Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór transportu CD

maxflo

Rekomendowane odpowiedzi

No to nie, znieksztalcenia to jest stosunek mocy znieksztalcen do mocy sygnalu, czyli nim wiekszy sygnal tym mniejsze znieksztalcenia, a nim mniejszy sygnal tym znieksztalcenia wieksze.

Moim zdaniem pomyliłeś zniekształcenia z szumem a konkretnie ze stosunkiem sygnału do szumu.

Zwykle zniekształcenia rosną wraz z sygnałem. Zależy to m.innymi od topologii układu, klasy etc.

Np. może być tak, że do pewnego stopnia maleją (np. do ok 0,5-1 W, np. dominujący w zakresie małych amplitud sygnału, wpływ zniekształceń skrośnych w klasie B staje sie proporcjonalnie co raz mniejszy), następnie w są długo na stałym poziomie po czym rosną (z różnych przyczyn). Ogólnie ta charakterystyka może być różna i jak już pisałem zależy od wielu czynników.

Nie podejmuję się rozstrzygać kto ma rację

Nawet by nie wypadało moderatorowi.

System gra dobrze, albo nie....

Tutaj brnij dalej w to co zacząłeś.

Bo takie znieksztalcenia nie powstaja w domenach cyfrowych latwo, trzeba do tego sporych programow bo nierownomiernosci i drzenie jest niejednorodne. Dodatkowo slychac na mp3 ze jest to dopalane lampami co jest charakterystyczne dla nagran K2, plyta jest ladnie lampami dobarwiona ale ma ten mankament ktora ja dyskfalikuje. Dodatkowo na stronce ktora podalem elusivedisc plyty ktore mam graja charakterystycznie dla K2, oraz firma chwali sie samplami nagran aby zaprezentowac wyjatkowa jakosc nagran ktora mozna sobie posluchac w MP3. Dodatkowo tez nie moga oni dawac sampli z innych plyt poniewaz obowiazuja ich prawa autorskie i to musza byc te same nagrania. Dodatkowo jesli i w to nie wierzysz zrob kopie tej plyty na komputerze i mi przeslij poslucham czy jest to samo czy te nie.

jest to dopalane lampami co jest charakterystyczne dla nagran K2

W którym miejscu procesu K2HD biorą udział lampy?

Podaj źródło tej informacji.

zrob kopie tej plyty na komputerze i mi przeslij

Kpisz chyba sobie.

Kup płytę,zrób z tego plik,wtedy się wypowiadaj na temat brzmienia.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Proces XRCD2 a z tego narodzilo sie K2 opiera sie o proces re-masteringu. Kazde nagranie przechodzi przez taki proces jest to oczywiste. Jest kilka plyt XRCD gdzie pokazany jest na zdjeciach stol mixerski JVC, jest to stol z innej epoki z pewnoscia jest oparty na lampach. Dodatkowo nie trzeba miec super sprzetu aby porownujac nagrania XRCD k2 FIM do tradycyjnych wydan, stwierdzic ze dzwiek jest napompowany lampami i niczym innym, technika komputerowa nie ma obecnie takich mozliwosci, wiec oczywiste ze jest to robione na drodze analogowej na stole mixerskim.

Kpisz chyba sobie.

Kup płytę,zrób z tego plik,wtedy się wypowiadaj na temat brzmienia.

To ty chcesz sie przekonac nie ja, nie mam zamiaru kupowac technicznego gniota tylko po to aby Tobie cos udowodnic, ja jestem tego PEWNY!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dzwiek jest napompowany lampami

Przestań pieprzyć,tylko podaj źródło tych informacji.

przyjacielu!

Do tego długa droga :)

Wskaż miejsce udziału lamp w procesie K2HD,i przedstaw źródło tej informacji.

technicznego gniota

Rozumiem,że masz na myśli swojego DACa :)

Rzeczywiście, ocenianie jakości nagrania poprzez odsłuchanie kawałka kilkusekundowego nagrania skompresowanego do mp3 (podejrzewam, ze bezpośrednio na kompie) to już hajendowy odlot.

Co robi kompresja mp3 w porównaniu do wav i flac można sobie poczytać i obejrzeć tu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />Proces XRCD2 a z tego narodzilo sie K2<br />

Nie było przypadkiem odwrotnie procesor JVC K2 ,a dopiero później XRCD w różnych odmianach z wykorzystaniem w masteringu K2,ale się nie będę spierał

poczytam i poszukam dla odświeżenia i stymulowania pamięci:)

<br />zrob kopie tej plyty na komputerze i mi przeslij poslucham czy jest to samo czy te nie. <br />

Staszek chyba nie chcesz wjazdu tych panów na AS,bo może być tak jak z Telerankiem :)

Zamiast strony startowej AS zobaczymy inne logo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Staszek chyba nie chcesz wjazdu tych panów na AS,bo może być tak jak z Telerankiem :)

Mozesz zrobic zawsze jedna kopie bezpieczenstwa z oryginalu i ja sobie trzymac. Mozesz tak samo pozyczac plyty to nie jest jeszcze piractwo...Tym bardziej ze chcialem ta plyte tylko posluchac a nie duplikowac, po co mialbym, mam normalnie brzmiace oryginaly robione w latach 80, a nie kopie zrobiona w 2012 ze zniszczonej juz tasmy matki.

Zamiast strony startowej AS zobaczymy inne logo

A co to my w USA mieszkamy? ;)

<br />Mozesz zrobic zawsze jedna kopie bezpieczenstwa z oryginalu i ja sobie trzymac. <br />

Wiem o tym - żartowałem.

<br />A co to my w USA mieszkamy? ;) <br />

FBI panoszy się po całym świecie.

