Skocz do zawartości
IGNORED

harmonix - zasilajace

mateuszek

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy jak wypadnie.

Ciekaw jestem.

wg.mojej opinii to najlepszy miedziany kabel AC jaki miałem w swoich rękach

Tu mnie zaskoczyłeś :)

znakomite kable ale cena równie "znakomita" ;)

Interkonekty mają być wycenione znacznie "przyjaźniej" niż sieciówka :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

wracajac do starej serii studiomastera

gral sobie to pod listwa to pod koncowka i kiedys w ramach zartu zapialem go do daczka.

i juz tak zostal!

na poczatku myslalem ze to jakies zludzenie ale po paru kombinacjach stwiedzilem ze to doskonale polaczenie.

jako ze przypisywalem jego spasowanie z moim daczkiem glownie temu ze ma lampke na wyjiscu (w sumie sam nie wiem dlaczego) wiec ostatnio mialem okazje zweryfikowac mozliwosci studiomastera pod zrodlem z wyjsciem na tranie w systemie kumpla.

zagral idealnie

oczywiscie zawsze mozna lepiej ale...

Tu mnie zaskoczyłeś :)

Stefek czy miałeś okazję porównać sieciówki Harmonixa Maestro Milion i X-DC350M2R ?

Jak tak to napisz jakie są różnice i czy warto sobie zawracać głowę tym niższym modelem ?

Z góry dziękuję .

pozdr.

Z twojego poziomu nie warto. Tego miliona jeszcze nie miałem, ale miałem kilka M2R. Dobry kabel ale w swojej klasie cenowej. Miły na średnicy, trochę buła na basie. Moim zdaniem nie nadaje się do Passa. Jeśli milion jest taki jak opisujecie oboje to dzieli je przepaść.

No to słabo bo ten nowy Maestro Milion od wszystkich innych kabli miedzianych jakie miałem dzieli przepaść ;(

Szukam jakiejś alternatywy do końcówek w miejsce Kubali Elation ale cena tego nowego Harmonixa jest po prostu absurdalna.

Tak się zastanawiam i nie widzę żadnej alternatywy dla tego Harmonixa na chyba ,że ktoś podpowie jakiś kabel , którego nie miałem , a który jest wart spróbowania do monosów.

Mi nic nie przychodzi do głowy poza ew. Stealth , których nie miałem , a które polecał kol. Azorsky.

czy warto sobie zawracać głowę tym niższym modelem ?

Jeśli Ci się spodobał Million,to odwrotu może nie być :)

Niższy Harmonix podobny do Kubali,więc chyba nie ma co.

nie widzę żadnej alternatywy dla tego Harmonixa

I ciężko będzie zobaczyć.

Nie jest to tylko moja opinia,znam kilka osób z poważnymi systemami,którym po podpięciu nowego Harmonixa wyrywały się z ust,

słowa ogólnie przyjęte jako niecenzuralne :)

Ja do Milliona,i to pewnie niejednego wracam po wakacjach,teraz mało słucham,i za chwilę urlop.

Nie jest to tylko moja opinia,znam kilka osób z poważnymi systemami,którym po podpięciu nowego Harmonixa wyrywały się z ust,

słowa ogólnie przyjęte jako niecenzuralne :)

Jazzu's! To brzmi jakby nowy system brzmiał... a to tylko jeden kabel AC. W jakich proporcjach tak dużo wnosi ta magiczna sieciówka Harmonixa? 5%, 10% całego brzmienia systemu? Może 2/8%, 3/4%, 2%? W jakich aspektach i w jakich proporcjach brzmienie się poprawia?.. I na jakiej muzyce? Czyli na jakich płytach i nagraniach słychać plusy najlepiej i najzmiażdżalniej?

Parker's Mood

Jazzu's! To brzmi jakby nowy system brzmiał... a to tylko jeden kabel AC. W jakich proporcjach tak dużo wnosi ta magiczna sieciówka Harmonixa? 5%, 10% całego brzmienia systemu? Może 2/8%, 3/4%, 2%? W jakich aspektach i w jakich proporcjach brzmienie się poprawia?.. I na jakiej muzyce? Czyli na jakich płytach i nagraniach słychać plusy najlepiej i najzmiażdżalniej?

Wracaj na Saturn......... tam jesteś bardziej potrzebny. Pamietaj o zabraniu boxów Real Gone Jazz - rozwinęli się.

I na jakiej muzyce?

Przecież wiesz na jakiej,najważniejszej :)

To brzmi jakby nowy system brzmiał

W dobrze złożonych systemach,to się prawie nie zdarza,ale...

no właśnie prawie :)

W jakich proporcjach tak dużo wnosi ta magiczna sieciówka Harmonixa?

