Skocz do zawartości
IGNORED

Audiobyte Black Dragon DAC

qqq88

Rekomendowane odpowiedzi

Już mam Audiobyte Black Dragon i Hydra Z u siebie. Świetny dźwięk!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hydra Z dużo poprawia w stosunku do samego DAC Dragon'a ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Hydra Z dużo poprawia w stosunku do samego DAC Dragon'a ?

Odpowiedź jest na moim blogu. Dziś opublikowałem pierwszą część testu. Zapraszam.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Odpowiedź jest na moim blogu. Dziś opublikowałem pierwszą część testu. Zapraszam.

Mógłbyś sprawdzić jeszcze połączenie komp usb > Hydra Z > i2S po HDMI > Black Dragon - podobno to lepsza opcja niż USB/SPDiF

Będę wdzięczny za jakiś opis ewentualnych różnic.

Pozdrawiam

możesz jeszcze sprawdzić połaczenie komp - usb - > hydra z > - i2s po hdmi - > black dragon ?

• 2 tygodnie później...

możesz jeszcze sprawdzić połaczenie komp - usb - > hydra z > - i2s po hdmi - > black dragon ?

Mam nadzieję wkrótce to uzupełnić.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

• 1 miesiąc później...

Witam użytkowników Audiobyte Black Dragon DAC. Chciałem Was zapytać co sądzicie o zakupie go do mojego stereo. Przede wszystkim czy nie wyostrzy mi on wysokich tonów bo to jest podstawowe kryterium przy zakupie. Posiadam atolla in100se z paradigm studio 10v5 i jestem bardzo zadowolony z tego połączenia w muzyce jakiej słucham (metal/rock) ale faktem jest że wyostrzył mi on wyraźnie wysokie tony w kilku albumach co ogólnie jest doskonałym wynikiem bo reszta brzmi wspaniale (albumy te zagrały ostro pewno dlatego że tak są nagrane a mój nowy wzmacniacz dodatkowo je wyostrzył - poprzednik nad tego nie robił ale to była dużo niższa liga). Postanowiłem kupić nowy dac do swojego stereo i zdecydowałem że będzie to od razu coś dużo lepszego. Celowałem początkowo w nad m51 lub hegel hd12 a później wyczytałem także o Audiobyte Black Dragon. Co myślicie o połączeniu go z moim wzmacniaczem i kolumnami - fajnie było by gdyby przy okazji utemperował wysokie tony w wybranych albumach a przede wszystkim niczego nie zepsuł bo ogólnie jestem bardzo zadowolony. Interesuje mnie dźwięk głownie poprzez wyjście usb. Pozdrawam

Jak chcesz kupić nowy to najlepiej wypożycz z Premiumsound, do domu za kaucją i będziesz wiedział. Smok nie jest ostry ani analityczny ale najlepiej to samemu się o tym przekonać.

Zresztą ostrość wysokich tonów to zawsze można korygować okablowaniem.

Dziękuję Wam za odpowiedzi. Odnośnie okablowania to jestem do niego sceptycznie nastawiony i prawda jest taka że jestem dopiero na etapie poznawania różnic w okablowaniu i taki też miałem zamiar aby nabyć coś lepszego (aktualnie raczej budżetowe kable chorda i qed) ale postanowiłem zakup ten zachować na później a od dłuższego już czasu choruję na nowy dac i to naprawdę dobry dac. Mam tylko obawy co do wysokich tonów właśnie - według Was w tej kwestii który dac będzie powiedzmy najbezpieczniejszy bo o jakość jestem spokojny - nad m51, hegel hd12 czy właśnie black dragon.

Najczęściej słucham cd - można powiedzieć że 90% i służy mi do tego nad c546bee, oprócz tego posiadam nad d1050 który służy mi jako wzmacniacz słuchawkowy ale z słuchawek korzystam już teraz bardzo mało odkąd kupiłem paradigm studio 10 i wzmacniacz atolla.

Teraz oprócz cd chciałbym także więcej słuchać plików stąd drobne przemeblowanie i inna wygodniejsza lokalizacja laptopa. Dlatego właśnie interesuje mnie wyjście usb i dlatego też choruje na lepszego daca - znacie tę chorobę.

Chciałbym także któryś z tych daców wypróbować okazjonalnie jako przedwzmacniacz ponieważ atoll in100se posiada funkcję by-pass i najważniejsze - zauważalna poprawa w tych wybranych albumach jeśli chodzi o wysokie tony. Interesuje mnie tylko nowy egzemplarz.

Zadbaj o dobry transport do DAC. Dużo zyskasz na brzmieniu.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Dzięki ale teraz muszę się ograniczyć do daca :) będzię podłączony do laptopa poprzez usb. Zdecydowałem że będzie to jeden z tych trzech czyli nad m51, hegel hd12 i Audiobyte Black Dragon (ten ostatni zaciekawił mnie najbardziej). Jest jeszcze atoll dac200 ale to wielka niewiadoma.

