Skocz do zawartości
IGNORED

Debata o in vitro

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

....nie gdzie indziej jak w tym wątku przeciwnicy IVF kwestionowali tą procedurę jako nienaturalną, jednocześnie nie potrafiąc wyjaśnić dlaczego protetyka, transplantologia, okulistyka, stomatologia, etc. są ok, mimo, że nienaturalne...

Znów będziemy porównywać nieporównywalne..... ;(

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Włodku po co ta manipulacja....przecież wiesz że księża mówią o metodzie nie o dzieciach. ;(

Nie, księża mówią o rodzicach decydujących się na IVF, a także o politykach oficjalnie popierających tą metodę. Mówią zatem o ludziach, nie o metodzie.

Powrót po dłuższej przerwie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Maju dnia 05.06.2015 - 09:40 napisał

"Włodku po co ta manipulacja....przecież wiesz że księża mówią o metodzie nie o dzieciach.' ;(

Nie, księża mówią o rodzicach decydujących się na IVF, a także o politykach oficjalnie popierających tą metodę. Mówią zatem o ludziach, nie o metodzie.

Nie mówią o osobach, odnoszą się jedynie do spraw etycznych. Zresztą vlado nie mówił o tym, tego nie porównał, nie rozumiem co w tej sytuacji "tłumaczy" Twój wywód?

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Widziałeś 3-4 miesięczny płód?

Widziałem. Człowieka to-to nie przypomina.

przecież wiesz że księża mówią o metodzie nie o dzieciach.

Nie są z wykształcenia lekarzami, więc mądrzą się na temat, o którym nie mają zielonego pojęcia. O ludziach nie mówią. Grożą im ekskomuniką.

Znów będziemy porównywać nieporównywalne.

Dlaczego nieporównywalnie? Bo jakiś "mędrzec" w rodzaju Hosera tak obwieścił?

Nie mówią o osobach, odnoszą się jedynie do spraw etycznych.

Owszem, mówią. Więc nie kłam.

Natomiast żeby urodziło się 1 dziecko z probówki to trzeba dokonać selekcji wybrać najlepsze a pozostałe spuszcza się w kiblu.

Dlatego.

KOlejny raz apeluję: kończ Waść, wstydu oszczędź.

W dodatku bez najmniejszego pojęcia o temacie.

Ty za to pokazałeś wiedzę rozległą jak Pacyfik... Pogratulować dobrej samooceny.

A tymczasem dowiadujemy się, że projekt ustawy o IVF jest bardzo liberalny:

"- Niepokoją nas pewne sprawy w życiu społecznym, mówiliśmy już o nich wielokrotnie. Przygotowywana jest w polskim parlamencie niezwykle liberalna ustawa o metodzie in vitro. Stosując tę metodę, nie można zapominać, że łączy się ona także z selekcją, niszczeniem lub zamrażaniem na długi czas ludzkich zarodków – podkreślał Dziwisz.

Dziś prezydent elekt był pytany w Radiu Kraków o słowa kardynała. Andrzej Duda odpowiedział, że – jego zdaniem - Dziwisz mówił nie tyle o samej metodzie, lecz odnosił się "do samej ustawy, która jest proponowana". Jak podkreślił, zgadza się z hierarchą, patrząc z punktu konstytucyjności i kwestii godności życia."

Ukryta Zawartość

Rozumiem, że bardziej konserwatywny (=mniej liberalny) projekt winien ograniczyć się do dwóch artykułów: 1. IVF jest w Polsce we wszelkiej formie zabrionione. 2. Sankcje. Za złamanie Art. 1 ustawy przewiduje się karę 2 lat pozbawienia wolności.

Ukryta Zawartość

KOlejny raz apeluję: kończ Waść, wstydu oszczędź.

Front propagandowy wiadomej instytucji ma polecenie prezentować właśnie taki, ich zdaniem jedynie słuszny punkt widzenia. Naukowymi argumentami do nich nie dotrzesz. To są mentalni komsomolcy w służbie innej ideologii.

W dodatku bez najmniejszego pojęcia o temacie.

Gdzie byłeś, jak przez kilkanaście stron cytowaliśmy tutaj artykuły medyczne i prowadziliśmy merytoryczną dyskusję? Napawałeś się wtedy własnym pojęciem w temacie?

Jakiegoż typu charakter trzeba mieć, by wpadać w dyskusję po 30 stronach i twierdzić, że dyskutanci nie mają pojęcia, a mam je tylko ja - IlDottore, medicus magnus et arbiter superiores.

