Skocz do zawartości
IGNORED

Test nowego wzmacniacza Marton Opusculum Ref.

jozwa maryn

Rekomendowane odpowiedzi

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, nie ma się co oszukiwać, nawet najlepszy system nie zabrzmi tak samo jak wykonanie na żywo, zwłaszcza w przypadku orkiestry symfonicznej. Ja raczej nie mam złudzeń w tej dziedzinie.

Nie badz taki skromny Piano z pewnoscia gra Ci dobrze ;) Takie glosniczki jak masz, to moje marzenie :)

Stasiu mój kochany!,:) Chciałem tylko zauważyć, że od jakiegoś czasu, jakoś przeszła mi ochota na "wyczyny" i chcę zwyczajnie słuchać muzy, ot tak po prostu.

Panowie, nie ma się co oszukiwać, nawet najlepszy system nie zabrzmi tak samo jak wykonanie na żywo, zwłaszcza w przypadku orkiestry symfonicznej. Ja raczej nie mam złudzeń w tej dziedzinie.

Uwazam ze to jest sprawa czasu i bedzie to wykonalne. A nawet sa juz takie pierwsze przyklady.

Stasiu mój kochany!,:) Chciałem tylko zauważyć, że od jakiegoś czasu, jakoś przeszła mi ochota na "wyczyny" i chcę zwyczajnie słuchać muzy, ot tak po prostu.

Łeh, łeh, łeh :D przeszla ochota na wyczyny, MBL101 i chcesz kupic MBL 9011...:D

Piano spokojnie, posłuchaj klawesynu na MBL 'ach

od razu ochłoniesz.

Daj przyklad!

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Uwazam ze to jest sprawa czasu i bedzie to wykonalne. A nawet sa juz takie pierwsze przyklady.

Stasiu, ja nie jestem znawcą klasyki, ale lubię chodzić na koncerty i często to czynię, zarówno u siebie w Bielsku jak i w Katowicach. Powiem szczerze, tej aury, skali, rozmachu nie da się przenieść do domu. To jest po prostu coś innego. Dlatego mam mało płyt z klasyką, wolę sobie pozostawiać przyjemność obcowania z tą muzyką na żywo.

Piano spokojnie, posłuchaj klawesynu na MBL 'ach

A to po co? Okres Baroku mam już za sobą, albo i przed sobą - jakoś tak:)

Wolę tego;

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Dziękuję, miło... ze to właśnie Ty napisałeś:)

Chowam nóż, pochylam bańkę i wyciągam grabę na pojednanie:)))

Maciek, z mojej strony nigdy nie było żadnego konfliktu personalnego, nie wiem skąd takie domniemanie. A grabę oczywiście przyjmuję:-)

A odnośnie klasyki to Jurek miał ze sobą w Bielsku genialne zarówno od strony muzycznej jak i realizacyjnej wydanie "Czterech pór roku". Prośba o wklejenie linku do tej płyty np w CCD, albo choć jakichkolwiek bliższych danych.

Nie wiem czy zauwazyles ze utwor testowy ktory podalem jest tez ze stajni DG, zreszta DG nagrywa bardzo dobrze, ale tylko niektore nagrania nadaja sie do testow, ja wybieram te najbardziej karkolomne harmonicznie.

Nie badz taki skromny Piano z pewnoscia gra Ci dobrze ;) Takie glosniczki jak masz, to moje marzenie :)

Z tym Dg to roznie bywa...

...i slusznie:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Stasio,proszę.

Ukryta Zawartość

Muzyka porywająca ale dźwięk jak z YT :(

Z tym Dg to roznie bywa...

Czasem sieją cyfrą że aż uszy bolą.

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Ograniczeniem jest choćby wielkość pokoju. Sala koncertowa ma szerokość przynajmniej 10 a może i więcej metrów. A u mnie w pokoju głośniki stoją w oddaleniu niecałe 4m...

szerokosc, glebokosc, akustyka, dynamika, prawdziwosc. nie ma wogole o czym mowic.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Jestem gotów podjąć działania logistyczne i przyjechać ze wzmacniaczem do Ciebie. Kontakt pw.

