Skocz do zawartości
IGNORED

Dyktat korporacyjny chce likwidacji polskiego węgla.

antymalkontent

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli górnicy sami tolerują i utrzymują tylu związkowców to sami są sobie winni.

Na moje, krótkowzroczne i z oddali oko, zaczyna być jakby trochę odwrotnie:

To związkowcy zaczynają być porządnie wkurzeni, że tolerują i utrzymują - górników:-)

Podobnie, jak u Likorzy: wszystko byłoby w porządku, tylko ci cholerni pacjenci...

W szkołach - jest zacnie, tylko te zasrańce...

Na uczelniach - no panie! znakomicie, wicie, rozumicie,ino te studenty.

W Sejmie zresztą identycznie:

Bla,bla,bla - tylko ten, qwa - naród się czepia, uj wi czego. I - dlaczego akurat teraz???:-(

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Inni wolą palić opony albo chrzanić głupstwa na Bocznicach.

Ukryta Zawartość

A tak o naszym premierze myśli Europa:

"Wiem, dlaczego pana wybrano: pan jest doskonały. Ma pan przedawnione poglądy na temat Europy. Jest pan niczym wzorzec z Sevres, określający "starą Europę" - mówił Farage.

Farage mówił o tym, że dla jego kraju kwestia imigracji jest jednym z ważnych problemów. Wypomniał Tuskowi obietnicę, że do Polski powrócą miliony Polaków. Tymczasem - jak mówił - to Tusk wyjechał. Farage ironicznie pogratulował Tuskowi wielokrotnie wyższych zarobków. - Zarabiał pan 60 tysięcy euro rocznie, teraz zarabia pan 300 tysięcy"...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Prywatyzować aby była bardziej rentowna.Aby było mniej biurokracji i aby właśnie kolesie politycy byli od górnictwa jak najdalej.Te kopalnie,które wykupili Czesi są rentowne i nie ma tam związkowców wydzierających się przed kamerami jak zarzynane zwierzęta.Ponadto prywatyzacja byłaby dźwignią unowocześnienia tych kopalń.

Oczywiście chodzi o prywatyzację prawidłową a nie patologiczną.Ale własność państwowa kopalń też rodzi patologie.

no więc sam napisałeś że się nie da.

Jeśli są chętni do kupna to proszę bardzo.

a Ty potem z czego chcesz żyć ? Sprzedać można ale w normalnych warunkach za realną wartość a nie zrujnować i oddać za 1 zł.

Kopalnie w zeszłym roku do budżetu oddały 7 miliardów zł, czyli więcej niż hipermarkety i banki razem wzięte. Czemu ich nikt nie zamyka ?

Precz z idiotami.

nie kompromituj się

Farage nie stanowi Europy. Jego krytyka D. Tuska przynosi Tuskowi zaszczyt. Bałbym się faragowych pochwał.

z Tuska i nas leje pół europy tylko nikt tego nie mówi w twarz.

- Już się mówi między wierszami, że być może ktoś to kupi, ciekawe za ile. Pamiętajmy, że sprzedaż kopalni to nie jest tylko sprzedaż majątku, to również prawo do wydobycia tego co jest pod ziemią – wyjaśnia Beata Szydło. - I druga kwestia to jest wpuszczenie na rynek taniego węgla rosyjskiego, czyli uzależnienie Polski po raz kolejny, już nie tylko gazowe, ale węglowe od Rosji. Próbuję wierzyć, że nie są to celowe działania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dawaj dowody na pół Europy i Polski.

Farage to pajac i klaun, taki gorszy Korwin-Mikke. Ciekawe, że cieszysz się z jego ataków na Polaka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i już macie odpowiedź dlaczego rosyjski węgiel jest tańszy od polskiego, jak ktoś nie płaci VATu, opłat ekologicznych i innych gówien to nic dziwnego że jest tańszy.

Dawaj dowody na pół Europy i Polski.

a mało go po plecach klepią ?

