Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem szczerze nie dziwią mnie postawy tu tak licznie reprezentowane i szok, że może być coś co prezentuje okazale swoje zalety. Otóż parę lat temu zakładałem tu watki o SACD, które konsekwentnie były zamykane po przez napuszczanie ludzi robiących "bałagan" by dać pretekst do regulaminowego zamknięcia. W ten sposób sztucznie utrzymywano fakt, że płyta CD o parametrach 44,1/16 to wystarczająca technika. Czemu tak robiono ? Bo taki był rynek handlarzy. Dziś ta wiedza właśnie pokutuje stereotypami tu prezentowanymi. Ale to i dobrze. Ja jestem przekonany, że ze względu na faktyczne walory DSD w wykonaniu wyrobów przez ŁF rzesze fanów będą tylko rosły ku zadowoleniu i satysfakcji.

Tak,tak 44,1/16 to wystarczająca technika

DSD potrzebne dla tego co już nie bzyka)

Cala dyskusja pokazuje,ze Fikus koncepcyjnie i intelektualnie przerasta towarzystwo o klasy. Tyle gegania o niczym zamiast zlozyc sie w trzydziestu malkontentow po tysiaku i stworzyc projekt, pozniej sprzedawac kit jak to,robia forumowicze z diyaudio czy francuskich stron. banda koniobijcow nie majaca pojecia o tym jak zaprojektowac uklad, ba nie potrafiaca nawet zmalpowac pomyslow bo w wiekszosci nie znajaca angielskiego i nie majaca podstawowej wiedzy w lampowym audio. zenada. Te pomazane klejem uklady na deskach przerastaja wasze ........................ tak, ze nawet nie wiecie o czym tutaj gledzicie, a Ty stasiopie...........................................

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Oczywiście że przerasta. Się nie narobi a zarobi. Nawet za reklamę nie musi płacić

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Pokazala sie recenzja GOLDEN GATE za 92000tys i wyszlo ze jak ktos chce na sile miec najdrozsze bebechy w nim to Fiskus zrobil to dla

snobow a M.Dyba mial mozliwisc porownania do posiadanego juz Big7,jak widac recenzja obiektywna i widac ze GG nie jest za wiele lepszy

od Big7 a w niktorych aspektach Big7 gral lepiej,tak ze jak ktos nie potrzebuje wiele opcji i gniazd to moze zamowic sobie co jest mu

potrzebne i cena nie bedzie wysoka nawet mowiac o opcji Big7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Cala dyskusja pokazuje,ze Fikus koncepcyjnie i intelektualnie przerasta towarzystwo o klasy. Tyle gegania o niczym zamiast zlozyc sie w trzydziestu malkontentow po tysiaku i stworzyc projekt, pozniej sprzedawac kit jak to,robia forumowicze z diyaudio czy francuskich stron. banda koniobijcow nie majaca pojecia o tym jak zaprojektowac uklad, ba nie potrafiaca nawet zmalpowac pomyslow bo w wiekszosci nie znajaca angielskiego i nie majaca podstawowej wiedzy w lampowym audio. zenada. Te pomazane klejem uklady na deskach przerastaja wasze ograniczone mozgi tak, ze nawet nie wiecie o czym tutaj gledzicie, a Ty stasiopie znajdz jakas sciane i sie za przeproszeniem j.ebnij...bomtabletkimwidze zupelnie nie pomagaja...

Czyli jak ktoś próbuje mnie zrobić w kuleczki, to w zasadzie powinienem mu podziękować i dać się w nie zrobić? OK! Świetna rada Wuju :)

Współczuję tym przerobionym co pozostali z ręką w nocniku z kolekcjami na 16 bitowych płytach CD i równie wartościowymi odtwarzaczami. Ciekawe ilu z nich czyje się zrobionych w wałka i wstydzi przyznać.

Współczuję tym przerobionym co pozostali z ręką w nocniku z kolekcjami na 16 bitowych płytach CD i równie wartościowymi odtwarzaczami. Ciekawe ilu z nich czyje się zrobionych w wałka i wstydzi przyznać.

