zł, a i to przy maksimum życzliwości dla sprzedającego...

To nie jest 20 letni sprzęt nieznanej nieistniejącej marki. To jest bliżej nieznany choć odsłuchany, chyba nieco młodszy niż 20 lat egzemplarz sprzętu znanej hobbystom, nieistniejącej marki. Żywot BOW Technologies był względnie krótki i ta firma nie zdążyła się dochować wielbicieli albo wyznawców. W swoim czasie stosunek ceny ich droższych sprzętów do rzeczywistej wartości był raczej dyskusyjny, ale jak się miały sprawy z tym Wazoo XL, nie mam zielonego pojęcia.

Zgadzam się natomiast z kolegami w tym, że w przypadku ewentualnej koniecznej odprzedaży może być dużo zachodu, żeby uzyskać przyzwoitą cenę.

Może i masz rację co nie zmienia faktów, że temat nieznany, mogą być problemy z ewentualnym serwisem, tym bardziej, że sprzęt ma ok 20 kat i temat zupełnie niesprzedawalny. Ale może ktoś chce wziąć z tym ślub na całe życie to ok. Nie można zabraniać. Miłość od pierwszego odsłuchu... :-)

A co to jest żona czy samochód?

przy rozwodzie i sprzedaży auta zawsze są straty.

Dlaczego ze sprzętem AV ma być inaczej?

Kupiłem lampowe monobloki IDHOS. Towar nieodsprzedawalny. Mam tego świadomość. Do tego wsadziłem jeszcze kasę w upgrade. Moja świadomość nieodsprzedawalności wzrosła.

I co z tego ???

Ale jak to gra !!!

BTW zonę jak "dobrze gra" też trzymamy do końca zycia.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Bardzo dziwny wątek. Ktoś pyta innych co sądzą o danym urządzeniu a potem w kolejnych swoich wpisach próbuje przekonać tych co mają radzić, że jest to sprzęt wysoko oceniany i że to uznana marka. Coś tu jest zupełnie nie tak jak być powinno.

W tej sytuacji dwuwiersz kolegi Azorsky nabiera dość wymownego znaczenia...

No cóż, jeśli to prawda to nie ma wtym niczego dziwnego. W końcu mamy tu jeden taki wątek, składający się wyłącznie z wpisów służących jednemu celowi. Tylko tam od czasu do czasu pojawia się jeszcze zdanie "przypadkiem mam do sprzedania..."

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Są już dwa, drugi to ten o Avalonie, w którym też odbywa się subtelne wsparcie marki. Ja tam dostałem bana ale koleżeństwo skutecznie podbija bębenek a założyciel z wdzięczności zamilkł:)

Ja też mam tam bana :-) Jak we wszystkich wątkach tego autora.

Takich wątków jest oczywiście więcej, ale najważniejszy jest ten jeden jedyny!

Jak wzmacniacz Wazoo to tylko Frank Zappa:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Jak wzmacniacz Wazoo to tylko Frank Zappa:-)

swoją drogą bardzo fajna to płytka Franka Zappy i na pewno zagrała by świetnie na tym wazoo :):)

kto wie może ten wzmacniacz powstał pod wpływem Zappy

Okay,spytajmy autora-jakie wrazenia po kilku dniach?

a wrażenia są takie że, tak jaki pisałem, niestety pożyczyłem na 1 dzień i musiałem oddać ;(

aha i oczywiście jak będziesz odwiedzał rodzinkę w Kętach to zapraszam posłuchasz na żywo

widzisz jak pamiętam :)

teraz już nie mogę się doczekać kiedy on ci będzie mój

więc zacząłem wysprzedawać mój obecny sprzęt

ps. w roli transportu planuję pioneera pd-d9 kawał solidnego kloca mogę mieć w dobrej cenie

zrobił naprawdę ogromne wrażenie jak przepieliśy właśnie na niego podpięty był do hegla hd 20

przez oyaide dr 510 super połączenie dalej epoca 3 i focale elecra 1028 be jak się nie mylę

ps2. tak sobie myślałem że jak duński wzmacniacz i ma być grand to takie dali GRAND do kompletu by mi podeszły słyszłem że wymagają pieca o dobrej wydajności a ten wazoo ma 700VA ale to już raczej w dalekiej przyszłości poza tym nie wiem czy by były lepsze od moich zollerów

To prawda ale jeśli nie istnieje od lat to wartość sprzętu na wtórnym rynku spada jeszcze bardziej. Poza tym to chyba raczej zupełnie nieznana firma.

Trochę wstyd nie znać tej firmy.....

Seria ZZ była naprawdę niezła i piękne wykonana. Ceny, choć wtedy wydawały się wysokie były ułamkiem tego, co teraz sobie większość winszuje.

Wazzo to tańsza linia nie znam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.