Wiesz dobrze,że to tak nie działa,i nie o procenty tu chodzi,

a już na pewno nie takie ;)

Wiesz jak jest - jeszcze nie tak dawno świat audio zachwycał się Valhallą i Shunyatą i wtedy też ponoć wszyscy zbierali szczęki z podłogi w redakcji Stereophille - teraz jest po prostu czas Harmonixa i chciałbym wiedzieć co się aż tak drastycznie zmienia. Proporcje w ogólnym rozumieniu dżwięku jako całości brzmienia systemu jak najbardziej się liczą, tym bardziej, że trzeba wydać kilkanaście kilo$ów. Chodzi o to, żeby określić procentowo (na oko, na ucho, z audiofilskim wyczuciem), w jakim pułapie niuansów się poruszamy - bo to, że kabel sieciowy jest tylko drobnym zabiegiem kosmetycznym to wiem, jednak nowe, świeże cycki z tego nie powstają. I o to mi właśnie chodzi - czy po wpięciu Harminixa są nowe cycki, czy po prostu te stare i obwisłe lekko podnosimy w górę.

Parker's Mood

...

bo to, że kabel sieciowy jest tylko drobnym zabiegiem kosmetycznym to wiem, jednak nowe, świeże cycki z tego nie powstają. I o to mi właśnie chodzi - czy po wpięciu Harminixa są nowe cycki, czy po prostu te stare i obwisłe lekko podnosimy w górę.

:)

----------------------------------------------------

Wiesz jak jest - jeszcze nie tak dawno świat audio zachwycał się Valhallą i Shunyatą i wtedy też ponoć wszyscy zbierali szczęki z podłogi w redakcji Stereophille - teraz jest po prostu czas Harmonixa i chciałbym wiedzieć co się aż tak drastycznie zmienia. Proporcje w ogólnym rozumieniu dżwięku jako całości brzmienia systemu jak najbardziej się liczą, tym bardziej, że trzeba wydać kilkanaście kilo$ów. Chodzi o to, żeby określić procentowo (na oko, na ucho, z audiofilskim wyczuciem), w jakim pułapie niuansów się poruszamy - bo to, że kabel sieciowy jest tylko drobnym zabiegiem kosmetycznym to wiem, jednak nowe, świeże cycki z tego nie powstają. I o to mi właśnie chodzi - czy po wpięciu Harminixa są nowe cycki, czy po prostu te stare i obwisłe lekko podnosimy w górę.

Lubię Twoje poczucie humoru, masz kolejkę :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

w jakim pułapie niuansów się poruszamy

Sęk w tym,że to właśnie nie są niuanse,inaczej bym sobie nie zawracał tym głowy :)

To nie jest face lifting. To raczej przeszczep i co najważniejsze To nie są tylko nowe cycki ale i nowa szyja oraz nowa twarz...patrząc na nią wiesz, że nie ma już powrotu do przeszłości...:)

Niestety prawdopodobnie taki efekt uzyskuje się tylko na systemach Reimyo...ich kable nie należą raczej do uniwersalnych...klasę pokazują w systemie firmowym.

Jedno zastrzeżenie...nirvana jest na nagraniach akustycznych. Jazz z ECM to jest to...dynamiczne elektryczne kawałki to już nie jest taki cymes...

Sęk w tym,że to właśnie nie są niuanse,inaczej bym sobie nie zawracał tym głowy :)

Dla niuansów warto żyć...nie tylko tych w audio:)... Bez nich życie przypomina wegetację robala na śmietniku...

prawdopodobnie taki efekt uzyskuje się tylko na systemach Reimyo

No właśnie okazuje się,że nie tylko,sprawdzone ;)

ich kable nie należą raczej do uniwersalnych

Million wygląda na kabel z innej bajki :)

No właśnie okazuje się,że nie tylko,sprawdzone ;)

Million wygląda na kabel z innej bajki :)

To tylko się cieszyć...jak się ma wolne 40 tyś PLN :)

Ciekawe czy interkonekty Million tez są takie uniwersalne? A kable głośnikowe też robią w wersji Million? Chyba wypadałoby?

czy interkonekty Million tez są takie uniwersalne?

To się sprawdzi jak tylko dotrą :)

kable głośnikowe też robią w wersji Million?

Chyba jeszcze nie,ale powinni iść za ciosem :)

Głośnikowe tu będą dwa miliony

No właśnie,a jak mam bi wiring,to razem będzie cztery...

miliony :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.