Skocz do zawartości
IGNORED

Kościół Katolicki - za i przeciw.

TomekL3

Rekomendowane odpowiedzi

Brakowało mi twojego chamstwa i insynuacji jacusia. Dzięki, teraz czuję się jak w katolickim domu.

A mnie zabrakło twoich insynuacji...thrak ma tyle wspólnego z katolicyzmem co Ty, jedyna różnica że nie potrafi ukryć swojego prymitywnego stosunku do niego.

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Jednak pedofilia pedofilii nierówna. Jeśli będziesz wysyłał takich jak ten ksiądz na śmierć, to na co skarzesz gwałciciela 4 letnich dziewczynek?

A czym się te oba przypadki różnią? Każdego ktoś zrobił pedofilską krzywdę dzieciakowi na sznur. Na to nie może być wytłumaczenia racjonalnego. Oczywiście sukienkowi dewianci wiją się jak piskorze i zwalają winę na dzieci ale za samo takie gadanie powinni dostać kilka lat robót w kamieniołomach albo innych przydatnych prac społecznych. Jeśli chcą się zapinać między sobą w tych sodomistycznych seminariach to gów..o mnie to obchodzi niech sobie robię 100x dziennie kremóweczkę salezjańską jeden drugiemu i w różnych konfiguracjach geometrycznych ważne żeby dzieciom i zwierzętom krzywda się nie działa.

teddy-bear.jpg

A mnie zabrakło twoich insynuacji...thrak ma tyle wspólnego z katolicyzmem co Ty, jedyna różnica że nie potrafi ukryć swojego prymitywnego stosunku do niego.

Ooo wrócił maju :-))) jak tam było na spotkaniu rodziny radia maRyja? ;-) udało się ucałować w rąsię inkasenta czy nie była na niego mocnego w zabawę w łapki? ;-)))

jz7k0w.gif

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Gdybyś mnie tchórzliwie nie zbanował w swoim temacie szkalującym o T. Rydzyka może coś bym ci odpisał by Twoje chamstwo powściągnąć....

Istnieją metody prostowania nieprawdziwych informacji w przestrzeni publicznej. Nie skorzystano z tego, co dowodzi że były prawdziwe.

Istnieją granice groteski i pustosłowia, Bobcat daruj!

Insynuujesz że "prawnik" podając że papież nie wydał Wesołowskiego Dominikanie dlatego że miał taki kaprys a nie dlatego że prawnie to niemożliwe mówił prawdę??? ;)

Czyżby Dominikana i Watykan podpisały umowy ekstradycyjne i nikt tego oprócz "prawnika" nie wiedział?

Czy inni wyjaśniający dlaczego Watykan nie mógł dokonać ekstradycji i wskazywali na brak tych umów się mylili?

Podobnie "prawnik" mataczył w sprawie ekstradycji Gila...a Ty go bronisz?

Wierzysz mu i mediom jak dziecko Bobbcat!

Bobcat dnia 02.12.2014 - 11:52 napisał "Nie trzeba być specjalnie wnikliwym czytelnikiem aby zauważyć, że całym sercem byłeś po stronie wszystkich prób wybielania i usprawiedliwiania tych osób."

Gratuluję wnikliwości....pozwól że zapytam gdzie mam szukać tego co mi zarzucasz bo nie przypominam sobie by to miało miejsce. Czyżbyś miał jakieś przywidzenia, martwię się o Ciebie poważnie :(

Tam gdzie była ożywiona rozmowa na ich temat. Czyżbyś miał zaniki pamięci? Martwię się o Ciebie poważnie.

Czyli masz jednak przywidzenia....ale, ale skoro czytałeś coś takiego co rzekomo wyszło spod mojej ręki pewnie pamiętasz coś więcej, czas czy miejsce konkretnie. Podasz jakiś cytat? Nie znajdziesz? Wtedy nie brałeś udziału w rozmowach, skąd więc to tak dobrze znasz?