Ukryta Zawartość

-> toptwenty

Moze i Farage jest jaki jest, ale jest jedynym politykiem mówiącym ludziom prawdę oraz zagrożenia, podczas gdy cała cała karierowiczów sie poklepuje po plecach od nastu tak, a unia tylko tonie i tonie przez to....

Chciałbym zeby taki farageow było wiecej w Europie, to by tu może normalniej było.

Wiecie kto pierwszy w Polsce mówił ze talibowie sa w wiezieniachw klewkach?

Tez człowiek o którym sie mówiło ze niepoczytalny i w ogole.

A dzisiaj nikt nawet k**wa z j**anego przyzwoitosci o ńim nie wspomniał.

Był zły, spoza układu i mówił prawdę, to trzeba było go zdyskredytować i sie pozbyć.

Ukryta Zawartość

Jednak 9 grudnia 2010 przedsiębiorstwo Energetický a průmyslový holding z Czech kupiło Ruch II Silesia czyli dawną KWK Silesia[1], która funkcjonuje jako samodzielna kopalnia.

Chciałbym zeby taki farageow było wiecej w Europie, to by tu może normalniej było.

popieram.

Ukryta Zawartość

Na moje oko..jeśli na 1 górnika przypada 2 biurokratów

A skąd wiesz - policzyłeś ich ? Wiesz kto robi a kto nie? Sprawdzałeś to jakoś??

Fedrować to maszyny mogą. Tylko weź jeszcze sprzedaj to co wyfedrują.

Ponadto czemu przez półtora roku remontowano i odbudowywano spalone szyby a teraz gdy skończono zamyka się kopalnie ? Czesi ponoć już złożyli ofertę kupna.

Bo remontowało sie za swoje a zamknie sie za państwowe Zamknięcie kopalni to nie jest powieszenie kłódki na drzwiach. W takiej zamkniętej będzie co robić jeszcze przez kilkadziesiąt lat.

Ukryta Zawartość

chyba nie specjalnie zrozumiałeś o co w tej relacji z Czechowic chodzi :)

Wiem, ile zarabia górnik - mnóstwo.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W takiej zamkniętej będzie co robić jeszcze przez kilkadziesiąt lat.

a skąd ten news?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

fetek

Nie każda prywatyzacja to patologia.

Nie chodzi o wszystkie kopalnie ale tylko te deficytowe.Jeśli są na nie chetni to należy sprzedawać bo one nic nie wnoszą do budżetu.

...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Jeden problem - to nie była publikacja GUS a księgowości Kompanii Węglowej. Niemal 7 kafli to nie jest średnia od robotnika do prezesa, a zarobki górników "na dole".

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Zarobki twoich kumpli i znajomych nic mnie nie obchodzą, dopóki nie muszę ze swoich niższych do ich wyższych dokładać.

Słusznie tyle że nie Ty dokładasz .

Do top 20 i innych wiernych czytelników rzetelnego dziennikarstwa GW i Oneta:

Pracuję na Silesii. Znam to szambo od środka. Fakty są takie:

1. Kopalnia nie osiagnęła jeszcze ani 1 zł zysku i nie wiadomo kiedy osiągnie.

2. W zeszłym roku spółka zmieniła właściciela, którym została Spółka z.... Cypru. Czyli powtarza się znany scenariusz okradania Polski na podatkach. Dlaczego w Łże mediach tego nie ma?

Żadne pytania mnie nie dręczą. Skąd taka myśl? To Ty ciagle czegoś nie wiesz.

To też wina rządu? Niech górnicy idą strajkować pod budynkiem Kompanii.

Prawdziwy świat konkurencji i wolnego handlu jest receptą na takie problemy. Ale górnicy go nie chcą: rząd ma brać wszystko, co wyfedrujemy, i zapłacić tyle, ile zażądamy.

Podobnie mówią lekarze, rolnicy, nauczyciele, stolarze, marynarze i pisarze.

