Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tu jest amerykanski pichetw waist ale juz zdrowo wyjarany i singel...

Czy zgodzicie sie ze mna ze dyskusja o jakosci lamp to to samo co dyskusja ktora bryczka jezdzi sie obecnie bardziej komfortowo i szybciej? ;)

nie - nie zgodze sie

Ukryta Zawartość

Widzę, że już zadziałałeś :)

Koniecznie daj znać przed wysyłką do mnie ;)

Bardzo jestem ciekawy czy sprawdzi sie to co o nich słyszałem.

Wezme od tego goscia od razu tez te Siemensy , ktore polecal mateuszek.

Zapodam jedne i drugie do daca. i dam znac jak wypadly w bezposrednim porownaniu.

Jak miales racje co do tych Amperexow to flaszka sie Tobie nalezy ode mnie ... ;)

Zapodam jedne i drugie do daca. i dam znac jak wypadly w bezposrednim porownaniu.

moim zdaniem cca powietrze i przestrzen beda mialy lepsza ale barwe i nasycenie amperexy. jak by nie patrzec to poza BB d- getter, PQ USN CEP, siemensami e188cc i oczywiscie pinchet waist to wlasnie te dwie pary lamp ktore wlasnie kupiles to jest top ecc88.

zapodasz oba komplety i sam porownasz co jest 5 i jak znam zycie nie sprzedasz nikomu zadnych lamp.

sam zrobilem ten blad i od tego czasu nie sprzedaje nic z mojej kolekcji. lampy jesc nie wolaja a tansze nie beda. przy lekkiej nawet rotacji sprzetu czasto okazuje sie ze warto miec bogate zaplecze.

nie - nie zgodze sie

Powiem szczerze, wpis byl kontrolowana prowokacja, ale sensowna prowokacja. To oczym pisze to sprawa czasu moze 5 moze nawet 10-20 lat, ale dla mnie jest to juz oczywiste ze jest tak jak pisze. Gadacie o bryczkach...i te bryczki to wcale to nie bedzie kiedys High-end ani dobre granie, taka bedzie prawda! ;)

Gadacie o bryczkach...i te bryczki to wcale to nie bedzie kiedys High-end ani dobre granie, taka bedzie prawda! ;)

Oj tam oj tam nic tak nie smakuje jak jedzenie z za czasów młodości :)

Sądzisz że nowa młodość, burza hormonów będzie też w ofercie?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

...

Juz dzialam .

Dam znac jak wypadly u mnie w dacu.

...

no to bez kompromisów :) fajnie.

czekamy jak to u Ciebie zagra i miejmy nadzieje, że ten CCa nie wytnie barwy

----------------------------------------------------

Mam w swojej kolekcji wiekszosc z tych lamp o ktorych mowa moze oprocz pinch waist. Wiele zaleze od aplikacji i ukladu ale jak tu czytam dyskusje czy d getter ma wplyw na dzwiek czy nie to brzmi to dziwnie. Wplyw ma cala lampa, jej budowa, materialy maszyny a przede wszystkim znajomosc rzemiosla. Jesli chodzi o ecc88 rodzine lamp to najbardziej uznane najlepiej byloby je rozpatrywac pod katem fabryki i okresu produkcji a co za tym idzie czesciowo budowy. Najbardziej uznane fabryki cechowaly sie swego rodzaju szkola dzwieku i moje doswiadczenia w 80% potwierdzaja to. Czasem lampy tansze czy nowsze z 70-80 sprawdza sie lepiej w jakiejs aplikacji ale prywatnie uwazam ze godne polecenia sa: Heerlen (NLD) - roznie brandowane Generelnie Amperex, Valvo, Philips czym starsze tym lepsze. Graja ciezszym dziewiekiem i super srednica. Poza Pinch waist swietne sa Philipsy z dwoma gwiazdkami SQ i D getter ale tu chodzi bardzie o process technologiczny i wiek niz konstrukcje.Munich (DEU) - Siemens, Lorentz, Valvo w moim odczuciu jasniejsza prezentacja, lepsza separacja i scena ale kosztem dociazenia. Tutaj np uwazam D getter nie sa najlepsze a normalne round mid halo grey shield - numer jest na blaszce w srodku banki a nie na zewnatrz. Najtrudniej jest tez je podrobic. Blackburn (ENG) - Mullard, Brimar , Mazda, Azdam troche taki kompromis pomiedze poprzednimi dwoma fabrykami. Oczywiscie ze z inych fabryk tez czasem trafily sie fajne lampy ale w tych osrodkach mieli najlepsZe maszyny i specjalistow. E188cc nie zawsze sa lepsze brzmieniowo ale beda mialy lepsze parametry. Lamp made in usa nie znam choc Amperexy z Nowego Yorku chyba PQ sa bardzo chwalone. Dotyczy to ecc88 bo w innych rodzinach lamp sytuacja moze byc inna np swietne Brimary 6060 yellow T.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

