Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiadałem Rydzowi. Nie wiem dlaczego zaczepił mnie akurat w tym wątku.

ja tam sie nie chce klocic, ale w tym watku o thiel tez smiecicie

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Jak widać, co człowiek, to zna inną fizykę. ;)

Szczególnie tacy, co pchają kondensatory do ślepych wtyczek i twierdzą, że to poprawia brzmienie:)

tylko zatyczki do nieużywanych gniazd rca i inszych

bez tego jest kupa a nie scena

upośledzeni, smutni, współczuć a nie śmiać się

Mógłby ktoś z łaski swojej przetłumaczyć to na nasz ojczysty język?

Zwarciowe zatyczki? czy pasywne zaślepki?

Steve Hoffman słyszy wpływ kabli, można mu ufać trochę bardziej niż autorytetom na forum, nawet tym największym:)

ps.

proszę sobie wyguglować kto to jest:)

pps.

Hoffman ma nawet swoje forum o dźwięku, o kablach też pisze, przykro mi:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

W to ze słyszy to wierzymy. Tego nikt nie zakwestionuje.

Ale jaki z tego wniosek? Kup lepsze kable bo pacjenci w Tworkach je słyszą?

Ja też słyszę. Czasami. Dlatego jeszcze nie zasięgałem konsultacji, bo problem się nie nasila.

Ale jaki z tego wniosek?

No taki jak ze wszystkim. Trzeba się uczyć od najlepszych. Nie kwestionowałeś chyba, że w zimie trzeba nosić czapkę, a jak kwestionowales bo pacjenci w Tworkach nie noszą to dostawałes od mamuni w pysk? a moze za malo dostawales od mamuni w pysk? i niczym sie nie roznisz od takiego w Tworkach? moze nawet gorszy jestes bo głupszy?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

No ale od tatuni po głowie nie dostawałem za to że nie słyszę kabli. A ty dostawałaś od tatuni po głowie za to że nie słyszałeś kabli? Bo może za mocno dostawałeś i dlatego tak ci się porobiło że aż zmądrzałeś od tego, bo na większe zgłupienie już miejsca ci brakło.

moze nawet gorszy jestes bo głupszy?

Typowa argumentacja głuchego CHAMA.

nieprawda

prawda jest że każdy taki test złotousi będą kwestionować za pomocą mgły smoleńskiej i zmiennych faz księżyca

Gdzie teraz kupisz kabelek za 5 złotych? Za pięć złotych to są kabelki chińskie których nie słychać, bo nie przewodzą.

Kup normalny kabel za 15 złotych i nie usłyszysz więcej zer w cenie tego za 1000.

Dlatego to jest mój ostatni wpis na Audiostereo.pl

O rzesz ty. Muda się wypisał. No to żeście narobili.

Chłopie nie rób tego. Z Tobą jest ciekawiej. Posłuchaj muzyki, idź na spacer i wracaj do nas.

Może być pod innym nickiem. Nic nikomu nie powiemy.

Najtrudniej czasami nie włączyć się do dyskusji jak czytasz i szlag cię trafia. No cóż tacy my już som.

Jak mawiał marszałek Piłsudski " Naród wspaniały tylko ludzie k**wy".

Daj się przekupić. Jakiego łyskacza lubisz. Wiem, wiem, litrowego.

Wczoraj wypożyczyłem z zaprzyjaźnionego sklepu z Białegostoku GigaWatt PC-2 EVO z kablem GigaWatt LC-2 MK3 i szczęka mi opadła z powodu poprawy brzmienia w całym systemie. Wręcz postawię tezę, że budowanie zestawu audio powinno się zaczynać od takich urządzeń.

Wczoraj wypożyczyłem z zaprzyjaźnionego sklepu z Białegostoku GigaWatt PC-2 EVO z kablem GigaWatt LC-2 MK3 i szczęka mi opadła z powodu poprawy brzmienia w całym systemie. Wręcz postawię tezę, że budowanie zestawu audio powinno się zaczynać od takich urządzeń.

Dodam, że na tym tez powinno się skończyć. :)

Są też inne hobby...

Ale tu 5 kolesi powie, że to nie ma prawa mieć wpływu na dżwiek.... :-)

Sugestja, preferencje, emocje - to ma wpływ na wrażenia słuchowe i to jest zjawisko udokumentowane przez psychologię.

Kable, nie...

Ale jaki sens na te wpis? No są inne hobby ale co ma to za znaczenie na forum o audio?

Znacznie większy niż rozpoczynanie budowy systemu audio od kabli zasilających.

Choćby z prozaicznego powodu - jak ich wpływ zweryfikować? :)

To proste...posłuchać. A jak weryfikujesz smaki wykwintnych potraw? Szukasz dowodów naukowych, czy jesz i oceniasz smaki ?

To proste...posłuchać. A jak weryfikujesz smaki wykwintnych potraw? Szukasz dowodów naukowych, czy jesz i oceniasz smaki ?

A jak możesz posłuchać, samych.... kabli? Bez całej reszty?

No więc, zaczynanie budowy systemu od kabla sieciowego jest raczej mało sensowne ;)

Do tego się odnosiłem, jesli nie zauważyłeś.

No więc, zaczynanie budowy systemu od kabla sieciowego jest raczej mało sensowne ;)

Napisałem o rozpoczynaniu budowy systemu od kondycjonera i powiązanych z nim kabli sieciowych. W takiej sytuacji wszystko od początku i od razu będzie lepiej grało. Dzisiaj przyszedł kolega z równie sceptycznym nastawieniem i zrobiliśmy prosty eksperyment. Tylko wzmacniacz podpięliśmy bezpośrednio do gniazdka, ponieważ DAC'a i odtwarzacza już się nie chciało nam wypinać z kondycjonera. Nie mógł "uwierzyć własnym uszom" jakie były różnice.

ale pisałeś, że są inne hobby i co z tego ma wynikać?

ale pisałeś, że są inne hobby i co z tego ma wynikać?

To, że jak się chce zaczynać budowę hobby w audio od kabla sięciowego, to lepiej zająć się innym hobby.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.