To dlaczego nie kupujesz polskiego hi-endu tylko zagraniczny?

kolumny: Amphion Xenon mk II wzmak : Roksan Caspian MK II Pre gramofonowe : Phono CS BLUE źródło : Roksan Caspian MK I gramofon : Dual CS 450 tuner : Sanyo T 55 Plus IC : Audionova Abiogenesis mk III - Reference Series K głośnikowe : Van Den Hul the Wind mk II

Ilu cudzoziemców za to utrzymałeś, a biedni Polacy muszą strajkować?

No własnie - jutro kup coś z Unitry. Dobre były gramofoy Daniel, kolumny Tonsil, przewody kablobeton, tuner kleopatra, wzmacniacz pana Markówa itd. Patriotyzm ekonomiczny zacznij o siebie.

Phono Blue to Polskie DIY

Audionova to też Polskie Kable .

Kupiłem 2 pary kolumn od Polskich producentów .

Mam jeszcze polski wzmak słuchawkowy .

Ogólnie jak mam wybór czy Polskie czy zagraniczne wybieram Polskie nie wspieram sieciówek .

Spożywkę kupuję od rolników na targu czego tam nie znajdę kupuję w Polskim sklepie .

Masz jeszcze jakieś pytania ,, znafco " ?

Piszesz jakieś bzdury jeszcze nie widziałem Górnika który ustalałby ceny ani za węgiel ani za swoją pracę tym zajmują się kolesie z nadania władzy .

Polski wegiel cierpi na chorobę tzw. "Polakow"

I dlatego jest nierentowny, ale może być rentowny wystarczy... no w sumie nie wiem czy cokolwiek poza czystka może zmienić "Polaka u władzy" w człowieka.

A Polak u władzy to złodziej kombinator kolesiarz i co najgorsze CALKOWICIE OLEWAJACY WSZYSTKICH I WSZYSTKO byle się nachapać, typowa gnida. Im bardziej polaczony z paria i państwem tym bardziej uwypukle swoje cechy które przejal w genach i które powiela z pokolenia na pokolenie.

Wszystkie te cechy sa w górnictwie dlatego jest nierentowne obecnie.

Teraz sprawy bardzo ważne.

- musimy produkować swój wegiel bo biorac pod uwagę ze sprowadzamy go od ludzi którzy tez maja genetycznie wrodzone destrukcyjne cechy (od Rosjan) to jeśli tylko przestaniemy być samowystarczalni w produkcji wegla to nam taka cene przywala za wegiel ze to co teraz się dzieje z nadzym weglem to będzie darmocha!!! To nie jest stabilny i zaufany partner to tez gnida podobna do polskiej tylko trochę inna mentalnie - bez obrazy tutaj pisze tylko o interesach polaczonych z polityka. (patrz gaz)

- wegiel to wciąż nasze glowne zrodlo energetyczne i nie mamy zadnej alternatywy, wiadomo UE naciska na ograniczenie a pewnie najlepiej na likwidacje - ale to tylko metody na poszerzenie ich interesow o Polske a nie realna alternatywa.

Także trzeba myslec jak wyrwac kopalnie od gnid a następnie je zmodernizować żeby przynosily zysk

Acha modernizacja to nie Po Polsku - oszczednosci na pracownikach - dac im nejnizsza pensje najlepiej na smieciowce i pozabierać wszystko co się da pozwalniać kogo się da pozostawić kolesi i darmozjadow. Modernizacja to zwiększenie wydobycia przy zachowaniu wszystkich innych spraw co da zwiększenie zysku oraz wyzbycie się "darmozjadow" - nie w 100% tylko do poziomu akceptowalnego do prawidłowego funkcjonowania przedsiębiorstw - a wiec żeby dalo się i zarobić i żeby to było wydajne i opłacalne.

chwilowy brak działalności w audio.

A nawet 200%

Do cementowni dopłacamy - zlikwidować...... Dzisiaj cement w Polsce droższy niż w Niemczech.

Do cukrowni dopłacamy - zlikwidować. ..........Dzisiaj cukier w Polsce droższy niż w Niemczech.

