Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

A rozrozniasz kwestie charatkerystki danego kabla i suniektywnego odczucia czy wpasowal sie w system czy klepiesz zeby klepac? Sa kable ktore z zasady obcinaja gore, obcinaja lub dodaja bas i mozna je polecac w aspekcie uniwersalnym

Ty kolego zmien dilera, bo narkotyki poglebiaja urojenia i mozesz popasc w jeszcze wieksza paranoje. A teraz sam przeczytaj to co napisales i powiedz, czy nie chce Ci sie smiac. Bez kitu.

Nie czuję że mieszkam w zapyziałej Polsce . Jak jest popyt to jest i usługa mieszkając na tym wwwwwwwwspaniałym zachooodzie jeżdząc tą wyyypasioną bryką powinieneś to wiedzieć .

Nic do Ciebie @ Sweetepote nie mam ale zastanów się czasem co piszesz żebym nie odniósł wrażenia że nie potrafiłeś sobie w kraju poradzić i uciekłeś za łatwizną ( to głupie uproszczenie zdaję sobie z tego sprawę )

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

A rozrozniasz kwestie charatkerystki danego kabla

Charakterystyki? Sugerujesz, że kabel można zmierzyć jak kolumnę?

Sa kable ktore z zasady obcinaja gore, obcinaja lub dodaja bas i mozna je polecac w aspekcie uniwersalnym

Nie ma uniwersalnych kabli, to jak może ten sam kabel sprawdzić się u kogoś?

I tu sie zgodze.

Watki przewodnie na forum to powinno byc "jakie zestawy sprawiaja, ze przyjemnie slucha sie muzyki" dajac przyklady I odniesienie do innych zestawow. Spor o to co jest dla kogo dobre, co slychac a czego nie I czy sa roznice miedzy kablami jest jak klocic sie z kims, ze jego zona jest brzydka, gdy jemu sie podoba najbardziej na swiecie. Wedlug mnie powinno sie wiecej rozmawiac np o jakosci nagran, niz klocic co kto slyszy... Obecnie to strach temat zakladac, bo zawsze znajdzie sie grupa chcaca kogos zgnoic a piszac na priv zawsze milo I kulturalnie sie rozmawia i jeszcze dostaje odpowiedzi na swoje pytania bez tego cyrku.

Bo na PW dostajesz jedna odpowiedz na jedno pytanie. Na dodatek jest to odpowiedz ktorej oczekiwales i nie musisz tego konfrontowac z kilkoma innymi forumowiczami i styki miedzy uszami Ci sie nie przegrzewaja.

Pewnie ze sa gotowe uniwersalne rozwiazania. Chce ocieplic brzmienie i zlagodzic gore kupuje kable van den hula chce dodac rozdzielczosci i ostrosci na gorze kupuje inne. Jesli w wiekszosci systemow wprowadza zmiany o ktorych pisze to mozna uznac ze to charakterystyka ich brzmienia. Zeby potwierdzic powyzsze otworzcie sobie pare recenzji kabli tu na audioforumbi poczytajcie. Czesto pojawiaja sie te same nawet slowa typu jasny ciemny mulacy rozdzielczy itp

A Ty siedzisz w tej zapyzialej Polsce

To wyp..j z tego polskiego forum .

Czego tu pacanie szukasz ?

Taki bystry jesteś że dobrej pracy sobie w kraju znaleźć nie potrafiłeś ?

Jak widać nawet tam kariery nie zrobiłeś skoro założyć Ci 700zł żal czy nie masz " waluty " w temacie który tak Cie interesuje .

Uwierz mi, ze gdybysmy sie spotkali na jednym z forum motoryzacyjnych ( nie bede robil reklamy ani chwalil sie czym woze moja d.pe )to okazal bys sie bardzo malutki.

:)))

Ta a 700zł założyć to już problem ...

Mam tylko nadzieję że tak samo bystry jesteś w nauce języka w kraju w którym mieszkasz i nie zarejestrujesz się na tamtych forach przynosząc wstyd nam POLAKOM .

Patrząc na idiotyzmy które wypisujesz nie idzie nic innego jak zacytować wpis z sygnatury która pojawiła się w tym wątku .

"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów" - S.Lem "

Gość rydz

(Konto usunięte)

Sa kable ktore z zasady obcinaja gore, obcinaja lub dodaja bas i mozna je polecac w aspekcie uniwersalnym

No to odnieś się do tego posta .

Proszę podyskutować nad postem poniżej , jaki jest sens wymiany okablowań w systemie .

Krótkie opowiadanie audiofila swego czasu .

Odebrane kabelki X od listonosza .

Morda się cieszy , ale i podenerwowanie jakoś się zwiększa .

Szybciutko wypinamy kabelki z zestawu , wpinamy nowe i gotowe !

