Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytaj sobie książkę której tytuł podałem. Albo zapoznaj z tekstem listu naukowców. Przekonasz się jaką mamy "laickość". I to nie jest wyłącznie kwestia dojenia kasy. To jest również kwestia narzucania ideologii.

Kto komu?...i za ile?

Jeśli bezinteresownie, co z konsekwencjami?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie wysilaj się. Rżnięcie głupa w dyskusjach na te tematy macie wpisane do zakresu obowiązków. Przez waszych mocodawców, którzy was tu przysłali.

Widzę że z samego rana witasz tą samą śpiewką, bardziej mnie jednak bawisz tymi ciągłymi porównaniami do minionych systemów. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Albo zapoznaj z tekstem listu naukowców. Przekonasz się jaką mamy "laickość"

Generalnie napisali, biedaki.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Widzę że z samego rana witasz tą samą śpiewką, bardziej mnie jednak bawisz tymi ciągłymi porównaniami do minionych systemów. ;)

Nie moja wina że stale aktualne.

No jest aktualne, tylko miejsca w których tą aktualność widzisz jakby nie te.

Cytat "Niczego nie wprowadzałem....naprawdę nie dostrzegłeś że tego nie kontynuuję. ;)"

Owszem, wprowadziłeś. Za to, że dopuściłem się niewyobrażalnego wręcz przewinienia, mianowicie omyłkowo przypisałem Dydyczowi i Zawitkowskiemu chamską wypowiedź Frankowskiego. I jeszcze podkreślałeś w nawiasach, że z małej litery piszesz celowo.

Pamięć zawodzi?

To nie o omyłkę chodziło, na moje zwrócenie uwagi że pomyliłeś i pomawiasz innych biskupów napisałeś że nie ma dla Ciebie najmniejszego znaczenia dając do zrozumienia że masz ich za nic. Dlatego pisałem z małej do czasu aż znalazłeś "winowajcę".

Czujesz różnicę???

Maju dnia 27.12.2014 - 19:13 napisał "...moja córka twierdzi że jej katecheta jest do niczego i nie potrafi ich wystarczająco zainteresować a ja słuchając jego kazań o młodzieży zauważam jak doskonale poznał powody ich zagubienia i trudności z tym by do nich dotrzeć."

Znamienne. Spór na linii córka - katecheta. Po czyjej stronie jest Maju? Własnego dziecka? Naiwne pytania. Wiadomo. Katechety.

Znamienne że odwracanie kota ogonem i stawianie tezy na podstawie części wypowiedzi jest Twoim znakiem rozpoznawalnym. Wiadomo Twoje musi być na wierzchu nawet jak manipulujesz faktami, "znalazłeś" spór i winowajcę szkoda że nie masz w zwyczaju znajdować w tym prawdy.

Za to były (w dalszej części postu której nie cytowałem) tu porównania do czasów minionych, przewidywalny do bólu!

Afera na miarę co najmniej Wesołowskiego.

A cóż im pozostało "odgrzewać" Wesołowskiego i szukać dziury w całym. :))))

A gdzie napisałem, że afera tej miary? Podałem tylko przykład manipulacji.

To słowo w Twoich ustach, nie wierzę. :))))

Ale co do jednego masz rację - dość pokrętnie manipulowałeś faktami do czasu wpisów paleo i moich.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

No jest aktualne, tylko miejsca w których tą aktualność widzisz jakby nie te.

Jak najbardziej te.

dając do zrozumienia że masz ich za nic.

Za to Ty masz ich (wszystkich) za stojących wyżej Boga.

Dlatego pisałem z małej do czasu aż znalazłeś "winowajcę".

Pisz dalej. Jest mi to dokładnie obojętne. To miała być kara? Chyba taka na poziomie przedszkola. Grupa Maluchów. Bo Starszaki są już bardziej poważne.

Ale co do jednego masz rację - dość pokrętnie manipulowałeś faktami do czasu wpisów paleo i moich.

Nie wiem co napisał paleo. Mam go w ignorowanych i nie widzę jego wpisów.

Słusznie ignorujesz tych którzy potrafią ci bez ogródek prawdę napisać i ty coś o przedszkolu nawijałeś kilka linijek wyżej, daruj śmiechu to warte.

Cytat"....dając do zrozumienia że masz ich za nic."

Za to Ty masz ich (wszystkich) za stojących wyżej Boga.

Napiszesz jeszcze coś?