Maju dnia 05.06.2015 - 09:40 napisał

"Widziałeś 3-4 miesięczny płód?"

Widziałem. Człowieka to-to nie przypomina.

Nie wiem gdzie patrzyłeś że nie zauważyłeś podobieństwa.....może do lustra? :))))

Cytat

"przecież wiesz że księża mówią o metodzie nie o dzieciach."

Nie są z wykształcenia lekarzami, więc mądrzą się na temat, o którym nie mają zielonego pojęcia. O ludziach nie mówią. Grożą im ekskomuniką.

Głupoty opowiadasz, tak o ekskomunice jak i o wykształceniu.....abp.Hoser na ten przykład.

Maju dnia 05.06.2015 - 10:09 napisał

"Znów będziemy porównywać nieporównywalne."

Dlaczego nieporównywalnie? Bo jakiś "mędrzec" w rodzaju Hosera tak obwieścił?

Zły przykład, fatalne porównanie. ;(

Maju dnia 05.06.2015 - 10:31 napisał

"Nie mówią o osobach, odnoszą się jedynie do spraw etycznych."

Owszem, mówią. Więc nie kłam.

Limit kłamstw wyczerpałeś, nie pomawiaj więc mnie.

Wymień z imienia i nazwiska choć jedną taką osobę.

Maju dnia 05.06.2015 - 10:02 napisał

"Skąd wiesz od kogo usłyszał?"

Z pewnością od nikogo inteligentnego, co nietrudno wywnioskować na podstawie przytoczonych farmazonów.

To jest odpowiedź, na co bo nie na zadane pytanie we wiadomym kontekście?

Nie wiem gdzie patrzyłeś że nie zauważyłeś podobieństwa.....może do lustra?

Nie. Udało mi się zdobyć fotkę Ciebie.

Głupoty opowiadasz, tak o ekskomunice jak i o wykształceniu.....abp.Hoser na ten przykład.

Świadomie kłamiesz. Hoser groził ekskomuniką, czym był nawet Gocłowski zdegustowany.

Zły przykład, fatalne porównanie.

Przykład jak najbardziej trafny, porównanie również.

Limit kłamstw wyczerpałeś, nie pomawiaj więc mnie.

Jesteś głównym kłamcą co próbujesz ukrywać pod przykryciem bezczelności.

To jest odpowiedź, na co bo nie na zadane pytanie we wiadomym kontekście?

Jeżeli zrozumienie najprostszego tekstu Cię przerasta - to nie mój problem.

A swoje opowiastki w stylu "nie powiedział tego, co powiedział (i co wiele milionów ludzi słyszało)" zachowaj na inne grono słuchaczy. Tu piszą ludzie inteligentni.

Udało mi się zdobyć fotkę Ciebie.

Możesz to przetłumaczyć? :)))

Cytat

"Głupoty opowiadasz, tak o ekskomunice jak i o wykształceniu.....abp.Hoser na ten przykład."

Świadomie kłamiesz. Hoser groził ekskomuniką, czym był nawet Gocłowski zdegustowany.

Nauczanie Kk w tej materii jest ci widać obce, nie będę tłumaczyć ci czym jest excommunicatio latae sententiae – wiążąca mocą samego prawa. Do tej pory tego nie pojąłeś (podobnie jak mieniący się tu katolikami) to chyba już nie załapiesz.

O takiej ekskomunice abp. Hoser mówił.

I wiesz co jeszcze powinieneś wiedzieć.....do tej ekskomuniki biskup jest niepotrzebny (nie mógł tym samym straszyć), sami ją na siebie zaciągamy, ale to pewnie dla Ciebie za trudne więc nie próbuj zrozumieć.

I jeszcze drobiazg.

Przeczytaj sobie wywiad z abp. Gocłowskim, bo nie wiesz co go zdegustowało....czytaj do skutku aż zrozumiesz. :))))

Ukryta Zawartość

Ps. Sprawdź jakie wykształcenie ma Hoser....to ci wiele wyjaśni.

Jesteś głównym kłamcą co próbujesz ukrywać pod przykryciem bezczelności.

Jak zawsze czekam na jakiś dowód.....czym tu skłamałem?

Cytat

"To jest odpowiedź, na co bo nie na zadane pytanie we wiadomym kontekście?"

Jeżeli zrozumienie najprostszego tekstu Cię przerasta - to nie mój problem.

A swoje opowiastki w stylu "nie powiedział tego, co powiedział (i co wiele milionów ludzi słyszało)" zachowaj na inne grono słuchaczy. Tu piszą ludzie inteligentni.