Płyta X z nagraniem Y ląduje w odtwarzaczu , odpalamy i ? nie no , góra nabrała ogłady / nie jest ostro , bas nabrał masy ,super .

Wymiana płyty na Y z nagraniem X ląduje w Cd , odpalamy i ? ajjajjaj , na tym nagraniu , wysokie były jakoś wycofane , teraz to już masakra , jak zza koca , no i ten przewalisty bas który był , już nie da się słuchać .

Następne płyty lądują w Cd , na tym nagraniu lepiej ? na tym gorzej ? , zaraz zaraz która to godzina ? k...wa 6 godzin ? kiedy to zleciało ?!

I tak można oczywiście przez wiele wiele lat , tylko po jaki ch..j. :) można zadać audiofilowi pytanie , posłuchałeś muzyki , zrelaksowałeś się ? :)

Przestańcie dziobać o słyszeniu / nie słyszeniu kabli .

Gdzie są ci wszyscy słyszący , by odnieść się jaki jest sens wymiany okablowania w systemach audio ?

Nie czuję że mieszkam w zapyziałej Polsce . Jak jest popyt to jest i usługa mieszkając na tym wwwwwwwwspaniałym zachooodzie jeżdząc tą wyyypasioną bryką powinieneś to wiedzieć .

Nic do Ciebie @ Sweetepote nie mam ale zastanów się czasem co piszesz żebym nie odniósł wrażenia że nie potrafiłeś sobie w kraju poradzić i uciekłeś za łatwizną ( to głupie uproszczenie zdaję sobie z tego sprawę )

Ucieklem. Przyznaje sie bez bicia ucieklem, bo mialem dosyc patrzenia jak nowobogaccy zaczynaja zmieniac Polske. Przeciez Polak, ktory zarobil troche grosza to jest najgorsze co moze byc. Nawet tutaj tak sie dzieje, ale na szczescie jest tego duzo mniej, bo nie bardzo maja sie przed kim popisywac.

A to, ze radze sobie za granica swiadczy o tym, ze w Polsce radzilem sobie duzo lepiej od innych, bo zostalem zrekrutowany w miejsce w ktorym obecnie pracuje.

Na PW dostaje odpowiedz na pytanie, ktore zadaje. To nie znaczy, ze odpowiedz jest taka jakiej oczekuje. Pozdrawiam

Wieza STEREO Technics :)

No to odnieś się do tego posta .

Przestańcie dziobać o słyszeniu / nie słyszeniu kabli .

Gdzie są ci wszyscy słyszący , by odnieść się jaki jest sens wymiany okablowania w systemach audio ?

Rydzu, czytam ten temat z ubolewaniem. Kable w audio, to ezoteryka .... tyle.

Nie myśl - słuchaj.

Taki bystry jesteś że pracy sobie w kraju znaleźć nie potrafiłeś ?

Jak widać nawet tam kariery nie zrobisz skoro założyć Ci 700zł żal czy nie masz " waluty " w temacie który tak Cie interesuje .

Za 350zł ?

Mam tylko nadzieję że tak samo bystry jesteś w nauce języka w kraju w którym mieszkasz i nie zarejestrujesz się na tamtych forach przynosząc wstyd nam POLAKOM .

Patrząc na idiotyzmy które wypisujesz nie idzie nic innego jak zacytować wpis z sygnatury która pojawiła się w tym wątku .

"Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów" - S.Lem "

W Polsce bylem bardzo dobrym pracownikiem i nigdy nie mialem problemow ze znalezieniem pracy, dzieki temu jestem tutaj gdzie jestem, bo daje mi to mozliwosc zarabiania wiekszych pieniedzy. Druga sprawa jest to, ze nie mozesz mnie przepedzac z tego forum dlatego, ze papram Twoj biznes.

A 7 stowek nie bede zakladal bo nie jestes dla mnie osobom godna zaufania.

Najpierw piszesz, ze masz kolegow, ale tylko prywatnie i nie bedziesz zapraszal nikogo do siebie, bo Ci ktos kiedys plyte buchnal (niech bedzie ze warta 50zl) a od innego forumowicza oczekujesz wplaty na konto w wysokosci 700zl.

Zdrowy jestes?

Chyba pisał, żebyś zainwestował 700zł w kabel, ale nie na jego konto. Po prostu, żebyś sobie kupił kabel, który potem odsprzedasz bez straty, a protestujesz sobie. Może źle zrozumiałem.

forumowicza oczekujesz wplaty na konto w wysokosci 700zl.

Zdrowy jestes?

:)

Gdzie Ci zaproponowałem swój kabel za 700zł ?

Napisałem jaki możesz sprawdzić i sobie kupić .

Sobie nie ode mnie .

Łapiesz czy też się pogubiłeś ?

Taki bystry jesteś że dobrej pracy sobie w kraju znaleźć nie potrafiłeś ?