Tym razem mam nadzieję że coś sensownego, co by nie było wykwitem Twojej bujnej wyobraźni? ;)

Słusznie ignorujesz tych którzy potrafią ci bez ogródek prawdę napisać i ty coś o przedszkolu nawijałeś kilka linijek wyżej, daruj śmiechu to warte.

Prawdę? Gdzie? Proszę mnie nie rozśmieszać. I nie o treść chodzi, lecz o formę.

Tym razem mam nadzieję że coś sensownego, co by nie było wykwitem Twojej bujnej wyobraźni? ;)

Wyobraźni? "Po owocach ich poznacie". Więc poznałem.

co o tym myśleć, taki filmik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Sprawdź kto jest jego autorem, potem sprawdź wiarygodność tego autora....reszta przyjdzie sama. ;)

Prawdę? Gdzie? Proszę mnie nie rozśmieszać. I nie o treść chodzi, lecz o formę.

Panie Bobcat,

z automatu wstrzemięźliwość piątkowa jest zniesiona w święta nakazane.

Dzień św. Szczepana do takich dni nie należy.

Do świąt nakazanych w Kościele łacińskim należą (KPK kan. 1246 § 1.):

wszystkie niedziele

Uroczystość Świętej Bożej Rodzicielki (1 stycznia)

Uroczystość Objawienia Pańskiego (6 stycznia)

Uroczystość św. Józefa (19 marca)

Uroczystość Wniebowstąpienia Pańskiego (święto ruchome obchodzone 40 dni po Wielkanocy)

Uroczystość Najświętszego Ciała i Krwi Chrystusa (Boże Ciało) (święto ruchome obchodzone w czwartek po uroczystości Najświętszej Trójcy – 60 dni po Wielkanocy)

Uroczystość św. Piotra i św. Pawła (29 czerwca)

Uroczystość Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny (15 sierpnia)

Uroczystość Wszystkich Świętych (1 listopada)

Uroczystość Niepokalanego poczęcia Najświętszej Maryi Panny (8 grudnia)

Uroczystość Narodzenia Pańskiego (25 grudnia)

Widzisz dlatego napisałem niemal z automatu bo trudno wyobrazić sobie by biskupi nie podjęli takiej decyzji w drugi dzień Świąt Bożego Narodzenia.

Teraz poznałeś prawdę czy nadal będziesz mataczył?

I powrócił w swoim stylu....

Sprawdź kto jest jego autorem, potem sprawdź wiarygodność tego autora....reszta przyjdzie sama. ;)

autor czego ? filmu, czy słów, które słychać ?

z niewiadomego powodu ktoś niewiadomy zbanował abece na cacy

Holenderski Kościół Katolicki kastrował chłopców, którzy donosili na księży-zboczeńców

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Twój długi post? Przeczytałem dokładnie. I dlatego właśnie napisałem to, co napisałem. Spodziewałeś się równie długiej odpowiedzi?

Wyobraź sobie, że się nie spodziewałem odpowiedzi. W ogóle. Bo się już przyzwyczaiłem.

Niedawno był list naukowców do Prezydenta przeciw budowaniu tu państwa wyznaniowego. Jeśli tego nie widzisz - albo jesteś ślepy, albo zaprogramowany tak, aby udawać że nie widzisz.

Mędrców z Poznania? Co to zaprotestowali przeciwko odwołaniu pewnej "sztuki", o to biega? Ale bez jaj.

Te 16 mln. pln. na Opatrzność Bożą to wyraz tego kurczenia się?

Jak na razie, to urzędnikom wypłaca się premie (na bogato), i to za co? Za to, że przychodzą do pracy i pracują !!! Dosłownie. Bo coś takiego można było wyczytać w uzasadnieniach. Jakby to nie wynikano już z samego stosunku do pracy. Tusk w ubiegłym roku przyznał tego łącznie za blisko 50 milionów złotych. Gronkiewicz-Waltz pod koniec 2013 "swoich" obdarowała "dzieciątkiem" w postaci, bagatela, 23 miliony !!! złotych. A Wy dalej chodzcie i kołaczcie jak to Kościół państwo łupi.

ps: Poczytaj więcej a dowiesz się, że nie o kościół tu chodzi.