ale jak tu czytam dyskusje czy d getter ma wplyw na dzwiek czy nie to brzmi to dziwnie

Dziwnie, nie dziwnie... nie takie dziwactwa na tym forum sie wyznaje :D... ale w sumie swoim cennym wpisem potwierdziłeś tylko to co wcześniej było napisane czyli większość z nas, lampiarzy odbiera dane lampy podobnie.

A masz może w swojej kolekcji wspomniane wyżej Amperexy CCa?

A ktore z tych lamp nadaja sie do lampi B7 , ze zapytam retorycznie?

Moze wypada te dyskusje przeniesc do opowiednigo watku o lampach, nie uwazaja koledzy?

Mysle, ze mala dygresja to rzecz do przyjecia, ale cala dysusja o lampach ecc88 jest nie na miejscu moim zdaniem, choc z pewnoscia dla wielu osob pozyteczna.

Konto w trakcie usuwania

A ktore z tych lamp nadaja sie do lampi B7 , ze zapytam retorycznie?

Moze wypada te dyskusje przeniesc do opowiednigo watku o lampach, nie uwazaja koledzy?

Mysle, ze mala dygresja to rzecz do przyjecia, ale cala dysusja o lampach ecc88 jest nie na miejscu moim zdaniem, choc z pewnoscia dla wielu osob pozyteczna.

Jak najbardziej na miejscu bo Łukasz Fikus robił i może dalej zrobić stopień wyjściowy na ECC88.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

W Big 7 są tylko triody 101D (dwie lub cztery - w zależności czy to wersja balanced czy SE) oraz jedna lampa prostownicza.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gwoli scislosci - w wersji single ended mozna rowniez stosowac 2a3 , 6a3, 300 B ,45 i 245 UX ,345, na tylnej sciance jest hebelek do przelaczania rodzaju lamp. Wersja zbalansowana ma mniejsze spektrum wyboru np nie moga to byc 2a3,45, 245, 345, ale Lukasz ciagle cos dodaje, w zbalansowanej wersji moze byc uzywana lampa PX-4.

Konto w trakcie usuwania

Dziwnie, nie dziwnie... nie takie dziwactwa na tym forum sie wyznaje :D... ale w sumie swoim cennym wpisem potwierdziłeś tylko to co wcześniej było napisane czyli większość z nas, lampiarzy odbiera dane lampy podobnie.

A masz może w swojej kolekcji wspomniane wyżej Amperexy CCa?

O ktore Amperexy chodzi? CCA byly rebrandowane z Fabryk Hamburg I Munich. Amperexy CCA nie widzialem.

• 1 miesiąc później...

Na audiostream.com (Stereophile) ukazała się właśnie Recenzja Big 7 w wersji 'lite' (budżetowej):

Ukryta Zawartość

favoritebitsm.jpg

83115lampizator3.png?itok=3hOM1jU3

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elb a co to jest za opcja w tym nowym, tańszym Lampim, że robi w locie konwersje z PCM do DSD? Dobrze zrozumiałem? Esoteric k-01 miał taką opcje i to była fajna opcja.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.