Skocz do zawartości
IGNORED

Ksiądz Lemański suspendowany - abp Hoser podjął decyzję

Vlado

Rekomendowane odpowiedzi

...jak z kłamstw robiłeś fakty.

Nie wiem, nie znam i nie interesuje się tak pedofilami jak ty.

Ciekawe. Jak to jest, że tacy jak ty cierpienia ofiar mają głęboko w d... ale jak tylko mowa jest o księżach to skaczą innym do gardła.

Co do "kłamstw" to nie nauczyłeś się jeszcze, że twoje zaczepki powodują tylko i wyłącznie nagłośnienie kościelnych szwindli? Naprawdę zależy ci na odsłanianiu afer finansowych, pedofilskich i wszelkich innych? Jeżeli tak, to świetnie - dostaniesz medal od Palikota :-))).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747 dnia 27.08.2014 - 01:19 napisał "Proszę zauważyć, że odwracanie kota ogonem jest standardową procedurą katolickich dewotów.

Maju, jacuś, inni których już nie pamiętam, zawsze to samo. Najlepsze jest to, że dla nich fakty nic nie znaczą, ważne jest to kto powiedział i dlaczego (oczywiście to oni o tym decydują).

Szcery podziw za tak doskonałą impregnację przed atakami bezczelnej i bezbożnej rzeczywistości!"

Nie proś się bo się doprosisz.

Mogę tu przytoczyć te tfoje fakty...zapomniałeś? Bo ja nie.

Jaro_747 dokonał tego wpisu po insynuacjach dotyczących rzekomych ataków niektórych środowisk Kk na Lemańskiego. Gdy wskazałem cytatami co rzeczywiście w tych środowiskach pisano pozostało mu tylko zaatakować nas bezpodstawnymi pomówieniami co widać w cytacie.

No właśnie skoro pisze że fakty nic nie znaczą dla nas dlaczego nie poda cytatów na poparcie tego co pisze? ;)

To proste stosuje znaną metodę erystyczną polegającą na wielokrotnym powtarzaniu kłamstw, o nas również, a wiadomo "kłamstwo powtarzane po wielokroć staje się w mniemaniu niektórych prawdą"! ;)

Ciekawe. Jak to jest, że tacy jak ty cierpienia ofiar mają głęboko w d... ale jak tylko mowa jest o księżach to skaczą innym do gardła.

To kłamstwo o nas (o mnie masz pewnie podobną opinię?) też służy wiadomemu celowi!

Łatwiej pokonać przeciwnika w dyskusji gdy postawi mu się setny raz zarzut o bezduszności.

To że jest wyssany z palca nie ma dla założonego celu znaczenia. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Kłamiesz tak, jak jacuś. Nie wiesz Maju, że kłamstwo to grzech?

Osobiście twoje wyczyny mam głęboko w d..., ale Jezus to widzi i może nie być zachwycony waszym faryzejstwem.

Jestem Europejczykiem.

W sumie to co zawsze

chcą zniszczyć kościół więc oskarżają niewinnych katabasów o pedofilię, Lemański (któremu jako, że jest klechą, też nie można ufać), jest psem Owsiaka, a Solidarność ma swoje korzenie w początkach chrześcijaństwa na ziemiach Polskich...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i jeszcze o realiach w Polsce w 2014

Ukryta Zawartość

oraz

Ukryta Zawartość

oraz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...I to jest ten twój kolejny fakt?

Jak się tak człowiek przez dłuższy czas przygląda na meandry twoich wywodów, popartych demagogiczną logiką, to jedyna analogia jaka się nasuwa to wojna medialna putina. Moim zdanie w sztabie doradców byłbyś kremlowskim jastrzębiem.

Jaro_747 dokonał tego wpisu po insynuacjach dotyczących rzekomych ataków niektórych środowisk Kk na Lemańskiego. Gdy wskazałem cytatami co rzeczywiście w tych środowiskach pisano pozostało mu tylko zaatakować nas bezpodstawnymi pomówieniami co widać w cytacie.

To są jego fakty :)

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

W sumie to co zawsze

chcą zniszczyć kościół więc oskarżają niewinnych katabasów o pedofilię, Lemański (któremu jako, że jest klechą, też nie można ufać), jest psem Owsiaka, a Solidarność ma swoje korzenie w początkach chrześcijaństwa na ziemiach Polskich...

Hihihi...

Rzeczywiście taki obraz świata wyłania się z politycznych pogadanek co poniektórych naszych biskupów.

Jestem Europejczykiem.

Obraz świata w głównej mierze wykreowany przez media....rambo 54 jeszcze to na swój sposób "ubarwia" czyniąc tak przerysowanym że aż śmiesznym. ;)

A co z Lemańskim?

Już nawet biskup nie ma prawa napisać o nim prawdy, bo byle piśmidło to ATAKIEM nazwie - paranoja!

