Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ale nie każdy gra z kompa. Mogłoby tak być, że konwersję robi sam DAC. Tak ma Esoteric. Można mu podać dowolny sygnał PCM, obojętnie czy z CD, pliku czy radia internetowego i w locie robił konwersję do DSD.

Wlasnie to jest moim zdaniem najwiekszym minusem tego Daca :-(( sam korzystam ze spotify, ogladam youtube, koncerty itp. dla mnie Dac stricte DSD odpada, dlatego mam i PCM. DSD only to opcja dla hardocorowych plikowcow...dla reszty nie ma innej opcji poza opcja PCM.

Znowu kogos boli sukces polskiego konstruktora.

Przeczytajcie test, "stoi tam jak byk napisane" ze nie ma sprzetu , ktory zaspokaja wszystkie gusta.

Lampi jest robiony dla tych, ktorzy cenia w dzwieku to samo , co Lukasz Fikus.

Jak ktos takiego dzwieku nie lubi, niech nie uprzykrza zycia wlascicielom lampiego, tylko zalozy watek o tym urzadzeniu, ktore sam najbardziej ceni.

Ja obiecuje, ze nie bede tam hejtowal, a z przyjemnoscia przeczytam konstruktywne opinie.

Nie mam nic przeciwko Fikusowi. Popatrz sobie trochę wstecz. Czy nie widzisz tej nagłej wolty? Jak Fikus zaczynał to jego produkty były tutaj wysmiewane, a teraz nagle pojawiają się linki do recenzji, pochlebne opinie. Skąd ta nagła zmiana nastawienia?

Nie pisze tu o Tobie. I nie chodzi mi o Fikusa, ani też innego polskiego, angielskiego, niemieckiego czy też szwedzkiego konstruktora. Bo to nie oni tworza takie sytuacje.

Upsampling robisz w kompie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Ale nie każdy gra z kompa. Mogłoby tak być, że konwersję robi sam DAC. Tak ma Esoteric. Można mu podać dowolny sygnał PCM, obojętnie czy z CD, pliku czy radia internetowego i w locie robił konwersję do DSD.

PO CO?

A co ma ulepszyć niby ta konwersja?

Sly, jakieś techniczne uzasadnienie poproszę.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

PO CO?

A co ma ulepszyć niby ta konwersja?

Sly, jakieś techniczne uzasadnienie poproszę.

Nie jest to wiedza magiczna, więc można się nią do woli dzielić. :)

Konwersja PCM do wysokiego DSD jest niezbędna do wykorzystania unikalnej możliwości tego DAC-a,

tzn. dekodowania sygnału cyfrowego bez klasycznych kości przetwornika D/A - tu tylko odfiltrowywanie.

BTW - Esoteric dokonuje konwersji, ale do dekodowania używa kości wew. DAC-a.

A jak wyjdziesz z ESOTERICa takim sygnałem USB DoP ?

On chce wyjść czystym PCM i konwertować w locie, żeby wejśc na Lampiego DSD.

Tylko nie wiem po co skoro jest trochę znakomitych DACów PCM i PCM nie musi grać z PCa.

Pozdro

Konwersję przeprowadza się przed spleceniem strumienia SPDIF. Konwersja na takim poziomie to nieporozumienie.

Myślę jednak, że Sly miał na myśli to, aby wykorzystać wewnętrzną konwersję Esoterica, ale nie zauważył, że

ten player nie potrafi takiego strumienia wysłać na zewnątrz via. USB w standardzie DoP, tak jak przyjmuje Lampi.

Esoteric może konwertować PCM na DSD, ale dalej sygnał trafia na klasyczne kości DAC-a. W lampizatorze nie

ma kości DAC-a, sygnał analogowy ze strumienia DSD powstaje w zgoła inny sposób i to jest klucz do sukcesu.

Czyli jak rozumiem Lampi DSD przyjmuje DoP?

No to muszę go wypożyczyć i podpiąć do niego Quloosa i zobaczyć co będzie. Chyba, że Lampi ma DoP tylko po USB jak podejrzewam, a nie po SPDiF, wtedy doopa.

Pozdro

Tak , póki co, to tylko USB - o plany na inny interface musisz pytać u źródła.

BTW coraz bardziej mi się ten Quloos podoba. Szczególnie granie z SACD ISO. Niedługo wybieram się do Szczecina. A jutro na IFA. Dam znać.

Pozdro

A po co ty na IFA jedziesz? Przecież sam napisałeś, że w audio wszystko już dawno wymyślono i nie ma nic realnie nowego? Nie szkoda czasu? Sam sobie przeczysz... :-)

W sixmoons dlugi test GG we wzpolpracy z blog.pclab.pl, piora Dawida Grzyba. Po pierwsze milo, jak wdac polska flage zaraz na poczatku testu, to jest promocja nowoczesnej Polski, tej, ktorej poddobno nie ma. To zreszta nie pierwszy dobrze oceniony polski produkt w 6moons, ostatnio jest tam dobry klimat dla naszych wyrobow, duzo dobrego robia zapewne wizyty Marii i Henka na AS.