O czym teraz piszesz?

Pamiętasz czego dotyczył ten wpis?

Co wiele milionów ludzi słyszało, porównanie vlado czy wpis il Dottore? Czy o tym nie pisaliśmy? (przynajmniej ja) :))))

I Ty śmiesz pisać o czytaniu ze zrozumieniem jak się gubisz w prostej wymianie zdań....żałosna błazenada!

Ukryta Zawartość

Że też niektórym każde nawet najbardziej wredne kłamstwo przychodzi tak łatwo.....nie martw się to też będzie ci przebaczone bo ja Ciebie nie potępiam.

Możesz to przetłumaczyć?

Udało mi się zdobyć fotografię Twojej osoby. Teraz jasne?

nie będę tłumaczyć ci czym jest excommunicatio latae sententiae

I nie tłumacz. Wystarczająco się w tej kwestii zapętliłeś, a (jak napisałem) @romekjagoda przerobił Cię merytorycznie na kotlet mielony.

Przeczytaj sobie wywiad z abp. Gocłowskim,

Czytałem, zrozumiałem, wiem o czym mówi. Daruj sobie kolejne wymawianie, że "nie powiedział tego co powiedział". Wiem, że masz już to przećwiczone na przykładzie Michalika, Gądeckiego, Hosera.

Sprawdź jakie wykształcenie ma Hoser....to ci wiele wyjaśni.

Wiem. Są lekarze i konowały. Hoser zalicza się do tych drugich. Poza tym ukończenie jakiegoś kierunku studiów i zdobycie stosownego papieru wraz z odpowiednim tytułem (zakładam, że uczciwe, a nie kupienie gotowca na Bazarze Różyckiego - który nota bene jest położony na terenie Diecezji Warszawsko-Praskiej podległej Hoserowi) nie oznacza jeszcze posiadania wiedzy w danej dziedzinie. Najlepszym tego dowodem jest sam Hoser, opowiadający takie farmazony i kocopoły na temat in vitro.

Jak zawsze czekam na jakiś dowód.

Każdy Twój wpis jest dowodem.

Co wiele milionów ludzi słyszało, porównanie vlado czy wpis il Dottore?

Nie. Słyszeli co mówili wymienieni powyżej hierarchowie, a co Ty próbujesz wmawiać, że nie powiedzieli tego co powiedzieli.

jak się gubisz w prostej wymianie zdań....żałosna błazenada!

Kolejny popis buty i chamstwa.

Bobcat nie ma rozmowy z Tobą. Każda wymiana zdań kończy się obrażaniem mnie, nawet do tego że odpowiadasz nie na wymianę zdań lecz piszesz co ci ślina na język przyniesie nie potrafisz się przyznać. ;(

Cytat

"Sprawdź jakie wykształcenie ma Hoser....to ci wiele wyjaśni."

Wiem. Są lekarze i konowały. Hoser zalicza się do tych drugich. Poza tym ukończenie jakiegoś kierunku studiów i zdobycie stosownego papieru wraz z odpowiednim tytułem (zakładam, że uczciwe, a nie kupienie gotowca na Bazarze Różyckiego - który nota bene jest położony na terenie Diecezji Warszawsko-Praskiej podległej Hoserowi) nie oznacza jeszcze posiadania wiedzy w danej dziedzinie. Najlepszym tego dowodem jest sam Hoser, opowiadający takie farmazony i kocopoły na temat in vitro.

1. Mamy więc postęp - wiesz że wśród księży (wypowiadający się w tych sprawach) są lekarze.

2. Udowodniłem ci kłamstwo - kilka postów wyżej (965) napisałeś że wypowiadający się księża "nie są z wykształcenia lekarzami".

3. Insynuujesz że Hoser kupił dyplom, kolejne oszczerstwo i chamska potwarz - sprawdź kiedy i za jakich czasów zdobył to wykształcenie!

Cytat

"Przeczytaj sobie wywiad z abp. Gocłowskim,"

Czytałem, zrozumiałem, wiem o czym mówi. Daruj sobie kolejne wymawianie, że "nie powiedział tego co powiedział". Wiem, że masz już to przećwiczone na przykładzie Michalika, Gądeckiego, Hosera.

Jeżeli porównujesz do wiadomych wypowiedzi to znak że będziesz do końca manipulował....a może jednak nie rozumiesz i nadal będziesz zaprzeczał że Hoser i Gądecki mówili o tym samym a nawet język nie różnił ich aż tak bardzo jak insynuujesz. Co oznacza że "poseł sam musi we własnym sumieniu ocenić" w kontekście kolejnego zdania..."