Kłamiesz tak, jak jacuś.

W czym kłamię?

Znowu ogólne stwierdzenie tam gdzie powinieneś wskazać co jest kłamstwem bym mógł się do tego odnieść. Na pewno nie to że pisałeś o rzekomych atakach, a o stosowaniu erystyki....nawet nie musisz wiedzieć jak to się nazywa by z tego korzystać.

Osobiście twoje wyczyny mam głęboko w d..., ale Jezus to widzi i może nie być zachwycony waszym faryzejstwem.

I to insynuowanie kłamstwa świadomego typowe by deprecjonować drugiego gdy brak argumentu. ;(

Moje zwracanie ci uwagi na Twoje delikatnie mówiąc nieścisłości w tym co piszesz zazwyczaj nie odpowiadałeś, to że raczyłeś coś napisać to sukces. :)))

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie wstyd ci tak kłamać i mataczyć? Jeszcze raz przypominam - Jezus widzi wszystkie wasze szwindle.

Jestem Europejczykiem.

Gość SlawekR

(Konto usunięte)

Uprasza się dyskutujących o zaprzestanie obraźliwych przepychanek o personalnym charakterze, czynionych w miejsce dyskusji merytorycznej.

Tygodnik Powszechny chciał porozmawiać z Hoserem nt. ks. Lemańskiego. Hierarcha odmówił, widać brzydzi się tym tytułem (skądinąd katolickiej prasy). Za to ochoczo udzielił wywiadu Gościowi Niedzielnemu, który przymilnie zadaje ugładzone pytania z jeszcze bardziej skrajnych, pryncypialnych i fundamentalistyczno-betonowych pozycji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tygodnik Powszechny chciał porozmawiać z Hoserem nt. ks. Lemańskiego. Hierarcha odmówił, widać brzydzi się tym tytułem (skądinąd katolickiej prasy). Za to ochoczo udzielił wywiadu Gościowi Niedzielnemu, który przymilnie zadaje ugładzone pytania z jeszcze bardziej skrajnych, pryncypialnych i fundamentalistyczno-betonowych pozycji:

(...)

Lemański odbierał każdy telefon z zaproszeniem na cokolwiek do Jasienicy, a nie odbierał telefonów z zaproszeniem na rozmowę do Kurii Warszawsko-Praskiej. Ponoć z obawy o prowokację.

Nie widzę nic złego w tym, że biskup czy polityk odmawiają rozmowy z tym lub innym tytułem prasowym. To jest ich prawo wyboru.

Oczywiście, że jest każdy ma prawo wyboru. Jestem w stanie zrozumieć biskupa, nie mającego chęci udzielania wywiadu Faktom i Mitom. Ale hierarcha odmawiający rozmowy jednemu ze sztandarowych tytułów prasy katolickiej to kuriozum.

Nie takie znowu kuriozum. Obecnemu "Tygodnikowi Powszechnemu jest coraz bliżej do "GW". "Tygodnik Powszechny" coraz bardziej kojarzy mi się z ks. Sową. Raczej trudno nazwać tego komentatora politycznego TVN-ów - katolickim.

To tylko dowodzi, że polski KK coraz bardziej dzieli się na frakcję idącą z duchem czasu, zgodnie ze wskazaniami papieża Franciszka oraz frakcję nieuleczalnych konserwatystów z centralą w Toruniu.

Nie takie znowu kuriozum. Obecnemu "Tygodnikowi Powszechnemu jest coraz bliżej do "GW". "Tygodnik Powszechny" coraz bardziej kojarzy mi się z ks. Sową. Raczej trudno nazwać tego komentatora politycznego TVN-ów - katolickim.

tatak generalnie lepiej gadac ze swoimi szczegolnie jak jeszcze wczesniej ustali sie pytania jak to z niedzielnikiem bywa.Z obcymi trzeba jednak cos wiedziec ...

tatak generalnie lepiej gadac ze swoimi szczegolnie jak jeszcze wczesniej ustali sie pytania jak to z niedzielnikiem bywa.Z obcymi trzeba jednak cos wiedziec ...

"Generalnie" (- ulubione słówko Dody z początków kariery) to ani słowem nie odniosłeś się do zacytowanego fragmentu. To pewnie przez dysortografię.

Raczej trudno nazwać tego komentatora politycznego TVN-ów - katolickim.

To stwierdzenie jest charakterystyczne dla osób stawiających znak równości katolicki = toruński.

To stwierdzenie jest charakterystyczne dla osób stawiających znak równości katolicki = toruński.

Mylisz się. Po prostu obserwuję karierę polityczno-komentatorską ks. Sowy. Jest on mocno krytykowany przez niektóre tytuły prasowe (i nie jest to słynny z tego wątku "GN") jako gensek PO.

generalnie to sie odnioslem, ale jeszcze na to nie wpadles.

