Skocz do zawartości
IGNORED

Informacja wstępna dla średnio-zaawansowanych pytających o kable

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przecież jest cała masa tzw.-"świadectw", czyli przykładów jak Bóg-wiara, wpłynęły na czyjeś życie. Sceptyk powie-no jak to? Boga nie widać, a jednak są tacy, którzy pomimo tego iż go nie widzą w niego wierzą. Nie potrzebowali żadnych dowodów na mistnienie, zaufali, doświadczyli na sobie, teraz dzielą się swoim doświadczeniem z innymi.

Tak więc teksty pt.udowodnij są po prostu od czapy.

Żyjcie i dajcie żyć innym-choćby to był świr-który sobie ubzdurał, że słyszy, jego sprawa czy słyszy.

Bóg istnieje w języku, jest bytem symolicznym, niczym więcej. Zanim się urodziłeś, bogowie istnieli w każdej kulturze ludzkiej, ponieważ w ten sposób ludzie radzą sobie z pytaniami bez odpowiedzi. Ale mieszanie tego zagadnienia z wpływem kabli na brzmienie to nieporozumienie. Wpływ kabli istnieje i nie należy do symboliczności jak Bóg, ale do zjawisk realnych.

Ukryta Zawartość

Śmiać się możesz ale póki co raczej z siebie. Na twoich budżetówkach równie słabe kable z marketu nie wnoszą zmian. Szkoda zachodu. A dobrego rozdzielczego systemu, który jest dobrze okablowany w życiu nie słyszałeś, więc twoje opinie są niewiele warte... :-) Równie dobrze możesz wykpiwać Rollsa, Bentleya, AMG, czy domy w Malibu... :-)

A nie mówiłem, że jasnowidz :)

39031064784_i_wtedy_powiedzial_ze_jest_audiofilem.jpg

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ukryta Zawartość

Facet pomierzył kable o głosnikowe długości ~2.4m i przekroju od 0.16 do 0.3 mm2. To nie ma żadnego związku z rzeczywistością, nikt rozsądny takich kabli nie użyje.

Ukryta Zawartość

Śmiać się możesz ale póki co raczej z siebie. Na twoich budżetówkach równie słabe kable z marketu nie wnoszą zmian. Szkoda zachodu. A dobrego rozdzielczego systemu, który jest dobrze okablowany w życiu nie słyszałeś, więc twoje opinie są niewiele warte... :-) Równie dobrze możesz wykpiwać Rollsa, Bentleya, AMG, czy domy w Malibu... :-)

ciagle slysze o tym, ze na slabym zestawie kabli nie slychac. zadalem to pytanie w innym watku, ale pozostalo bez odpowiedzi, powiedz mi prosze od jakiej granicy, jakiego sprzetu kable slychac?

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Zadaj pytanie na forum motoryzacyjnym w jakim celu posiadacze seryjnych dupowozów

przykręcają do nich koła o dwa rozmiary za duże za szerokie, pieprząc przy tym na około jak to im się wszystko poprawiło.

Zwłaszcza opory toczenia im się poprawiły i komfort jazdy na oponie prawie bez profilu też im się wybitnie musiał poprawić.

Nie mówiąc już o tym, że nierzadko komplet felg i opon kosztował pacjenta więcej niż cała bryka, ale kto bogatemu zabroni...

Nikt nie zabroni. Chodzenia z palcem w dupie na przykład też nikt nikomu nie zabroni, bo żyjemy w wolnym kraju i niech każdy robi co chce.

Tylko proszę nie opowiadać głupot publicznie, że na idiotycznych kołach samochód lepiej jedzie, a na audiofilskich kablach sprzęt lepiej gra

i każdy kto uważa inaczej, to musi być zazdrosny gołodupiec, którego nie stać, bo są tutaj tacy których stać i przerabiali ten temat

na długo przed tym jak się tutaj pojawił jeden guru od siedmiu boleści z drugim, co to jeszcze trzy lata temu nie odróżniał B&W od BMW,

a dzisiaj potrafi na ucho ocenić grubość warstwy srebra na chińskich wtykach po 2 dolary sztuka, które z nadrukiem Furutech już kosztują 200

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Przypadkiem znalezione w jakże na to odpowiedniej zakładce INNE

Ukryta Zawartość

Ciekawe swoją drogą, że kosmicznych bzdetów o kablach wypisywanych w Hi-End nikt do INNE nie przenosi...

Ukryta Zawartość

Zwróć uwagę, że pisałem o kablach sieciowych. Z głośnikowymi jest trochę inaczej oczywiście da się zmierzyć, ale różnice na poziomie 1dB nie są do wyłapania przez człowieka. Oczywiście niektórzy twierdzą, że mają słuch ponad ludzkie możliwości i ja jestem daleko od tego, żeby im nie wierzyć, ale przydałby się to jeszcze udowodnić:)

Nie zauważyłem. Ale wcześniej pisałeś o wszystkich kablach.

Wyczuwalne zmiany w poziomie dźwięku to 0,5dB. Ciekawsze są zniekształcenia THD i raczej tutaj bym patrzył, albo na rezonanse na częstotliwościach ok 180 Hz.