Żaden biskup nie nakłada ekskomuniki. Może to zrobić tylko papież. Ale człowiek może się sam wykluczyć z Kościoła, jeśli nie przestrzega jego nauczania. "

Ukryta Zawartość

Rozumiesz pisane, wykaż że to znaczy coś innego niż to co powiedział Hoser, czy dalej będziesz rżnął głupa jak ten co ze mnie rzekomo zrobił kotlet mielony?

Teraz jasne?

Myślałem że mi wyjaśnisz dlaczego to zabrzmiało tak niegramatycznie....ale Ty z zasady nie odpowiadasz merytorycznie lub kłamiesz w sytuacji gdy mógłby ucierpieć Twój wizerunek. :))))

Rozumiem, że bardziej konserwatywny (=mniej liberalny) projekt winien ograniczyć się do dwóch artykułów: 1. IVF jest w Polsce we wszelkiej formie zabrionione. 2. Sankcje. Za złamanie Art. 1 ustawy przewiduje się karę 2 lat pozbawienia wolności.

Logicznym jest w państwie prawa że jak się czegoś zabrania to za złamanie tego przewiduje się sankcje. Ale mam świadomość ten zabieg socjotechniczny ma na celu co innego - "wykazać" że możemy żyć w kraju gdzie "karze się lekarzy którzy pomagają ludziom w realizacji marzeń". ;(

Niestety jak zwykle takie zabiegi niosą ze sobą ukryte w sobie kłamstwa i insynuacje

- nie podajesz za jakie manipulacje materiałem genetycznym projekt PiS proponował kary więzienia

- to nie biskupi proponują kary więzienia, insynuowanie (przez katolika) że im na tym zależy jest delikatnie mówiąc niesmaczne

- ci którzy proponowali te kary (w projekcie ustawy) już się z nich wycofali

Ukryta Zawartość

1. Mamy więc postęp - wiesz że wśród księży (wypowiadający się w tych sprawach) są lekarze.

2. Udowodniłem ci kłamstwo - kilka postów wyżej (965) napisałeś że wypowiadający się księża "nie są z wykształcenia lekarzami".

Jeden jest (lekarz czy konował?), może jeszcze kilku się znajdzie. O czym to świadczy? Ano dokładnie o niczym.

3. Insynuujesz że Hoser kupił dyplom, kolejne oszczerstwo i chamska potwarz - sprawdź kiedy i za jakich czasów zdobył to wykształcenie!

Mnie zarzucasz brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, a sam dajesz tego klasyczne przykłady. Przecież napisałem, że mam nadzieję iż dyplom został zdobyty uczciwie.

Studiował w latach 1960-1966 na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Warszawie. Było to więc w czasach tego straszliwego PRL-u. I dyplom otrzymał z rąk tych przebrzydłych komuchów. Gdyby był człowiekiem honoru - powinien go teraz zwrócić z prośbą o unieważnienie.

Jeżeli porównujesz do wiadomych wypowiedzi to znak że będziesz do końca manipulował...

Główny manipulant zarzuca innym manipulację. Zabawne.

czy dalej będziesz rżnął głupa jak ten co ze mnie rzekomo zrobił kotlet mielony?

Wszyscy dookoła rżną głupa tylko Ty masz zawsze rację o Krynico Mądrości Wszelakiej, Arbitrze Najwyższy i Depozytariuszu Jedynie Słusznego Punktu Widzenia.

To się jakoś w medycynie nazywa.

Logicznym jest w państwie prawa że jak się czegoś zabrania to za złamanie tego przewiduje się sankcje.

Logicznym w państwie prawa jest, że parlament nie marnuje swojego czasu na rozpatrywanie jakichś idiotyzmów zgłoszonych pod dyktando sił nie pochodzących z żadnej demokratycznej procedury wyborczej przez ich sejmowe marionetki.

to nie biskupi proponują kary więzienia

...tylko ich parlamentarne pachołki na ich żądanie.

Maju dnia 06.06.2015 - 08:36 napisał

"1. Mamy więc postęp - wiesz że wśród księży (wypowiadający się w tych sprawach) są lekarze.

2. Udowodniłem ci kłamstwo - kilka postów wyżej (965) napisałeś że wypowiadający się księża "nie są z wykształcenia lekarzami"."

Jeden jest (lekarz czy konował?), może jeszcze kilku się znajdzie. O czym to świadczy? Ano dokładnie o niczym.

