Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Gość rochu

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem ta nagonka potwierdza klasę wyrobów Ł.F.

Jeżeli przekroczone są granice przyzwoitości, to potem zaczyna się dyskusja. To nigdy nie bierze się z nikąd, a zazwyczaj jest to uboczny efekt infantylnej reklamy/nagonki na forum. Akcja wywołuje reakcję.

Zadam ci pytanie:

Dlaczego ja mam np. wprost NIESAMOWITY szacunek do tego co tworzy Amplifon, wiem doskonale co tam jest w środku, a przykładowo dla tego czegoś nie? I jeszcze jestem tak głupi, że nadaję otwartym tekstem. Pewnie coś ze mną pewnie nie teges, prawda?

Z życia wzięte: Gdybyś był klientem i dostałbyś DAC w którym są 4 lampy - pal diabli już, że lampy w torze lewy/prawy od innych producentów, ale zaglądając dokładniej zauważyłbyś, że rezystory ustalające parametry kanałów są.. różne - co byś do cholery pomyślał o twórcy takiego dzieła, i jego podejściu do klienta?!!!

Czy ty rzeczywiście tak rozumiesz sukces? Gratuluję!

Forum przeżyło najazdy różnych hochsztaplerów, od Darkula poczynając, ale litości...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Każda akcja wzbudza reakcję.

A kultura jest sprawą osobniczą, indywidualną. Toteż nie czyńmy uogólnień.

Może nie nagonkę a tylko zwykłe odreagowanie tego co wokół lampizatora działo się tutaj od przeszło roku.

To właśnie "akcja", która wywałała "reakcję."

I tu cię boli ! Dobrze, że przynajmniej napisałeś otwarcie co ci leży na wątrobie. Wymagało to 10 stron, aby to z ciebie wydusić, no ale się udało.

Szkoda że mieszasz w to bogu ducha winnego Marslo. To on kupił Lampiego rok temu u samotnie niósł kaganek oświaty. Tak skutecznie, że aż mnie tym zainteresował. Na swoją zgubę.

Adaś zamiast udawać niewiniątko napisz lepiej ile upustu dostałeś na lampizatora i czy ustaliłeś z Fikusem formalności odnośnie tegorocznej wystawy na AS. Rozumiem, że odwdzięczysz się większym pokojem wystawowym. Kup do kompletu Jajona chodzą teraz w dobrej cenie. Kiedy możemy spodziewać się ogłoszenia na audiomarkt?

Z cudem Trinity nie wytrzymałeś jak pisałem. Krótko go miałeś jak na najlepszy daczek świata. Teraz czas na MSB. Zamienił stryjek...

Adaś zdradź nam komu sprzedałeś ten najlepszy do tej pory daczek świata. Chętnie porozmawiam z nowym nabywcą, chyba że jest z Pekinu jak ostatni od MSB.

Poniżej fotka bardziej purystycznej wersji lampiego dsd bez wyjścia lampowego. Twój kolega Stasio będzie zachwycony bo nie ma w torze zakłócających i przestarzałych lamp. Zero zniekształceń i ta cena 40 euro za cały układ! Niedoscigniony stosunek jakość/cena. Od trinity dużo, dużo lepszy jak sam piszesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Mam tylko takie wątpliwości: to hejt, czy też zwykłe sk.urwysyństwo? A może jedno i drugie razem? Bo co można myśleć o takiej osobie, to wątpliwości nie mam.

Adaś trzyma ten sam poziom od lat :) Widać klienci są coraz bardziej marudni i już nie ma gdzie sprzedawać.

Elb kiedy kupisz dedykowany transport lampizatora do kompletu? Nie chcesz chyba słuchać z kompa z tandetnym, chińskim zasilaczem. Właśnie ktoś wystawia na allegro wypasioną wersję, klikaj szybko kup teraz bo Cię Marslo ubiegnie!

Rochu cały watek upominałeś tego czy tamtego o powrót do tematu stąd wynikło moje pytanie co sądzisz o tej wypowiedzi. Jestem tylko czytelnikiem wątku który jest przykładem wybiórczej moderacji przez autora.

Wyświetl postUżytkownik Szymon1 dnia 05.03.2015 - 17:26 napisał

Zalecam koledze zakup Lampiego jako inteligentny klient na pewno dostąpi tego zaszczytu. Wcześniej zalecam wymianę Pana chińskich kolumn z głośniczkami za 5$ i referencyjnych kabli atlas (przydaje się w szkole na lekcji geografii) bo inaczej nici z hajenda!

Panie prawniku i nic ??? bez reakcji ???

