Skocz do zawartości
IGNORED

Amare Musica Diamond - transport plików

Rekomendowane odpowiedzi

Ja patrze na to tak - Amare zrobilo sprzet zgodnie z najlepsza swoja wiedza i doswiadczeniami . Wycenili tak, jak wg nich urzadzenie ma sie na tle konkurencji , zarowno od strony budowy , jak i dzwieku , fukcjonalnosci i wygladu. Wiadomo , ze cena zawiera stosowane marze dla ewentualnego dystrybutora zagranicznego, naklady na badania i rozwoj produktu, serwis , gwarancje i ogolnie pojety marketing, w tym wystawy.

To oznacza ,ze jak ktos kupi na polskim rynku bezposrednio od producenta, moze sporo utargowac jak sadze.

Normalny audiofil bierze na odsluch, jak sie podoba to negocjuje cene i albo kupuje albo daje sobie spokoj.

Calego szumu wokol tego , czy w urzadzeniu jest standardowa plyta za 50 usd nie rozumiem , dla mnie moze byc rownie dobrze autorskie opracowania z malej serii , nie ma to moim zdaniem najmniejszego znaczenia, trzeba umiec z tego zrobic dobry transport przekonujacy jakoscia dzwieku i oprogramowaniem.

Jak ktos potrafi kupic taniej lepszy serwer albo jeszcze lepiej - zrobic taki i zaoferowac na rynku , niech to zrobi.

A chlopakom z Amare zycze sukcesu podobnego do tego , jaki osiaga Lukasz Fikus. Pare innych polskich firm tez sobie niezle radzi i za wszystkich trzymam kciuki . I zachecam do tego wszystkich , mniej negatwynych emocji, koledzy.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Normalny audiofil bierze na odsluch, jak sie podoba to negocjuje cene i albo kupuje albo daje sobie spokój.

To jest najzdrowsze podejście, no ale są tacy co by chcieli szkłem d...

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Wszyscy sobie powinni zdawać sprawę z tego, że tylko duże firmy z ogromnym kapitałem jest stać na

zaprojektowanie i zbudowanie urządzenia od podstaw. Jest wiele firm wykorzystujących gotowe podzespoły

obcych firm i nie robią z tego zbędnego halo i wielkich tajemnic. Przykład Goldmunda jest odosobnionym

negatywnym przykładem, ale już Lampizator jasno deklaruje, że w swoim transporcie wykorzystał bebechy

squzeboxa - to przecież żaden wstyd, a o ten skrywany "wstyd" - jak myślę - tutaj chodzi, o nic więcej...

A ja tam kopię rudę miedzi w rejonie Tarnowa przerabiam, wytapiam i mam zarówno miedz jak i srebro i niech mi coś ktoś zarzuci!

Węgiel niestety do dymarek nie kopię sam tylko biorę z Węgorzewskiej no ale rozumiecie brak czasu.

Zaraz mi za ten węgiel pewnie na forum dowalą ale co mi tam, Ech!

Wszyscy sobie powinni zdawać sprawę z tego, że tylko duże firmy z ogromnym kapitałem jest stać na

zaprojektowanie i zbudowanie urządzenia od podstaw. Jest wiele firm wykorzystujących gotowe podzespoły

obcych firm i nie robią z tego zbędnego halo i wielkich tajemnic. Przykład Goldmunda jest odosobnionym

negatywnym przykładem, ale już Lampizator jasno deklaruje, że w swoim transporcie wykorzystał bebechy

squzeboxa - to przecież żaden wstyd, a o ten skrywany "wstyd" - jak myślę - tutaj chodzi, o nic więcej...

Nie masz zielonego pojęcia o produkcji w dzisiejszych czasach można zamówić co tylko chcesz i nie musi byc to milion sztuk

dla mnie to koniec tematy bo niedługo będę musiał ci zrobić zdjęcie mojej żony BO muszę !!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wiem dlaczego akurat na mnie napadasz, tym samym zmuszając mnie do odpowiedzi, bo czynię to niechętnie.

Oczywiście, Twoje wyedytowane fotki wraz z nieumiejętnie zamazanymi oznaczeniami kości, dla mnie zamykają temat.

Zamykają, bo ja wiem co w trawie piszczy, a inni jak będą ciekawi, to przy odrobinie cierpliwości znajdą odpowiedź.

Pomocne mogą być zwroty: PICO-ITX ,jako standard płyt komputerowych, a dodatkowo: INTEL ATOM 2700 jako serce

układu. Sam producent tej platformy PC pewnie do znalezienia na alibaba.com, albo na dziesiątkach mu podobnych.