Znam ich wielu i wiesz co tobie powiem? Jestem pewien, że bez namysłu chciałbyś być jednym z nich. Mają świetne systemy, dobre akustycznie pokoje i ogromne kolekcje płyt. Ty nie masz nic z tego. Masz kilkadziesiąt płyt SACD, które są już od dawna trupem.

Szkopuł w tym, że to Twoich wspaniałych nagrań została jedna półka w sklepie :)

Jeśli chodzi o sklepy to się spóźniłeś. Teraz raczej ebay. Tak wygląda półka u mnie. Kto nie przespał ten ma.

Teraz trwa proces przenoszenia na serwer muzyczny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pokazala sie recenzja GOLDEN GATE za 92000tys i wyszlo ze jak ktos chce na sile miec najdrozsze bebechy w nim to Fiskus zrobil to dla

snobow a M.Dyba mial mozliwisc porownania do posiadanego juz Big7,jak widac recenzja obiektywna i widac ze GG nie jest za wiele lepszy

od Big7 a w niktorych aspektach Big7 gral lepiej,tak ze jak ktos nie potrzebuje wiele opcji i gniazd to moze zamowic sobie co jest mu

potrzebne i cena nie bedzie wysoka nawet mowiac o opcji Big7

Ukryta Zawartość

Człowieku Ty nie wiesz co piszesz,dlatego,że GG z krzywo zamocowanym gniazdem jest wersją SPECIAL EDITION.

Teraz ma powstać z dwoma krzywo zamocowanymi gniazdami,to będzie SPECIAL EDITION MKII)

ps.

zauważyliście,że jest wyszczególnione,ze cena obowiązująca tzn. wyłuszczona podczas testu 92000 pln.

czy to znaczy,ze po teście jest inna?,bo wszystkiego po Panu Fikusie mozna się spodziewać bo ten daczek jest taki fikuśny)

mam na myśli natychmiastowe popsucie się-tu patrzajcie historię Marslo-jest ona prawdziwa

Ukryta Zawartość

Dokładnie. Ja jestem za tym by nie banować nawet najbardziej zajadłych przeciwników Lampiego bo oni wbrew pozorom dobrze mu służą.

Arton może zejdż na ziemię,bo ufo już Ci nie ufo.

Czemu SLY30 się pozbyłeś plazmy? Pamiętasz może model, bo firmę to pewnie tak...

Panasonic 65 VT25. Obraz kiepski. Samsung 65C8000 okazał się lepszy, choć też nie bez wad.

Sly ... Nie mogłeś odpowiednio skalibrować ... ?

Robiłem różne ustawienia ale bieli nigdy nie było, kolory przygaszone, dość ciemny obraz. Kicha.

To byłby dobry ruch gdybyś wymienił na ostatni model a teraz kicha. Bo nie masz co kupić.

Poczytajcie wątek o OLEDdzie i udział w nim sly pełnego załamania.

Musisz mieć problemy z rozumieniem tekstów. Albo żyjesz w fikcyjnym świecie co jest możliwe biorąc pod uwagę twoje bzdury na temat płyt SACD i CD, ocenianymi na kiepskich marketowych odtwarzaczach. Mam dobrego LED LCD ale przymierzam się do jeszcze lepszego, tylko czekam na ofertę ceny.

Wymieniałeś na taki sam model?

Po co? Sprzedałem koledze, który zresztą był dostawcą tej plazmy. Należał wtedy do obozu PDP. Po krótkim czasie i on sprzedał ten TV i przesiadł się na LED LCD.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Mam dobrego LED LCD ale przymierzam się do jeszcze lepszego, tylko czekam na ofertę ceny.

W warszawskiej galerii Arcadia widziałem 105" LG za....................................349 000,- (trzystaczterdzieścidziewięćtysięcy)

Widać nie tylko producentów w Hi End audio pogięło:)

Sly30 ma słuszność. Obraz z plazmy to jest kicha że łeb pęka. Do dzisiaj nie rozumiem zachwytów nad jakością obrazu w tv plazmowych.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

W warszawskiej galerii Arcadia widziałem 105" LG za....................................349 000,- (trzystaczterdzieścidziewięćtysięcy)

Widać nie tylko producentów w Hi End audio pogięło:)

Prawda cena wprost chora i telewizora i lampizatora

TRAFIŁEŚ BEZ PROBLEMU?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.