Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ile te urządzonka kosztują ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Więcej niz kiedyś skoro zaczęły takie persony sprzedaż pompować. Tutaj nie ma nic za darmo. To tak jak z blogerkami modowymi.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Wie ktoś ile to coś na filmiku kosztuje ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Tu można posłuchać Lampiego ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Basu nie ma.

Ukryta Zawartość

Prosta muzyka do zagrania dla systemu, niech włączą koncert symfoniczny i zobaczą czy będzie tak jak klient mówi "what people really call is real music - human quality that sucks you right in" :)

Entuzjastyczna recenzja:

Ukryta Zawartość

Z kolei interesująco wygląda wersja dla ubogich:)

Ukryta Zawartość

Swoją drogą włącznik i przełącznik źródel na tylnej ściance to maksimum niewygody. W trazystorze to może być cały czas pod prądem. W lampie - nie rozumiem zupełnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Włącznik masz w literce 'O' na przednim panelu.

Z tyłu to tylko taki 'master switch'.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Prosta muzyka do zagrania dla systemu, niech włączą koncert symfoniczny i zobaczą czy będzie tak jak klient mówi "what people really call is real music - human quality that sucks you right in" :)

Za dużo wymagasz od życia ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Na What Best Forum jakiś gość w wątku The Very Best DACs today zamieścił zdjęcia z wnętrza któregoś lampizatora, zauważa jakość wykonania i zdecydowanie oponuje przeciwko.

No to link po prosimy... :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ukryta Zawartość

W kilku miejscach jest tam o Lampizatorach. Nie czytałem szczegółowo bo sumie temat na dziś mnie nie interesuje, ale ktoś jednak zauważa, że ceny Lampizatorów a jakoś wykonania to jest trochę dysonans.

Ukryta Zawartość

Co wy chcecie od kolejnego prototypu finansowanego przez fanów? Tu zupełnie szczerze bronię pana Fikusa!!! bo widzę że szuka i dzięki fanom może sobie na to poszukiwanie pozwolić!!! Też mam w cholerę pomysłów odnośnie audio ale "mam" słabego księgowego lub marketingowca i dla tego nie mogę wyjść z hobby. Nie wszyscy "techniczni" muszą mieć smykałkę do biznesu, to nie obowiązek! Fikus widocznie jednak ma to coś :)

p.s. Nic nie piszę o dźwięku urządzeń pana Fikusa!

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Tez zwrocilem uwage na krtyczna opinie o jakosci wykonania big 7 uzytkownika z Grecji , ktory uwaza , ze elektornika to nie wiedza tajemna i nielad w konstrukcji i kiepska obudowa dyskwalifikuja sprzet w umownym hiendzie.

No coz, slyszalem kilkanascie bardzo porzadnie wykonanych sprzetow, ktore do lampi dsd dac nie maja startu.

Poza tym to dosyc zalosne, jak glownym zajeciem na naszym forum jest szukanie argumentow , aby zdyskredytowac lampiego.

Na przywolanym przez Sly WBF ta jedna krytyczna opinia przypada na 10 super pozytywnych. Uzytkownik bonzo75 , ktory w zakladce o sobie pisze , ze jest traderem w Londynie, wiec zapewne nie narzeka na brak kasy stwierda ,ze pcm z big 7 to najlepsze co slyszal.

Tego nikt na naszym forum nie zacytuje, bo grupa hejterow by mu zyc nie dala.

Ja tez uwazam, ze szczegolnie w USA super pozytywne opinie o lampim sa troche przegrzane, taka moda nastala.

Jednak na naszym forum mamy do czynienia z dokladnym przewciwienstwem , gdzie wiekszosc opinii zmierza do dyskredytowania tego sprzetu.

Jakos nikt na WBF nie pisze , ze Metronome C8 to bezwzglednie najlepszy dac na swiecie a u nas jest obcmokiwany z kazdej strony.

Dla mnie jeden z kilku bardzo dobrych dakow o wyraznej sygnaturze, ktora w moim systemie nie najlepiej pasowala.

Powtorze po raz kolejny, ze mnie pcm z lampi level 5 nie zachwycil . Mam nadzieje juz w najblizszym tygodniu dostane wreszcie GG i bede mogl sprawdzic jaki jest postep w graniu pcm bo to , ze dsd jest z lampiego wybitne to wiem od ponad roku.

To co mnie razi to ze wiekszosc osob na forum ma bardzo radykalne opinie. Moj sprzet jest najlepszy a inne do bani.

Prawda jest bardziej zlozona- w zaleznosci od osobistych preferencji i reszty toru pasuja takie , a nie inne sprzety.

A tu za kazdym razem obrona Czestochowy, nie ma wywazonych opinii tylko skrajnosci.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Mariusz,

Zwróć uwagę , że jako hejterzy;) chcemy tylko , żeby wykonanie było solidne.

Nikt nie krytykuje grania.