Po drugie autor pisze, ze jest duza roznica na korzysc GG w stosunku do niedawno topowego Level 7 , tego z oddzielnym zasilaczem w drugiej obudowie.

Staralem sie jednak zrozumiec, czy ocena bierze sie z grania pcm , dsd czy obu tych formatow. Niestety autor nie wskazuje , na podstawie jakiego materialu wyciaga wnioski, dla mnie jest to zasadnicze, bo wiadomo ,ze pcm w lampim nie jest tak dobre jak dsd, za to dsd to jest na dzis swiatowy hit.

Z tego co pamietam, level 7 byl topowy zanim Lukasz wprowadzil dsd dac.

Poza tym ciekawa lektura, autor zwraca uwage na wyrazny progres jakosci lampiego i podkresl swietna komunikacje z firma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak ktos woli polski oryginal:

Ukryta Zawartość

P.S do powyzszego, teraz sie doczytalem ,ze 95 % materialu odsluchowego to bylo dsd i level 7 mial silnik 64fs.

GG zagral dsd duzo lepiej od niego wg autora. Nadal jednak nie weim, czy do GG byl upsamplowany do max mozliwej gestosci tj 256 fs.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Te gąbki jak pojemniki na jajka na ścianie violatora jako dziennikarza audio zupełnie mnie osłabiły, totalny brak zawodowego podejścia do uprawianego przez siebie zawodu, nawet szkoda czytać całej reszty.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Te gąbki jak pojemniki na jajka na ścianie violatora jako dziennikarza audio zupełnie mnie osłabiły, totalny brak zawodowego podejścia do uprawianego przez siebie zawodu, nawet szkoda czytać całej reszty.

Ukryta Zawartość

Toż to piwnica w PCLab ;)

Ukryta Zawartość

Slepe testy czesto rozlozyly na lopatki najlepszych recenzentow i wspanialych audiofili,stawiam na melomanow chodzacych najczesciej

na koncerty na zywo i nie znajacych sie az tak na sprzetach audio,stawiam na odsluchy za przyslowiowa sciana z" przescieradlem" i mity wielu sprzetow

jak transporty,dace,kolumny i kable pekna jak banka z mydlana. Nikt takich testow nie lubi bo wszyscy sie przewaznie na nich

wykladaja i wstydu jest co nie miara,oglad sprzetu i cena robia takie wrarzenie ze sluch czesto szwankuje a jeszcze do tego dochodz wspaniale recenzje

na zamowienie dopelniaja czary-mary i juz napalonych mamy.Trzeba ta wypowiedz tez wziasc pod uwage i samemu sprawdzic w slepym tescie jaki

mamy sluch i jakie naprawde czynniki maja wplyw na nasze zakupy.

GG bardzo mi sie podoba i chetnie go poslucham,brawo ze to polski produkt,oby potwierdzila sie tylko jakosc-cena w tym sprzecie, bo ceny

jak widac sa widowane pod niebiosa a przeciez granie z plikow nawet tych najlepszych mialo byc tanie i masowe dla wszystkich,przy tych cen-

ach juz wole piekny gramofon z plytami.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

http://m.pclab.pl/art60326-3.html

Toż to piwnica w PCLab ;)

Przepraszam, czy test Lampiego Level 7 odbywał się na tych KEF ach????!!!!!

To nawet śmieszne nie jest ....

Ja pierniczę ...

Ja pierniczę ...

To nie śmiech żaden ino real świata redaktorskiego :)

Każdy może zostać redaktorem a co !!! I babcia też skoro dziadzki słyszą 30kHz :)

Slepe testy czesto rozlozyly na lopatki najlepszych recenzentow i wspanialych audiofili,stawiam na melomanow chodzacych najczesciej

na koncerty na zywo i nie znajacych sie az tak na sprzetach audio,stawiam na odsluchy za przyslowiowa sciana z" przescieradlem" i mity wielu sprzetow

jak transporty,dace,kolumny i kable pekna jak banka z mydlana.

No cóż nie każdy jak Ty ma jako fizjoterapeuta parawan w pracy ale się pomyśli; może być inny kolor niż biały czy to jednak czyni różnicę?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Ja pierniczę ...

Diogenes

Wszystkie elementy toru i pomieszczenie były dobierane pod tego lampizatorka,ogólnie ten sam poziom tzn. granko.

I co?............piękna recenzja prawda?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.