Skocz do zawartości
IGNORED

11 Listopad - Święto Niepodległości czy podłości i nienawiści?

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Niewiele się zmieniło do tej pory... jesteś starszy.

Pytanie co nazywamy patriotyzmem? Czy szacunek i pracę dla tego kraju, który istnieje realnie tu i teraz? Czy też może (przykład: Doktorek) umiłowanie jakiegoś wirtualnego bytu, istniejącego tylko w świecie marzeń, czyli wydumanej Polski (2 może nawet nie Polski, lecz bytu absolutnego w rozumieniu Platona) jaką JA życzył bym sobie widzieć?

Jeśli prawdziwe jest drugie - nie jest to żaden patriotyzm, lecz skrajny przejaw egocentryzmu. Nie ja dla kraju, lecz kraj dla mnie.

Jak co roku organizatorów i sprawców profanowania Święta Niepodległości chuligańskimi burdami należy szukać w kręgach skrajnej, ultra-nacjonalistycznej prawicy. Pan Artur Zawisza wcale się z tym nie krył na antenie TVP3, nawet był z tego dumny. Nie od dziś wiadomo, że jednym z filarów tych ruchów jest stadionowe kibolstwo. Policja stanowczo jest zbyt łagodna i zbyt pobłażliwa dla tych bandziorów. Powinna dać im takiego łupnia, żeby im się na przyszłość odechciało.

Jeszczenarazieposeł h działa na mnie alergicznie, ale prawie już zapomniałem o Arturze 'zawziętym' Z - tego kołka z jego grupą natychmiast wysłałbym do Syrii - jestem prawie przekonany, że właśnie tam mógłby się wykazać odwagą i obroną wartości nacjonalistycznych. Zupełnie zapomniałem, że ta mała, karykaturalna postać jeszcze istnieje.

Parker's Mood

• Redaktorzy

Ja pana Zawiszę uważam za łagodnego cóż, wariata. Znam jego rodzinę, porządni ludzie z tradycją od XIV wieku, uważają, że biedaczyna przynosi im wstyd. Mnie najbardziej się podobało, gdy ogłosił niedawno pod adresem tych różnych łysych i krzyczących "My będziemy waszymi wodzami". Ten komiczny typek w roli wodza od razu ustawia całą imprezę we właściwych proporcjach. I tylko proszę bez porównań do Hitlera, po pierwsze nie wypada, a po drugie zwolennicy Hitlera uważali, ze jest on bardzo przystojny i wygląda jak aktor. Zawisza z Hitlera ma tylko wąsik podobny do nieżywego zwierzątka.

Cóż, czarna owca może się przydarzyć i najlepszym rodowodom. To muszą być jakieś genetyczne strzały i koligacja krwi.

Parker's Mood

Tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pan zawisza wygląda na zdrowo na....ego - nie sądzę, żeby to od tego gazu ... :(

zawisza.jpg

Ukryta Zawartość

a słomka a słomka był???zawsze jak idzie to wielki blask biiijje na okolice od wielkiej...łysiny.To jest naprawdziwsza wielka ..lysina.

a chlopek taki ze zal tej łysiny.Ale patriota... nie powiem.

<br />pan zawisza wygląda na zdrowo na....ego - <br />
pan zawisza wyglada tak zawsze i nigdy od gasu.
  • Redaktorzy

jozwa

To on od Zawiszy Czarnego z Garbowa pochodzi?

Niestety podobno.

Teraz to dzień nienawiści do własnego państwa. Możliwość ulżenia swojej głupocie, strachowi, nieufności i agresji .

Zaspokojona potrzeba prymitywnej wspólnoty plemiennej i jedności z tłumem w ramach wspólnej nienawiści do swoich władz.

No i każdy bezmyślny bandyta może się w myślach rozgrzeszyć wmawiając sobie że on właśnie jest patriotą ...

gdzie indziej płaci podatki.

Wolałbyś żebym płacił podatki na utrzymanie policyjnych prowokatorów i na zakup kul, którymi neo-ZOMO będzie strzelać do Polaków?