Może jak na to następnym razem natrafiasz zapisz, będziesz miał dowód gdy przyjdzie porozmawiać ze specjalistą od przywidzeń. ;)

Żałosny insynuatorze daruj sobie te pomówienia i nie ośmieszaj się bardziej!

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

A czym się te oba przypadki różnią? Każdego ktoś zrobił pedofilską krzywdę dzieciakowi na sznur

Różnią się wszystkim. Brakuje Ci wyobraźni?

A jak ktoś zrobi dzieciakowi krzywdę nie-pedofilską? Na przykład tatuś znajdzie sobie młodszą żonkę i porzuci synka/córkę?

toptwenty dnia 02.12.2014 - 23:55 napisał "Jednak pedofilia pedofilii nierówna. "

A czym się te oba przypadki różnią?

A różnią się, różnią np. takiego Polańskiego się aż tak nie potępia. ;)

A jak ktoś zrobi dzieciakowi krzywdę nie-pedofilską? Na przykład tatuś znajdzie sobie młodszą żonkę i porzuci synka/córkę?

Powinieneś dodać (lub mamusia) bo to coraz częstszy przypadek.

A różnią się, różnią np. takiego Polańskiego się aż tak nie potępia. ;)

Ależ się potępia, potępia - a jakże. Mają pretekst...

A to w takim razie nie korzystam z tych mediów w których wyraźnie się Polańskiego jako pedofila potępia...tylko ciągle słyszę o pedofilii w Kk. ;)

teddy-bear.jpg

A ja się zaczynam czasami zastanawiać, dlaczego Thrak jest taki monotematyczny? Wąskiej wręcz specjalizacji. Przecież Kościół to bardzo szeroki wachlarz zła. Czyżby głodnemu...

Ależ ja chłopcze drogi praktycznie nie wypowiadam się na temat religii. Wypowiadam się na temat publicznej instytucji jaką jest Kościół Katolicki i jego ciemnych sprawek i szwindli.

Jestem Europejczykiem.

A to w takim razie nie korzystam z tych mediów w których wyraźnie się Polańskiego jako pedofila potępia...tylko ciągle słyszę o pedofilii w Kk. ;)

Co Cię obchodzą media? Słuchaj tzw. autorytetów moralnych...

Zajrzyj tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Istnieją granice groteski i pustosłowia, Bobcat daruj!

Do tej pory wydawało mi się, że nie może być nic bardziej zakłamanego niż stalinowska propaganda. Czytając Ciebie wiem, że może.

Insynuujesz że "prawnik" podając że papież nie wydał Wesołowskiego Dominikanie dlatego że miał taki kaprys a nie dlatego że prawnie to niemożliwe mówił prawdę???

Powtarzam raz jeszcze: gdyby prawnik powiedział coś niezgodnego z prawdą - istnieją metody i procedury sprostowania. Ponieważ mówił to w Polsce - nie oczekujmy sprostowania rzecznika Watykanu, ale rzecznika polskiego episkopatu już tak. Skoro to nie nastąpiło - znaczy, że powiedział prawdę i tylko sprawę chce się znowu przykryć milczeniem w nadziei, że przyschnie.

Natomiast Maju w roli samotnego "tłumaczącego" oraz samozwańczego zastępcy ks. Klocha wygląda bardziej niż groteskowo.

Niech się może wypowie tu na Forum jakiś prawnik w następującej sprawie: co oznacza umowa ekstradycyjna? Czy kraj A ma obowiązek wydać krajowi B swojego obywatela, jeśli ten popełnił przestępstwo na terenie kraju B? Czy też może, ale nie musi? Co oznacza brak takiej umowy? Czy kraj A może mimo wszystko wydać swojego obywatela w geście dobrej woli, w ramach współpracy organów sprawiedliwości?

Pytam, gdyż jestem ciekaw.

Podobnie "prawnik" mataczył w sprawie ekstradycji Gila...a Ty go bronisz?

Wierzysz mu i mediom jak dziecko Bobbcat!