Rzeczywiście nie wpadłem jeszcze na to, czy się odnosisz, ale mam podstawy podejrzewać, że donosisz i przez to wpadły mi dwa punkty w siedem minut.

Generalnie mocno nietrafione.

Sowa stał się najzwyklejszym "salonowcem" w i niekiedy bez koloratki, pupilem białych kołnierzyków, POtulniaków i "wykształconych z wielkich miast" lemingów..

Jemu obecnie tak daleko do katolicyzmu, jak i daleko jest sekcie z Torunia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

pamietam jak napisales ze z przyjemnoscia mnie blokowales.Tak wiec ciesze sie ze ktos cie podkablował.Takie samo toto jak ty.

<br />Rzeczywiście nie wpadłem jeszcze na to, czy się odnosisz, ale mam podstawy podejrzewać, że donosisz i przez to wpadły mi dwa punkty w siedem minut. <br />

pamietam jak napisales ze z przyjemnoscia mnie blokowales.Tak wiec ciesze sie ze ktos cie podkablował.Takie samo toto jak ty.

Nie przypominam sobie. Zmień nick na mściciel.

pod tym tez ci sie dostanie.

Już się boję, bo jesteś gorszy, niż wsza łonowa. Na takich jak ty nie ma środka.

Nie pojmuję czemu JE abp. Hoser po prostu nie wywali Lemańskiego na zbity pysk, skoro owemu tak źle jest w Kościele?

I nie rozumiem, czemu Lemański sam się nie wypisze?

A właściwie - rozumiem.

Lemański jest wart cokolwiek dla swoich mocodawców tylko wówczas, gdy pozostaje księdzem.

Po usunięciu ze stanu duchownego straci wszelką wartość.

Abp. Hoser też to rozumie i zwyczajnie szkoda mu Lemańskiego.

Zawsze jest czas by powrócić na właściwą drogę służby i pokory.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Generalnie mocno nietrafione.

Sowa stał się najzwyklejszym "salonowcem" w i niekiedy bez koloratki, pupilem białych kołnierzyków, POtulniaków i "wykształconych z wielkich miast" lemingów..

Jemu obecnie tak daleko do katolicyzmu, jak i daleko jest sekcie z Torunia.

Twoje zarzuty pod adresem ks. Sowy są tak śmieszne i niepoważne, że nie warto ich komentować. Lepiej być bożyszczem naszej ludowo-plebejskiej, zewnętrzno-obrzędowej, jarmarczno-odpustowej odmiany katolicyzmu nieprawdaż?

Poza tym nie róbmy offtopa, to nie jest wątek o ks. Sowie.

Nie pojmuję czemu JE abp. Hoser po prostu nie wywali Lemańskiego na zbity pysk,

Przede wszystkim to Hoser powinien być wywalony na zbity pysk. Za Ugandę, za krycie pedofila z Tarchomina, za wyczyny jego pupila ks. Lipko, za rozwalenie wspólnoty z Jasienicy i pokazanie tamtejszym parafianom że wobec jego "majestatu" są zerem i niczym, za przyjmowanie opinii swoich zdalnie sterowanych (przez niego samego) zauszników i potakiwaczy z Jasienicy jako "głosu parafian", za całokształt.

I nie rozumiem, czemu Lemański sam się nie wypisze?

Może marzy mu się kościół Franciszka, a nie kościół Hosera?

Może marzy mu się kościół Franciszka, a nie kościół Hosera?

Nie ma kościoła tego czy owego.

Jest jeden, Powszechny, Święty, Katolicki Kościół.

Rządzi w nim Prawo Kanoniczne. I to prawo dokładnie mówi, gdzie jest miejsce Hosera a gdzie Lemańskiego i co Lemański Hoserowi może.

To dobre prawo - trzyma w ryzach cały interes od 2 tysięcy lat!

Kraje i imperia powstają i upadają a Kościół trwa niewzruszony, niczym skała.

Dlaczego? Bo nie ma w nim mowy o żadnej tam "demokracji". Zresztą już Karol Marks udowodnił, że demokracja to tylko wstęp do komunizmu.

I gdyby ów "Franciszek" taki był do przodu to by Hosera pogonił a Lemańskiego wyświęcił na biskupa.

Czemu tak się nie dzieje a wręcz odwrotnie - kołatania Lemańskiego do wrót Piotrowych gufno dają?

Sam sobie odpowiedz... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Twoje zarzuty pod adresem ks. Sowy są

Czemu traktujesz to jako zarzuty????

Przecież napisałem, że ks.Sowa jest dla takich jak Ty, a tego nie powinieneś traktować jako zarzut.

Chyba, że masz coś sobie do zarzucenia.

Jeśli tak jest, to sam dyskredytujesz to co sobą reprezentuje ks. Sowa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.