Albo utrzymywanie nadal Funduszu Kościelnego? Miał on być rekompensatą za zabrany przez komunistów majątek. Ten już dawno zwrócono (z nawiązką), Fundusz nadal istnieje. I każda władza po 1989, jak tylko nieśmiało bąknie że trzeba by coś z tym zrobić - natychmiast trzęsie portkami, jak panowie biskupi pogrożą palcem. Mieliśmy kolejny przykład całkiem niedawno.

Było . Pisałem.

Jak grochem o ścianę...

Coś tam dzwoni, ale nie wiadomo w którym...

Lepiej powtarzać te brednie. Jest szybko i co ważne, zgodne z założonym programem.

Ech.

To jeszcze raz...

"...Głos ministra Bogdana Zdrojewskiego w sprawie rzekomych dotacji państwa na budowę Świątyni Opaczności Bożej.

-archidiecezja warszawska nie otrzymała ani złotówki na budowę Świątyni Opacznosci Bożej, gdyż zabrania tego prawo , nie można z budżetu państwa finansować obiektów sakralnych. Wszelkie kwoty przekazane zoatały wyłącznie na budowane przy świątyni muzeum. Właśnie ten podmiot otrzymał od państwa wsparcie finansowe, od strony prawnej wszystko jest zgodne z przepisami. Należy mocno też zaznaczyć, że pieniądze na muzeum nie pochodziły z budżetu państwa, lecz z Funduszu Promocji Kultury. Fundusz ten wspiera dzieła kultury, muzea, zabytki (w tym zabytkowe kościoły) czy konkretne dzieła sztuki jak obrazy lub starodruki, jako dziedzictwo narodowe z którego mogą korzystać wszyscy..."

Bobcat, nie odpowiadaj, znam odpowiedź :)

Tym razem znów tylko niewinny żart, a co z tego wyszło przekonujemy się wciąż.

Chrześcijaństwo to też miał być niewinny żart?

Większość tak zwanych ateistów nie może żyć bez ciągłego gadania o kościele i katolikach.

Katolicy działający w swoistej misji bardzo często pojawiają się tam, gdzie nie powinni, tam gdzie należy szerzyć wiarę, nawet na siłę. Dlatego są obecni nawet tam gdzie są nielubiani i wręcz wyśmiewani.

Afera na miarę co najmniej Wesołowskiego.

Przecież Wesołowski w ocenie tu obecnych jest nadal niewinny. Przecież nawet nie siedzi, jest wolnym człowiekiem. A to że przeleciał kilkadziesiąt młodocianych tyłków? Widocznie Bóg tak chciał, przecież był nuncjuszem apostolskim, działał w jego imieniu.

Znamienne. Spór na linii córka - katecheta. Po czyjej stronie jest Maju? Własnego dziecka? Naiwne pytania. Wiadomo. Katechety.

Dokładnie !! Zadałem niedawno mu pytanie dotyczące katechety pedofila. Dlatego nadal twierdzę, że jego odpowiedzi są bardzo niespójne, znowu się wyłożył..

Zagrożona laickość już tak ;)

Poza tym, po odejściu Tuska rządzi obecnie wg Twojej nomenklatury raczej centro prawica.

Ta w końcu jednak mniej się pochyla przed klechami niż choćby SLD i przedkopaczowe peło.

Temat o religii a tu jak zwykle wtręty o polityce. Jak widać nie da się oddzielić ideologii kościelnej od ideologii politycznej. Dlatego Kościół katolicki głęboko siedzi w kieszeniach polityków i nie zamierza odpuścić. Wchrzania się wszędzie i wszystkim. A wystarczyłoby aby funkcjonował obok. Tylko wówczas byłby niczym wobec tego czym jest teraz.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

AAAAAAAAAA

RATUNKU :)))))))))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kto komu?...i za ile?

Jeśli bezinteresownie, co z konsekwencjami?

Nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie, tylko czego ja od katolika wymagam? Prawdy? Dobre sobie. Rola wiejskiego głupka w tym temacie nie sprawdza się. Raczej idź sobie popolitykuj, tam jest dużo więcej oszołomów, będzie ci bardziej swojsko.

A cóż im pozostało "odgrzewać" Wesołowskiego i szukać dziury w całym. :))))

Co boli temacik? Uwiera w tyłek? Na marginesie to raczej Wesołowski szukał dla siebie dziury w tych dzieciakach, ale co tam jakieś tam durne bachory, przecież Bóg tak chciał. Widocznie małolaty nie wiedziały co czyniły, pewnie Nuncjusza niemiłosiernie kusiły? No nie Maju?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.