Skocz do zawartości
IGNORED

Okurzacz bezworkowy

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

fenomenalne?! 6 min. pracy na max obrotach? Za 160 funciorów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Albo za 330 funciorów?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cordless

Mówię fenomenalnie bo fenomenalnie ciągnie. To jest pierwszy i jedyny odkurzacz przenośny jaki widziałem, żeby spokojnie się nadawał do sprzątania samochodu i robił to skutecznie. Ciągnie jak jedna moja koleżanka ;) a do tego turboszczotka.

I te kilka minut na baterii wystarczy.

ja nie potrzbuję fajnego odkurzacza, tylko dobrego odkurzacza, który odkurza, a nie cieszy oko i nie wiem co jeszcze. Może jestem uprzedzony, nie wiem, ale po prostu szukam alternatywy do Dysona.

Po kilku latach używania Dysona Animal dużego i małego stwierdzam że nie ma dla niego alternatywy. Głównie chodzi mi o siłę ssania, długość i warunki gwarancji, jakość i niezawodność.

Stylistyka - owszem, to jest dzieło sztuki, ale odkurzacz ma SSAĆ a nie musi być piękny. W przerwie między odkurzaniami Dyson mieszka w kantorku z mopami i wiadrami a nie jest eksponowany na środku pokoju jako obiekt adoracji.

Odkurzacz jest od odkurzania i w tym względzie ludzkość nie wymyśliła nic lepszego i bardziej bezproblemowego niż Dyson. Podobnie jak największym osiągnięciem ludzkości w dziedzinie suszarek do rąk jest Dyson Airblade.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ciągnie jak jedna moja koleżanka ;)

Prosimy zdjęcie - ocenimy. A siłę ssania wnosisz na podstawie pomiarów? ;)

Po kilku latach używania Dysona Animal dużego i małego stwierdzam że nie ma dla niego alternatywy. Głównie chodzi mi o siłę ssania, długość i warunki gwarancji, jakość i niezawodność.

Dysona miałem w ręku, owszem jest to produkt dobrej jakości, ale alternatywy chyba jednak są. Tutaj ludzie piszą, że moc nawet lepsza od dysona, długość gwarancji Vax Power 7

2400W Pets Hair Bagless Cylinder Vacuum Cleaner

Co do dysona to są i negatywne komentarze: 'We went the Dyson pet version - hypoallergenic too but in the end it was rubbish. Go for Miele - simply fantastic. Does what it says on the tin.'

'We've had two top of the range Dyson machines, both we're useless after a few months. Will never go near them again.'

Powrót po dłuższej przerwie...

Ja tez mam zelmera. Jakis tani model z hepa. Chodzi juz ze 3 lata. Ma zabezpieczenie przed przegrzaniem. Juz ze dwa razy mi sie wylaczyl bo nikt nie oproznil pojemnika. Jedynie te rury teleskopowe to do d... sie nadaja.

?👈

Ja też Dyson Animal i jest to najlepszy odkurzacz bez workowy. Wax i inne to tylko marne imitacje.

Ja co pół roku myję filtr cyklonowy, myjką wysokociśnieniową, a HEPA do pralki.

Rzeczywiście jest trochę głośny. Pozostałe funkcje maksymalnie przemyślane. Połączania rur, mobilność 100% logiki.

Nie śmierdzi z filtra, jak w przypadku workowych!.

A dlaczego taka cena. Ponieważ trzeba zapłacić za te wszystkie przyjazne rozwiązania i za to że są produkowane w Anglii, a nie w Chinach. Gwarancja 5 czy 6 lat. Kto daje taką?

Dzięki za sugestię.

A jak ciągnie?

Ciężki jest? Bo szczerze powiem prania dywanów nie chciałem. Właśnie taki kombajn sprzedałem. Przez kilka lat funkcję prania użyliśmy może 3 razy... A wagę i wielkość odkurzacza to chyba jednak zwiększa.

Znalazłem jeszcze taki odkurzacz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - niemiecka produkcja.

W ogóle coraz bardziej podoba mi się idea filtra wodnego. Czy użytkownicy mogą potwierdzić jego skuteczność?

Co do fukncji piorącej to jednak odpuszczam - nie potrzebuję tego.

Dość ciężki ok. 8kg, ale ja go nie noszę, a w zasadzie ciągnę :) więc to dla mnie nie problem.

