Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Gość rochu

Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?  

112 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wyroby Lampizatora można zaliczyć do klasy Hi-End?

Rekomendowane odpowiedzi

Marslo - nikt nie neguje doskonałości dźwięku z "aparatów" Fikusa.

Za Rochem...

...chodzi o jakość wykonania urządzenia, i dyskusję czy takie urządzenie może być uważane mianem Hi - Endu.

Dla mnie absolutnie NIE, dla innych Tak (to ci co najczęściej mówią, że ma grać a nie wyglądać :) .

Słucham tylko muzyki.

Bruce Brown, WBF Technical Expert (Pro Audio Production)

Przecieś to typowo marketingowa witryna.

I rzeczywiśie, ten pan jest expertem technicznym, jako że zrobił licencjat z pielęgniarstwa :)

"

The University of Texas at El Paso

B.S, Nursing

1987 – 1990"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

I znowu to samo, nic nowego. Osoby chcące zakupić Lampizatora zostały ostrzeżone o złej jakości montażu, chyba o to chodziło, tak. Więc nie rozumiem po co ciągnąć ten wątek, chyba że piszącym chodzi o coś innego i mają jakieś inne cele.

I rzeczywiśie, ten pan jest expertem technicznym, jako że zrobił licencjat z pielęgniarstwa :)

"

B.S, Nursing

1987 – 1990"

Ukryta Zawartość

Dla Marslo to nie ma znaczenia on uwielbia wspierać się opinią "niezależnych" testujących.

Mariusz kiedy kupujesz ten referencyjny transport lampiego?

W załączniku foty daczka, którego pozbywa się ten sam sprzedający :)

Z dotychczasowych moich odsłuchów Lampiego wynika, iż nie może być mowy o żadnym hi-endzie w zakresie dźwięku. O wykonaniu już nie wspominam bo temat został wyczerpany.

Nikt z moich znajomych audiofili nie kupił tych urządzeń a testowali sporo wersji. Wpasowaniem w system można wiele wytłumaczyć, chęć zamulenia lub zmniejszenia jazgotu w systemie również ale nie każdy ma takowe problemy.

post-58347-0-24429600-1425903594_thumb.jpeg

post-58347-0-24963500-1425903633_thumb.jpeg

post-58347-0-31271200-1425903638_thumb.jpeg

post-58347-0-33729600-1425903642_thumb.jpeg

post-58347-0-01171600-1425904824_thumb.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To czasem nie wynik kooperacji z lemurem? ;)

Darkulzator?

W załączniku foty kolejnego tajnego dystrybutora (z tym ojdyrem chyba trafiłem, jest z Torunia). Tym razem przeszedł sam siebie cena 14000 ojro :)

Robi się coraz ciekawiej...

Dziwi mnie skoro są możliwości unowocześnienia do najnowszej wersji skąd tylu sprzedających te cacka? Przecież dopiero wychodzi 700 egzemplarz od początku produkcji.

Może nie wpasowuje się w system?

Czy Pan z drutem w nazwie już nie jest dystrybutorem Lampiego. Wcześniej sam o sobie tak pisał. Może zrobił swoje i może odejść...

Ukryta Zawartość

post-58347-0-04916300-1425905586_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość masza1968

(Konto usunięte)

W załączniku foty kolejnego tajnego dystrybutora. Tym razem przeszedł sam siebie cena 14000 ojro :)

Robi się coraz ciekawiej...

No wiesz, to sprzęt VIPowski :)

Pytanie za 100 punktów kto to napisał?

"jedyny ,niepowtarzalny i najlepszy w rodzinie odtwarzaczy strumieniowych . strumieniowy transport plików audio w którym zastosowano autorskie ,lampowe opracowanie sygnału cyfrowego . rewelacyjne brzmienie i niebywała wygoda i funkcjonalność . sprzęt jest nowy z 5 letnią gwarancją . w kilku słowach opiszę działanie. zgrywasz całą płytotekę w bezstratnym formacie wav ,którą wciąż możesz powiększać bez ograniczeń na dysk komputera / laptopa . lampizator i komputer łączysz z siecią domową po wi-fi lub kablem / jakościowo bez różnicy / . pilotem z wyświetlaczem sterujesz plikami na dysku komputera ,który wysyła je strumieniowo do transportu lampizatora . ten je odbiera i przesyła do dowolnego dac-a imitując klasyczny napęd cd . rozumiem ,że dla wielu audiofili , szczególnie mniej technicznych może się to wydawać czarną magią ale w praktyce obsługa jest prosta i wygodna . pilot zawarty jest w komplecie i można go zastąpić iphone ,ipad lub innym sprzętem pozwalającym na pracę po wifi .np telefonami z dużym wyświetlaczem . najlepszą rekomendacją transportu niech będzie fakt sprzedaży mojego referencyjnego napędu cec tl-1 notabene po modyfikacji p. łukasza fikusa . transport brzmieniowo nie był gorszy a wgoda ,możliwości i podwyższenie jakości w przyszłości przeważyły szalę . a do niedawna byłem ostatnim audiofilem ,który przeszedłby z klasycznego odtwarzania płyt cd na pliki fruwające w powietrzu :-) stało się to tylko dzięki magicznemu brzmieniu transportu lampizator . proszę się czuć swobodnie w rozmowie telefonicznej i nie zadawać pytań mailowo . temat jest zbyt obszerny . zestawiałem lampizatora z drogimi strumieniowcami jak np linn więc pytaj o porównanie :-) zainteresowanym oferuję test we własnym systemie w towarzystwie lampizator dac level 3 i 4 . kontakt 502[zasłonięte]030. info w linku / cennki w zakładce ordering /

Ukryta Zawartość

Sly zapytaj o porównanie z drogimi strumieniowcami linn :)

No wiesz, to sprzęt VIPowski :)

Aaaaaaaaaaa już rozumiem :)

Ukryta Zawartość

Patrzę na te zdjęcia i oczom nie wierzę...masakra.