Niestety jestem zbyt mało inteligentny aby zakupić Lampiego. Kolega kennijczyk już to wyjaśniał. Gdzież mi do niego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I co chcesz żeby Rochu Ci potwierdził że gościowi wciśnięto kolumny z głośniczkiem za 5$ ?

I tak założyłem optymistycznie 5$ za głośnik w Monitor Audio RX6. Za 10$ to już można kupić Vifę w hurcie.

Kolumny, które teraz są w detalu za 3,5kzł kosztują w produkcji max 500zł - 700zł z czego obudowy i wykończenie pochłania 80-90%. Cenę zwrotnicy i 6 przetworników łatwo obliczyć.

jak widze watek został zamknięty bez jednego słowa wyjasnienia ze strony moderacji , równiez nie znam powodów zamknięcia watku

oczywiście nic to nie załatwiło , konflikty z zamkniętego watku rozeszly sie na nastepne tematy juz juz jako konflikty personalne demolując je skutecznie od kilku dni

usunieto kilka personalnych wpisów

watek ma stosowna ankietę związana z tematem głównym -może jednak wystarczy oddanie głosu zamiast okładanie się

otwieram wątek

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Dzięki Cir! Na Ciebie zawsze można liczyć :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

otwieram wątek

Może najpierw spytaj może jego założyciela o zdanie?

Przypomnę że Elberoth dokonał ataku osobistego na Rocha ujawniając na forum jego osobiste dane!!!

Totalnie chwyt poniżej pasa i Elberoth powinien dostać bana na miesiąc!!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Przypomnę że Elberoth dokonał ataku osobistego na Rocha ujawniając na forum jego osobiste dane!!!

Raczej bana dożywotnio. Dziś jest dzień rudych, lisów :-)

a czy ktos pytal jak zamykał ? nie mam jakichkolwiek informacji o ujawnianiu danych Rocha

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Bo zostały przez kogoś skrzętnie usunięte - zgadnij kto to?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

a czy ktos pytal jak zamykał ? nie mam jakichkolwiek informacji o ujawnianiu danych Rocha

Bo wykasowano dopiero po jednym dniu, gdzie wtedy była moderacja?

Skontaktuj się z Rochem, ludzie już mają dosyć pisania po 15 wątkach w sprawie która została opisana w paru słowach tak:

Może nie nagonkę a tylko zwykłe odreagowanie tego co wokół lampizatora działo się tutaj od przeszło roku.

To właśnie "akcja", która wywałała "reakcję."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Dobre pytanie, byle by kont sobie przez przypadek nie skasowali, albo Elbowi :)

Elberoth napisał czym zajmuje się zawodowo Roch. Czy były jakieś adresy podane i rozmiary spodni to już tego nie dojrzałem...

To forum gnije coraz bardziej ...

Gość jt211

(Konto usunięte)

Elberoth napisał czym zajmuje się zawodowo Roch. Czy były jakieś adresy podane i rozmiary spodni to już tego nie dojrzałem...

Podał zawód z niezbyt przyjemnym komentarzem i nie powinien tego robić. Tylko z drugiej strony wystarczy poczytać okrojoną czy tam wyczyszczoną pierwszą stronę wątku żeby wykumać że to ustawka i Lampi jest tu najmniej ważny. Ważne kto kupił Lampiego i tyle. Odreagowywanie tak często tu używane to śmiech na sali.

Od kilku miesięcy zakładane są wątki, których celem jest nie merytoryczna rozmowa na temat danych marek i urządzeń tylko zdyskredytowanie ich i ośmieszenie. Ciekawe, że dotyczy to firm cenionych na wielu kluczowych rynkach audio na świecie. Firm zdobywających liczne nagrody.

Żałosne jest to gdy założyciele takich wątków pytają czy dana marka jest tym czy tamtym a potem w trakcie dyskusji bezceremonialnie jej dowalają i ośmieszają.

Może moderacja zajmie się takimi wątkami, które są rakiem tego forum i powodują coraz większe zniechęcenie u forumowiczów pragnących się czegoś dowiedzieć i wymienić poradami na konkretne tematy.

To forum zamienia się w miejsce wzajemnego opluwania i wyśmiewania innych. Albo moderacja się w końcu obudzi i coś z tym zrobi albo wkrótce czeka to forum kompletny upadek. Wtedy będzie można zamienić nazwę forum na PLUJNIA.

Groteską było to co się tu wyprawiało wcześniej, działania moderacji było pochodną tego stanu rzeczy. Jak się wyłączy emocje to się okazać może, że takie działanie powinno być przeprowadzone dużo wcześniej.