Funkcji prania również używam sporadycznie, za to przydało się zbieranie wody.

Ciągnie super, najlepiej ze wszystkich odkurzaczy jakie posiadaliśmy.

Ten odkurzacz z twojego linku jeszcze cięższy o kilogram :(

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Hmm, ja mam dysona DC19 od 6 lat, trzy koty i pies, w domu, zero problemu. Opinie z netu, z przymrozeniem oka, wode wciagneli i szlak trafil odkurzacz. Nikt do konca prawdy nie napisze. Cena fakt, zaporowa.

Jedynie te rury teleskopowe to do d... sie nadaja.

A ja myślałem, że to właśnie fajne rozwiązanie. Czemu do niczego?

...polac mu! dobrze godo!

Mam pralkę i zmywarkę Miele i to jest b. dobry sprzęt. Ale bezworkowych nie produkują ;((((((( Szkoda.

Powrót po dłuższej przerwie...

A ja myślałem, że to właśnie fajne rozwiązanie. Czemu do niczego?

Juz dwie zajechalem. Skladaja sie same, zapadka nie trzyma. To je na sztywno dalem. Klejem i nie skladam.

Czasem jak sie zdenerwuje to nawet kopa mu zasmale i nic, dalej dziad dziala bez problemu.

?👈

Mówię fenomenalnie bo fenomenalnie ciągnie. To jest pierwszy i jedyny odkurzacz przenośny jaki widziałem, żeby spokojnie się nadawał do sprzątania samochodu i robił to skutecznie. Ciągnie jak jedna moja koleżanka ;) a do tego turboszczotka.

I te kilka minut na baterii wystarczy.

Nie wiem o co chodzi, ale czasami po prostu mnie zabijasz...'-)

Dyson to formuła1, więc i musi brzmieć jak formuła1 - niestety! Coś za coś! Żywotność baterii jest nienajlepsza, to prawda! Jednak te siedem minut spokojnie wystarczy na to, na co ten odkurzacz został zaprojektowany. Działa jak sieciowy, to i nie dziwota, że bateria jest done po siedmiu czy też sześciu minutach!

Odkurzacz jest od odkurzania i w tym względzie ludzkość nie wymyśliła nic lepszego i bardziej bezproblemowego niż Dyson. Podobnie jak największym osiągnięciem ludzkości w dziedzinie suszarek do rąk jest Dyson Airblade.

Za darmo nic nie ma... Dyson w dość kótkim okresie czasu znalazł się na liście Forbesa. Jego produkty trzymają najwyższy poziom i siłą rzeczy, muszą być drogie... ale i tak nie jest to w żadnym wypadku jakaś kosmiczna cena! Transparent Opus - trzydzieści kawałków zielonych w.d.j. - nawet nie ma co porównywać technologii i skali trudności wykonania... tak mi się wydaje. Zaraz ktoś się odezwie i powie: ale audio to sztuka, a odkurzanie to serwis sprzątający! Powiem tak: Dyson pomaga w niedenerwowaniu się, bo wszystko wciąga!

Parker's Mood

akurat mam nówkę cyklona bezworkowego z allegro za śmieszne pieniądze i jestem zachwycony. Wcześniej był workowy zelmer, poza tym ostatnio mieszkanie było czyszczone jakimś wodnikiem zelmera. I ten cyklonowy jest od nich duuużo mocniejszy i wyrywa stary powbijany w dywany brud. Jak jesteś trochę uczulony na kurz, to zobaczysz różnicę. Najlepiej widać na starych zbitych dywanach, gdzie sama moc ciągu prostuje włos do nowości.

Dzięki przezroczystemu zbiornikowi bardzo dobrze widać, co wysysasz z "czystego" dywanu. I niby to wszystko było już odkurzone, a tu znowu z tego samego miejsca widać latający w cyklonie syf.

Co do filtrowania, to wszystko bardzo dobrze widać na filtrach. Jeśli ostatni od środka prawie się nie brudzi, to chyba oznacza, że filtrowanie jest ok :)

Szczerze mówię, bierzcie cyklona, bo szkoda zdrowia.

Odkurzacz jest od odkurzania i w tym względzie ludzkość nie wymyśliła nic lepszego i bardziej bezproblemowego niż Dyson

Wymyslila oj wymyslija. Nazywa sie to Central Vac I nie ma nic lepszego. Niestety nie jest to opcja dla kolegi.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.