Inna sprawa , że jak poznałem faktyczne ceny sprzedaży Lampiego...to jest faktycznie adekwatna ...

Super granie , badziewiaste wykonanie ..podawane oficjalne ceny są jak z wymiany góralskiej " psa za milion za dwa koty po 500 tys;)"

Może ludziska się cieszą jak dostaną taaaaaki rabat;)

Dla mnie to szamaństwo...

Jak mają się monobloki Lampizatora GM70 za 40 tys. do np. takiego Amplifona SET42 za 27....?

Poza tym to dosyc zalosne, jak glownym zajeciem na naszym forum jest szukanie argumentow , aby zdyskredytowac lampiego.

Jak rozumiem, uważasz, że szukam argumentów by zaszkodzić Lampizatorowi. Ale to bzdura. Po prostu przeglądałem tam forum i zauważyłem krytyczną uwagę. A że zawsze było pisane jak to na całym świecie wszyscy kochają te DAC-i i zachwycają się nawet jakością wykonania to napisałem na naszym forum, że chyba tak nie do końca wszyscy. I już jest atak na mnie w sensie obrony Częstochowy. I to jest żałosne.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

jest traderem w Londynie, wiec zapewne nie narzeka na brak kasy stwierda ,ze pcm z big 7 to najlepsze co slyszal.

Być może wcześniej słuchał radia "Szarotka", i wtedy zgodzę się z jego twierdzeniem ... ;)

Jakos nikt na WBF nie pisze , ze Metronome C8 to bezwzglednie najlepszy dac na swiecie a u nas jest obcmokiwany z kazdej strony.

Dla mnie jeden z kilku bardzo dobrych dakow o wyraznej sygnaturze, ktora w moim systemie nie najlepiej pasowala.

Wiem co masz na myśli z tą sygnaturą i uważam ,że opowiadasz bajki ( z całym szacunkiem dla Ciebie Mariusz ).

Jak C8 ma sygnaturę , o której piszesz to w Lampim ta "sygnatura" jest słyszalna 10 razy bardziej co nie znaczy ,że to źle dla tego dac-a.

Więc sorry Mariusz ale chyba musisz wypić coś na nerwy , może Wodę Brzozową ;)

Jeju, pokupowaliście sobie te Lampizatorki, i teraz bronicie jak ognia wydanej kasy... Trza myśleć przed zakupem a nie po. A gość z Grecji ma rację, trza coś sobą reprezentować za taką kasę...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

marslo a tak wracając do C-8, piszesz, że u ciebie się nie wpasował w system tak dobrze jakbyś chciał. I ok bo tak mogło być, tylko jak ty go słuchałeś? Bo Autender po USB z nim nie współpracował wtedy przy pierwszej wersji C-8. A Autender gra tylko po USB dobrze co sam pisałeś.

Ukryta Zawartość

W kilku miejscach jest tam o Lampizatorach. Nie czytałem szczegółowo bo sumie temat na dziś mnie nie interesuje, ale ktoś jednak zauważa, że ceny Lampizatorów a jakoś wykonania to jest trochę dysonans.

Też mi nowość. Przecież każdy myślący widzi jak to wygląda.

Być może wcześniej słuchał radia "Szarotka", i wtedy zgodzę się z jego twierdzeniem ... ;)

Wiem co masz na myśli z tą sygnaturą i uważam ,że opowiadasz bajki ( z całym szacunkiem dla Ciebie Mariusz ).

Jak C8 ma sygnaturę , o której piszesz to w Lampim ta "sygnatura" jest słyszalna 10 razy bardziej co nie znaczy ,że to źle dla tego dac-a.

Więc sorry Mariusz ale chyba musisz wypić coś na nerwy , może Wodę Brzozową ;)

:)))

Ukryta Zawartość

może Wodę Brzozową ;)

To jest słuszna koncepcja

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Jak rozumiem, uważasz, że szukam argumentów by zaszkodzić Lampizatorowi. Ale to bzdura. Po prostu przeglądałem tam forum i zauważyłem krytyczną uwagę. A że zawsze było pisane jak to na całym świecie wszyscy kochają te DAC-i i zachwycają się nawet jakością wykonania to napisałem na naszym forum, że chyba tak nie do końca wszyscy. I już jest atak na mnie w sensie obrony Częstochowy. I to jest żałosne.

Jak to – przechodziłeś ? Z tragarzami?

Tak. Przechodziliśmy. Z tragarzami.

Bardzo cię polubiłem, chłopie.

(cytat chyba adekwatny do sytuacji ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elb, u Ciebie też skutecznie przechodzili, też pewnie tragarze, bo Ci tylko Platformy zostały z tego Hi-Endu :)

Elb, u Ciebie też skutecznie przechodzili, też pewnie tragarze, bo Ci tylko Platformy zostały z tego Hi-Endu :)

Trudno, co robić !

