Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie Gówno

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Dziki kraj, dzikie ludy, ale przeca są Europejczykami.

Są Europejczykami! W przeciwieństwie do prymitywnych Amerykanów. :)

Przypominam, że aby dotrzeć na Księżyc, Amerykanie musieli zatrudnić esesmana - z Europy! :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wolę amerykański prymityw od europejskiej mendalności - z wyróżnieniem tej irlandzkiej. Przypominam, że był to europejski esesman, który tańczył w takt piosenki another day, another dollar! Czy zszyłeś już dziś krocze il Idiotte, że masz czas na takie pierdoły?

-------------------------------------

Upomnienie: proszę powściągnąć język i zachowac kulturę.

Podstawa: § 6. 5.a Regulaminu.: Niedozwolone jest podejmowanie za pośrednictwem Forum działań sprzecznych z zasadami współżycia społecznego. W szczególności zabronione jest: zachowanie sprzeczne z zasadami Netykiety, w tym formułowanie wypowiedzi stanowiących przejaw braku szacunku wobec innych Użytkowników Forum bądź też zachowania powszechnie uznawane za sprzeczne z zasadami kultury osobistej,

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

Wolę amerykański prymityw od europejskiej mendalności - z wyróżnieniem tej irlandzkiej. Przypominam, że był to europejski esesman, który tańczył w takt piosenki another day, another dollar! Czy zszyłeś już dziś krocze il Idiotte, że masz czas na takie pierdoły?

Że wolisz amerykański prymityw to ja nie jestem zaskoczony. :)

A co to jest "mendalność"?

Co do krocza i chamskiego przekręcania mojego nicku - na tym poziomie nie dyskutuję. Chamstwo mnie drażni niemile.

Chcesz się nurzać w kloace - baw się dalej. Ale już nie w tym wątku.

Zabierz swoją "mendalność" i wynocha.

Chamski post zgłaszam do Moderacji. To najlepszy moim zdaniem sposób reakcji na chamstwo na tym forum.

Wątek jest co prawda o Polskim Gównie ale chodzi tylko o tytuł filmu.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

tak tematycznie.. i chyba na zbliżonym poziomie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na filmie nie ma żadnego ziarna.

Oglądałem co prawda w domu, ale z projektora i też nie widziałem jakiegoś rzucającego się w oczy ziarna. Natomiast wielokrotnie irytowało mnie dziwaczne kadrowanie niektórych scen.

• 2 tygodnie później...

Disco Polo jest pośmiewiskiem z reguły :) więc świat mógłby to kupić? nie sądzę.

Jest tak wielu znakomitych artystów jak Możdzer , Stańko, Jopek etc tylko niestety sprzedaje się tandeta taka jak discopolej, przynajmniej w naszym salonie.

• 1 miesiąc później...

he he... , polskie fora to tak jak i polska telewizje- mozna tylko raz na rok... i to w malych dawkach..... Pragne panow uspokoic, ze polskie media wizyjne nie odbiegaja szczegolnie jesli chodzi o srednia intelektualna wartosc od programow emitowanych w innych "demokracjach". Jest to niefortunne ,ale taka jest rzeczywista dykatura proletariatu a ,

ze I elitom jest to na reke wiec nic w tej materii sie nie zmieni. Dobra sztuka jest elitarna ,zawsze byla, a etos inteligencji jako klasy spolecznej to chyba juz sie w Polsce skonczyl?

Fim "Ida" widzialem i jest to jeden z lepszych polskich obrazow zrealizowanych przez ostatnie 2o lat .Film oczywiscie nie jest oskarowy z prostego powodu -oskarowe produkcje ostatnich lat to uniwersalne gnioty zrobione z mysla o zarobieniu jak najwiekszej ilosci pieniedzy na mozliwie szerokiej miedzynarodowej publicznosci .

Przyznaje, ze temat jest niefortunny i jako Polak mieszkajacy od 15 lat w USA jestem troche zmeczony sterotypem Polaka 'zydozercy " oraz czestej rezerwie jaka spotyka mnie ze strony amerykanckich zydow z polskimi korzeniami ale oni tych doswiadczen ani pokoleniowej spuscizny nie wyssali z palca . Jakas tam czesc ich prawdy i zalu w tych sentymentach wystepuje i dobrze jest ,ze od czasu do czasu pojawi sie cos co po prostu pomoze cos tam wyjasnic ,zamknac i zostawic za soba. Pamietam seans "Pianisty " Polanskiego w malym kinie na przedmiesciu . Odnioslem wrazenie, ze cala widownia skladala sie z przekroju lokalnej amerykanskej diaspory i mnie . Zabawne byly komentarze po seansie .." no jak on mogl pokazac nas (Zydow) w takim swietle ??...przeciez on jest jednym z Nas ... " Owszem prosze panstwa , jest jednym z was ale tez bywa czasem Polakiem ...rzucilem w przelocie :0)

Mimo , ze temat jest niewygodny ze wzgledu na geopolitycza rzeczywistosc ostatnich lat, to czy naprawde utozsamiacie sie z tepym polskim sanacyjnym chlopem ktory zajal zydowski dom i ktory rownie dobrze mogly byc Japonczykiem z filmu Kurosawy, zeby pietnowac film jako antypolski ?

Tak prawde mowiac, nie mialem szczescia spotkac Polaka w USA ktory nie bylby otwarcie zdecydowanym ,irracjonalnym antysemita , niektorzy wrecz w chorobliwie/maniackim stylu . Moge to jakos zrozumiec.Sam jako emigrant powoli pograzylem sie w rasistowskiej mentalnosci :) Po poczatkowym zachlysnieciu sie "wielonarodowosciowa " kultura przyszla irytacja i brak tolerancji niestety... Doszedlem do wniosku , ze przeniesienie sie do strzezonej , bogatej , bialej enklawy bardzo sprzyja tolerancji i promowaniu "wielokulturowych " wartosci ;0) Czego I wam zycze

• 1 miesiąc później...

Oglądałem dziś - naprawdę Polskie Gówno! :(

Przestrzegam przed tym filmem - strata czasu.

• 2 tygodnie później...

il Dottore...pewnie byłeś zbulwersowany trasą kapeli po kujawsko pomorskim......chodzi dokładnie o koncert w toruniu :)

Nie. Po prostu film był ogólnie bardzo słaby.

Cienko to wyszło.

• 3 miesiące później...

Oglądałem dziś - naprawdę Polskie Gówno! :(

Przestrzegam przed tym filmem - strata czasu.

e tam, tak źle nie było

zobaczyć można - i WŁASNE zdanie się wyrobi ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.