Jak widać nawet tam kariery nie zrobiłeś skoro założyć Ci 700zł żal czy nie masz " waluty " w temacie który tak Cie interesuje .

Ta a 700zł założyć to już problem ...

I uwazaj na swoje postepowanie, bo zycie to jest zycie i wszystko moze sie zmienic w 5 minut a wtedy bedziesz na swiatlach szorowal szyby temu co ma klocki za 1000zl. Oczywiscie nie zycze Ci tego.

W Polsce bylem bardzo dobrym pracownikiem i nigdy nie mialem problemow ze znalezieniem pracy, dzieki temu jestem tutaj gdzie jestem, bo daje mi to mozliwosc zarabiania wiekszych pieniedzy.

Tak , tak ale 700zł to za duże dla Ciebie ryzyko ...

Tyle masz kasy ze kable lutujesz i ba !

Nawet puszki plastikowe zakładasz co by wyglądały bardziej " audiofilsko "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja pierniczę ...

Przebiłeś z nawiązką wszystkich znanych mi na tym forum trolli .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No własnie. Też tak to zrozumiałem. Oj widzę, że sweetepete ma poważny problem z rozumieniem prostych zdań. Tym samym jego teksty jak świetnie radził sobie w Polsce, jak to był rozchwytywany i jak teraz jest doceniany na emigracji, są mało wiarygodne. No chyba że to jakaś bardzo prosta praca.

No chyba że to jakaś bardzo prosta praca

To nie jest takie proste

a wtedy bedziesz na swiatlach szorowal szyby temu co ma klocki za 1000zl.

Ciągły ruch i zmieniające się światła ...

Nie , nie daję rady ...

Jeszcze mała uwaga .

Nie mam nic przeciwko tym którzy wyjeżdżają za granicę za pracą .

Ale jak czytam z rąk karierowicza na zmywaku tekst na polskim forum " zapyziała Polska " to mnie trafia .

haha

a mozecie jeszcze wymyslic teorię tłumaczacą poniższe zjawisko?

na forum są testy sprzętów min kabli. Z czego wynika powtarzalność opisów niektórych z nich? Mam na myśli że np 90% recenzentów twierdzi że kabel jest analityczny i stoi po zimnej stronie mocy.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Rydzu, czytam ten temat z ubolewaniem. Kable w audio, to ezoteryka .... tyle.

Posty nie chcą się ładować ?

Popatrz zoller ilu posiadło tę wiedzę , żony przypadkiem , innych też jak mrówek / czytasz forum przecież .

Pozdrowko .

Ps poszedł post .

Tyle masz kasy ze kable lutujesz i ba !

Nawet puszki plastikowe zakładasz co by wyglądały bardziej " audiofilsko "

No Ty kabli nie lutujesz twierdzisz, że trzeba wydać na gotowe firmowe, bo takie od 1000zł dopiero są ok, ale w gotowych sprzętach to i owo zmieniasz:) Muda tyle lat doświadczenia tuningu w sprzęcie, a nie zgłębiłeś tajników prościutkich kabli?

A ten tekst wstawił sobie do stopki facet , któremu swego czasu właśnie za pomoca owego zdania pokazano jak jest inteligentny inaczej. Teraz sobie ów forumowy psychoanalityk pewnie myśli, że jak ludzie to zobaczą to fiu fiu. A ta kreatura, będąca pod osłoną moderatorów , cały czas poniża ludzi.

Sobota rano , jeszcze leżymy ( sprzęt mamy w sypialni tak że leżąc leżymy " między kolumnami " - tylko oczywiście dalej ) . Włączam sprzęt i od razu stwierdziła że dużo lepiej gra z pytaniem co znowu wykombinowałem :)

Ja myślałem że ty jesteś poważniejszy-a ty jesteś po prostu śmieszny. :)

Nie masz kasy , nie zdobędziesz ani doświadczenia ani wiedzy w tym hobby .

Z tą kasą to już mnie "dobijasz:"-taki majętny jesteś? Danonek,SM6,R900 zestaw do kina domowego-w stereo i ty wielki "figo fago" jesteś.?

Jak Sławek pozwoli-to mogę wstawić (PW) co napisał na temat grania kabli na takich systemach-i w sumie nie mam pojęcia,czemu oficjalnie wam tu nie napisze-że klamoty typu DENON ,NAIM,XINDAK,S300,SM6,NAD,PEARL LITE MAGX300,R900,816W,-nie mają prawa wykazać różnic w kablach.:)-on ma klamoty za kilkaset tyś,a my z budżetowymi za 20-30 tyś możemy się (schować). :)

Więc po co klepanie w klawisze-jak większość z nas ma właśnie taką budżetówkę(20-30 tyś) a nawet mniej.

