Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Troche na temat dla odmiany :

Ciekawy ranking z ostatniego testu GG . Test tu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczegolnie interesujace, jak autor widzi roznice miedzy B7 a GG :

Ujmujac to od strony liczb, B7 dostal ogolnie 325 pkt a GG 349 pkt tj o 7,4% wiecej.

Czy warto wydac ok 12 tys euro wiecej dla poprawy o 7,4% ?

Oto jest prawdziwie audiofilskie pytanie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Konto w trakcie usuwania

Ujmujac to od strony liczb, B7 dostal ogolnie 325 pkt a GG 349 pkt tj o 7,4% wiecej.

Czy warto wydac ok 12 tys euro wiecej dla poprawy o 7,4% ?

Oto jest prawdziwie audiofilskie pytanie!

A pisalem ze jest za drogi w stosunku do tego co soba prezentuje to mnie banem poczestowales w swoim watku za pisanie prawdy. A teraz sam widzisz...;) Ciagle pisze ze Big7 jest dobrze ustawiony, nawet biorac montaz itp...Ale GG to przegiecie na maksa z cena jest!

Z tego rankingu wyłaniają się przykre dla Lampizatora wnioski. Mam topowe Oppo do kina domowego, miałem Klimaxa DS, znam więc te sprzęty jako punkt odniesienia. Jeśli Big7 czy GG jest o tyle lepszy o ile pokazuje ten ranking i to od tych 2 sprzętów jako układ odniesienia to słabiutko.

Oppo akurat w swojej i cenie i troche wyzej niema konkurencji,wiele firm sie wzoruje na nich,bawilem sie 95,super klocki robia.

Tak. Mam tego 105 ale jako DAC w High Endzie jest słaby.

Tak. Mam tego 105 ale jako DAC w High Endzie jest słaby.

JA ogolnie jako calosc oceniam,do kina niema raczej lepszych,a jesli chodzi o muze ,to te po modyfikacji Nuforca ,calkiem fajnie graja,za ta kase rewelka,tylko kabelki dobrac odpowiednie.

Mam taka delikatna sugestie, zeby przeczytac test przed komentarzem.

Tabelka jest dobra w statyastyce, ale w audio to tylo ciekawostka.

Przyczytajcie , kim jest autor testu i dlaczego uzywa tych kryteriow, a nie innych.

Ocenianie go przez pryzmat tej tableki jest nieporozumieniem.

Konto w trakcie usuwania

Co On taki wstydliwy ?

No ba! U mnie ze 4 lata temu też gmerał. ;)

Chyba nie taki wstydliwy;-)

A serio - to jestem z daleka i nie znam, a szkoda, bo takich ludzi co naprawdę się na czymś znają i nie odstawiają forumowej bufonady jest niewielu. Niestety;-(

Mam taka delikatna sugestie, zeby przeczytac test przed komentarzem.

Tabelka jest dobra w statyastyce, ale w audio to tylo ciekawostka.

Przyczytajcie , kim jest autor testu i dlaczego uzywa tych kryteriow, a nie innych.

Ocenianie go przez pryzmat tej tableki jest nieporozumieniem.

Po co czytać? Strata czasu, trzeba klepać w klawiaturę zeby licznik sie kręcił. Niektórym wystarczy glance look na rachunek i juz wiedza czy topowy to hi end czy tylko klamot-zawalidroga....

Mam dylemat bo mogę za 2.9K € dostać Aqua la Scala MK2 i brać w ciemno (nowy)

Skontaktuj się z właścicielem Albedo, ma tego Dac-a i jest zachwycony, a wcześniej miał Reimyo...

Oppo akurat w swojej i cenie i troche wyzej niema konkurencji,wiele firm sie wzoruje na nich,bawilem sie 95,super klocki robia.

Mam tego Oppo i masz rację do kina domowego nie ma nic lepszego.

Obraz jest świetny.

Natomiast ten odtwarzacz dźwiękowo nie ma nic wspólnego z hiendem i nie ma sensu dywagować na ten temat.

Granie jest na przeciętnym poziomie.

Autokorekta na temat roznicy cen midzy B7 SE i GG SE - chlopaki na WBF twierdza, ze to ok 5 k euro. Ciagle duzo ,ale nie 12 k euro.

Mam tego Oppo i masz rację do kina domowego nie ma nic lepszego.

Obraz jest świetny.

Natomiast ten odtwarzacz dźwiękowo nie ma nic wspólnego z hiendem i nie ma sensu dywagować na ten temat.

Granie jest na przeciętnym poziomie.

Uzywam Oppo w kinie od ponad 3 lat, nawet nie pomyslalem ,zeby go testowac w stereo. Oczywiscie model 105 modyfikowany np przez Wrighta to moze byc inne zwierze , ale nie mam zadnych doswiadczen w tym zakresie.

Warto jednak zapoznacsie z bogatymi doswiadczeniami autroa testu, ktory wychowal sie w domu zawodowego muzyka i jest sam trebaczem, cos wie o dzwieku.

Konto w trakcie usuwania

Warto jednak zapoznacsie z bogatymi doswiadczeniami autroa testu, ktory wychowal sie w domu zawodowego muzyka i jest sam trebaczem, cos wie o dzwieku.

Marslo, to nic nie znaczy. Znam muzyków i doświadczonych masteringowców, którzy uważają, ze lampowe sprzęty to szajs i że zakłamuja przekaz, walą zniekształceniami i w miarę czasu używania tracą stabilność parametrów. Tak więc opinie są różne.

chlopaki na WBF twierdza, ze to ok 5 k euro.

Czyli cena jak na bazarze w Delhi na poczatku jest 200 rupi aby po niezbyt intensywnych targach spadla do 50 rupi :D Jaja jak berety :D

Marslo, to nic nie znaczy. Znam muzyków i doświadczonych masteringowców, którzy uważają, ze lampowe sprzęty to szajs i że zakłamuja przekaz, walą zniekształceniami i w miarę czasu używania tracą stabilność parametrów.

I mają rację.

Skontaktuj się z właścicielem Albedo, ma tego Dac-a i jest zachwycony, a wcześniej miał Reimyo...

Jeśli gra podobnie do pierwszej wersji...brzmi świetnie ... Do rocka i pokrewnych się nie nadaje...

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Dzięki stefku za plusika w wątku o bezpiecznikach,niestety nie mogę Ci się zrewanżować,bo gospodarz wątku mimo,że mój post stanął praktycznie w zgodzie z jego intencjami,w swojej zaślepionej i pożałowania godnej nienawiści,zbanował mnie,łamiąc oczywiście tym samym regulamin-pusty śmiech.Był to mój jedyny wpis w tym wątku,zainteresowanych tym kuriozum odsyłam do audiofilskich bezpieczników.

Sory za ot

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.