Niby dlaczego mam nie wierzyć? Wesołowski chodzi sobie luzem po Watykanie, tak "surowa" go spotkała kara.

Żałosny kłamco daruj sobie te krętactwa i nie ośmieszaj się bardziej.

A ja się zaczynam czasami zastanawiać, dlaczego Thrak jest taki monotematyczny?

A Maju nie jest? Też, tyle że na przeciwległym biegunie.

@toptwenty

Ciekawe a gdzie Wy ich znajdujecie....niech zgadnę TVN24? :)))

@ Jaro_747

Dziękuję za miłe słowa....zapomniałem już że można mnie chłopcem nazwać. ;)

Wypowiedzi Twoje znam nadto dobrze, więc nie tłumacz mi tego w co sam nie do końca wierzysz.

Niech się może wypowie tu na Forum jakiś prawnik w następującej sprawie: co oznacza umowa ekstradycyjna? Czy kraj A ma obowiązek wydać krajowi B swojego obywatela, jeśli ten popełnił przestępstwo na terenie kraju B? Czy też może, ale nie musi? Co oznacza brak takiej umowy? Czy kraj A może mimo wszystko wydać swojego obywatela w geście dobrej woli, w ramach współpracy organów sprawiedliwości?

Pytam, gdyż jestem ciekaw.

Dobrze kombinujesz....tyle że pod górkę.

1. Może i coś takiego jest możliwe ale państwo powinno o to do Watykanu wystąpić....a co mamy?

"Koordynator sądów w stołecznym regionie Dominikany odmówił wydania międzynarodowego nakazu zatrzymania i aresztowania oskarżonego o pedofilię byłego nuncjusza apostolskiego w tym kraju arcybiskupa Józefa Wesołowskiego - podał lokalny dziennik „Diario Libre”...

....Jednak, jak podał we wtorek na swojej stronie internetowej miejscowy dziennik, koordynator sądów uznał, że starania o aresztowanie abpa Wesołowskiego uniemożliwiają przepisy Konwencji Wiedeńskiej, zgodnie z którą dyplomata nie może być sądzony poza krajem, który reprezentuje.

A Wesołowski się odwołał i jeszcze sprawa immunitetu nie jest zakończona.

2. Teraz najlepsze....

"Również pod koniec sierpnia Watykan ogłosił, że były nuncjusz nie ma już immunitetu dyplomatycznego i po raz pierwszy oświadczył, że mógłby on zostać osądzony przez wymiary sprawiedliwości innych krajów, które - jak dodano - mają do tego prawo. To właśnie w reakcji na tę informację wymiar sprawiedliwości Dominikany wszczął postępowanie karne przeciwko abpowi Wesołowskiemu."

Ukryta Zawartość

Nie prowadzili do tej pory przeciwko Wesołowskiemu sprawy na jakiej podstawie można go było dokonać ekstradycji? ;)

3. "Prawnik" o którym mówimy wypowiadał się po tych faktach i powinien znać stan faktyczny a nie pisać bredni;

Ukryta Zawartość

A Maju nie jest? Też, tyle że na przeciwległym biegunie.

O nie. Maju porusza tu tematy z bogatego spektrum zdarzeń/zagadnień związanych z KK. Jego wpisy też niczego nie sugerują.

A Wesołowski się odwołał i jeszcze sprawa immunitetu nie jest zakończona.

Odwołanie miało być rozpatrzone do połowy października. Ktoś gra na czas.

Jego wpisy też niczego nie sugerują.

Nie sugerują. Zgoda. Narzucają. Jedynie słuszny punkt widzenia. Wszystko inne jest "kłamstwem", "insynuacją", "oszczerstwem", "manipulacją" lub "wyrwaniem z kontekstu".

Cytat

"Podobnie "prawnik" mataczył w sprawie ekstradycji Gila...a Ty go bronisz?

Wierzysz mu i mediom jak dziecko Bobcat!'