Nie rób tego............bo lepszy wróbelek na gałęzi,niż skalpel w ręku Stasiopa)

Wracając do tematu wątku

W wąskiej obudowie martona czyli w tzw. zasilaniu siedzą same trafa.

Składanie jednego egzemplarza trwa trzy miesiące..............widać więc ,że to sprzęt dopieszczony,tylko te nieszczęsne dwa ohmy)

Dolce&Gabbana czy tylko same dolce za to w dużej ilości?

Jak sa dolce to i gabana jest, ale jak jest gabana to nie zawsze sa dolce:)

To nie nagranie sieje cyfra tylko Twoj sprzet i tego akuratnie jestem Pewny!

Tym razem muszę cię pouczyć trochę; firma DG miała okres sprzętowy gdy ich przetworniki A/D (z mikrofonów na konsoletę) nie były powiedzmy z tych optymalnych i skoro dźwięk był cyfrowo źle zakodowany to już tak zostało!!!

Nie rozumiem dla czego jak ktoś na ulicy gra i fałszuje to moja wina, wytłumacz mi StasoP?

Wracając do tematu wątku

W wąskiej obudowie martona czyli w tzw. zasilaniu siedzą same trafa.

Składanie jednego egzemplarza trwa trzy miesiące..............widać więc ,że to sprzęt dopieszczony,tylko te nieszczęsne dwa ohmy)

To kup drugi komplet i będziesz miał razem 1 Ohm :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tym razem muszę cię pouczyć trochę; firma DG miała okres sprzętowy gdy ich przetworniki A/D (z mikrofonów na konsoletę) nie były powiedzmy z tych optymalnych i skoro dźwięk był cyfrowo źle zakodowany to już tak zostało!!!

Ja tam lubie Twoje pouczenia Rafaell bo z pewnoscia masz sporo roznej ciekawej wiedzy...ale co do DG to podaj prosze te zle zakodowane nagrania...byc moze mam je u siebie i bede mogl sprawdzic, ktore tak sypia cyfra. Ja poprostu nie znam zle wydanych plyt DG, oczywiscie nie znam wszystkich bo nie sposob znac, ale znam naprawde duzo z ich katalogu.

Pozdr.

+1, aktualnie U2 z winyla.

Konto w trakcie usuwania

Czy już Panowie ustaliliście jakiej klasy kondensatory są zastosowane w najnowszej konstrukcji firmy widmo z Łodzi?

Jakieś tam podobieństwo jest,ale nawet nie pytajcie gdzie te są wstawione :) chociaż tutaj chinole deklarują,że to BHC,w co szczerze wątpię...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-27084-0-18382700-1414936943_thumb.jpg

Ciekawy ten wzmacniacz,chętnie z chłopakami z DIY wzięlibyśmy go "na warsztat".

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ciekawy , ciekawy.

Z tego co pamiętam to jeszcze nie tak dawno temu producent deklarował SNR na poziomie 170 dB. ;)

Ale chyba połapał się ,że poniosła go fantazja i .... dane techn. zniknęły ze strony.

A te dwie niebieskie diody to w jakimś określonym celu tam sobie świecą?

Mialem tez rower wokol jeziora , ale solo ...

Lp album dwuplytowy sprawdze label, ale marne nagranie.

Wytrzymalem jedna plyta i troche i noga do plikow:)

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Jakieś tam podobieństwo jest,ale nawet nie pytajcie gdzie te są wstawione :) chociaż tutaj chinole deklarują,że to BHC,w co szczerze wątpię...

post-27084-0-91512100-1414936913_thumb.jpg post-27084-0-18382700-1414936943_thumb.jpg

Ja pie....niczę...toż to chiński kit DIY za całe 600 $...!!!!

Faktycznie jak reszta komponentów też tej klasy...to pogratulować ..

Trzy miesiące pracy....dobre:)))

Wynika z tego , że 1 kondensator to jakieś 5 dolarów..oczywiście jeźeli to te same , choć wyglądają identycznie.

BHC to raczej nie jest...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.