Skocz do zawartości
IGNORED

Lampizator big 7

Lukasz Stawowy

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba się własnopalcowo mianuję się NACZELNYM UWIERACZEM TEGO FORUM :)))

Oto przykład z mojego PW dziś :

" masz tutaj baranie wszystko wytlumaczone nawet przez producenta, ze robi teraz z high gainem te wzmacniacze, juz dawno sie mnei czepiales "

Ludzie co z Wami jest nie tak ???

A z tobą co nie tak? Przeprosić wcześniej nie przeprosiłeś i dopierdzielasz się w stopce do tej mojej prototypowej sieciówki AC M05/2015 jak głupi do sera! (przypominam że był to prototyp a nie produkt skończony, jak to mówią kto nie próbuje ten nie ma a ty tylko tłuczesz bezmyślnie w tą klawiaturę i masz dwie lewe rączki a może nawet tego ci brak i może jak Hawking klawiaturę naciskasz ołówkiem trzymanym w ustach. Rozumu chociaż używasz bo pewne rzeczy są śmieszne na krótką metę ale w dłuższym czasie jak ta twoja stopka są nudne jak flaki z olejem )

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Aha, czyli muzycy grają przed i za mikrofonami? Ciekawe....

U Sonyego tak nie potrafią, nawet orkiestra nie może mieć mikrofonów nad sobą bo na muzyków pada blady strach, że coś na nich spadnie ;)

Dla odwrocenia uwagi od forumowych konfliktow powiem,ze dzisiaj mam dzien winyla. Archie Shepp wydanie z 77r , lampka rose i jestem w niebie:)

P.S w lesie strasznie sucho, kiedy spadnie deszcz??

Konto w trakcie usuwania

Dla odwrocenia uwagi od forumowych konfliktow powiem,ze dzisiaj mam dzien winyla. Archie Shepp wydanie z 77r , lampka rose i jestem w niebie:)

P.S w lesie strasznie sucho, kiedy spadnie deszcz??

To tak jak ja :)

Tymczasem w Ameryce, gdzie żal ludziom nie ściska pewnej części ciała:

1ABO5h.jpg

Elb

No prosze Cie - ile chcesz takich świstko-certyfikatów. Wydrukuje Ci jakie chcesz i na jaki sprzęt chcesz - za darmo. Będziesz sobie mógł to powklejać.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

To sobie posluchajmy, bo na forum znowu jatka...

Polecam bass do jadra ziemi

Lub hires

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Jak konstruktor mówi takie pierdoły o scenie zaczynającej się na czubku nosa.o szkole wadiowo-krellowej,że mu na scenie wgłąb nie zalezy to wypowiada banialuki,a te wyliczanki nt. metrów to taka zabawa w chowanego lub w podchody?.KONSTRUKTORZE LITOŚCI-BARDZO UBOLEWAM

Jak mamy prawidłowo zaadaptowane akustycznie pomieszczenie i dobrze złozony system to scena jest praktycznie za kolumnami i to należy

uznać za własciwa prezentację,bo nie ma innej drogi.to jest kanon i reguła prawidłowej prezentacji grania z prądu.

Po dłuższym obcowaniu z dżwiekiem w dobrze złożonym systemie jest wrazenie grania live i gra po prostu pomieszczenie-tak powinno to wygladać

Jak chce Pan siedzieć w centrum sceny to polecam zaciągnięcie się do jakiejś orkiestry i np.granie na trąbie lub walenie w bęben.

DROGI I SZANOWNY PANIE ŁUKASZU INNEJ DROGI NIE MA A JAK JEST TO BŁĄDZIMY JAK NIEWYSPANY Z WRODZONYM NA DODATEK

DEBILIZMEM TOPOGRAFICZNYM GRZYBIARZ W PUSZCZY KAMPINOSKIEJ.

Kanon to aparaty robi ...albo Canon ...chyba..

Kanoniczny to w kościele ..widać Pan Fikus z innego " kościoła " jest ...

Przed tymi pomiarami u Ciebie dobrze grało ;)

Yhy...;) pomiar w miejscu odsłuchu...wybitnie jak cholera ;)) bez sekcji basowej.

post-59766-0-88007900-1444564089_thumb.jpg

Mnie też sprzętów niektórzy pożyczać nie chcą np. Trinity.