Niby dlaczego mam nie wierzyć? Wesołowski chodzi sobie luzem po Watykanie, tak "surowa" go spotkała kara.Żałosny kłamco daruj sobie te krętactwa i nie ośmieszaj się bardziej.

Manipulujesz faktami i sam kręcisz.

Wesołowski jeszcze karnie nie został skazany a zapobiegawcza kara aresztu domowego się zakończyła stąd mógł być widziany w Watykanie którego nie wolno mu opuścić.

Odwołanie miało być rozpatrzone do połowy października. Ktoś gra na czas.

Ale do kogo masz pretensje do Wesołowskiego że odwołanie musiało mieć jakieś podstawy że to długo trwa?

Zaręczam ci to nie jest w interesie Watykanu by sprawa się przedłużała.

Zaręczam ci to nie jest w interesie Watykanu by sprawa się przedłużała.

Jesteś rzecznikiem Watykanu, że znasz szczegóły? Na jakiej podstawie zaręczasz?

W ferworze dyskusji pomyliłem pan "prawnik" wypowiadał się w sprawie ewentualnej ekstradycji Wesołowskiego do Polski nie Dominikany....jeżeli tak to tym gorzej dla prawnika....prokuratura krajowa w sprawie Wesołowskiego nie ma dowodów na jakiej podstawie może prosić o jego ekstradycję?

W ferworze dyskusji pomyliłem pan "prawnik" wypowiadał się w sprawie ewentualnej ekstradycji Wesołowskiego do Polski nie Dominikany....jeżeli tak to tym gorzej dla prawnika....prokuratura krajowa w sprawie Wesołowskiego nie ma dowodów na jakiej podstawie może prosić o jego ekstradycję?

Dominikana przekazała dokumentację.

Kiedy nie słyszałem, może z Gilem pomyliłeś"?

Skoro tak to błyskawicznie działają skoro końcem września dopiero mieli zamiar prosić o to Dominikanę. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dominikana przekazała dokumentację.

Nie Jacku. Dominikana przekazała dokumentację Watykanowi czyniąc z Niego wyłącznego dysponenta. Nasi prawnicy mogą wyłącznie prosić o współuczestniczenie w śledztwie w Dominikanie. I jeśli rozpoczną własne śledztwo w Polsce prosić Dominikanę o pomoc prawną.

To może idź za ciosem i napisz że w sprawie "prawnika" również....starczy odwagi? ;)

Zakładam się o wszystkie pieniądze że gdybym napisał to co Włodek dostałbym odpowiedź od Bobcata w stylu, "ale to Twój....(dalej cytuję jeden z jego dzisiejszych wpisów).....jedynie słuszny punkt widzenia. Wszystko inne jest "kłamstwem", "insynuacją", "oszczerstwem", "manipulacją" lub "wyrwaniem z kontekstu". " :)))

Nie sugerują. Zgoda. Narzucają. Jedynie słuszny punkt widzenia. Wszystko inne jest "kłamstwem", "insynuacją", "oszczerstwem", "manipulacją" lub "wyrwaniem z kontekstu".

To też nie jest tak. Weźmy nie tak dawny spór odnośnie zwrotu szkoły w Poznaniu. Sąd rozpatrzył na korzyść Kościoła co zaraz zostało ostro oprotestowane. Też byłbym przeciw, jeśli tylko byłyby ku temu jakieś przesłanki. Ale nie było. Zostało zwrócone coś co kiedyś bezprawnie odebrano. O tym właśnie pisal Maju. Nie dodawał wcale do tego swojej ideologii.

To może idź za ciosem i napisz że w sprawie "prawnika" również....starczy odwagi? ;)

Co tu ma do rzeczy odwaga? Jest tylko jeden głos kwestionujący profesjonalizm prawnika. Twój. Wybacz, ale z takim "ałtorytetem" (błąd w pisowni zamierzony) zgadzać się nie zamierzam.

Sąd rozpatrzył na korzyść Kościoła

Bezstronność polskich sądów w sprawach, gdzie jedną ze stron jest KK jest najdelikatniej mówiąc wątpliwa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.