Przypomnę tylko, że zgodnie z polskim prawem, płyty można kopiować i rozpowszechniać w gronie rodziny i znajomych.

I prosze uprzejmie nie interpretować tego jako mój pogląd na temat praw autorskich, ja piszę o obowiązującym prawie.

Jak ktoś chce być bardziej poprawny niz prawo wymaga, to może nawet przy zakupie każdej płyty wpłacać drugie tyle bezpośrednio na konto Zaiksu.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Jak ktoś chce być bardziej poprawny niz prawo wymaga, to może nawet przy zakupie każdej płyty wpłacać drugie tyle bezpośrednio na konto Zaiksu.

Ja dla bezpieczenstwa zaplace trzy razy wtedy dopiero bede mogl zasnac spokojnie. :)

Te pieniadze nie trafiaja cale do artystow ale rozdrapuja je w ogromnym % po drodze wszelkiej masci posrednicy i biurokraci, dla artystow zostaja same ochlapy. Ale glosi sie hasla ze trzeba bronic zyskow artystow, obluda falsz i zaklamanie. Juz kiedys czytalem analizy ze artysci by duzo lepiej zarabiali gdyby cala muzyka byla za free a oni utrzymywali sie z samych reklam w roznych mediach anizeli teraz z tego co dadza im biurokraci po drodze rozkradajac wiekszosc, bo niby taka wielka robote odwalaja.

No nie wiem czy to takie proste. Wyobraź sobie, że jesteś polskim muzykiem. Z jakich reklam masz się utrzymać? Jestem ciekaw. W teorii to wszystko fajnie wygląda, ale rzeczywistość już taka kolorowa nie jest. W teorii to ty już dawno powinieneś mieć swoją firmę audio i kilka dobrze zrobionych sprzętów w ofercie. Ale rzeczywistość pokazuje, że nie masz nic.

No nie wiem czy to takie proste. Wyobraź sobie, że jesteś polskim muzykiem. Z jakich reklam masz się utrzymać?

Chcesz pobrac utwor ogladasz reklamy - to proste

W teorii to ty już dawno powinieneś mieć swoją firmę audio i kilka dobrze zrobionych sprzętów w ofercie. Ale rzeczywistość pokazuje, że nie masz nic.

A co to ma do mnie? Ja nie jestem muzykiem, ani nie mam zamiaru utrzymywac sie z reklam ani brac pieniedzy od ZAikS? No i gdzie ta rzeczywistosc cos takiego pokazuje w czym?

Chcesz mowic o mnie to na priv, to ci wyjasnie kilka spraw, prowokujesz a pozniej bedziesz pisal ze sie tutaj lansuje lub takie tam dyrdymaly. Do czego jest ten watek bo nie chyba o dzialalnosci businessowej artystow muzycznych? ;)

No nie wiem czy to takie proste. Wyobraź sobie, że jesteś polskim muzykiem.

Polscy muzycy zarabiają praktycznie wyłącznie na koncertach. I to nawet ci najlepsi.

W skali światowej najpopularniejsi (nie najlepsi bynajmniej) faktycznie zarabiają, ale z pewnością za dużo, a ci z drugiej linii znowu nic.

I to jest związane z dyktatem i monopolem wytwórni oraz związków artystów. Ten stan rzeczy oznacza obecnie dla artystów więcej szkód niż pożytku.

Nie wiem, co jest najlepszym rozwiązaniem, ale o zachwanie obecnego modelu dystrybucji zysków walczą w pierwszym rzędzie koncerny, a najbardziej to boją się utraty kontroli i władzy. Bo obecny model zapewnia koncernom nie tylko zyski, ale też możliwość kontroli zarówno artystów jak i konsumentów. To taki inny rodzaj niewolnictwa, bardzo popularny w obecnym kapitaliźmie.

Nie wszyscy muzycy koncertują, nie wszyscy mogą z różnych powodów.

Nie wszyscy muszą żyć z muzyki. Społeczeństwo nie ma obowiązku zapewniać muzykom utrzymania.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Oczywiście, że nie. Ale też nie ma prawa za darmo korzystać z czyjejś twórczości a robi to nagminnie. Inaczej byś mówił, gdybyś to ty zaliczał się do twórców.

Co do koncernów to też ich nie lubię. Pewnie byłoby najlepiej gdyby muzycy skupiali się w mniejsze grupy tematyczne np po 20-stu i mając swoją stroną sprzedawali pliki/CD i inne nośniki ze swojej strony z pominięciem koncernów.

Ja dla bezpieczenstwa zaplace trzy razy wtedy dopiero bede mogl zasnac spokojnie. :)

Lepiej daj na naprawdę biednych i potrzebujących.

ZAIKS co prawda bogaty nie jest i tonie w długach na własne życzenie ,ale dając im pieniądze to tak jak byś je wyrzucił.:)

Nie wiem, co jest najlepszym rozwiązaniem, ale o zachwanie obecnego modelu dystrybucji zysków walczą w pierwszym rzędzie koncerny, a najbardziej to boją się utraty kontroli i władzy. Bo obecny model zapewnia koncernom nie tylko zyski, ale też możliwość kontroli zarówno artystów jak i konsumentów. To taki inny rodzaj niewolnictwa, bardzo popularny w obecnym kapitaliźmie.

Sporo w tym niestety prawdy.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

ZAIKS co prawda bogaty nie jest i tonie w długach na własne życzenie ,ale dając im pieniądze to tak jak byś je wyrzucił.:)

To prawda. Słynna jest sprawa sądowa, w której ZAiKS pozwał do sądu fryzjera, który słuchał w salonie radia;-) To są właśnie pewnego rodzaju patologie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.