Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Show 2014

Gość cybant

Rekomendowane odpowiedzi

A możesz zdradzić skąd te obawy?słuchałeś head to head.

Nie, dlatego sie tylko obawiam :).

Pozdro

A nikomu nie podobało się granie Wilson Audio i DCS w Bristolu?

Mnie się podobało. Znakomity bas i macro dynamika. Na środku i górze lekko zza kotary. Świetna choć nieco specyficzna scena 3D.

pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

pmcomp

" Znakomity bas i macro dynamika. Na środku i górze lekko zza kotary. Świetna choć nieco specyficzna scena 3D"

słuszna uwaga, zgadzam się w 100%. Pisałem już o tym, te lekko przytłumione wybrzmienia, oczywiście mówimy o highest-end więc można się czepiać. W kwestii sceny, bardzo symptomatyczne było ustawianie kolumn. ZA SZEROKO. Nie było dobrego skupienia źródeł pozornych. I są 2 wytłumaczenia, albo tacy "fachowcy" tam pracują, albo był to celowy zabieg, aby wywołać efekt WOW skalą sceny dźwiękowej.

Bardzo cieszy postęp polskich producentów.

Wykonanie strumieniowca Amare to najwyższa liga światowa, po prostu klękajcie narody.

Czas chyba zainteresować się plikami :)

Szczerze gratuluję!

Abbysound, czy Zontek to też sam top, aż ciepło na sercu się robi.

Panowie, szacun.

Znakomity bas i macro dynamika. N

A mnie się bas nie podobał. Był mało zróżnicowany i dość monotonny barwowo, a poza tym się trochę wlókł. Ale jak widać gusta różne, więc szanuję oczywiście że innym się podobało.

Bardzo cieszy postęp polskich producentów.

Wykonanie strumieniowca Amare to najwyższa liga światowa, po prostu klękajcie narody.

Czas chyba zainteresować się plikami :)

Szczerze gratuluję!

Abbysound, czy Zontek to też sam top, aż ciepło na sercu się robi.

Panowie, szacun.

Co piłeś przed?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja kawę, ale ty chyba cały czas jedziesz na dopalaczach,po których masz nieodpartą potrzebę walenia po klawiszach.

Zrobisz produkty lepsze od Mita i ciebie pochwalę, tylko żeby było za co.

Ja kawę, ale ty chyba cały czas jedziesz na dopalaczach,po których masz nieodpartą potrzebę walenia po klawiszach.

Zrobisz produkty lepsze od Mita i ciebie pochwalę, tylko żeby było za co.

Zapłać tyle co za Mita to zrobię na razie to tylko hobby.

Właśnie tu muszę Cię przeprosić same wykonanie jest bardzo dobre ale jakos tak to powiazałem z tym co usłyszałem i zapomniałem o tym co oczy widzą bo dla mnie w muzyce ważniejsze sa uszy.

pmcomp

" Znakomity bas i macro dynamika. Na środku i górze lekko zza kotary. Świetna choć nieco specyficzna scena 3D"

słuszna uwaga, zgadzam się w 100%. Pisałem już o tym, te lekko przytłumione wybrzmienia, oczywiście mówimy o highest-end więc można się czepiać. W kwestii sceny, bardzo symptomatyczne było ustawianie kolumn. ZA SZEROKO. Nie było dobrego skupienia źródeł pozornych. I są 2 wytłumaczenia, albo tacy "fachowcy" tam pracują, albo był to celowy zabieg, aby wywołać efekt WOW skalą sceny dźwiękowej.

Rozmawiałem z tym anglojęzycznym. Stwierdził, że ustawienie to kompromis aby lepiej było słychać z tyłu. A ja siedziałem w pierwszym rzędzie. Pisałem, że moim zdaniem należało je zsunąć po 50 cm z każdej strony.

A ta scena była jak mgła, z której wyłaniały sie instrumenty. Dlatego napisałem, że dziwna. Nigdy wczesniej takiej sceny nie słyszałem.

pozdro

Jak uszy są najważniejsze, to wypożycz do swojego systemu i potem pisz jak to potrafi zagrać(lub nie), a tak to recenzje a`la YouTube.