Zdaje się, że w tym roku nasza dzielna policja postawiła sobie za punkt honoru, żeby znowu nie spalono tęczy. ;-) Otoczyli zatem szczelnym kordonem plac Zbawiciela, zamiast stłumić zadymę w zarodku.

Bronili Tęczy jak Niepodległości!:) Dostaną za to od HGW Virtuti Prostituti ze Stringami i Tęczową Wstęgą.

Ręce też umyli. Hołota na Rondzie Waszyngtona spacyfikowana.

Tam to byli sami swoi - wyłacznie policyjni prowokatorzy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Redaktorzy

Tam to byli sami swoi - wyłacznie policyjni prowokatorzy.

I tych 200 policjantów teraz siedzi w pyerdlu?

w irlandyji bez zmian.Nadal psychiatrzy gonia pacjentów po ulicach.

czterdziestu prowokatorow w szpitalu bo sie nie rozpoznali.

podobno mieli miec paly w lewej a mieli w prawej.

Pytanie co nazywamy patriotyzmem? Czy szacunek i pracę dla tego kraju, który istnieje realnie tu i teraz? Czy też może (przykład: Doktorek) umiłowanie jakiegoś wirtualnego bytu, istniejącego tylko w świecie marzeń, czyli wydumanej Polski (2 może nawet nie Polski, lecz bytu absolutnego w rozumieniu Platona) jaką JA życzył bym sobie widzieć?

Jeśli prawdziwe jest drugie - nie jest to żaden patriotyzm, lecz skrajny przejaw egocentryzmu. Nie ja dla kraju, lecz kraj dla mnie.

Bo DOKŁADNIE tak jest jak mówisz! Polska dla Polaków! Tylko wtedy to ma sens!

Jeśli uważasz, że Polska nie jest dla Polaków to ja się pytam - dla kogo ma być Polska? Dla złodziei? Dla agentów? Dla ponadnarodowych koncernów? Dla banksterów? Dla Putina?

Dla tego całego postkomunistycznego ścierwa czyli Polskojęzycznej Wspólnoty Rozbójniczej?

No to ja nie mam więcej pytań, jesli nie rozumiesz dla kogo ma być Polska.

Dla tego co jest teraz to ja nie mam szacunku i nie będę pracować na rozwój tego. Bo to nie jest Polska.

Ty nawet pod zaborami byś mówił "taką Polskę mamy, innej brak, trzeba zakasać rękawy i zapychać w pocie czoła, żeby car Mikołaj miał więcej kasy z moich podatków".

Gdy tacy jak ty budowali carski dobrobyt to Polacy walczyli! To właśnie z ręki Polaka, Ignacego Hryniewieckiego, zginął w 1881 roku car Aleksander II (zamach zorganizowano w Petersburgu). Na ziemiach polskich, TYLKO w 1906 roku, dokonano 1245 zamachów terrorystycznych na instytucje i przedstawicieli zaborcy. To Polacy, organizując życie polityczne, tworzyli – razem z partiami – liczące tysiące uzbrojonych ludzi partyjne bojówki, które w kolejnych latach sprawnie przekształcono w polską armię.

A tacy jak ty mówili: innej Polski nie ma, trzeba płacić podatki! To samo za PRL...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jesteś pewien, że siedzi? ;)

Moim zdaniem oni teraz stoją w kolejce do policyjnej kasy po odbiór honorarium za skuteczną prowokację.

• Redaktorzy

Jesteś pewien, że siedzi? ;)

Moim zdaniem oni teraz stoją w kolejce do policyjnej kasy po odbiór honorarium za skuteczną prowokację.

Właśnie poinformowano, że z zatrzymanych wczoraj około 270 osób, 199 sztuk zostało zatrzymane na dłużej. Oczywiście możesz twierdzić, że siedzą w ośrodku wczasowym, z Dublina widać lepiej.

