Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz (3 cechy)

D4ncer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Może to nie wina płyty tylko sprzętu?

Mnie ta realizacja Dead Can Dance też się do końca nie podoba.

AccuTad ma rację, że jest zbyt efekciarska.

Wcześniejsze płyty są pod tym względem lepsze .

Używa czegoś takiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wszystko z nim w porządku, na szczęście nie ma w nim ani jednej lampy :)

Jeżeli masz cały sprzęt okablowany Siltechem z serii Classic to nie byłbym tego taki pewien ;)

Znam te kable bardzo dobrze i wiem jak grają.

Poza tym mamy inne źródła i dac więc może dlatego tak różne odczucia.

Ale jak widać Pacuła (choć z opiniami tego Pana o sprzęcie nie zawsze się zgadzam) i kilku kol. z forum ma inne zdanie niż Ty więc .... ;)

Ale na jaki temat ma inne zdanie? Płyty Dead Can Dance tak? Bo na temat lamp to nie jestem pewien czy ma inne zdanie. Oczywiście chwali lampy, ale gra na tranzystorze… :-)

kilku kol. z forum ma inne zdanie niż Ty więc .... ;)

A ci koledzy mówili też o klasie D czyli zupełnie neutralnym i przejrzystym brzmieniu i że na takim systemie gra to dobrze. Natomiast co do P. Pacuły, to..

Oczywiście chwali lampy, ale gra na tranzystorze… :-)

i tyle by było w jego temacie.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale na jaki temat ma inne zdanie? Płyty Dead Can Dance tak? Bo na temat lamp to nie jestem pewien czy ma inne zdanie. Oczywiście chwali lampy, ale gra na tranzystorze… :-)

Tak chodziło o płytę.

Odnosząc się natomiast tego na czym P.Pacuła gra to ... on gra na tranzystorze ale wydaje mu się ,że to brzmienie lampy. ;)

Audiofilski oksymoron ...

Też jestem tego zdania ,ale Anastsis to nie jest aż taki dramat .

W Poprzednich płytach używano realnych instrumentów a tu wprowadzono dużo elektroniki...to zupełnie inna para kaloszy... to płyta zrealizowana pod mocnym wpływem Brendana...Lisa wydaje sie tutaj grać drugie skrzypce. Jak sie posłucha płyty Ark Brendana to wiadomo co i jak;)

Może ma po prostu dobre brzmienie dla siebie. Teraz jest taka moda, że dobre brzmienie to lampa. Wiem, ze ty też tak uważasz. Ja takiej pewności nie mam.

Moim zdaniem często systemy recenzentów to wynik nie tylko muzycznych wyborów ich posiadaczy. W końcu to jest biznes i ma swoje twarde prawa...a my jesteśmy tzw. Targetem...póki pod nickiem nie pojawi sie słówko Branża...co zdarza się coraz cześciej;)

<br />to płyta zrealizowana pod mocnym wpływem Brendana.<br />

Tak Brendan lekko przedawkowany ale można z tym żyć.W dodatku mam wrażenie że podczas realizacji płyty słuchał dużo Sinatry i muzyki z Bondów.

(do Franka Sinatry nic nie mam do 007 też)

Tak Brendan lekko przedawkowany ale można z tym żyć.W dodatku mam wrażenie że podczas realizacji płyty słuchał dużo Sinatry i muzyki z Bondów.

(do Franka Sinatry nic nie mam do 007 też)

Tak jest. Utwór 4, bodajże "Amnesia" jest świetnym przykładem. Ale jakże piękny by był nagrany w 100% tylko na instrumentach.

Gość cybant

(Konto usunięte)

Tak chodziło o płytę.

Odnosząc się natomiast tego na czym P.Pacuła gra to ... on gra na tranzystorze ale wydaje mu się ,że to brzmienie lampy. ;)

Audiofilski oksymoron ...

Przynajmniej ma lampy w pre...

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Może ma po prostu dobre brzmienie dla siebie. Teraz jest taka moda, że dobre brzmienie to lampa. Wiem, ze ty też tak uważasz. Ja takiej pewności nie mam.