• 2 miesiące później...
Gość numik

(Konto usunięte)

u mnie po rca gra wybornie

Tu już padło pytanie, ale liczę na Twoją opinię, Black Dragon nie wyostrzy za bardzo rocka? Kupiłem audio-gd nfb-28, ogólnie super, ale właśnie w rocku....ciut za jasno, Myryad z20 tu był lepszy. Nie wiem czy go dokupić do rocka czy za podobną kasę za oba w/w mieć Black Dragona?

Do tego Audiolab 8000 i Dali Zensor 5, chodzi o rocka w stylu Coma, Rammstein, Metallica - tu czasem detaliczność to wada

Nie rozumiem jak można myśleć o ładowaniu kasy w DAC gdy najsłabszym elementem są kolumny.

Zacznij od porządnych kolumn a potem kombinuj z resztą. Z Dali Zensor 5 wszystko brzmi chudo i jasno.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość numik

(Konto usunięte)

Nie rozumiem jak można myśleć o ładowaniu kasy w DAC gdy najsłabszym elementem są kolumny.

Zacznij od porządnych kolumn a potem kombinuj z resztą. Z Dali Zensor 5 wszystko brzmi chudo i jasno.

ale mieszkam w bloku, z sąsiadami miałem już zatargi przy wyższej półce. Co polecasz z podłogówek, niewielkich, które przy okazji nie pozbawią mnie prawa do lokalu spółdzielczego :). Ze względu na układ mieszkania nie bardzo mogę mieć standy, kabel głośnikowy byłby płotkiem do skakania przy drzwiach balkonowych :/, a podstawki Paradigma kuszą.

Z Myrad z20 było nieźle i pojawił się "dół", zawsze można pójść w rel t5, te Dali to kompromis i mam tego świadomość, ale mam salon "kichę" i gdybym zrobił rtv na ścianie, to miałbym z 1,5m do kolumn, nie pasowało mi to, próbowałem, nowe Klipsche dobrze grają, ale to już giganty, mój salon to "6x3";p

Niestety mniejsze podłogówki mają spore ograniczenia. To ciężko przeskoczyć.

Ale nie ładuj kasy w DAC bo nie ma sensu przy Twoich kolumnach.

Nie znam się na małych podłogówkach. Może inni koledzy coś polecą.

• 5 miesięcy później...
Gość numik

(Konto usunięte)

Pozwolę sobie odświeżyć temat i zapytać czy ktos jescZe nabył dragona daca , bo z tego co wyżej same zachwyty nie wiem czy to marketingowe wypowiedzi czy prawda

odpowiem tak, słyszałem Aune s16 na tym samym czipsecie AKM i bajka, rewelacja, miód, jeżeli jak mówią dragon jest jeszcze lepszy to musi być fantastyczny

odpowiem tak, słyszałem Aune s16 na tym samym czipsecie AKM i bajka, rewelacja, miód, jeżeli jak mówią dragon jest jeszcze lepszy to musi być fantastyczny

No tak ale rewelacja na jakim poziomie cenowym -szukam konkretnego daca ktory będzie lepszy niz mój dac w stremerze linn Majik ds

:)

Gość numik

(Konto usunięte)

No tak ale rewelacja na jakim poziomie cenowym -szukam konkretnego daca ktory będzie lepszy niz mój dac w stremerze linn Majik ds

nie znam Twojego, wypowiedzi tu są członków forum, szczere, to użytkownicy, hmmm...zawsze można lepiej ale Dragon w cenie 7.000 wyjściowo chyba jest okazją, Auralic to inne granie 2xdroższe, ciekawy jest Aqua La Voce, ale 1,5x droższy

• 3 tygodnie później...

szwagier - mam Dragona już koło roku, mogę potwierdzić pochlebne opinie na jego temat w swojej cenie jest świetny

słuchałem Auralica Vega i poza troszke większą głębią nie czuje potrzeby zmiany Dragona

W moim odczuciu Dragon ma nawet lepszą separację instrumentów choć jest zbudowany na AKM nie na Sabre

Nie jest to DAC strikte neutralny, ale mi to nie przeszkadza - jego niebywała muzykalność , barwy i dociążenie rekompensują wszystko

Podobno niezły DAC na 2 x Sabre 9018 to chiński LKS audio mh-da003 dac - jeśli nie jest zbyt "kliniczny" - choć tego nie słyszałem,

tyle co wyczytałem z opinii w necie

• 3 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

Czytałem w recenzjach, że DAC Audiobyte posiada przedwzmacniacz. Ba, recenzenci twierdzili nawet, że ów przedwzmacniacz spisuje się bdb. Czy któryś ze szczęśliwców posiadających Black Dragona łączył go bezpośrednio z końcówką mocy i czy efekt był zadowalający?

Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.