Po co Sławek w ogóle dyskutuje z ,wami-jak twierdzi że w takich klamotach zmian się nie dozna?-krótko niech się wypowie...

Panowie to nie ten przedział "cenowy" i dajcie sobie spokój-ewentualnie pewnie doda "ale próbować można" :)

On w takich cenach-twierdzi że nie warto w kable się bawić(tylko jakoś oficjalnie wam tego nie napisał)-a ilu z was tu piszących ma klamoty za więcej jak 50tyś i więcej? :)

Miałem już się nie udzielać-ale nerwica człowieka bierze,jak czyta co człowiek wypisuje,udziela się "namiętnie" a w rzeczywistości ma całkiem inne zdanie.

Kolega (biniek 84) ma problemy z akustyką,pisze że bas mu dudni,góra piszczy ,prosi o pomoc na forum w temacie akustyki,(wgląd w innym wątku) a w tematach kabli jest "ekspertem" no ludzie-dajcie na luz. :)

nie trzeba być ekspertem żeby słyszeć tak samo jak nie trzeba miec dobrej akustyki czy hi endowych gratów - to kwestia słuchu ;)

poza tym nie rozumiem co Was tak boli że nie słyszycie - żal wtopionej kasy?

Ale jak czytam z rąk karierowicza na zmywaku tekst na polskim forum " zapyziała Polska " to mnie trafia .

Rację masz-i pewnie gość w PL-nie radził sobie z pracą(raczej z zarobkami za nią) .

Na zmywaku dostaniesz na dzień dzisiejszy(1000-1100) funi,lokal w dwie osoby 90-120(tygodniowo),bilet metro i autobusy 148funi,życie na osobę(300-da się przeżyć spokojnie)-zostaje ci 500 funi(jak piwka nie pijesz i nie palisz) czyli 400 możesz do PL przesłać(ponad 2 tyś) na miesiąc-czyli w rok 24tyś.

Co niektórzy-tyle nie zarobią w PL-a gdzie jeszcze żyć?

Wcale się nie dziwię że człowiek tak napisał.

Ja myślałem że ty jesteś poważniejszy-a ty jesteś po prostu śmieszny. :)

Z tą kasą to już mnie "dobijasz:"-taki majętny jesteś? Danonek,SM6,R900 zestaw do kina domowego-w stereo i ty wielki "figo fago" jesteś.?

Jak Sławek pozwoli-to mogę wstawić (PW) co napisał na temat grania kabli na takich systemach-i w sumie nie mam pojęcia,czemu oficjalnie wam tu nie napisze-że klamoty typu DENON ,NAIM,XINDAK,S300,SM6,NAD,PEARL LITE MAGX300,R900,816W,-nie mają prawa wykazać różnic w kablach.:)-on ma klamoty za kilkaset tyś,a my z budżetowymi za 20-30 tyś możemy się (schować). :)

Więc po co klepanie w klawisze-jak większość z nas ma właśnie taką budżetówkę(20-30 tyś) a nawet mniej.

Po co Sławek w ogóle dyskutuje z ,wami-jak twierdzi że w takich klamotach zmian się nie dozna?-krótko niech się wypowie...

Panowie to nie ten przedział "cenowy" i dajcie sobie spokój-ewentualnie pewnie doda "ale próbować można" :)

On w takich cenach-twierdzi że nie warto w kable się bawić(tylko jakoś oficjalnie wam tego nie napisał)-a ilu z was tu piszących ma klamoty za więcej jak 50tyś i więcej? :)

Miałem już się nie udzielać-ale nerwica człowieka bierze,jak czyta co człowiek wypisuje,udziela się "namiętnie" a w rzeczywistości ma całkiem inne zdanie.

Kolega (biniek 84) ma problemy z akustyką,pisze że bas mu dudni,góra piszczy ,prosi o pomoc na forum w temacie akustyki,(wgląd w innym wątku) a w tematach kabli jest "ekspertem" no ludzie-dajcie na luz. :)

Gem set mecz i po kompocie

Czyli miałem nosa w kwestii kabli wystarczy mi coś w miarę solidnie wykonanego .

Cenna i merytoryczna wypowiedz .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Was tak boli że nie słyszycie - żal wtopionej kasy?

Ty to już powinieneś najmniej tu się udzielać-:)-

żal mi nie jest ile na druty wydałem,no w końcu gdy bym nie wydał to bym się nie przekonał :)(całe szczęście że rabaty miałem dobre) ale widocznie za "cienkie klamoty" mamy (ja i koledzy) i różnic nie słyszymy.

No ale są tacy z "wybitnym" słuchem i nawet RJ45 słyszą.

Baaa -nawet kobitka rano się budzi(zrelaksowana) ,jeszcze do kuchni nie doszła,a już pyta męża,co znowu pozmieniałeś,bo scena za balkonem jest słyszalna. :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.