Pewnie ma takie brzmienie.

Ma najlepiej grający system na naszej planecie - tak jak każdy z nas ;)

Wg. mnie nie ma żadnej mody na lampy.

Urządzenia lampowe sprzedaje się na świecie od wielu lat bez przerwy. Gdyby nie było różnicy w dźwięku pomiędzy tymi konstrukcjami nikt przecież nie kupowałby lamp.

Tranzystory przyszły zdecydowanie później i uzupełniły paletę oferowanych urządzeń.

Tak jak winyl tak i urządzenia lampowe mają swoich fanów i należy to uszanować.

Nigdy nie twierdziłem ,że urządzenia lampowe grają lepiej od tranzystorowych .

Jedyne co twierdziłem to ,że słychać wyraźną różnicę pomiędzy tymi urządzeniami a ich wybór to tylko kwestia osobistych preferencji potencjalnego klienta.

Nie chce mi się już dalej niepotrzebnie bić piany na forum , jestem już tym zmęczony i zniesmaczony.

pozdr.

<br />Nie chce mi się już dalej niepotrzebnie bić piany na forum , jestem już tym zmęczony i zniesmaczony.<br /><br />

Masz racje odpocznij, daj Sobie na jakiś czas spokój z testami to bywa męczące .

A Sylwkiem to się nie przejmuj , z tego co czytam na AS to wytrzymała , cierpliwa i twarda "bestyjka" istny stachanowiec - audio,niejednego wykończy nerwowo.:)))

Oczywiście bez złośliwości pozdrawiam z mojej strony.

• 2 tygodnie później...

Wy tu podśmiechujki sobie robicie, a ja mówiłem poważnie. Chcecie weryfikacji? Proszę bardzo :)

W któryś z najbliższych weekendów możemy się u mnie spotkać.

Kolejny weekend nadszedł...jakoś ostatnio nie śledziłem tematu, więc zapytam grzecznie czy doszło do tego spotkania albo jakieś jest w planach? Ktoś coś wie na ten temat?

Czy nadal możemy sobie robić podśmiechujki?

Wiedźmin...

Mówisz o sobie i swoim braku wiedzy o wzmacniaczach ? Nie przejmuj się - niejeden już połamał sobie ostatnie zęby

w audio.Zalecam pokorę i cierpliwość.

Wiedźmin pogromca potworów :)

Magnepan wypij kawę,obudź się.

Pozdrawiam

Ok, wszystko stało się jasne ale nigdy nie wiadomo z jakimi objawieniami pojawi się kolejny ' znafca' tematu.

Jest tak jak od początku przewidywałem... :-)

No tak...

A tu już kolejny nowy człowiek i wali z grubej rury... jakiś wylęg bogatych i nieznanych audiofilów mamy w tym 2015 roku;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak...

A tu już kolejny nowy człowiek i wali z grubej rury... jakiś wylęg bogatych i nieznanych audiofilów mamy w tym 2015 roku;-)

Ukryta Zawartość

Ale propozycje się posypały z prawej i lewej. Nikogo jakoś nie zdziwiło, że ktoś kto chce wydać 100k na kolumny wchodzi na forum, żeby spytać które kupić. W dodatku kandydaci z zupełnie innej bajki.

Zamierzam wygrać w lotto, więc lepiej już zacznijcie kombinować co mam kupić :)

Ukryta Zawartość

Tak, takie posty jak tytułowy brzmią radośnie, mniej więcej na takim poziomie jak kiedyś, kiedy to wiadomy juser założył na bocznicy wątek i prosił o rady w co zainwenstować milinon czy dwa, tak dla sportu, bo mu się nudziło i nie miał pomysłu na te kieszonkowe!? Ale ilu miał klakierów i doradców? To było jeszcze śmieśniejsze, zresztą jest do tej pory jak sobie przypomnę, albo ktoś przypomni, wyskakując z taką hiendową rewelacją!

Parker's Mood

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.