Hmm... Bardzo ciekawi mnie jakim zakresem słownictwa posługiwałbyś się widząc kilka takich naraz, a uwierz, że w realu wygląda to... dosadniej :D

:-))))

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Fota na potwierdzenie dystrybucji lampiego przez Pana ....druta.

Można się zamieniać na inne zabawki! Cóż za elastyczność. Sądząc po ilości odwiedzin, zainteresowanie gigantyczne!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"

B.S, Nursing

1987 – 1990"

Ukryta Zawartość

"Bruce Brown, Owner/Engineer at Puget Sound Studios is a long time audiophile, musician and mastering engineer. Bruce majored in piano/clarinet and taught H.S. band and toured with a few bands in the 80’s. Being an audiophile, he was always frustrated with the way digital was sounding and tried to make all his friends CD’s sound better. Bruce has been mastering and doing location recording for over 20 years.

Specialties: Audiophile Mastering and Restoration for Archival

Specializing in analog tape transfers and duplication."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Marslo zamienisz się na inne zabawki z Panem drutem?

Kupowałeś bezpośrednio od dystrybutora czy robisz jak kiciarz szklarz i omijasz pośredników?

Marslo zlituj się nad sobą ;)

Swoją drogą nie miałem totalnie pojęcia (bo nie interesowało mnie to) jak od spodu jest robiona ta wydmuszka, aż miło patrzeć ile ludzi chce poszmacić się dla w sumie małych pieniędzy.

Wątek lepszy niż "brak humoru".

Trochę sensu poproszę.

Jak pracowałem w konsultingu to też miałem różne wizytówki z tytułem "Expert...." w zależności, gdzie i do jakiego klienta się jechało ;)

Biznes nie zna granicy przyzwoitości.

Gość kennijczyk

(Konto usunięte)

Jak pracowałem w konsultingu to też miałem różne wizytówki z tytułem "Expert...." w zależności, gdzie i do jakiego klienta się jechało ;)

Na zachodzie przekwalifikowanie to normalna sprawa. Ludzie sa takimi istotami ktore moga byc doskonali wiecej niz w jednej dziedzinie. Patrz pani Sklodowska-Curie.

Hmm... Bardzo ciekawi mnie jakim zakresem słownictwa posługiwałbyś się widząc kilka takich naraz, a uwierz, że w realu wygląda to... dosadniej :D

:-))))

Słownictwo byłoby równie dosadne i 2 wyrazowe... Ja pier...

Spadłem ze stołka :-))) Bo jak ja to zobaczyłem, to dodałem jeszcze na początku samogłoskę "O" :-))))

Trochę sensu poproszę.

Może już pora zakończyć ten ,,ubaw"? Wszyscy zainteresowani dzięki temu co tu napisano wiedzą, ze Lampizator to ch.., du... i kamieni kupa...

Zajmijcie się lepiej merytoryczną dyskusją nad innym wytworem polskiej myśli technicznej.

A może ktoś założy wątek:

Czy wyroby Amplifona można zaliczyć do klasy Ultra Hi-End?

Pora zacząć tydzień od czegoś konstruktywnego.

am1.JPG

• Moderatorzy

Może już pora zakończyć ten ,,ubaw"? Wszyscy zainteresowani dzięki temu co tu napisano wiedzą, ze Lampizator to ch.., du... i kamieni kupa...

Zajmijcie się lepiej merytoryczną dyskusją nad innym wytworem polskiej myśli technicznej.

A może ktoś założy wątek:

Czy wyroby Amplifona można zaliczyć do klasy Ultra Hi-End?

Pora zacząć tydzień od czegoś konstruktywnego.

am1.JPG

No to załóż - kto Ci broni? Wrzuć też tam zdjęcia jak w środku konesatroy wysokiego napięcia taśmą klęjącą i sznurkiem do obudowy są przymocowane (o ile takie znajdziesz...). BTW Co ma piernik do wiatraka i jaki związek ma amplifon z lmapizatorem, że łączysz te dwie sprawy w jednym wątku?

-----------------

O.K! poczekamy na trzeci wpis, może zrozumiemy co chciałeś napisać.

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

BTW Co ma piernik do wiatraka i jaki związek ma amplifon z lmapizatorem, że łączysz te dwie sprawy w jednym wątku?

VIPo!-Elbezator mu kazał ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na zachodzie przekwalifikowanie to normalna sprawa. Ludzie sa takimi istotami ktore moga byc doskonali wiecej niz w jednej dziedzinie. Patrz pani Sklodowska-Curie.

Jak chińskie narzędzia w Biedronce :)

I ten profesor, specjalista od katastrofy smoleńskiej...

Nie lubię lamp ale Pan Andrzej z Amplifona naprawdę staje w szranki ze słowem JAKOŚĆ. Moreno ma rację. A zresztą Lampizator i Amplifon to dwa różne światy.

Dopiero teraz zobaczyłem podpis pod ELBEROTHem - V.I.P. - ja pier.......

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Kazać to możesz TY coś swojemu...psu. Ogarnij się człowieku i zastanów nad tym co piszesz...

Chciałbym ale od dwóch lat nie żyje w przeciwieństwie do najnowszego objawienia naszego VIP-a

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.