Po co te wszystkie uniki ? - nie rozumiem ...

w dzisiejszych czasach można zamówić co tylko chcesz

Można więc było zamówić płytę z gniazdami - bez potrzeby korzystania z "przedłużaczy"

Dla mnie EOT.

Edit. - przy obniżonej wydajności układ nie wymaga chłodzenia/wentylatora, bo to łatwo pomylić.

Edytowane przez BoDeX

Nie wiem dlaczego akurat na mnie napadasz, tym samym zmuszając mnie do odpowiedzi, bo czynię to niechętnie.

Sorry, ale jeżeli tu ktoś kogos napada i zmusza do czegokolwiek to tylko ty.

Dla mnie Amare nie musi się tłumaczyć z tego jakiej płyty głównej korzystają, bo nie sprzedają komputera w specyfikacji ABC, tylko gotowy serwer muzyczny o pewnej określonej funkcjonalności.

Żaden inny producent podobnych urządzeń - od Aurendera do Burmestera - nie udziela podobnych informacji.

Osobiście się dziwię Amare że w jakikolwiek sposób odpowiadają na takie żądania.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Sorry, ale jeżeli tu ktoś kogos napada i zmusza do czegokolwiek to tylko ty.

Dla mnie Amare nie musi się tłumaczyć z tego jakiej płyty głównej korzystają, bo nie sprzedają komputera w specyfikacji ABC, tylko gotowy serwer muzyczny o pewnej określonej funkcjonalności.

Żaden inny producent podobnych urządzeń - od Aurendera do Burmestera - nie udziela podobnych informacji.

Osobiście się dziwię Amare że w jakikolwiek sposób odpowiadają na takie żądania.

Nie widzę tu napaści tylko prośbę o udzielenie informacji, czy sercem systemu jest autorska płyta główna z uwzględnieniem specyfiki audio, inaczej pozbawiona ograniczeń typowych dla PC.

Dla człowieka takiego jak Ty, zazwyczaj dociekającego najdrobniejszych szczegółów pytanie to powinno być oczywiste. Pytanie to tym bardziej jest uzasadnione w kontekście ceny, Czy mowa o sprzęcie OEM w ładnym opakowaniu czy coś więcej. Widzisz tu jakąś napaść?

Nie wierzę - a co to za herezje ?

Aurender

Ukryta Zawartość

Burmester

Ukryta Zawartość

Żadna firma nie robi trudności w zaglądnięciu do środka, ba - chwalą się tym, a nawet obnosżą instalując

akrylowe obudowy, aby każdy mógł zajrzeć do wnętrza .... ale jak czytam, to żyjesz w jakimś innym świecie.

I jeszcze sprostowanie - nie żadne ŻĄDANIE, ZMUSZANIE, tylko najzwyklejsze pytanie / prośba .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A kto ma amare musica w dystrybucji?

Panowie zgoda buduje,a niezgoda rujnuje.

Jak ktoś jest czegoś ciekawy,to nie jest grzechem.

Jak byłem dzieckiem to kilka razy czytałem Juliusza Verne wyprawa do wnętrza ziemi.

Po prostu dla ciekawych polecam,bo to jest fantastyka i mam niestety skojarzenia.

Ten mały komputerek z dodanym ekranem w Waszym wyrobie to jest znakomita przebitka.korzystna dla Was.

Natomiast jest to wyjechany przebieraniec i dlatego sobie gorzko zapłakałem. och amare,amare

Cena wyrobu 6600 euro.to jest dla mnie naprawdę szok.

Oczekuję odpowiedzi takiej szczerej,dość ściemiania i nabijania ludzi w butelkę.

Gdzie ta super technologia jest i ta wyszukana innowacyjność?

BoDeX,

nie ma za bardzo co się podniecać. Ani Burmester ani Aurender nie pokazują elementów komputerowych, te są schowane pod płytkami audio. Amare nie jest więc tutaj żadnym wyjątkiem, szczególnie jak popatrzy się na nowsze Aurendery, wydaje mi się, że mają niemal identyczne "płytki". Może nawet takie same. Wiem dokładnie która płytka jest w Amare (lub jej wersja) i do tego nie trzeba było kolejnych zdjęć. Solidne, sprawdzone rozwiązanie, dostępne. Tak samo jest w przypadku McIntosha, Naima czy Brystona. Nie jest to żaden element gotowy, który wpinasz i działa. Podobnie jak każdy komputer, trzeba to oprogramować, żeby wykonywał to co chcemy. Można opracować swoje rozwiązanie od a do z, ale to będzie zdecydowanie więcej kosztowało. Jeśli chcemy mieć "serwer" z dyskami w środku, większość producentów weźmie mniej lub bardziej typowe rozwiązania PC.