Przeprosiłem ale widzę nie trzymasz klasy

cześć!

Dźwięk wystawy 2014? FM Acustics bez-a-pe-la-cyj-nie! To jakby powrót do korzeni, ale na jakim poziomie. Cenowym też, ale mówimy o wartościach bezwzględnych.

Boenicke? takie małe, a jak grają? Lepiej niż Accordo. Ale to nic nie znaczy. Te pierwsze 26tys, drugie 17. A oceny? Takie małe, a jaki bas! No właśnie, jak na takie maleństwa to rzeczywiście rewelacja. Ale kto to kupi?

Technics bardzo OK. Brakowało większego głośnika na dole. Ale generalnie grało i wyglądało.

Zontek + Harbeth oraz Accuphase + Spendor -KLASSA

Willsony jak zwykle "bez pretensji", ale czy może być inaczej, przy głośnikach SS w takim towarzystwie?

Kolumny dla siebie już wybrałem. Rockport. Dźwięk otwarty, dynamiczny, wszystko poukładane. Poza ceną. Jedna wada, a może zdecydować o mojej decyzji. Tymczasem modlę się w zadumie i czekam na zlitowanie się totalizatora.

Jeżeli od dorosłego faceta, z wieloletnim doświadczeniem w audio, oczekuję publicznej oceny brzmienia po odsłuchach w znanym sobie systemie a nie po "testach wystawowych"(zwłaszcza w Sobieskim), to faktycznie - brak mi klasy.

Wybacz mi.

Jeżeli od dorosłego faceta, z wieloletnim doświadczeniem w audio, oczekuję publicznej oceny brzmienia po odsłuchach w znanym sobie systemie a nie po "testach wystawowych"(zwłaszcza w Sobieskim), to faktycznie - brak mi klasy.

Wybacz mi.

Ależ się wysilił, już pisałem wcześniej że odsłuchy na Audio Show to tylko sugestia :)

W mój gust również wpisało się wybitnie FM Acoustics, zagrało lepiej niż w Monachium.

Zgadzam się z kolegą Yunnan Tea , dźwięk wystawy - potem dłuuuuuuuugooooo nic i reszta: Boenicke, Rockport.

Z tanich zestawów : Pylon zaskakuje za te pieniądze.

Boenicke to na pewno duże zaskoczenie tej wystawy. Zeta Zero skutecznie uprzykrzała możliwość spokojnego posłuchania tych kolumn. Na pewno robią wrażenie wielkością dźwięku z tak małej obudowy ale łomot zza ściany utrudniał ocenę szczegółów brzmienia.

W następnym roku niech Zeta przeniesie się do jakiegoś podziemnego bunkra skoro uwielbia zakłócać odsłuchy sąsiadom.

W mój gust również wpisało się wybitnie FM Acoustics, zagrało lepiej niż w Monachium.

I bas też był ok? Nie było z nim problemów?

Boenicke to na pewno duże zaskoczenie tej wystawy. Zeta Zero skutecznie uprzykrzała możliwość spokojnego posłuchania tych kolumn. Na pewno robią wrażenie wielkością dźwięku z tak małej obudowy ale łomot zza ściany utrudniał ocenę szczegółów brzmienia.

W następnym roku niech Zeta przeniesie się do jakiegoś podziemnego bunkra skoro uwielbia zakłócać odsłuchy sąsiadom.

I bas też był ok? Nie było z nim problemów?

bas świetny w 3 rzędzie krzeseł, niecentralnie. - piszę to całkiem serio.

w innych miejscach mógł być dyskusyjny ( udawało mi się 3 razy zmieniać miejsce odsłuchu)

Ale całościowo fenomenalnie. Warto było przyjść chociaż na tą jedną prezentację.

bas świetny w 3 rzędzie krzeseł, niecentralnie. - piszę to całkiem serio.

w innych miejscach mógł być dyskusyjny ( udawało mi się 3 razy zmieniać miejsce odsłuchu)

Ale całościowo fenomenalnie. Warto było przyjść chociaż na tą jedną prezentację.