Świadczy a jakże, o Twojej bucie!

Sam siebie mianujesz sędzią i jedynym światłym znającym prawdę.....oprócz wszechobecnej buty jeszcze jedna cecha się przebija..... ;(

Cytat

"czy dalej będziesz rżnął głupa jak ten co ze mnie rzekomo zrobił kotlet mielony?"

Wszyscy dookoła rżną głupa tylko Ty masz zawsze rację o Krynico Mądrości Wszelakiej, Arbitrze Najwyższy i Depozytariuszu Jedynie Słusznego Punktu Widzenia.

Wszyscy wiemy że ten tekst idealnie pasuje do Ciebie....w kontekście wcześniejszego wpisu wprost genialnie! :)))))

To się jakoś w medycynie nazywa.

Masz na myśli swoje chamstwo uzewnętrzniane w stosunku do mnie......nie słyszałem ale nie przeczę być może masz rację. ;)

Cytat

"Logicznym jest w państwie prawa że jak się czegoś zabrania to za złamanie tego przewiduje się sankcje.'

Logicznym w państwie prawa jest, że parlament nie marnuje swojego czasu na rozpatrywanie jakichś idiotyzmów zgłoszonych pod dyktando sił nie pochodzących z żadnej demokratycznej procedury wyborczej przez ich sejmowe marionetki.

Cytat

"to nie biskupi proponują kary więzienia"

...tylko ich parlamentarne pachołki na ich żądanie.

Ideologiczny bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów lub choćby przesłanek bełkot.....

Cytat

"3. Insynuujesz że Hoser kupił dyplom, kolejne oszczerstwo i chamska potwarz - sprawdź kiedy i za jakich czasów zdobył to wykształcenie!"

Mnie zarzucasz brak umiejętności czytania ze zrozumieniem, a sam dajesz tego klasyczne przykłady. Przecież napisałem, że mam nadzieję iż dyplom został zdobyty uczciwie.

Studiował w latach 1960-1966 na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Warszawie. Było to więc w czasach tego straszliwego PRL-u. I dyplom otrzymał z rąk tych przebrzydłych komuchów. Gdyby był człowiekiem honoru - powinien go teraz zwrócić z prośbą o unieważnienie.

No właśnie....czytanie ze zrozumieniem. :))))

Dlatego napisałem że insynuujesz a temu nie zaprzeczysz bo Twoje pisanie że "masz nadzieję" poprzedzone i skwitowane było stosownym insynuacyjnym wywodem! (post 980).

Gdybyś był człowiekiem honoru nie manipulowałbyś faktami i nie odwracał kota ogonem.....co ma do wspólnego że studiował za komuny z Twoimi kłamstwami że księża nie mają wykształcenia medycznego i sugestiami że mogli je zdobyć nieuczciwie?

Brniesz w ślepą uliczkę matactw, kłamstw i insynuacji! ;)

Ideologiczny bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów lub choćby przesłanek bełkot.....

Brakuje ci dowodów na kościelne lobby w polskim Rządzie??? Miejże litość nad sobą ! Na każdej płaszczyźnie, oświaty, kultury, zdrowia, prawa i administracji, Kk wszelkimi sposobami wymusza ustawy dla siebie korzystne.

Wszyscy wiemy że ten tekst idealnie pasuje do Ciebie....w kontekście wcześniejszego wpisu wprost genialnie!

Nieważne czy z sensem, ważne że udało się coś odpysknąć.

Ideologiczny bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów lub choćby przesłanek bełkot

Himalaje propagandowego zakłamania. Pozdrowienia od towarzysza Żdanowa.

Nie znam człowieka.....to jakiś Twój znajomy. :))))

Maju dnia 07.06.2015 - 09:11 napisał

"Ideologiczny bez przedstawienia jakichkolwiek dowodów lub choćby przesłanek bełkot....."

Brakuje ci dowodów na kościelne lobby w polskim Rządzie??? Miejże litość nad sobą ! Na każdej płaszczyźnie, oświaty, kultury, zdrowia, prawa i administracji, Kk wszelkimi sposobami wymusza ustawy dla siebie korzystne.

Dyskusyjne jest to co sugerujesz a przypominam że wywód Bobcata zmierzał do insynuowania że karanie za in vitro to pomysł księży.

Dyskusyjne jest to co sugerujesz a przypominam że wywód Bobcata zmierzał do insynuowania że karanie za in vitro to pomysł księży.

Ależ skąd? Przecież to wprost idiotyczne! To musiał być pomysł lekarzy :-))))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.