Facet pomierzył kable o głosnikowe długości ~2.4m i przekroju od 0.16 do 0.3 mm2. To nie ma żadnego związku z rzeczywistością, nikt rozsądny takich kabli nie użyje.

lampowe single ended. Często ludzie do wysokotonowych przy bi-wiringu stosują takie przekroje. Okablowanie kolumn głośnikowych. Aczkolwiek w tekście tego nie zauważyłem

Przypadkiem znalezione w jakże na to odpowiedniej zakładce INNE

Ukryta Zawartość

Ciekawe swoją drogą, że kosmicznych bzdetów o kablach wypisywanych w Hi-End nikt do INNE nie przenosi...

Wątek przewinął się przez H-End, potem Hi-Fi i teraz jest na Bocznicy:-)

Najlepiej wysłać go w kosmos, ale dopóki jest to będzie przyciągał ludzi. Jak wszystkie tematy kablowe.

Ukryta Zawartość

Lumin T3, Arcam CD37, Hegel H360, ekta MKII (Troels Gravesen)

Na twoich budżetówkach równie słabe kable z marketu nie wnoszą zmian. Szkoda zachodu.

Ciekawe stwierdzenie, a co powiesz na taki wpis.

Kurcze ale ludzie! Nie ma bata!!!

Mój początkowy system stereo Yamaha Rx-v 671 z Monitor Audio Bx2

Podłączone wszystko zwykła linką miedzianą jako głośnikowy przewód.

Zmiana na obecne jantzen solid core i co?

Przepaść.

W Ic też są różnice i tyle.

. A dobrego rozdzielczego systemu, który jest dobrze okablowany w życiu nie słyszałeś, więc twoje opinie są niewiele warte...

Znowu "lans" ,jesteś (sorry--.... prymitywny)

Ciekawe stwierdzenie, a co powiesz na taki wpis.

Przepaść,opad szczeny...i setki innych,- mało,bardzo mało albo w ogóle "wiarygodnych" (wypocin można oszczać ciepłym moczem) :)

Przepaść,opad szczeny...i setki innych,- mało,bardzo mało albo w ogóle "wiarygodnych" (wypocin można oszczać ciepłym moczem) :)

Bawią mnie takie argumenty słyszących, że niby słaby sprzęt i dlatego nie słychać, a tu gość na ampli za 1500zł ma przepaść! I gdzie tu logika:) No ale to już kolega sly się wypowie :D

Bawią mnie takie argumenty słyszących, że niby słaby sprzęt i dlatego nie słychać, a tu gość na ampli za 1500zł ma przepaść! I gdzie tu logika:) No ale to już kolega sly się wypowie :D

Solid core jest kablem (głośnikowym, bo jako IC moim zdaniem się nie sprawdza zupełnie), który potrafi ustawić nawet tani system. Ważne są kolumny, które te zmiany "pokażą". I słuch.

A jakie to ma znaczenie? Nie ja twierdzę, że tylko na drogich zabawkach kable słychać :) Ale żeby zaspokoić Twoją ciekawość miałem wersje wolnostojącą. Ostatecznie wybrałem jednak eposy.

Większość tych, co im wszystko gra taka samo, słuchają od lat tylko z kompa - trudno się więc dziwić. :)

Toteż się nie dziwię. :-)

Większość tych, co im wszystko gra taka samo, słuchają od lat tylko z kompa - trudno się więc dziwić. :)

Każdy odtwarzacz strumieniowy to komputer :)

Komputer to taka platforma z możliwościami multimedialnymi zdolna do odtwarzania strumieniowego, ale nie tylko z przeznaczeniem do tego celu. Odtwarzacz strumieniowy, jak sama nazwa wskazuje ma tylko opcję odtwarzania multimediów, czyli jest to komputer o specjalnym przeznaczeniu :)

Komputer to taka platforma z możliwościami multimedialnymi zdolna do odtwarzania strumieniowego, ale nie tylko z przeznaczeniem do tego celu. Odtwarzacz strumieniowy, jak sama nazwa wskazuje ma tylko opcję odtwarzania multimediów, czyli jest to komputer o specjalnym przeznaczeniu :)

I jak każde urządzenie przeznaczone do konkretnej czynności raczej jest lepsze niż urządzenie wielofunkcyjne . Od każdej reguły oczywiście są wyjątki .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

Bóg istnieje w języku, jest bytem symolicznym, niczym więcej. Zanim się urodziłeś, bogowie istnieli w każdej kulturze ludzkiej, ponieważ w ten sposób ludzie radzą sobie z pytaniami bez odpowiedzi. Ale mieszanie tego zagadnienia z wpływem kabli na brzmienie to nieporozumienie. Wpływ kabli istnieje i nie należy do symboliczności jak Bóg, ale do zjawisk realnych.

Źle mnie zrozumiałeś "świadectwo" to doświadczenie wpływu czegoś co rzekomo nie istnieje na czyjeś życie, reasumując- skoro parametry są niemierzalne ( kable) a są ludzie, którzy słyszą zmianę, należy uznać ich doświadczenie jako świadectwo.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

byłeś u mnie w domu? kiedy? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.