Ty nawet pod zaborami byś mówił "taką Polskę mamy, innej brak, trzeba zakasać rękawy i zapychać w pocie czoła, żeby car Mikołaj miał więcej kasy z moich podatków".

Właśnie tak robiono. Dzięki temu po odzyskaniu niepodległości Polska mogła dalej się rozwijać. I nie zapominaj o kajzerze i cesarzu.

"Na tę chwilę skierowaliśmy do Sądu Rejonowego Praga-Południe (na ul. Terespolskiej) wnioski o rozpoznanie spraw 23 osób zatrzymanych w związku z Marszem Niepodległości poinformował po godz. 19 komisarz Andrzej Browarek z zespołu prasowego KSP.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

A ja proponuję aby Irlandia była dla Irlandczyków.I doktorka won!

Ale nie ,może lepiej nie bo jeszcze tu do nas zjedzie.

Wolałbyś żebym płacił podatki na utrzymanie policyjnych prowokatorów i na zakup kul, którymi neo-ZOMO będzie strzelać do Polaków?

Płać podatki gdzie chcesz, na przykład na irlandzki odpowiednik ZOMO (każdy kraj ma swoje oddziały prewencji). Tylko nie pouczaj nas jak mamy tu żyć.

Bronili Tęczy jak Niepodległości!:) Dostaną za to od HGW Virtuti Prostituti ze Stringami i Tęczową Wstęgą.

11 listopada zaraz po północy wieszczyłeś, że "ta tęcza dzisiaj znów spłonie". I co proroku z Bożej łaski?

W całej Europie coraz większy wpływ mają ugrupowania niechętne napływowi cudzoziemców. Chcą aby wrócili tam, skąd przyjechali. Co zrobisz biedaku, gdy "prawdziwi Irlandczycy" Cię stamtąd wyp...? Gdzie się podziejesz? Bo chyba nie wrócisz do tej Polski, którą tak gardzisz?

Oczywiście możesz twierdzić, że siedzą w ośrodku wczasowym, z Dublina widać lepiej.

Ponawiam wniosek, aby faceta w tym wątku zbanować. To przecież oczywiste, że jest to prowokator i przebywa tu służbowo.

"Na tę chwilę skierowaliśmy do Sądu Rejonowego Praga-Południe (na ul. Terespolskiej) wnioski o rozpoznanie spraw 23 osób zatrzymanych w związku z Marszem Niepodległości poinformował po godz. 19 komisarz Andrzej Browarek z zespołu prasowego KSP.

No to jak? Tylko co 10-ty zatrzymany NIE BYŁ prowokatorem? :)

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Tam było napisane: "na tę chwilę".

Ciekawe dlaczego jeszcze nierozpoznano spraw sprzed roku, pierwsze rozprawy dopiero mają się odbyć.

Znaczy Narodowcy w prokuraturze i sądach siedzą.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Że też Wam się Panowie chce roztrząsać te kwestie. Banda idiotów wyszła na ulicę ulżyć swoim frustracjom, a dorabianie do tego jakiejkolwiek ideologii mija się z celem.

A tu prowokatorzy atakują prawdziwe media:

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Niestety, skrzywieni jesteśmy od samego początku i właściwie nic się nie zmieniło - coś mamy z głowami nie tak!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Grzegorz Braun na Marszu Niepodległości 2014:

Podobało mi się zakończenie: "do zobaczenia w Polsce w przyszłym roku". OBY MIAŁ RACJĘ!

Ukryta Zawartość

Teraz to dzień nienawiści do własnego państwa.

Coś ci się po...kiełbasiło

Własne państwo NIE STRZELA do swoich obywateli i nie częstuje ich gazem za to, że chcą zamanifestować przywiązanie do patriotycznych ideałów.

Także ja bym obecnego państwa swoim własnym nie nazwał. Ani ja ani nikt z uczestników Marszu Niepodległości.

We własnym państwie czuli się na pewno uczestnicy Marszu z Bulem - i ja ich doskonale rozumiem.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.