Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 8-9.11.2014

NE5532

Rekomendowane odpowiedzi

A ja zapraszam do pokoju 715 na małą rewolucję w audio ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

AbysSound serdecznie zaprasza na zaplanowaną podczas Audio Show premierę przedwzmacniacza liniowego ASP-1000. Zaprezentowane zostaną dwie wersje kolorystyczne: srebrna oraz czarna. Głośniki będą napędzane firmowymi "audiosmokami" - referencyjnymi końcówkami mocy ASX-1000 oraz ASX-2000. Światło dzienne ujrzy również również prototyp przedwzmacniacza gramofonowego.

AbysSound to kolejny producent który wychodzi poza nasze podwórko i zbiera dobre recenzje:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakie to przedziały cenowe?

No idea. Zapytaj:

Ukryta Zawartość

post-579-0-08934600-1413961987_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Bardzo dobra inicjatywa ! Oczywiście test wersji HiFi ?

Tak oczywiście - dla nas audiofilów pełna wersja HiFi (jakość CD).

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

News z ostatniej chwili - na Audio Show będą Focal Grande Utopia EM ! Jeden z najlepszych (i najdroższych) głośników świata !

grande-utopia-em.jpg

Jest kilka ciekawych opcji spoza oferty Trimexu które rozpatrują.

Oby nie skończyli znów na wieży Exposure ... ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dobre info dla tych którzy żyją nie tylko muzyką, ale muszą też coś ZJEŚĆ :)

W Sobieskim i Golden Tulipie udało nam się załatwić bardzo dobre oferty na lunche. Normalnie są po 60zł, natomiast dla gości AS będą w cenie 35 zł (pełny lunch) i 30zł (bez zupy). Lunche serwowane będą w restauracji hotelowej.

W GT przyznam jeszcze nigdy się nie stołowałem, natomiast Sobieski miał zawsze świetną kuchnię. No i zawsze lepiej zjeść za te 35zł na miejscu, niż latać gdzieś na pizze za dwadzieścia kilka i tracić czas.

Super !

Nie trzeba będzie żywić się kebabem ;-)

Dobre info dla tych którzy żyją nie tylko muzyką, ale muszą też coś ZJEŚĆ :)

W Sobieskim i Golden Tulipie udało nam się załatwić bardzo dobre oferty na lunche. Normalnie są po 60zł, natomiast dla gości AS będą w cenie 35 zł (pełny lunch) i 30zł (bez zupy). Lunche serwowane będą w restauracji hotelowej.

W GT przyznam jeszcze nigdy się nie stołowałem, natomiast Sobieski miał zawsze świetną kuchnię. No i zawsze lepiej zjeść za te 35zł na miejscu, niż latać gdzieś na pizze za dwadzieścia kilka i tracić czas.

Brawo! W jakich godzinach będą podawane te lunche? Masz od nich może taką informację?

Tylko o żarciu :) Ja mam pytanie czy te idiotyczne zaproszenia do hifi clubu będą też w tym roku? Mam nadzieję, że jeśli tak to nigdzie więcej? Np do Audio Tekne czy FM nie będzie?

wszedłem na stronę audioshow i widzę taki tekst: "Młodzież do lat 16 - wstęp wolny." Rodzi się pytanie w jakim celu, robienia większego tłoku, który i tak jest tam zawsze przynajmniej w sobieskim

wszedłem na stronę audioshow i widzę taki tekst: "Młodzież do lat 16 - wstęp wolny." Rodzi się pytanie w jakim celu, robienia większego tłoku, który i tak jest tam zawsze przynajmniej w sobieskim

Przypuszczam, że w celu pokazania dzisiejszej młodzieży iż istnieją na rynku inne urządzenia a nie tylko iPody i słuchawki Dr Dre.

Kebab pomiędzy zmianą hoteli to już tradycja :-) Nie można z niego zrezygnować.

Tak jest :-) to już taka tradycja Audio Show'owa :-))) po wyjściu z Sobolewskiego idzie się zawsze na kebsa :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A to znaczy, że jesteś islamistą ... a może nawet terrorystą zakamuflowanym ...

Jedząc kebaba osiedlasz araba.

Kebab w Polsce to nie jedzenie tylko żarcie. Dlatego należy napisać żrąc kebaba wspierasz araba a raczej Turka, bo to ich specjalność. Aby się o tym przekonać wystarczy wybrać się do Stambułu i sprawdzić jak ten posiłek powinien smakować. Polecam zrobić to na początku maja gdy rozkwita tam milion tulipanów.

Podczas Audio Show warszawski Hi-Fi Club z dumą zaprezentuje jedną z najnowszych konstrukcji w swojej ofercie - Rockport Technologies Avior. Kolumny te są najlepszym przykładem wysokiej jakości brzmienia i wizualnej elegancji przy umiarkowanej wielkości, która jednakże nie limituje możliwości odtwarzania pełnego zakresu pasma akustycznego. Wyposażone w zestaw najnowszej generacji przetworników, oryginalnych produktów Rockport Technologies, oraz berylowy tweeter firmy ScanSpeak oferują wyjątkowo niskie zniekształcenia, niezrównaną rozdzielczość i nadzwyczajny zakres dynamiki dźwięku.

avior.jpg

Focale jakoś z roku na rok mi nie grają, jakiś taki przytłumiony ten dźwięk.

Może w tym roku dłużej ich posłucham...

Rockport Technologies Avior

Wszystkie kolumny Rockport są piękne :)

Blamaż Intercity!!! Mimo reklam na tańsze wcześniejsze bilety nie można takowych nabyć zarówno przez internet jak i bezpośrednio w kasach. Oni nie wiedzą czy wtedy t.j. 8 i 9 listopada pociągi będą miały opóźnienie na starcie 3 godziny czy więcej?

No po prostu śmiech, co za bajzel!!!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

pociągi będą miały opóźnienie na starcie 3 godziny czy więcej?

Ostatnio jeżdżę dość regularnie do Wawki i co najmniej 1 godz. opóźnienie to trzeba doliczyć do podróży.

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Ponawiam pytanie organizacyjne

-w którym z hoteli będzie można odebrać wejściówki na koncert

-do których sal będa wejścia limitowane /zapisy

uzyskanie odpowiedzi na te proste pytania znacznie ułatwi organizacje pobytu na audioshow

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wejściówki na koncert będą do pobrania w kasach od rana. W każdym hotelu będzie oddzielna pula.

A czym to napędzą? Trimex nie za bardzo ma wzmacniacze do tych smoków?

Nie chciałem pisać, aby nie zapeszyć, ale dziś dostałem już oficjalne potwierdzenie - Focale Grande Utopia EM zagraja razem z topową elektroniką firmy Naim, a więc m.in kosztującym 800tys zł wzmacniaczem Naim Statement.

Naim-Statment-Amplifier-Bangalore.jpg

Analogiczny zestaw grał w tym roku w Monachium, i nie powiem - grało to całkiem, całkiem :)

Sprowadzenie wzmacniacza okazało się nie być łatwe - w ten weekend wzmacniacz będzie na wystawie w Kanadzie, skąd przyjedzie prosto do Polski.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.