BoDeX,

nie ma za bardzo co się podniecać. Ani Burmester ani Aurender nie pokazują elementów komputerowych, te są schowane pod płytkami audio. Amare nie jest więc tutaj żadnym wyjątkiem, szczególnie jak popatrzy się na nowsze Aurendery, wydaje mi się, że mają niemal identyczne "płytki". Może nawet takie same. Wiem dokładnie która płytka jest w Amare (lub jej wersja) i do tego nie trzeba było kolejnych zdjęć. Solidne, sprawdzone rozwiązanie, dostępne. Tak samo jest w przypadku McIntosha, Naima czy Brystona. Nie jest to żaden element gotowy, który wpinasz i działa. Podobnie jak każdy komputer, trzeba to oprogramować, żeby wykonywał to co chcemy. Można opracować swoje rozwiązanie od a do z, ale to będzie zdecydowanie więcej kosztowało. Jeśli chcemy mieć "serwer" z dyskami w środku, większość producentów weźmie mniej lub bardziej typowe rozwiązania PC.

Nie do mnie była ta odpowiedż,tylko do kolegi Bodexa,to wiemy.

Natomiast Pan branżysta w rytmie rockandrolla sugeruje jakoby jakieś podniety.

Owszem,owszem można się podniecić i to w dodatku niezdrowo,że kupiliśmy coś za 6600 euro o wartości 660 euro.

Czyzby więc w przypadku tak znaczacej straty nastepowało wszechobecne podniecenie?

Pan branżysta powinien zacząć tańczyć twista bo w rytmie rockandrolla coś mu marnie wychodzi to tańcowanie.

Gość jt211

(Konto usunięte)

Nie do mnie była ta odpowiedż,tylko do kolegi Bodexa,to wiemy.

Natomiast Pan branżysta w rytmie rockandrolla sugeruje jakoby jakieś podniety.

Owszem,owszem można się podniecić i to w dodatku niezdrowo,że kupiliśmy coś za 6600 euro o wartości 660 euro.

Czyzby więc w przypadku tak znaczacej straty nastepowało wszechobecne podniecenie?

Pan branżysta powinien zacząć tańczyć twista bo w rytmie rockandrolla coś mu marnie wychodzi to tańcowanie.

Panie Jacku Pan chyba nie kupił ??? to po co te żale :>)

Jacek Balcerzak - klonom dziękujemy.

zenon.kowalski - jak wyżej.

Nie wierzę - a co to za herezje ?

Aurender

Ukryta Zawartość

Burmester

Ukryta Zawartość

Żadna firma nie robi trudności w zaglądnięciu do środka, ba - chwalą się tym, a nawet obnosżą instalując

akrylowe obudowy, aby każdy mógł zajrzeć do wnętrza .... ale jak czytam, to żyjesz w jakimś innym świecie.

I jeszcze sprostowanie - nie żadne ŻĄDANIE, ZMUSZANIE, tylko najzwyklejsze pytanie / prośba .

Jeżeli swoje pytanie powtarzasz dodając 'Pytanie bez odpowiedzi ... klasyka.' nie jest to niczym innym jak próbą publicznego wywarcia presji na producencie, czyli de facto zmuszenia go do udzielenia odpowiedzi.

Tak jak napisałem wcześniej - firmy typu Aurender czy Burmester (a także Bryston, McIntosh, Wadia itd) nie podają informacji dotyczących ani specyfikacji płyty głównej, ani tym bardziej modelu / firmy jaka je wykonuje.

Możesz śmiało podać przykład, który świadczyłby o czymś przeciwnym.

I tu uwaga: proszę o przykład udzielenia takiej informacji przez producenta, a nie rozbieranej recenzji produktu, bo to jednak dwie różne rzeczy (nie mówiąc już o tym że nawet tu dałeś ciała, bp ani w recenzji Aurendera W-20 którą zalinkowałeś, ani w zdjęciach środka serwera Burmestera zrobionych podczas wystawy w Monachium, zdjęć płyty głównej NIE MA).

Konkurentem Amare są takie produkty jak serwery Aurendera, Brystona, Aria itd. Moim zdaniem na tle tych urządzeń Amare nie ma się czego wstydzić.