Do stoczni dopłacamy -zlikwidować ...............Dzisiaj statki buduje Francja,Niemcy

Do kopalni dopłacamy (30 zł/tona)- zlikwidować............ Co będzie jak koniunktura i cena wzrośnie o 10$

Brytyjski europoseł Nigel Farage wypomniał Tuskowi

- Obiecywał pan, że imigranci będą wracać do Polski, tymczasem od 2004 r. Polska straciła 2 miliony ludzi. Pan jest najnowszym polskim imigrantem. Miał pan 60 tys. euro rocznie, teraz ma pan 300 tys. Gratuluję

Ogólnie jak mam wybór czy Polskie czy zagraniczne wybieram Polskie nie wspieram sieciówek .

Wymieniłes już CS122 van den Hul na jakieś polskie, skoro masz wybór? A Xenon i Roxan nie łaska? Dajesz zarobić Obcym?

nie widziałem Górnika który ustalałby ceny ani za węgiel

Ja też nie, to Twój pomysł.

ani za swoją pracę

Podpisał umowę, czy nie? Widziały gały co brały? Niech się zwolni i pójdzie do Silesii.

Top 20

Prawdziwy świat konkurencji i wolnego handlu jest receptą na takie problemy. Ale górnicy go nie chcą: rząd ma brać wszystko, co wyfedrujemy, i zapłacić tyle, ile zażądamy.

To Twoje przemyślane słowa czy je tylko bezmyślnie wklejasz ?

Niedługo będziesz sprowadzał z Rosji za ile Ci podyktuje Rosja a Ty narzucisz swoją marżę reszcie Polakom to Ci się marzy ?

<br />Wymieniłes już CS122 van den Hul na jakieś polskie, skoro masz wybór? A Xenon i Roxan nie łaska? Dajesz zarobić Obcym?<br />

Nie mam takich kabli a głośnikowe być może zmienię i jeśli znajdę Polskie to jak najbardziej zakupię .

Widzę że Cie to bardzo interesuje więc przed Holendrami były też Polskie głośnikowe Kable i Polski wzmak jedynie Polskiego Cedeka nie miałem i Polskiego Dire Straits nie dam rady posłuchać :)

I jeszcze jedno nie porównuj hobby ze strategiczną gałęzią gospodarki jaką jest energetyka albo doucz się w szkole czemu jest tak ważna .

To Twoje przemyślane słowa

A żebyś wiedział, że moje własne. Nie widzę tu żadnej wklejki, zresztą.

Z Rosji będę sprowadzał co i kiedy zechcę, jeśli mi sprzeda, czego i Tobie życzę. Na razie palisz w domu gazem z Rosji - zawsze możesz zakręcić kurki i palić węglem albo oponami.

Kiedy w Krakowie zakażą wreszcie palenia w piecach węglem i spadnie zapotrzebowanie, Twoi górnicy znowu w będą protestować? Jedź na Śląsk i wytłumacz strajkującym - "Waszego węgla już nie potrzebujemy" To co z tym van den Hulem? Mogę odkupić, bo mam za krótkie. Tanio, żeby mnie było stać, o co tak zabiegasz.

nie zabiegam o Tanio tylko żeby było Cię stać

Jak zwał, tak zwał. No to jak, patrioto ekonomiczny? Ile za metr + poczta?

Jak zwał, tak zwał. No to jak, patrioto ekonomiczny? Ile za metr + poczta?

Nie stać Cię ty sprowadzasz ,, tanio " z zagranicy . Sprowadź sobie cały wagon z chin na kredyt i rozwalaj Polskie przedsiębiorstwa dalej tak jak sam proponujesz . Dlatego Cię pytałem czy myślisz nad tym co piszesz .

<br />Z Rosji będę sprowadzał co i kiedy zechcę, jeśli mi sprzeda, czego i Tobie życzę.<br />

Mój znajomy sprowadził parę kontenerów kolanek z Chin rozprowadza to po Polsce tanio . Sam został milionerem w krótkim czasie te Polskie zakłady którym wszedł na rynek nie wytrzymują ceny zwalniają ludzi i padają . Kumpel się jara że ma coraz większy zbyt i może teraz podwyższać ceny jak mu się podoba ( dopóki drugi taki bałwan jak on nie wejdzie mu na rynek ) i jak piszesz sprzedaje mu się . I jeszcze jedno bardzo mu się podoba że ludzie nie mają pracy bo zatrudnia ich tak jak on chce czyli najtaniej jak się da .