Powtórzę: muzyka ma łączyć nie dzielić.

To prawda. Miałem to też napisać. Może i muzyka łączy, a przynajmniej powinna bo i z tym różnie bywa. Za to sprzęt to już inna bajka i tu mamy wiele frontów wojny na różne tezy i teorie.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Nie wiem Panowie do czego wam "sprzęt" służy, bo mnie do słuchania muzyki. :)

Części piszących jako przedłużacz.... wiesz czego;-) Powiedzmy łagodnie własnego ego;-)

Tak, ad vocem, opinii, jakoby to jedynie dotyczy "polskiego piekiełka" a cały świat z "uznaniem patrzy":

Ukryta Zawartość

Warto poczytać, bo tam piszą ludzie, którzy już też wiele lat zajmują się audio.

Dla przykładu cytat z Elso Kwak z tego wątku:

"Mr. Lampizator is not hindered by any knowledge.

He or his personal should also do a crash course in soldering......

Contrary to other guys spreading nonsense I keep smiling reading his site. Must be his Polish humour?

Elso

"

Jak widać, opinie są różne, i raczej trudno je uzasadnić jedynie "polską zawiścią". ;)

Ukryta Zawartość

Większość prawdopodobnie to zna, sposób urabiania ludzi niczym się nie różni od znanego tutaj.

Tezy o polskim piekiełku pochodzą od ludzi, do których słowa typu "zaściankowy" pasują najbardziej.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• Moderatorzy

Tak, ad vocem, opinii, jakoby to jedynie dotyczy "polskiego piekiełka" a cały świat z "uznaniem patrzy":

Ukryta Zawartość

Warto poczytać, bo tam piszą ludzie, którzy już też wiele lat zajmują się audio.

Dla przykładu cytat z Elso Kwak z tego wątku:

"Mr. Lampizator is not hindered by any knowledge.

He or his personal should also do a crash course in soldering......

Contrary to other guys spreading nonsense I keep smiling reading his site. Must be his Polish humour?

Elso

"

Jak widać, opinie są różne, i raczej trudno je uzasadnić jedynie "polską zawiścią". ;)

A jaka może być opinia racjonalnie myślących ludzi, którzy dodatkowo posiadają podstawową wiedzę z zakresu elektroniki? Przecież patrząc na Lampizatora, użyte na diyhifi określenie "modern art" aż samo ciśnie się na usta. Ciekawe, że gdy tego samego określenia użyte zostało w wątku Marslo - traktowane było jako atak i właśnie polaczkowatość... Kolejne określenie, które pojawiło się zarówno na AS jak i diyhifi, to "polish jokes".

Tyle, że tam twórczość Fikusa jest określana tym powiedzeniem. Natomiast na AS twierdzą, że to szum jaki wokół lampmiego powstało, miałoby być powodem nabijania się z polaków i powstania żartów typu "polish jokes".

A więc powtórzę za Jarem pytanie - czy wszystko co się dzieje wokół lampiego można "uzasadnić jedynie "polską zawiścią". ;)"??

Zresztą argument o uznaniu lampiego na świecie jest dla mnie śmiechu warty - głupich nie sieją.

Przecież jak ktoś w Polsce posłucha lampiego i porówna z konkurencją, zobaczy jak wygląda w środku i go kupi - to jego sprawa.

Ale jak ktoś siedząc w USA kupi lampizatora, czytając tylko jakieś wydmuszkwe recenzje i oglądając zdjęcia środka tego dzieła - to co komu z takiego uznania w świecie? Przecież kupują to osoby które go prawdopodobnie nigdy nie słyszały (no chyba, że bazunia ma swoją filię w Chicago). I kogo ma przekonać, że Lampizator spotkał się z uznaniem w szerokim świecie, skoro kupują go ludzie, którzy składają system na podstawie internetowych recenzji sprzętu??

Ukryta Zawartość

-----------------

I kogo ma przekonać, że Lampizator spotkał się z uznaniem w szerokim świecie jak kupują go ludzie, którzy składają system na podstawie internetowych recenzji sprzętu??

"As most of you know, I had the opportunity to review a Lampizator DSD DAC about 6mo ago. (review HERE) I was enamored with this DAC, even with it's idiosyncrasies. This was some of the best DSD I have ever heard and I reluctantly returned it back to the manufacturer. Little did I know that the DAC I was listening to, was an earlier model and the newer units had been through many revisions. I emailed Lukasz and told him I love to hear one of the newer modified DAC's at some point."

Bruce Brown, WBF Technical Expert (Pro Audio Production)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.