Zwraca uwagę jakością wykonania (dużo lepsza niż w przypadku Brystona czy Arii - obudowa i pilot z frezowanego aluminium, duży wyświetlacz OLED, jest nawet flightcase zamiast zwykłego kartonu), pełne zasilanie liniowe wszystkich obwodów (z płytą główną na czele), którego nie ma żaden z wymienionych, wysokiej klasy wyjścia SPDIF itd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Elberoth

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To prawda. Nie sposób jednak nie zauważyć, że zdecydowali się na taki krok dopiero rok po Amare.

No i nie ma nic za darmo. N10 będzie kosztował ok 8000 euro.

Edytowane przez Elberoth

N10....masz rację, cena 8000 euro. Ale ma pewne plusy, tzn.znana marka, sprzęt odsprzedawalny na pniu jeśli w przyszłości będzie taka chęć i realna cena, regularne upgrady softu i ciągłe wsparcie ze strony producenta.

Chyba pora na uzasadniona dume z rodzimych producentow- amare gra w lidze swiatowej, no to cena musi to odzwierciedlac. Powtorze, ze moim zdaniem klient krajowy moze liczyc na dobry rabat, jak tylko powaznie pogada z producentem.

Jakbym nie mial w 20 juz bym to robil.

Konto w trakcie usuwania

N10....masz rację, cena 8000 euro. Ale ma pewne plusy, tzn.znana marka, sprzęt odsprzedawalny na pniu jeśli w przyszłości będzie taka chęć i realna cena, regularne upgrady softu i ciągłe wsparcie ze strony producenta.

Amare też ma pewne zalety. Jest tańszy, ma normalnego pilota (i to aluminiowego !) no i nie ma takiego kabaretu jak z Aurenderem gdy trzeba grać z NASa.

W S10 czy W20 problem można było ominąć wgrywając cała muzykę na wewnętrzny dysk. W N10 już tak niestety nie zrobimy, bo miejsca w nim zostało tak mało (przez zasilacz), że starczyło go ledwie na dwa dyski laptopowe 2,5" po 2TB każdy. W W20 mogłeś mieć nawet 2x 8TB (16GB przestrzeni dyskowej). 4TB to w dzisiejszych czasach tyle co nic.

Taki OT dl a rozładowania napięcia.

To ile taki W20 z 16GB muzyki na pokładzie może w całości kosztować, liczył to ktoś?

Z 80tys, jak nie więcej.

Co ciekawe, w PL sprzedało się ich blisko 10szt. Więcej niż S10.

Praca z NAS-ami ma być lub już jest poprawiona w Aurenderach.

No niestety nie jest. Po pierwsze, trzeba do sieci mieć podłączony komputer Maca (co samo w sobie jest trochę bez sensu - nie po to kupujesz Aurendera, abyś musiał podłączać kompa - i to drogiego Maca !). Po drugie ta aplikacja która stworzyli, jest ciągle niedopracowana.

Ale ten Mac jest tylko do indeksacji zasobu plików. Jak już to zrobi to później nie jest potrzebny do odtwarzania muzyki.

Za każdym razem jak coś dodamy to niestety trzeba podłączać.

Tylko że z tego co piszą oprogramowanie ciągle nie jest dopracowane.

Tak czy inaczej to proteza, bo najwyraźniej Aurender nie potrafi rozwiązać problemu NASa tak jak powinno to być rozwiązane, tj. aby serwer widział NASa tak samo jak widzi dysk wewnętrzny. Pracowali nad tym 4 lata i urodzili takie ... coś.

Dodam , że od 1 czerwca dodaliśmy dużo udogodnieni

1.Tidal

2.Radia internetowe jak icecast ,TuneIn

3.montowanie dysków ntfs ,

4.Montowanie i automatyczne wyszukiwanie nas poprzez aplikacje

5.Zmiana daców z aplikacji

6.Własna aplikacja

7.zdalny Upgrade

8.zdalana pomoc

9.tagowanie utworów (wraz zedycją)

10.Mozliwośc montowani w środku na życzenie dysków 2,5 i 3,5 cala

11.rozwiązanie "na życzenie "

-zewnętrzny zasilacz

-moduł DSD (wyjście analogowe do odtwarzania DSD)

-wyjście USB separacja ma module optycznym

-zamontowanie 3 dysków hdd

-zewnętrzny Nas (w takiej samej obudowie jak serwer) z możliwości zamontowania 4 hdd

• Pokaż nowe odpowiedzi