Apropo Twoich życzeń żeby mi się sprzedawało : nie dziękuję wole otworzyć w Polsce zakład i dać ludziom pracę ale konkurencji z takim palantem sprowadzającym z Chin nie wytrzyma cenowej nikt . Masz inne rozwiązanie ?

A pomysł na to żeby uderzyć w nutę Polskości też już znalazł i sprowadzać z logo Polskiej firmy która tylko składa do kupy krany i wali naklejkę Poland też już znalazł .

Sprowadź sobie cały wagon z chin na kredyt i rozwalaj Polskie przedsiębiorstwa

Nie jestem handlowcem. Van Den Hul nie ma skośnych oczu.

A Ty masz pełną gębę frazesów dla ubogich, kupujesz drogie zagraniczne sprzęty zamiast używać polskich produktów, żeby dziecko górnika miało mleko. Sprzedaj Xenona i Roxana oddaj nadwyżkę biednej wdowie po górniku, którego zasypało pod ziemią.

Nie stać Cię ty sprowadzasz ,, tanio " z zagranicy . Sprowadź sobie cały wagon z chin na kredyt i rozwalaj Polskie przedsiębiorstwa dalej tak jak sam proponujesz . Dlatego Cię pytałem czy myślisz nad tym co piszesz .

Mój znajomy sprowadził parę kontenerów kolanek z Chin rozprowadza to po Polsce tanio . Sam został milionerem w krótkim czasie te Polskie zakłady którym wszedł na rynek nie wytrzymują ceny zwalniają ludzi i padają . Kumpel się jara że ma coraz większy zbyt i może teraz podwyższać ceny jak mu się podoba ( dopóki drugi taki bałwan jak on nie wejdzie mu na rynek ) i jak piszesz sprzedaje mu się . I jeszcze jedno bardzo mu się podoba że ludzie nie mają pracy bo zatrudnia ich tak jak on chce czyli najtaniej jak się da .

Apropo Twoich życzeń żeby mi się sprzedawało : nie dziękuję wole otworzyć w Polsce zakład i dać ludziom pracę ale konkurencji z takim palantem sprowadzającym z Chin nie wytrzyma cenowej nikt . Masz inne rozwiązanie ?

A pomysł na to żeby uderzyć w nutę Polskości też już znalazł i sprowadzać z logo Polskiej firmy która tylko składa do kupy krany i wali naklejkę Poland też już znalazł .

To dobra metoda na kombinatorstwo ale destrukcyjna dla gospodarki tutaj warto by było jakieś utrudnienia dać. Juz lepiej tutaj odłożyć drobnych handlarzy podatkami i im utrudnić niż likwidowac polskoe konkurencyjne firmy.

Zresztą lepiej zmniejszyć obciążenia polskich firm a w zamian handlarzynom dołożyć. Obrona polskich interesów to jeszcze rozumie lepsze to jak tylko na paliwach akcyzach itp podwyzszac podatki.

chwilowy brak działalności w audio.

<br />ie jestem handlowcem. Van Den Hul nie ma skośnych oczu.<br />

Spokojnie od dawna CHina już podrabia te kable jest nawet ostrzeżenie na stronie producenta także śmiało możesz sprowadzać .

To nie frazesy a przykłady z życia Ci daję . Już Ci pisałem obudź się chłopie .

I jeszcze raz przypomnę nie myl hobby kupowanego w pojedyńczych sztukach z handlem na wielką skalę oraz ze strategicznymi gałęziami gospodarki .

Co do Ruskiego gazu w mojej kuchence kumpel jeździ po Polsce i szuka złóż to jest wartościowa praca i pomysł na przyszłość , przeciwieństwo tego co proponujesz dorobić się Tu i teraz rozwalając przy okazji dookoła własne otoczenie .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.