Więc witam w klubie ... ;)

Ale są też normalni dystrybutorzy choć chyba niestety w mniejszości.

Moje Audio , Koris , Audiofast czy Sound Club zero problemów z pożyczeniem czegokolwiek.

Miła i profesjonalna obsługa mimo tego ,że nie u wszystkich coś kupiłem ;)

Trinity to Audio System a od tego dystrybutora to ciężko nawet coś KUPIĆ!!! Kiedyś próbowałem przez miesiąc kupić od niego pewne akcesorium i raz mówił że za tydzień sprzeda a potem zmieniał zdanie że jednak nie. I tak przez miesiąc. W końcu kupiłem gdzie indziej ale tą specyficzną przygodę do dziś pamiętam.

Sound Club to chyba najspokojniejszy dystrybutor w tym kraju. Daje posłuchać wszystkiego i nic nie komentuje nie zapytany.

" Łukasz: Nie, w sklepach on nigdy nie będzie, ponieważ my produkujemy tylko na zamówienie. I to się nigdy nie zmieni. Nigdy tego sprzętu nie będzie ani u nas, ani nigdzie indziej na półce. Szczególnie, że sklep nie wnosi żadnej wartości dodanej. Dlatego, że sklep w niczym nie przybliża klienta do decyzji zakupu. Według mnie klient jest jeszcze bardziej zagubiony w sklepie niż nie mając tego sklepu. Dlatego, że w sklepie wpływ na decyzję o zakupie ma sprzedawca. Sprzedawca ma jakiś wzmacniacz, o którym nie wiem jaki jest, jakiś pokój odsłuchowy klienta. I ten klient przepłaca, utrzymując sklep, a nie dostaje niczego w zamian. Dostaje jakąś tam demonstrację, która wcale nie musi się u niego w mieszkaniu sprawdzić.

Dlatego moja filozofia jest taka – jeżeli ktoś chce mieć jakiekolwiek pojęcie o tym co kupuje, jak to brzmi i czy to mu się podoba, to on musi mieć to w domu. Więc zamiast sklepów, które mają 50% marży, ja wolę zapakować coś w paczkę, wysłać DHL-em. I następnego dnia ten człowiek ma sprzęt na cały weekend u siebie. Może go posłuchać, obejrzeć i podjąć decyzję. I wtedy nie może mieć pretensji do nikogo oprócz siebie, do swojego wzmacniacza, swojego pokoju, swojego gustu. I nikt na niego nie wywiera presji. DAC-i zazwyczaj nie wracają do nas, zazwyczaj przychodzi przelew. Jeżeli coś jest u jakiegoś pośrednika sklepowego, to się kończy tym, że wszyscy są skonfundowani, a ja najmniej zarabiam, ponieważ ten sklep nie płaci. "

Powyższa wypowiedż nie najlepiej świadczy o producencie domowego stereo, tym bardziej, że jest oficjalna. Słabo to wyszło, ale za to bardzo poludzku, narodowo!

Parker's Mood

W temacie watku przelaczylem ze swietnego winyla na natywne dsd z b7.

1:0 dla cyfry.

Cenowo analog na zblizonym poziomie co cyfra wg zaplaconej kasy.

Konto w trakcie usuwania

Akurat...zaraz się dowiesz że masz lipny gramiak i to dlatego b7 go pokonał;)

B. brzydkie to, potem sie kolega dziwi, ze go banuja?

A czemu brzydkie? Czy piętnowanie czyjejś nieudolności językowej jest brzydkie? W końcu podobno dziennikarze powinni o to dbać. A przecież nasz przypadkowy wspieracz jest również dziennikarzem.

Akurat...zaraz się dowiesz że masz lipny gramiak i to dlatego b7 go pokonał;)

Dlatego szybko dodalem drugie zdanie:)

A czemu brzydkie? Czy piętnowanie czyjejś nieudolności językowej jest brzydkie? W końcu podobno dziennikarze powinni o to dbać. A przecież nasz przypadkowy wspieracz jest również dziennikarzem.