Ja siedziałem w drugim rzędzie i dla mnie były z basem spore problemy, tak samo jak i z wysokimi tonami w pewnych momentach nagrań. Na pewno barwa puszczanych nagrań była zjawiskowa i trzeba byłoby posłuchać tego systemu w porządnych warunkach akustycznych. Tak drogie systemy zresztą zwykle grają w odpowiednio do tego przygotowanych miejscach a nie w takim horrorze akustycznym jakim był apartament w Bristolu.

Na pewno wiele osób urzekł sam prezentujący sprzęt i nagrania... on potrafił stworzyć oprawę odsłuchu jak nikt inny na całym AS 2014.

Dla mnie najlepszy dzwiek na AS miał wspólny mianownik - kolumny Wilson Audio. Z DCSami było swietnie. Gdybym miał sie czepiać, to chciałbym odrobine bardziej kontrolowanego basu i bardziej śmiałej góry. Byc moze to przez akustykę w pomieszczeniu.

Spore rozczarowanie to sposób prezentacji w Hi Fi Clubie. Głośno chodząca klimatyzacja i otwierające sie drzwi. Tylko 3 kawałki. Do tego niestety w pierwszym kawałku prawa kolumna Rockporta dziwnie zabzyczala w pewnym momencie. Jakby wysokotonowy nie przerobił. No i mocne, rozpraszające pykniecia z płyty analogowej. No zesz @&)%#!!!!

Jeszcze jedno. Galka vol. we wzmacniaczu McIntosh Ma 7900 to karygodna niedoróbka. Plastikowa, chodząca bez oporu, do tego jak scentrowane koło(jakoś krzywo osadzona).... Urządzenie za 30.000!!!!!!!

Zabawne wrażenie robiły kolumny Boenicke, które przy nikczemnej posturze wypełniły dźwiękiem duże pomieszczenie. Mimo wszystko dzwiek troche napompowany i pewnie na dłuższa metę męczący.

Czuć było potencjał w zestawie Trenner&Friedl Isis i Reymio. Szkoda, ze nie miały dobrego pomieszczenia.

Niestety nie załapałem sie na FM Acoustic...

Tyle z moich subiektywnych odczuć. Pewnie krzywdzących, bo warunki odsłuchu sa jakie sa...

"To co teraz, ha?"

Tak, z Lebenem i Accu grały Spendory "setki" w jakiejś jubileuszowej edycji (stąd seksowny oldskulowy grill).

Kolumny w Meluzynie Hi Fi miały grile z takiej tkaniny tylko kto to pamięta :)

Tak, z Lebenem i Accu grały Spendory "setki" w jakiejś jubileuszowej edycji (stąd seksowny oldskulowy grill).

Wersja Vinatge. Tak się podobno nazywa.

pozdro

te wieksze byly lepsze, chociaz charakter podobny, jakos mocno mi podpasowaly

diapasony sa super ale lubia sie z lampa...posluchaj ich z integra mastersound, osobiscie tez wiaze z tymi kolumnami pewne nadzieje

--

Jeśli chcesz poznać cywilizację...posłuchaj jej muzyki - Konfucjusz

Pylon kolejny raz wymiatał. Czuć było, że firmie zależy na udane prezentacji i osiągnięciu jak najlepszego dźwięku. dCS + Wilsony - prawdziwa klasa.

W większości pomieszczeń tradycyjny brak informacji (kartki) co w danej chwili gra, a jeśli już, to tylko element eksponowany, tak jakby reszta systemu była nieistotna. Dla mnie ewidentne lekceważenie zwiedzających. Powtarza się to co roku.

W większości pomieszczeń tradycyjny brak informacji (kartki) co w danej chwili gra, a jeśli już, to tylko element eksponowany, tak jakby reszta systemu była nieistotna. Dla mnie ewidentne lekceważenie zwiedzających. Powtarza się to co roku.

U kolegów bywało inaczej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.