Tez zwrocilem uwage na krtyczna opinie o jakosci wykonania big 7 uzytkownika z Grecji , ktory uwaza , ze elektornika to nie wiedza tajemna i nielad w konstrukcji i kiepska obudowa dyskwalifikuja sprzet w umownym hiendzie.

No coz, slyszalem kilkanascie bardzo porzadnie wykonanych sprzetow, ktore do lampi dsd dac nie maja startu.

Na przywolanym przez Sly WBF ta jedna krytyczna opinia przypada na 10 super pozytywnych. Uzytkownik bonzo75 , ktory w zakladce o sobie pisze , ze jest traderem w Londynie, wiec zapewne nie narzeka na brak kasy stwierda ,ze pcm z big 7 to najlepsze co slyszal.

Tego nikt na naszym forum nie zacytuje, bo grupa hejterow by mu zyc nie dala.

Ja tez uwazam, ze szczegolnie w USA super pozytywne opinie o lampim sa troche przegrzane, taka moda nastala.

Jednak na naszym forum mamy do czynienia z dokladnym przewciwienstwem , gdzie wiekszosc opinii zmierza do dyskredytowania tego sprzetu.

Powtorze po raz kolejny, ze mnie pcm z lampi level 5 nie zachwycil . Mam nadzieje juz w najblizszym tygodniu dostane wreszcie GG i bede mogl sprawdzic jaki jest postep w graniu pcm bo to , ze dsd jest z lampiego wybitne to wiem od ponad roku.

To co mnie razi to ze wiekszosc osob na forum ma bardzo radykalne opinie. Moj sprzet jest najlepszy a inne do bani.

Prawda jest bardziej zlozona- w zaleznosci od osobistych preferencji i reszty toru pasuja takie , a nie inne sprzety.

A tu za kazdym razem obrona Czestochowy, nie ma wywazonych opinii tylko skrajnosci.

Dokładnie tak samo to odbieram.

Trudno, co robić !

Robić, robić, bo mam nadzieje, że ten stan się zmieni. Co jak co, ale to właśnie u Ciebie zawsze był Hi-End - mam nadzieje, że rozumiesz, co mam na myśli...

Szczerze mówiąc to nie bardzo, ale mną się nie przejmuj.

Co tu dużo gadać w porównaniu z wieloma osobami tutaj Łukasz Fikus ma słuch. Dzielił się wiele lat bezinteresownie wiedzą, czego nie robił NIKT tutaj na forum. Wszyscy, nawet domowi 'konstruktorzy' tutaj chcą KASY za jakiekolwiek sugestie czy pomoc przy układzie. Za swoje pająki chcą KASY jako zaliczkę zanim zaczna kminić. "Producenci' wchodzą tylko zamieszać i sprzedać towar. Nigdy nie wspierają merytorycznie diyowców, zawsze sie tylko wymądrzają. Cenie Łukasza Fikusa za jego stronę diy, która otwiera uszy i wyobraźnie na wiele problemów, później już mozna szukać samemu rozwiązan, ale ktos te rzeczy kiedys musiał podpowiedzieć. Rozwiązania Łukasza w dac-ach jeśli chodzi o wyjscia analogowe też są bardzo dobrze brzmiace jeśli chodzi o srednia półke jak i wyższą, piszę o wyjsciach DHT, które dobrze sie zgrywaja ze stopniem cyfrowym stosowanym obecnie. Łukasz wyprzedza to co sie dzieje na rynku, bo mysli. W pewny momencie zaczął na tym poważnie zarabiać i chwała mu za to. Jeden bedzie robił to co lubi, przekwalifikuje się i osiągnie sukces. Drugi będzie sfrustrowany zamiast cieszyc sie z hodowli świn czy handlu pietruchą w którym jest dobry. Tak jak wielu milionerów tutaj, ta pietrucha, szczęki na targu czy kantory wychodzą z nich cały czas.

ps.

Ktoś moze napisac , że Łukasz niczego nei wymyslił w audio, ze wszystkie te rzeczy już były, To prawda, ale twórczo je rozpropagował i rozwinął. Wiele osób tutaj wie, ze takie ukłądy grają, ale nie podzieli się wiedzą, chce KASY. Wiec dlaczego komercyjna firma ma nie żądac juros jak ludzie płąca? a kto sobie zaprojektuje, znajdzie w necie i zrobi układ samemu to jego sukces. Na pewno bezinteresownie nie opublikuje tego na forum, takich ludzi juz tutaj nie ma. Są pompujacy sprzedaz kolegom i wyśmiewający konkurencje.

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Szczerze mówiąc to nie bardzo, ale mną się nie przejmuj.

No to przemyśl sprawę - prześpij się z nią :)

Adas zatrudnie Cie jako sprzedawce.

W RTV-EURO-AGD? Może lepiej niech zacznie w jakimś mniejszym sklepiku :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.