No wlasnie, jak kolega nie rozumie niestosownosci takich wpisow to moderacja nie ma wyjscia i musi kolege usunac z forum. Nie chce tego ciagnac, niech kazdy odpowiada za siebie.

Konto w trakcie usuwania

Dlatego szybko dodalem drugie zdania

To niemożliwe...dobry gramiak np. SME 20 zawsze pokona cyfrę z podobnego pułapu cenowego...

A co to za gramiak był w tym porównaniu?

Nachalny to jest ten komentarz; Alton wyraźnie napisał o tym co trudno w dobrym sprzęcie uzyskać jak ktoś tego nie czuje ten kiep!

Na technice tranzystorowej się nie znam, a porównując to, co ja robię z tym, co robią po swojemu ci znawcy tranzystorów, stwierdzam, że nie idzie nam tak źle, więc nie czuję potrzeby przesiadki na tranzystory. Gdyby tranzystory grały lepiej, z całą pewnością bym robił tranzystory. Gdyby lepiej grały układy wzmacniaczy operacyjnych – scalonych – z całą pewnością w nich bym dłubał. 

Nie mam żadnych uprzedzeń, co do techniki, akurat lampy są fajne, bo są łatwe, w bardzo łatwy sposób - na skróty - można osiągnąć dobry efekt. 

Przy tranzystorach wymaga to niesamowitej dyscypliny, wiedzy i ogromnej ilości testów, dlatego że najmniejszy błąd powoduje spalenie się najczęściej całego układu wszystkich tranzystorów. -- Fikus

No comments :D

Nie mam żadnych uprzedzeń zarówno do Tranzystorów, Lamp, CD, Gramofonów , plików, e.t.c. pod warunkiem ze jest to dobrze zrobione a przede wszystkim jak to gra jest fun z muzyki i noga sama chodzi. Lubię systemy skończone ale bardzo mało takowych :)

To niemożliwe...dobry gramiak np. SME 20 zawsze pokona cyfrę z podobnego pułapu cenowego...

A co to za gramiak był w tym porównaniu?

"O mnie", policzylem z kablami i akcesoriami , np przy winylu z myjka i drogim demagentyzerem.

Konto w trakcie usuwania

piramida-wiedzy.jpg

Żeby potrafić poruszać się w środowisku hi end potrzeba być mądrym człowiekiem, reszta właściwości jest na kolejnych planach.

INNEJ DROGI NIE MA

Informacje uzyskuje się dzięki gromadzeniu i przetwarzaniu danych. Pozyskiwane informacje pozwalają na budowanie gmachu naszej wiedzy. Natomiast umiejętność wykorzystania tej wiedzy uznajemy za mądrość. Ta mądrość może nam służyć do formułowania nowych reguł przetwarzania danych, objaśniania powiązań i aktualizacji informacji.

Jak konstruktor mówi takie pierdoły

To oznacza że nie posiada odniesień, czyli pogrąża się w niewiedzy, błądzi.

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

piramida-wiedzy.jpg

Żeby potrafić poruszać się w środowisku hi end potrzeba być mądrym człowiekiem, reszta właściwości jest na kolejnych planach.

Informacje uzyskuje się dzięki gromadzeniu i przetwarzaniu danych. Pozyskiwane informacje pozwalają na budowanie gmachu naszej wiedzy. Natomiast umiejętność wykorzystania tej wiedzy uznajemy za mądrość. Ta mądrość może nam służyć do formułowania nowych reguł przetwarzania danych, objaśniania powiązań i aktualizacji informacji.

To oznacza że nie posiada odniesień, czyli pogrąża się w niewiedzy, błądzi.

To moj hiend jest tymczasowo na poziomie piwnicy :)))

Cenowo analog na zblizonym poziomie co cyfra wg zaplaconej kasy.

Aurender W20 - 80 tys. Big 7. 35 tys razem 115 tys....

Jaki Ty masz analog, źe gra podobnie?

Ktoś w trąbę Ciebie zrobił z tym analogiem ?

Marslo pliki są świetne jak ktoś kradnie pliki , albo ma Wipma za 10 Euro na miesiąc.

Wtedy kupuje Lampizatora i gra muzyka ..:((

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.